Nyttig viden om dit Alde fyr


Alde fyr i en campingvogn er en effektiv samt behagelig varme. Systemet er af samme system som dine radiatorer i huset eller lejligheden.

Der findes forskellige modeller Alde fyr: Compact 3000, Compact 3010 og den sidste nye 3020 HE – HE betyder High Efficiency.

Har man Alde fyr installeret i stedet for blæservarme, vil meget hurtigt får opvarmet sin campingvogn. Herudover er varmefordelingen meget bedre, fordi der er placeret radiatorer rundt ydervæggene i campingvognen.

Kabe campingvogne har f.eks radiatorer rundt hele campingvognen (bortset foran indgangsdøren 🙂 ) Selv bag ved køkkenet, bag skabe m.v..

Alde fyr er et stabilt varmeanlæg som udover det er meget effektivt, er det billig i drift på gas. Uanset om man har Compact 3000, Compact 3010 eller den nye 3020 HE, så kan alle Alde fyr køre på gas og el. Ved valg af 230 volt, kan du vælge flere styrker 1000 W, 2000 W eller 3000 W.

Alde fyr compact 3000 betjeningspanel

Alde fyr compact 3010 betjeningspanel

Alde fyr 3020 HE betjeningspanel

Væsken i anlægget som bliver varmet op er Glykol væske, på samme måde som i en bilmotor kølersystem.

Har du f.eks ikke fyldt vand på varmtvandsbeholderen, og du anvender fyret sker der ikke noget, som f.eks hvis på en alm varmtvandsbeholder hvor man glemmer at fylde vand på, og varmelemnet er tændt.

Der er uden tvivl mange fordele ved et Alde fyr, og ovenstående er blot nogle som er nævnt 🙂 .

Alde model – Hvornår:

– ALDE 3000 er fra 1993 til 2006
– ALDE 3010 er fra 2006 til 2014
– ALDE 3020 er fra 2014 til -…..

Hvilken Alde dele bør du altid have med:

Går Alde fyrets betjeningspanel i sort, kan du anvende et Alde 3010/3020 nødkabel til at tvangs starte brænder uden om manøvre panel. Monteres direkte på print kort ved multistik for betjeningspanel. Du kan også tjekke om det elektriske i selve Alde fyret virker, koster ca. kr. 35,- i 2019 priser.

Nødkabel Alde

Nødkabel

1 stk. glassikring til Aldefyret, der findes 2 stk. sikringer, men 1 stk. bør du have med.


Se relevante links:

•Link: Skifte Glykol på dit Alde centralvarmesystem
• Link: Alde 3000/3010 – Fejlfinding og Gode Tips
• Link: Alde Glykol væske Skift selv


NB. Husk at deltage i afstemning, du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.
• Link: Link til side med afstemninger samlet.


ET SKATKAMMER AF OPLEVELSER med Rejsetips/ Ferielande: Se mere via dette link: Rejsetips/ Ferielande

http://caravaninfo.dk/rejesetips-og-ferielande/

Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente:

Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe


Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l.. Like Page:

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.