Batteri kapacitet i campingvogn


Batteri kapacitet

Et 12 volts batteri på 75 Ah (amp./timer) kan give strøm til 12V x 75Ah = 900 watt/timer, du kan bruge watt/timer til at beregne din kapacitet ved brug af strøm i campingvognen. Kapaciteten afhænger det af hvilken type batteri du har, ved brug af nogle batterityper skal du ikke regne med at få mere end 75% ud af batteriets kapacitet, grundet et batteri ikke har godt af at blive helt afladet. Dog findes der batterityper som kan tåle at blive helt afladet, her vil du få mere strømkapacitet ud af dit batteri.

Amperetimer:

Amperetimer (Ah) er den måleenhed man bruger for batteriets totale strømreserve, og batterier er påtrykt Ah som angiver batteriets kapacitet i Amparetimer. Typisk måles strømreserven ved 20 timers afladningstid (C20). Årsagen til at man skal angive batteriets kapacitet sammen med afladetiden er bla., at et batteriers kapacitet er kraftigt afhængig af afladetiden.

Beregne dit batteri kapacitet:

Da dine lamper og pumper forbrug er opgivet i watt/timer skal vi finde kapaciteten du har til rådighed ved at omregne din kapacitet i watt/timer. F.eks et 12 volts batteri på 75 Ah (amp./timer)=> 12V x 75Ah = 900 watt/timer, nu har du beregnet hvor mange watt/timer du kan trække ud af dit batteri, også sagt på den måde du har beregnet din kapacitet ved brug af strøm i campingvognen.

Oversigt vedrørende forbrug:

StrømkildeVoltForbrugVarighed
Lys12V3 x 10W2h60 Wh
Radio12V6W3h18 Wh
Pumpe12V20W0,4h8 Wh
Farvefjernsyn 12V45W3h135 Wh
Total=221 Wh

Hvor mange dage kan du bruge batteriet før det skal oplades igen?:

Hvis vi tager udgangspunkt i ovenstående skema med eksempel på et typisk dagligt strømforbrug i en campingvogn, vil regne stykket se således ud: 900 Wh/ 221 Wh= ca. 4 dage (Du kan anvende dit batteri (batterikapacitet) i ca. 4 dage, hvis du ikke anvender mere end de 221 Wh som er det anslået forbrug, husk det er kun en teoretisk størrelse, da flere faktorer gør sig gældende som type/kvalitet batteri og ikke mindst din batterilader, temperatur.

NB. Det kan være svært at forstå at forskellen på et godt og dårligt batteri kan være enorm!


Hvordan sparer du på campingvognens strømkapacitet:

Her oplistes nogle eksempler på hvordan du kan få mere strøm kapacitet på dit campingvognbatteri:
Overvej at skifte dine pærer ud med LED pærer. LED pærer bruger ca. 20 gange mindre strøm end helogen pærer. LED pærer har iøvrigt en levetid på ca. 7 gange længere levetid end helogen pærer, og så er LED pærer ikke så følsomme for rystelser, sidst og ikke mindst bliver en LED pærer ikke så varm som helegon pærer.


Vi har installeret “Victron Battery monitor BMV-712 Smart” som erstatning for ovennævnte batterivagt – Læs mere om hvorfor:

Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om lader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.

Se artikel via dette link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Smart BMV-712

Victron Battery monitor BMV-712 Smart


Over 8.000 bruger af caravaninfo.dk har pt. afgivet afstemninger, se afstemningsresultater vedrørende batterier:
Nedenstående skema viser hvilken batteri de respektive campister som har deltaget i afstemning anvender.

Type, størrelse batteri samt ladereStemme procent fra Caravaninfo.dk afsteming
110 Amp6.05%
10012.53%
903.73
853.32%
757.77%
AGM16.07%
Bly batteri3.23%
Yellow Top 75 Amp2.44%
Yellow Top 55 Amp3.35%
Yellow Top 38 Amp1.1%
Lithium batteri letvægt løsning0.85%
Har Ikke manglet strøm på noget tidspunkt10.87%
Jeg anvender 3, 6 eller 8 trins batteri lader (Fuldautomatisk lader)15.48%
Jeg anvender IKKE 3, 6 eller 8 trins batteri lader (Fuldautomatisk lader)2.76%
Jeg har en "Batteri Booster" tilsluttet5.76%
Jeg har solcelle anlæg installeret4.07%

Deltag i afstemning vedrørende batterier (afkryds flere valg batteritype m.v.):Relevante links:

• Link: Se mere om batterier via dette link
• Link: Tilslutte 12 volt batteri i campingvogn
• Link: 12 Volt ledninger og sikringer


Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente- Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe

Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l..

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*