Caravan Mover med kulfri /børsteløs motor

Caravan Mover med kulfri /børsteløs motor


Mover uden kul:

Der findes nye Mover som er kommet på marked i 2013 der er børsteløse (Uden kul). Caravaninfo.dk har ikke kendskab til hvordan de nye typer børsteløse Mover motorer er opbygget, vil dog forklare lidt om forskellen på en børste motor og børsteløs motor.
Truma XT Mover

Indledningsvis kan det oplyses der er mange fordele ved en børsteløs motor (uden kul), hvilket sikkert også bliver fremtiden. Dels grundet mindre sliddele, bruger mindre strøm, genererer mindre varme, bedre ydeevne, højere drejningsmoment hvorfor effektiviteten kan gøres højere, og som regel har de lavere elektrisk støj. Man undgår ligeledes kul støv samt fugt som kan gøre motoren sløv. Børsteløs “motor” er vedligeholdelses fri, da den er uden kul og kommutator.

En børsteløs (uden kul) motor virker som en DC motor med børster, bortset fra at kummuteringen sker elektronisk. Ved børsteløs motor er det motorens hastighed som bestemmer feltets hastighed, og motorens hastighed justeres ved at ændre spændingen.

Typisk har en børsteløs motor ikke samme startmoment som en motor med børster (med kul), det er fordi regulatoren ikke kender motorens position når den ikke roterer. De børsteløse motorer har samme karakteristikker som motoren med børster (kul), hvis man ser bort fra opstarten.

Hvis der eksempelvis er monteret en form for positions måler på en børsteløs motor, så regulatoren altid har kendskab til motorens position, kan man opnå samme store startmoment på den børsteløse motor.

http://caravaninfo.dk/montering-af-truma-xt-mover/

http://caravaninfo.dk/montering-af-truma-xt-mover/

Se mere via link: Montering af Truma XT Mover


Relevante links:

Se hvordan du skifter eller servicer kul i din mover:Klik her.
Se artikel om renovering af Truma Mover fra 2008:Klik her.
Se gør det selv montering af Mover:Klik her.
Mover batteri lav vægt:Klik her.
Tilslutte batteri i campingvogn:Klik her
Afstemningsresultaer samlet:Klik her.
Afstemninger samlet:Klik her.


Facebook grupper om Camping

Tilmeld dig en af vores facebook grupper om Camping - klik på nedenstående link. Tilmeld dig vores populære facebook grupper om Camping - Hyggelig stemning og god tone. Klik på dette link og se mere:

Facebook grupper om Camping


Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l..

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*