Forårsklargøring af Campingvogn & Mover

Nu nærmer foråret sig, og nogle campister henter deres campingvogn fra vinterhi, og andre campister har anvendt campingvognen om vinteren. Fælles er, at det er en god ide at gøre campingvognen forårs klar. Caravaninfo.dk har i denne artikel samlet et uddrag af ideer samt link til artikler, som vi håber du kan bruge.


Frostsprunget Magnetventil:

Nogle campister får sig en overraskelse når de fylder vand på campingvognen, og finder ud af der en utæthed grundet der er sket en frostsprængning. Utætheden kan komme fra varmtvandsbeholderen eller ved toilet rummet grundet frostsprunget magnetventil: Se mere om hvordan du frostsikre samt skifter en ”magnetventil” via denne artikel:•Link: Frostsikre magnetventil eller udskifte magnetventil

Udskifte samt vedligeholde Magnetventil:

•Link: Udskifte samt vedligeholde Magnetventil

Magnetventil Campingvogn

Magnetventil og vacuum udligner.Lakforsegler til din campingvogn:

Vask og pleje af din campingvogn er ikke kun med til, at sikre dig en ren campingvogn, men også beskyttelse af campingvognen. Se mere om lakforsegling af din campingvogn via dette:
•Link: Lakforsegling af campingvogn
•Link: Fjerne ridser på campingvogn vinduer


Smøring af din campingvogn:

Smøring af din campingvogn er med til, at sikre din campingvognen virker efter hensigten. Se mere om hvordan du skal foretage smøring af din campingvogn via dette:
•Link: Smøring af campingvognen


Mover vedligeholdelse:

Ønsker du en driftsikker mover, bør du vedligeholde din mover.
Se mere om vedligeholdelse af mover via dette:
•Link: Mover vedligeholdelse
•Link: Se også samlet oversigt/artikel om Movere


Gaskøleskab og ukontrollerende flamme:

Du bør rense gasbrænderen til dit gaskøleskabet, hermed undgår du ukontrollerende flamme som kan medføre brandfare (se nedenstående billede). Rensning af gasbrænder til dit gaskøleskab kan også medføre, at dit køleskab kan få mere effekt og hermed køler bedre.
Se mere i denne artikel som bla. viser hvordan en ukontrollerende flamme ser ud samt hvad du bør vedligeholde, og hvor ofte du bør vedligeholde gasbrænderen for, at opnå optimal sikkerhed samt køleeffekt:
•Link: Har du styr på dit gaskøleskab – undgå ukontrollende flamme


Kuliltealarm og Røgalarm med op til 10 års garanti:

Når man har campingvogn bør man installerer en kvalitets kuliltealarm samt en kvalitets røgalarm. Du bør ikke spare penge her, køb kun det bedste så har du tryghed, og det virker når det skal virke – Det holder ikke evigt, og der er sket meget på marked.
Vi anbefaler Honeywell´s kvalitets kuliltealarm med 7 års garanti samt 7 års batterilevetid samt Honeywell´s kvalitets røgalarm med 10 års garanti samt 10 års batterilevetid – Se mere via disse to links:
•Link: Kuliltealarm med 7 års garanti og 7 års batterilevetid
•Link: Røgalarm med 10 års garanti og 10 års batterilevetid


Batteri i campingvogn / Caravan Mover:

Nogle campister oplever når de har hentet deres campingvogn fra vinterhi, at deres mover ikke virker.
Der kan være flere forhold som kan være årsagen, men start med at tjekke om batteriet er defekt. Det er hårdt for batteriet hvis det ikke er blevet passet korrekt vinteren over, og evt. har været fuldt afladet.
Se mere om batteri i campingvognen via dette:
•Link: Batteri i campingvognen

Mangler du frivægt i campingvognen
, så bør du se denne artikel om lithium batteri 30 Ah på 4,2 kg eller 20 Ah på bare 3,8 inkl. batterilader kg.
•Link: Lithium batteri 30 Ah på 4,2 kg eller 20 Ah på 3,2 kg til campingvogn og Mover
•Link: Lithium batterier til campingvogn og Movere


Fejl på caravan mover:

Ofte skyldes fejl på en mover, dårlige kabelforbindelser. Det kan være ir eller løse forbindelser i kabelsko eller ved tilspænding steder. Se mere om fejl på caravan mover i fejlsøgning af mover via dette:
•Link: Fejlsøgning af Caravan Mover
•Link: Se også samlet oversigt/artikel om Movere


Alde centralvarme (Glykol væske):

Har du alde centralvarme i campingvognen, bør du kontrollerer om der er nok væske i beholderen. Du bør også tjekke om glykol væsken har den korrekte beskyttende funktion, eller skifte glykol væsken i dit alde centralvarmeanlæg.
Se mere om hvordan du tjekker glykol væsken stadig virker samt hvordan du skifter glykol væsken via dette: •Link: Udskifte glykol væske i campingvogn samt, hvordan tjekker du om glykol væsken stadig virker


Køleskab fungerer ikke:

Har du problemer med dit køleskab ikke virker eller køler ordentligt på gas, 12 volt eller 230 volt – Se mere om reparation & forbedring af køleskab via dette:
•Link: Reparation og forbedring af køleskab i campingvogn
•Link: Se samlet oversigt/artikel vedrørende køleskab i campingvogn


Er du træt af dit køleskab ikke køler ikke optimalt:

Er du træt af dit køleskab ikke køler ikke optimalt, så lad os få en kølig snak, for der findes mulighed for installation af 12 volt kompressor køleskabe – Se mere om 12 volt kompressor køleskabe via dette:
•Link: 12 volt Kompressorkøleskab
•Link: Se samlet oversigt/artikel vedrørende køleskab i campingvogn


Gasfilter & Urent gas:

Der er ofte debatter om hvorvidt F-Gas indeholder olieholdig rester i gassen. Caravaninfo.dk har taget kontakt til Alde samt Kosangas og Primagas for, at undersøge om der er behov for ekstra udstyr i form af et gasfilter grundet evt. olieholdig rester i gassen.
Se resultaterne af vores undersøgelse via dette:
• Link Gasfilter & Urent gas


Rengøring af Fortelt, Campingvogn & Vandtank m.m:

Rengøring af fortelt, campingvogn og vandtank blot for at nævne nogle, kan gøres rent simpelt samt billigt. Du behøver ofte ikke købe dyrt betalt special produkter.
Se mere om, at spare penge på rengøring af campingvogn og fortelt via dette:
•Link: Rengøring af fortelt & vandtank m.m


Alufælge til Campingvogne:

Se mere om alufælge til campingvogne via dette:
•Link: Alufælge til campingvogne
Alufælge til Kabe campingvogn


Campingvogns dæk:

Har man campingvogn bør man ikke glemme hvor vigtigt dækkende er – Her gælder lufttryk, alder og kvalitet. Husk på det er de 2 eller 4 hjul som skal bære rundt på din lækre campingvogn, og prisen for campingvogn dæk er lille i forhold prisen for en ny campingvogn eller f.eks noget udstyr.
Se mere om campingvognsdæk via dette:
•Link: Campingvogns dæk


Fakta om Movere & Campingvogne:

Camping er populært både hvad angår camping i campingvogn, camplet, telt, hytter, mobilhome m.m. Campister nyder friheden samt, at være tæt på naturen, og møde andre menesker med samme interesse.
Se mere om Fakta om movere & campingvogne via dette:
•Link: Fakta om Movere & Campingvogne


Pakkeliste:

Har du ikke en pakkeliste, kan du downloade vores populære pakkeliste jævnføre nedenstående link:

Klik her og download pakkeliste som PDF-fil


Facebook grupper:

Mangler du stadig det du søger, så benyt dig af menuen øverst på denne side eller deltag i nedenstående facebook grupper – Klik på et af disse link billeder:

Deltag i facebook gruppen Campingvogne og Movere med Fejl. Der findes allerede mange gode nyttige informationer i gruppen – Deltag via link eller klik på billede: Campingvogne og Movere med Fejl
Gruppen omhandler Campingvogne og Movere med Fejl – Der findes allerede mange gode information i gruppen.Deltag i facebook gruppen Campingtrækker. Der findes allerede mange gode nyttige informationer i gruppen – Deltag via link eller klik på billede: Campingtrækker
Gruppen omhandler kun Campingtrækkere. .Se artikel vedrørende gasalarmer via links:

•Link: Artikel vedrørende gasalarmer


Facebook grupper om Camping

Tilmeld dig en af vores facebook grupper om Camping - klik på nedenstående link. Tilmeld dig vores populære facebook grupper om Camping - Hyggelig stemning og god tone. Klik på dette link og se mere:

Facebook grupper om Camping


Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l..

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*