Rengøring af dækplade på aircondition

På vores ny købte brugte campingvogn har vi en tagmonteret aircondition, hvor glasfiber dækpladen ikke ser pæn ud.IMG_4386

Man kan se glasfiberpladen nede fra terræn, og den ser ikke pæn ud. Vi besluttede os for den skulle friskes op, og gerne som næsten ny igen. Først startede vi med at prøve nogle forskellige polerings produkter, vaskeprodukter, men det hjalp ikke noget.

Vi kom i tanke om Nordkemi producerer mange produkter til campisterne, så vi fik kontaktet Nordkemi om hjælp, og Nordkemi var hurtig samt meget engegeret og kompetent med rådgivning til os.

Vi havde en god dialog, og fik stillet nogle meget relevante spørgsmål som bla. er overfalden ru m.v., efter diverse spørgsmål samt en god dialog fik vi oplyst hvilken produkter vi bør anvende for, at opnå et godt resultat.

Nordkemi´s produkter til camping har betegnelsen “Camp-System”, og Ovennævnte produkter kan købes hos de fleste campingvognforhandlere – Har en forhandler det ikke kan han sikkert hjemtage netop det produkt du ønsker.

Produkterne vi fik anbefalet , og som vi anvender er alle fra Nordkemi, og omhandler følgende produkter:
• Camp System (Camp-Clean)
• Plet fjerne (Camp-Clean Yacht)
• Camp System (lakforsegler)

IMG_4421

IMG_4422

IMG_4434

Nordkemi´s hjemmeside kan du finde her via dette link:Klik her – Link til Nordkemi


Vi startede med at anvende Camp System (Camp-Clean), og anvendte det anbefalet blandingsforhold. Vi kom Camp-Clean væsken over i en skål som vi tog med op på taget af campingvognen sammen med en husholdnings svamp.

Husk at afdække rundt aircondition, vi anvendte maler plastik, og et stykke afdækningsmåtte.

Herefter blev væsken påført på et lille areal af Aircon cover, vi anvendte den grønne side af husholdnings svampen, den kedelige ru overflade fjernet. Se billeder:

Dette billede viser Aircon cover før vi starter

Dette billede viser Aircon cover før vi starter


Her ser du resultatet på et lille areal hvor startede

Her ser du resultatet på et lille areal hvor vi startede


Her ser resultatet på et større areal

Her ser resultatet på et større areal

Husk at tørre rent med en klud hele tiden og på før ny væske løbende.

Lidt over halvdelen - Se forskellen

Lidt over halvdelen – Se forskellen

Nu anvender vi NordKemi plet fjerner til, at tage det sidste misfarvning som sidder i overfladen (Plet fjerne er Nordkemi Yacht produkt).
Plet fjeneren påsmøres med en lille svamp, vi anvendte en køkken svamp, der skal et tyndt lag på så det bliver fugtigt, men det skal holdes fugtigt i mindst 2-5 minutter, så du skal over med svampen nogle gange for at sikre det holdes det fugtigt. Tør overfladen ren med en klud til sidst:
IMG_4422

Dette billede viser den færdige rengøring med plet fjerner, og sikken flot resultat, den er nu blevet helt hvid og ren:IMG_4456

Nu skal vi beskytte Aircon Coveret med en langtidsholbar beskyttelsesvoks, vi anvender Camp-System Lakforsegler fra Nordkemi som er en tyndflydende voks som er let at arbejde.

Nordkemi oplyser følgende om produktet:
Er en specialudviklet langtidsholdbar beskyttelsesvoks til alle typer
glasfiber, aluminium og lak. Beskytter mod sol og forurening. Giver en
strålende blank overflade og bevarer vognen som ny. Efterlader ingen rester på hammerslåede overflader. Siliconefri. Bruges i koncentrat.

Nedenstående billede viser det færdige resultat efter påføring af Camp-System lakforsegler, se hvor flot resultatet er blevet og nu skinner overfladen, og den har nu fået en glat overfalde som ikke er så modtagelig for snavs, sol m.v.:
IMG_4459
Vores Aircon glasfiber cover vil fremadrettet blive påført lakforsegler 1-2 gange årligt for beskyttelse mod sol og forurening. Antennen fik også rengøring afsluttende lakforsegler 🙂 .

For ikke at lave buler i campingvognens tag anvendte vi en bred planke som vist på nedenstående billeder, ligesom vi beskyttede for ridser m.v. fra stigen:
IMG_4388IMG_4387Vi rengjorde også antennen samt håndtag på campingvogn, se det flotte resultat:
IMG_4460IMG_4461NB. Husk at deltage i afstemning, du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.
Klik her – Link til side med afstemninger samlet


Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente- Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe

Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l..

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*