Absorptionskøleskabe i campingvogne

Absorptionskøleskabe i campingvogne


Absorptionskøleskabe i campingvogne

Køling opnås ved at en væske også kaldet kølemiddel fordamper ved lavt tryk, og herunder optages der varme. Kølemidlet er ofte ammoniak og vand. Et system med ammoniak fungere ved at ammoniak tiltrækkes af vand. Vand optager ammoniak, hvis væskerne kommer i nærheden af hinanden. I absorptionkøleskabe med ammoniak og vand, er det kølemidlet (ammoniak) der får køleskabet til at køle.

Væsken også kaldet kølemidlet bliver meget varmere end f.eks kompressor køleskab, hvilket kan give udfordringer ved høj udetemperatur.Temperaturen i køleskabet afhænger bla. af, hvor høj den omgivende temperatur er.

Se denne youtube film vedrørende hvordan et absorptionskøleskab fungerer:


Køleeffekt
Absorptionskøleskabe er pålidelighede, og er lydløs i drift.
De absorptionskøleskabe som er i de danske campingvogne svarer til klimaklasse SN, og det betyder betyder, at den optimale funktion ved en udenomstemperatur mellem +10 °C og +32 °C. Her bør altid være god ventilation for at opnår optimal funktion.

Nedenstående viser hvilken klimaklasser et absorptionskøleskan kan leveres med:

• SN +10 °C til +32 °C
• N +16 °C til +32 °C
• ST +18 °C til +38 °C
• T +18 °C til +43 °

Som du kan se består ovenstående klasser af en øvre og en nedre grænse, og det er ikke kun den øvre grænse som er vigtig, også den nedre har stor betydning. Camperer du både i DK samt i syden vil temperaturen i henhold til ovenstående SN klasse gå ud over grænserne.

Tager du til syden vil 32 gr C med klasse SN eller N typisk være for lavt, med mindre dit køleskab er et ST eller T for så vil den lave temperatur være for høj.

Så længe absorptionskøleskabe i campingvogne er i drift med en lav effekt, klimaklasse “SN” op til 32 gr.c. tilpasset nordeuropa, er det ikke optimalt – Vi bør ikke glemme, at mange campister kører til lande med varmere klimai deres sommerferie. Derfor skal du påregne der bliver behov for større køleeffekt når temperaturen udendørs stiger.

Køleskabs leverandørene er bekendt med, at der findes internationale aftaler vedrørende mærkning af køleeffekt f.eks klimaklasse: “N” og “SN” udendørstemperatur op til 32 gr.c. Klimskasse: “ST” op til 38 gr.c. og Klimaklasse: “T” op til 43 gr.c.

Da vi i norderopa er bekendt med der fremadrettet sker klimaforandringer med forøget temperaturer, bør man fremover ved køb af ny campingvogn sørge for køleskabet har en større effekt f.eks klimaklasse: “T”. På et tidspunkt ændre campingvogn producenterne det måske, således der fremadrettet automatisk bliver installeret et klimaklasse T i campingvogne til norderopa.

Du kan se hvilken klimaklasse dit køleskab har ved, at kigge på dit dataskilt i køleskabet, typisk en lille firkant med stor skrift indeni som f.eks: “N” “SN” “ST” “T”.

Mange campister har problemer med deres køleskab ikke køler ordenligt når de tager til sydens sol og varme.

Der findes iøvrigt også kompressor køleskabe som erstatning for dit absorptionskøleskab som f.eks dette link:

Kompressor køleskabe-Klik her og læs mere om kompressor køleskab


Links:
• Link: Reparation/ forbedring af dit køleskab

• Link: Køleskab med fejl

• Link: Køleskabs flamme blæser ud under kørsel

• Link: 12 volt kompressor køleskab

• Link: Køleskab med Hedeslag


NB. Husk at deltage i afstemning, du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.
Klik her – Link til side med afstemninger samlet


Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente- Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe

Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l..

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*