Fugttest af campingvogn


Fugttest:

Fugttest af din campingvogn er et krav fra de fleste campingvognmærker, hvis du køber en ny eller nyere campingvogn. Hvis du ikke efterlever fugttest eftersynene hos en forhandler som er godkendt til din campingvognmærke, vil tæthedsgarantien bortfalde. Hvert år tæt på købs datoen skal du have fået foretaget fugttest hos en godkendt forhandler/værksted, og ofte skal det ske inden for +/- 1 måned fra købs datoen.

Det er forholdvis simpelt selv at måle sin campingvogn efter for fugt, og nedenstående billede samt tekst viser dig hvor du bør foretage målinger.Ved et eftersyn bliver campingvognen gennemgået for fugt/karosseri træthed, luftfugtigheden måles ofte jf. nedenstående billede.

Der måles på tre forskellige punkter:

* Målepunkt 1 findes midt på en væg
* Målepunkt 2 findes på en væg ved en spant (træstolpe mellem ind- udvendig plade)
* Målepunkt 3 findes ved en fæsteplade. Herudover måles der generel for fugt samt flydende vand i konstruktionen.

Fugtpunkter2

Nedenstående er max fugtighed der må være ved de respektive målepunkter:

* Tør væg (midt på) 6 %
* Tør væg ved spand (tæstolpe mellem ind- udvendig plade) 14 %
* Ved fæsteplade (rundt tagvindue/taglem) 19 %
* Fugt i konstruktionen 20 %
* Flydende vand i konstruktionen 25 %

Målepunkter:

Målepunkt 1:
Fugtigheden måles i for og bag i højre- og venstre hjørne for og bag, gaskassen, ved døren, skærmkasser, på side væggene (midt på).
Fugtigheden må ikke overskride 6%. Værdier som er 15% eller derover bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Målepunkt 2:
Fugtigheden måles ved alle vinduer, og fugtværdien må ikke være større end 14%. Hvis du måler en fugtighed mere end 25% bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Målepunkt 3:
Fugtigheden måles ved taglugen/vinduer, skorsten, antenne, front- og baglygter, håndtag, servicelemme inkl. lem til wc samt øvrige gennemføringer, fugtværdien bør ikke være mere end 19%, måler du mere end 19% bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Konstruktionen:
Fugtigheden i konstruktionen bør ikke være mere end 20%, ved flydende vand må der ikke være mere end 25% vand i konstruktionen – Hvis du måler fugtighed mere end 19% samt 25%, bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Fugtmåler og hvor kan den købes:Du kan købe fugtmålere flere steder, og i forskellige prisleje. F.eks sælger Harald-Nyborg en fugtmåler til ca. kr. 80,- som måler fugtighed mellem 7 – 35 % se •Link: Fugtighedsmåler fra Harald-Nyborg (Best.nr. 2992)

En campist har afprøvet den billige fra Harald-Nyborg, og her ser du resultatet 🙂 : Min campingvogn blev kørt fugtmåling hos en forhandler, og da jeg fik campingvognen hjem prøvede jeg selv med min egen en fugtmåler som er købt hos Harald Nyborg til 78,00 kr, og den viste samme fugtprocent som fugttesten viste fra campingvognforhandleren – Så man kan godt finde en billig fugtmåler som kan anvendes til fugtmåling af campingvogn.


Konstaterer du fugt i din campingvogn, og du i tide får stoppet fugten kan du ofte nøjes med udtørring af konstruktionen, ellers skal der udskiftes dele m.v. ved reparation.

water-damage-overview1

Husk at butyl fugemasse også har en begrænset levetid på ca. 15 år, men holder ofte i længere tid. Butyl fugemasse som f.eks dette link kan anvendes til campingvogne: Klik her og se link til Butyl fugemasse.


Diverse links:

•Link: Batteri lav vægt
•Link: Mover batteri info.
•Link: Tilslutte 12 volt batteri i campingvogn
•Link: 12 volt ledninger/ sikringer


NB. Husk at deltage i afstemning, du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.
Klik her – Link til side med afstemninger samlet


ET SKATKAMMER AF OPLEVELSER med Rejsetips/ Ferielande: Se mere via dette link: Rejsetips/ Ferielande

http://caravaninfo.dk/rejesetips-og-ferielande/

Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente:

Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe


Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l.. Like Page:

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.
Kommentarer

Fugttest af campingvogn — 2 kommentarer

  1. Har været ved en campingforhandlere skal have lavet fugttest på vores Fendt men kan ikke få dcu test det godkender Fendt ikke er en fugttest med dcu rabat er det ikke den samme de mener vi da men får vi dcu rabat kan vi ikke få stemplet i vores bog. Vi fatter det ikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*