Test af Vaske produkter med VoksEr der forskel på kvaliteten af produkterne?, samt prisen?

Vask, voks af campingvogn har stor betydning for vedligeholdelsen af din campingvogn. Vinterens snavs bør vaskes af samt sikre beskyttelse mod snavs og alger.

Der findes mange gode produkter til vask samt pleje af campingvogn. Vi foretager en test af forskellige vaske produkter, produkterne er ikke sponsoreret, og testen er ikke kommerciel.

Test af vask og plejeprodukter

Test af vaske produkter


En god vask og voks

En god vask og voks udmærker sig ved at give en super skum-effekt, selv ved små mængder. Hvorfor er god skumeffekt vigtig for en vask og voks eller shampoo ?. En høj skum-effekt sikrer, at din vask og voks eller shampoo fjerner skidt, olie og vejsnavs nænsomt- uden at ødelægge din lakforsegler eller voks. Vask og voks bør være let at skylle af samt neutral i PH værdi.


Test:

Testen bliver foretaget på aluplade på en ca. 2 år gammel campingvogn, som ikke er blevet vasket siden efteråret 2014, det vil sige ca. 5 måneder siden over en vinterperiode.

Testprodukterne bliver vask og voks produkter fra Camp-clean, Ren Fritid, Alaska autoshampo med voks og MAXI3.

Generelt er de nævnte priser som oplyses på denne side vejledende udsalgspriser, som alle kan findes på internettet.

Billede inden test

Billede inden test

Skum effekt efter påfyldning af vand i spand:
Camp system voks shampoo, Ren Fritid, Alaska autoshampoo med voks og MAXI3 præsterede alle gode god skum effekt vurderet ud fra skum i spanden efter på fyldning af vand, dog var Camp system voks shampoo en anelse bedre. Efter ca. 10 minutter var skum effekten næsten ens, dog igen en anelse bedre ved brug af Camp system voks shampoo.

Skumeffekt ved vask:
Camp system voks shampoo, Ren Fritid, Alaska autoshampoo med voks og MAXI3 var alle gode at arbejde med, dog havde Camp system voks shampoo mere skum effekt ved vask.

Fjerne skidt, olie og vejsnavs:
Camp system voks shampoo, Ren Fritid, Alaska autoshampoo med voks og MAXI3 leverede alle et godt resultat. Alaska autoshampoo med voks som er det billigste produkt, præsterede samme slutresultat som Camp system voks shampoo og Ren Fritid.

Lakforsegler og superpolish:
Der blev først vasket med Maxi3, hvorefter Camp System´s lakforsegler blev anvendt på det ene areal og Superpolish på det andet areal.
Begge produkter præsterede et godt resultat, Camp System´s lakforsegler er tyndflydende og let at påføre samt efterpolerer. Ultra Glozz Superpolish er tyktflydende og mere besværligt at arbejde med.


Bedst i test
Shampoo med voks:
Hvad angår shampoo med voks vinder Camp System´s produkt, produktet er en anelse bedre at arbejde med, og virker som et overbevisende produkt.


Bedste køb:

Shampoo med voks:
Bedste køb er Alaska autoshampoo med voks som koster ca. kr. 20,- for 1 liter, hvilket er meget billigt i forhold til Camp System voks shampoo som koster kr. 125,- (1 liter), og Ren Fritid som koster ca. kr. 135,- (500 ml). Ovennævnte priser er vejledende priser fundet på nettet.


Hvordan og hvornår:

Du kan med fordel anvende Alaska autoshampoo, og inden campingvognen tages brug efter vinterhi anvendes en lakforsegler. Bedste slutresultat samt bedste beskyttelse af campingvogens lak er, at du anvender en lakforsegler mindst 1 gang årligt, efter vask af din campingvogn – Evt. inden du anvender campingvognen igen efter vinterhi.


Biologisk Let Nedbrydelig:

Stort set alle vaske produkter til campingvogne, og biler i Danmark er “biologisk let nedbrydelig”, selv den billige shampoo til campingvogn/autocamper fra Biltema til ca. kr. 30,- for 1 liter. Selv gearolie kan være biologisk let nedbrydelig 🙂 , se link: Link: biologisk let nedbrydelig gearolie

Ofte vil det stå på selve flasken, at det er “biologisk let nedbrydelig”, og hvis det ikke er tilfældet, kan du ofte finde oplysningen i sikkerhedsdatabladet. Det handler om lejeprodukterne skal opfylde bestemmelserne i EF forordning nr. 648/2004 om biologisk nedbrydelighed af vaske- og rengørings midler (Vask og plejeprodukterne skal opfylde bestemmelserne i EF forordning nr. 648/2004 om biologisk nedbrydelighed af vaske- og rengørings midler). Fremgår det ikke af den flaske du køber kan det måske skyldtes producenten ikke finder det nødvendigt at reklamerer for produktet er “biologisk nedbrydelighed”.


Sikkerhedsdatablade:

Der findes sikkerhedsdatablade via internettet på næsten alle de oplyste produkter.


Produkter set via internettet til nedenstående vejledende udsalgspriser:

Nedenstående priser er blot for at nævne nogle, samt for give et overblik over priser på de forskellige produkter. Priserne er vejledende udsalgspriser, set via internettet:

ProduktPris
Ren Fritid - vask og voks

Kan købes i de fleste campingbutikker - Kan fortyndes helt op til 50 gange
kr. 134,95 (500 ml)
Camp_Clean - vask og voks

Kan købes i de fleste campingbutikker - Kan fortyndes helt op til 50 gange
kr. 125,- (1 liter)
Alaska Autoshampoo med voks

Kan bla. købes hos Bilka, Harald-Nyborg - Kan fortyndes helt op til ? gange
kr. 20,- (1 liter) - Bedste køb jævnføre test
MAXI 3

Kan købes hos flere byggemarkeder samt vi internettet - Maxi 3 er et universal rengøringmiddel som er meget velegnet til campingvogne - Kan fortyndes helt op til 50 gange
kr. 89,- (1 liter)
Shampoo til campingvogn/autocamper

Kan bla. købes hos Biltema - Kan fortyndes helt op til 20 gange
kr. 29,90 (1 liter)
PROX Voks Shampoo

Kan fortyndes helt op til 50 gange
kr. 99,50 (1 liter)


Deltag i afstemning:Se nedenstående afstemningsresultater – Over 6.000 brugere af caravaninfo.dk har bidraget med forskellige afstemninger:
ProduktAfstemningsresultater Vask, Voks og plejeprodukter
Jeg anvender Alaska Autoshampoo med voks32.81%
Jeg anvender andet end de nævnte produkter17.97%
Jeg anvender Ren Fritid - vask og voks22.66%
Jeg anvender Camp_Clean - vask og voks12.5%
Jeg anvender Shampoo MED voks og påføre voks/lakforsegler separat5.74%
Jeg anvender Shampoo UDEN voks og påføre voks/lakforsegler separat5.74%
Jeg anvender shampo fra Biltema3.13%
Jeg anvender PROX Voks shampoo0,78%NB. Du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.


Testen er ikke kommerciel!:


Relevante links:

• Link: Vedligeholdelse af Campingvogn
• Link: Vinterklargøring af Campingvogn


ET SKATKAMMER AF OPLEVELSER med Rejsetips/ Ferielande: Se mere via dette link: Rejsetips/ Ferielande

http://caravaninfo.dk/rejesetips-og-ferielande/

Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente:

Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe


Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l.. Like Page:

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*