Solcelleanlæg campingvogn


solcelleanlæg_master

Skal jeg installerer solcelleanlæg?

Når du køber Solcelleanlæg, skal du tage stilling til mange ting. Solcelleanlæg er typisk til campisten som ønsker, at være uafhængig af strøm fra campingpladserne. Installer man solcelleanlæg skal man være klar over der ville være nogle begrænsninger i forhold til hvis man har fast strøm tilsluttet campingvognen.

Solcelleanlæg på en campingvogn dækker typisk ikke de krav som moderne campingvogne stiller vedrørende de elektriske genstande som er monteret i campingvogne. De fleste campister har et stort behov vedrørende strømforbrug til det elektriske udstyr, og her kan der være begrænsninger med et solcelleanlæg.

Se plusser og minusser du skal være opmærksom på:

Solcelleanlæg: Udlemper du bør havde med i dine overvejelser
Lækkert ekstraudstyr for dig som ønsker, at kunne klarer dig selv uden tilslutning af fast strøm.
Du har 12 volt i din campingvogn også om vinteren, dog varierer indladningen efter årstiden/vejret.
Du kan ved at monterer en inverter, og få 230 volt fra dit/dine batterier.

Solcelleanlæg: Udlemper du bør havde med i dine overvejelser
Ekstra vægt til batteri/batterier, solceller, kabler, måleudstyr o.s.v., kan løbe op i ca. 25-45 kg ekstra vægt alt efter hvilken størrelse solcelle anlæg du vælger.
Solcelleanlæg er ekstraudstyr som koster ekstra.
Afskrivning af din inventering.
Hvis du sælger din campingvogn ønsker den nye ejer måske ikke solcelleanlæg.
Skal lave huller i taget til kabler.
Tjek om forsikringen dækker det som ekstraudstyr - mange forsikringsselskaber har max beløb på hvor meget ekstraudstyr de dækker.
Du kan ikke bruge alt dit moderne udstyr i campingvognen, idet strømkapaciteten er begrænset fra et solcelleanlæg.

Hvad kan du gøre for at begrænse brug af strøm, her er nogle input:

• Køleskabet kan stilles på gasdrift
• Den elektriske vandvarmer kan udskiftes til gas
• Koge vand til kaffen via gasblus
• Udskift dine lyskilder til LED

Hvor stort solcelleanlæg bør du installerer?:

Hvilken størrelse solcelleanlæg du skal bruge, afhænger af dine behov samt ønsker. Nedenstående viser nogle vejledende eksempler på størrelse samt kapacitet af et solcelleanlæg, hvis du ønsker ca. 2 dages strøm fra solcelleanlægget uden sol:
• Solcelleanlæg 200Wh (50Wp), Kapacitet til 3 x lys, mobiltelefonoplader eller TV.
• Solcelleanlæg 350Wh (90Wp), Kapacitet til 4 x lys, computer, TV og mobiltelefonoplader.
• Camping solanlæg 500Wh (140Wp), Kapacitet til 4 x lys, køleskab, computer, TV og mobiltelefonoplader

Ønsker du ikke at havde solceller monteret på taget, findes der kuffertmodeller (Sammenklappelig solcelle med indbygget lader).

Når du køber solcelleanlæg medfølger der typisk gode vejledninger og tegninger til hvordan man skal monterer solcelleanlægget, hvorfor de fleste med lidt snilde selv kan monterer et solcelleanlæg.

NB. Husk du ikke bør ”blande” batterier, de skal være af samme type, størrelse og alder.

For at få 230 volt skal du bruge en inverter:

Ren Sinus Invertere omformer batteriets 12 eller 24vDC til vekselstrøm (f.eks. 230vAC/50Hz), således at du kan bruge 230v udstyr på steder, hvor der ikke er 230v til rådighed.

Der findes mange invertere på marked, og til forskellige priser. Prisen afhænger af mærke samt hvilken størrelser Inverter du køber.

Mange invertere er i dag er, hvor jævnstrømmen konverteres ved højfrekvens, udrettes igen og derefter laves til 50 Hz vekselstrøm. Derved sparer man en stor tung transformer og får et kompakt, let og billigt apparat.

Modified-sinus-inverter, tilnærmet sinuskurve, er til det mindre krævende udstyr, som ikke kræver helt ren sinuskurve.

Forskellen mellem ren sinuskurve og de mere almindelige modificeret sinus bølge invertere er, at ren sinus invertere er mere universelle på grund af den rene bølge output. Nogle følsomme el apparater kan ikke arbejde med de fælles modificeret sinus bølge invertere, og vil give interferenser eller vil ikke fungerer. Ren sinus invertere giver også bedre lyd og billede ved lyd-og video-enheder.

Du bør vælge en sinus inverter idet den klarer at blive overbelastet i de tilfælde du ønsker, at bruge flere forskellige apparater samt nye apparater i fremtiden uden problemer. Nogle invertere er forsynet med en standby-funktion, som automatisk detekterer hvis man tænder for et forbrugsapparat. Standby funktionen sørger automatisk for at inverteren ikke bruger strøm når du slukker for dit udstyr – du skal således ikke hele tiden huske på, at slukke inverteren, det gør den selv.

Inverter

Inverter

NB. Du kan naturligvis også anvende en inverter uden at havde solcelleeanlæg, det kræver du har et godt batteri i campingvognen.

Hvordan ser økonomien ud – Er det investeringen værd?:
Uafhængigheden af landstrøm er for mange et must ved camping, men den er ikke gratis. Mange har forkerte forventninger til hvad de kan med et solcelle anlæg, eller manglende viden.

Økonomien samt om det er investeringen værd er svært at svare på, det afhænger af flere faktorer. F.eks hvor tit bruger du din campingvogn, ønsker køber af din brugte vogn at havde solcelleanlæg på campingvognen o.s.v…

Et solcelleanlæg er en langtidsinvestering, så vælg produkter fra virksomheder, hvor du kan stole på, at de også er her i morgen.


Du kan med fordel læse følgende links:

• Link:Tilslutte batteri i campingvogn
• Link:12 volt fra bil
• Link:Batteri i campingvogn.
• Link:Batteri lader
• Link: 12 volt ledninger og sikringerNB. Husk at deltage i afstemning, du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.
Klik her – Link til side med afstemninger samlet


ET SKATKAMMER AF OPLEVELSER med Rejsetips/ Ferielande: Se mere via dette link: Rejsetips/ Ferielande

http://caravaninfo.dk/rejesetips-og-ferielande/

Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente:

Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe


Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l.. Like Page:

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*