Gastest campingvognGastest hvornår, og hvor tit?:

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at ejeren af en campingvogn mindst hvert andet år får foretaget en gastest af campingvognens gasudstyr.


Sikkerhedsstyrelsen “anbefaler”, at du som ejer af en campingvogn mindst hvert andet år får foretaget en gastest af campingvognens gasudstyr. Testen skal ifølge reglerne foretages enten af en autoriseret vvs-installatør med en godkendelse til installation og service, eller en godkendt kompetent virksomhed inden for ”f-gas camping”. På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde en komplet liste over autoriserede vvs-installatører og godkendte kompetente virksomheder. Kilde: sikkerhedsstyrelsen.
Link: Se mere om søgning af godkendt virksomhed – Anvendt virksomhedens CVR.NR, det er lettere

Hvis man som ejer af en campingvogn ikke følger reglerne om korrekt vedligeholdelse af gasudstyret, kan man komme ud for, at der i værste fald sker alvorlige ulykker, og at forsikringen ikke dækker i tilfælde af ulykker.Kilde: sikkerhedsstyrelsen.
Link: Se mere om gastest på Sikkerhedsstyrelsens hjemmside via dette link


Hvor omfattende er en gastest?
En gastest omfatter alt gasforbrugende udstyr i din campingvogn f.eks. gas opvarmning, gaskomfur, gas varmt vands produktion, rør, ventiler, aftræk, friskluft og gasflaskeanlæg.

Gasflaskerummet bliver bla. kontrolleres vedrørende placering af gasflasker samt ventilation. Hvis du automatisk gasflaske omskifter, og gasslangen skiftes (Nogle steder udskiftes den hvert 2 år, og inkl. prisen), afgangstrykket og lukketrykket.

Gas ledningsføringen samt gas apparattilslutningen checkes der udføres en tæthedsprøve ved 150 mbar.

Dine gasforbrugende udstyr bliver også tjekket vedrørende termosikring, flammestabilitet og forbrændingen af CO og CO2.

Herudover foretages der en general tilstandskontrol, og det vil fremgå af gastesten om der er fejl/ mangler, eller om alt ok (Se nedenstående gastest rapport).

NB. Du behøver ikke, at få gastestet din campingvogn hvert år, det anbefales af Sikkerhedsstyrelsen, at campingvogne gastestes hvert 2 år.


Priserne for en gastest er forskellige – Priserne er set på internettet fra kr. 625,- til ca. kr. 900,-, og ikke alle steder er der 0,5 meter gasslange og spændebånd med i prisen.

Sådan ser rapporten ud, der medfølger også udprint fra måleudstyrets måleresultater:

Gastest rapport

Gastest rapport

Husk

Det vigtitste er du anvender en som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Det er let, at tjekke selv – Du finder firmaet (campingvognsforhandlerens Cvr.nr.), og taster ind i søge feltet (Husk at vælge gas), og herfeter kommer firmaets navn frem hvis de er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Link: Se mere om søgning af godkendt virksomhed – Anvendt virksomhedens CVR.NR, det er lettere

Husk også, at hvis man som ejer af en campingvogn ikke efterlever Sikkerhedsstyrelsens anbefalet interval på 2 år for gastest af campingvogn, kan man komme ud for, at der i værste fald sker alvorlige ulykker/ skader, og at forsikringen ikke dækker i tilfælde af ulykker.

Forsikringsselskaberne har altid bevisbyrden, så uanset om du ikke har overholdt gastest hvert 2 år, og der sker en skade/ulykke skal forsikringsselskabet bevise skaden/ulykken kan henføres til det skyldtes der ikke er foretaget gastest hvert 2 år.

Gasslange

Gasslanger bør udskiftes med regelmæssige mellemrum (3-5 år).
Anvend kun DG-godkendte gasslanger til udstyret (Mærket m. DG+firecifret nr.). De har en kvalitet, der sikrer gastætheden ved tilslutninger, de er gasbestandige og tåler temperatursvingninger.

Knæk, vrid og mørning må ikke forekomme på en gasslange.

Gasrelement afsnit B5 vedr. gasslange:Link – Klik her.

Vedligeholdelse

Husk producentens vedligeholdelses anvisninger skal efterleves.


Se relevante links

• Link: Gasdrift i campingvogn
• Link: Vedligeholdelse af gasbrænder og dyse til køleskab


Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente- Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe

Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l..

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*