Caravan Mover – Juster afstanden mellem ruller og dæk


Hvor ofte skal jeg kontrollerer om afstanden mellem ruller og dæk er korrekt

Du bør en gang om året f.eks ved forårs klargøringen kontroller om afstanden mellem ruller og dæk er korrekt justeret. Ved dækskift bør du også kontrollerer afstanden mellem ruller og dæk er korrekt justeret.

Er din mover ikke korrekt justeret, kan du risikerer den ikke fungerer korrekt når du skal anvende moveren. Vi er ofte blevet spurgt om der findes en vejledning til hvordan man justerer afstanden mellem ruller og dæk er korrekt, derfor denne vejledning 🙂 .


Hvordan jursterer du afstanden mellem ruller og dæk er korrekt

Du skal anvende ,lidt værktøj samt en afstandsklods som til vores Truma Mover er en 20 mm metal klods som fulgte med da vi købte moveren. Du kan også anvende en træklods. Husk at kontrollerer om dæktrykket er korrekt på din campingvogn inden du starter.

Du starter med, at løsne bolte/møtrikker. Når de i alt 6 stk. bolte/møtrikker er løsnet så meget, at du kan bevæge moveren frem og tilbage, er du klar til jurstering af afstanden mellem ruller og dæk. Der er 3 stk. på hver siden af den tværgående metal stang.

Justering af Mover

Værktøj og afstandsklods på 20 mm.

De i alt 6 stk. bolte/møtrikker løsnes kun så du kan bevæge moveren frem mod dækket og tilbage. Der er 3 stk. bolte/ møtrikker på hver siden af den tværgående metal stang (Se firkantet sorte metal stand).

Justering af Mover

De 6 stk. bolte/møtrikker løses – Der er 3 stk. på hver siden af den tværgående metal stang.

Nu sætter du afstandsklodsen mellem dækket og mover alurullen, og du presser moveren ind mod dækket. Du lader afstandsklodsen på 20 mm blive siddende mens du spænder bolte/møtrikker. Afstandsklodsen burde kunne blive siddende af sig selv mens du spænder, kan den det er afstanden korrekt.

Caravan Mover

Lad afstandsklodsen blive siddende mens du spænder bolte/møtrikker.

Når alle 6 stk. bolte/møtrikker er fastspændt, fjerner du afstandsklodsen, herefter er afstanden mellem ruller og dæk justeret korrekt – Nu kan du gøre det samme i den anden side 🙂 .

NB. I montagevejledningen til din mover fremgår det du skal anvende en momentnøgle vedrørende tilspænding af skruer. Anvender du moment nøgle fremgår det i montagevejledningen, hvor meget moment de forskellige skruer skal tilspændes med.


Se denne youtube film vedrørende, hvordan du jursterer afstanden mellem ruller og dæk

Se mere om Caravan Movere i ovenstående menu og vælg Caravan Movere – Dette billede viser indholdet i menuen.

Se mere om Caravan Movere i ovenstående menu Caravan Movere – Dette billede viser indholdet i menuen.


Se relevante links:

•Link: Forårsklargøring af Campingvogn og Mover
•Link: Caravan Mover samlet artikel vedr. Movere


Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente- Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe

Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l..

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.
Kommentarer

Caravan Mover – Juster afstanden mellem ruller og dæk — 7 kommentarer

  • Hej Jørgen Nielsen,

   Det fremgår af montagevejledningen til den respektive mover, info. herom fremgår af artiklen.

 1. Fint nok, MEN HUSK lige INDEN du justerer, at dæktrykket er korrekt. Er dæktrykket for højt/lavt ændrer det siden justeringen, når det rigtige dæktryk pumpes ind!

 2. Jeg justeret vores mover sidste år p.gr. skæve trækninger men lige meget hjalp det.
  Indtil jeg opdaget at kabelforbindelse på den ene mover (kabelsko) var defekt. En ny blev monteret og loddet og så kørt det.

  Så husk at checke kabelforbindelse ved samme lejlighed.

  • Tak Nicholas for input, som du skriver er det også en vigtig viden. Såfremt moveren trækker skævt efter “justering” bør man helt klart benytte sig af din løsningsmodel. Ofte er det løse/dårlige forbindelser som er skyld i fejl på en Mover.

 3. Pingback: Caravan Mover - Juster afstanden mellem ruller og dæk - CaravanInfo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*