Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via
bluetooth med Victron Connect APP. Herudover er Victron Blue Smart IP67 uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

Victron Blue Smart IP67 indvendige komponenter er støbt voks således er den ekstra sikret mod komponenter tager skade ved vibrationer, stød eller andre påvirkninger. Der er 5 års garanti på Victron Blue Smart IP67 batterilader.


Udskifte batterilader i en Kabe campingvogn:

Vi har valgt og skifte vores batterilader i vores Kabe campingvogn til en 25A Victron Blue Smart IP67 – Artikel viser primært 17A som blot blev anvendt til test, vi har monteret en ny 25A som er samme størrelse som den fabriksmonteret lader.
Ved udskiftning til Victron Blue Smart IP67 kan vi ikke anvende vores Kabe´s funktion vedrørende Strømafbryder til ”bjergtilslutning” / Winter Heating, hvilket vi aldrig anvender alligevel.

Victron Blue Smart IP67

Victron Blue Smart IP67 12/17


Victron Blue Smart IP67 12/25 (25A)

Victron Blue Smart IP67 12/25 (25A) – Som vi har valgt til vores Kabe.

Victron Blue Smart IP67

Victron Blue Smart IP67

Victron Blue Smart IP67:

Laderen har bluetooth så man kan følge ladestatus m.v. via sin smartphone, tablet eller laptop.

Kan lade følgende batterityper: Syre, AGM, Gel & Li-ion.

Blue Smart IP67 batterioplader som er støv og vandtæt, er en kvalitets batterioplader med indbygget Bluetooth, og med høj effektivitet på 93% ved 17A lader og 92% ved 25A lader – Vi har valgt en 25A til vores Kabe.

Herudover har Blue Smart IP67 indbygget temperaturføler, således tilpasser batteriladeren automatisk ladestyrken – En høj temperatur sænker ladestyrken, og en lav temperatur medføre højere ladestyrke, herved oplades batteriet så skånsomt samt korrekt som muligt.

Tilpasset 4-trins opladningskarakteristik: bulk – absorption – flydning – lagring. Blue Power IP-67-opladeren er udstyret med et mikroprocessorstyret tilpasset batteristyringssystem som er med til at sikre de bedste forhold for batteri.

Tilpasningsfunktionen optimerer automatisk processen alt efter den måde, som batteriet anvendes på. Korrekt ladningsmængde: variabel absorptionstid Når der kun forekommer mindre afladninger, afkortes absorptionstiden for at undgå overopladning af batteriet.

Efter en større afladning øges absorptionstiden automatisk for at sikre, at batteriet bliver helt genopladet. Mindre vedligeholdelse og ældning når batteriet ikke er i brug: lagringsindstilling Efter absorptionsperioden går Blue Smart IP67 batteriopladeren over til flydeopladning og derefter, hvis batteriet ikke er blevet afladet, begynder lagringsindstillingen. I denne indstilling sænkes flydespændingen til 2,2 V/celle (13,2 V for 12 V batteri) for at mindske gasdannelse og korrosion af de positive plader.

En gang om ugen øges spændingen til absorptionsniveauet for at ‘udligne’ batteriet. Denne funktion forebygger lagdeling af elektrolytten og sulfatdannelse, der er en væsentlig årsag til for tidligt batterisvigt.

Victron Blue Smart IP67

batterilader

batterilader

Opladningskarakteristik (bulk – absorption – flydning – lagring):

BULK Oplader batteriet med maksimal strøm, indtil absorptionsspændingen nås. Batteriet vil nu være cirka 80 % opladet og er klar til brug.

ABS – Absorption Oplader batteriet ved konstant spænding og med aftagende strøm, indtil det er fuldt opladet. Se ovenstående tabel for absorptionsspænding ved rumtemperatur. Tilpasset batteristyring: Absorptionstiden er kort (mindst 30 minutter), hvis batteriet var (næsten) fuldt opladet, og den øges til 8 timer, hvis batteriet var helt afladet.

FLOAT Holder batteriet fuldt opladet ved en konstant spænding.

STORAGE Holder batteriet ved reduceret konstant spænding for at begrænse gasdannelse og korrosion af de positive plader. Langsom selvafladning forhindres via en automatisk ugentlig fornyelse af batteriet med en kort absorptionsladning.

Vælg opladning:

NORMAL (14,4 V): Anbefales til oversvømmede fladcelle antimon batterier (startbatterier), batterier med flade plader (gel og AGM).

HIGH (14,7 V): Anbefales til oversvømmede bly-calcium-batterier, Optima-spiralcellebatterier og Odyssey-batterier.

Vi valgte HIGH til vores Optima Yollow Top YTS 5,5 som er et højtydende AGM batteri og imponerende cyklisk forbrug, med højkvalitetskraft og imponerende cyklisk forbrug samt med en lav intern modstand gives der en mere ensartet effekt og hurtigere genopladning, derfor er dette batteri perfekt til campingvogne.
Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah

Victron Blue Smart IP67

Via App indstiller vi batteriladeren til High fordi vi har et Optima Yellow Top batteri installeret.

Bluetooth:

Blue Smart IP67 batterioplader er vandtæt og forsynet med indbygget Bluetooth, status af opladeren og batteriet kan derfor kontrolleres fra en smartphone, tablet eller laptop. Alle opladerens indstillinger kan konfigureres ved hjælp af VictronConnect-appen.

Blue Smart IP67 charger

Genanvendelse af dybt afladede ‘døde’ batterier:

I modsætning til andre mærker forsøger Blue Smart IP67 batterioplader som er vandtæt, at oplade et dybt afladet batteri ved at tvangstilføre lav strøm. Derefter genoptages normal opladning, så snart der er opbygget tilstrækkelig spænding over batteriterminalerne.

Lysdiodevisning:

Lysdiodevisning Den grønne lysdiode lyser, når opladeren er tilsluttet en vekselstrømskilde. Den gule lysdiode blinker hurtigt under bulkopladning og langsommere under absorptionsopladning. Den gule lysdiode lyser konstant under flydeopladning og er slukket i lagringsindstilling.
Victron Blue Smart IP67

Montering:

Hvad er der i æsken og hvordan ser batteriladeren ud

Victron Blue Smart IP67

Victron Blue Smart IP67

Victron Blue Smart IP67

Vi valgte og monterer samme sted som den fabriks monteret batterilader var placeret.

Victron Blue Smart IP67

Monteret samme sted som den fabriksmonteret batterilader.

Efter montering monterede vi ringkabelsko på kablet på batteri – og + poler.
Når alt er fastspændt satte v 230 volt til batteriladeren, og nu kan vi betjene batterilaren via App.

Du kan kun foretage indstillinger via Victron connet App som blev installeret via dette link: Victron Blue Smart IP67: Download VictronConnect App Victron Blue Smart IP67 Download VictronConnect APP Hurtigt uden problemer !

Victron Blue Smart IP67

Batterilader blev fundet med det samme via App.

Victron Blue Smart IP67

Lyn hurtigt er der forbindelse til batteriladeren via App.


Victron Blue Smart IP67

Du skal skrive standard koden som du bare kan ændre senere.

Victron Blue Smart IP67

Første aflæsning viser absorption ladning niveau og indladning med 14.4 V samt 6.4A 🙂 smart

Victron Blue Smart IP67

Her du tilsvarende bare i graph visning.

Victron Blue Smart IP67

Her ændre du navn på batteriladeren, vi ændrede navnet til www.caravaninfo.dk. Du kan også ændre standardkoden her til opsætningen. Ligesom update af firmware kan foretages her.

Victron Blue Smart IP67

HIGH (14,7 V): anbefales til oversvømmede bly-calcium-batterier, Optima-spiralcellebatterier og Odyssey-batterier. Vi valgte derfor HIGH til vores Optima Yollow Top YTS 5,5 som er et højtydende AGM batteri og imponerende cyklisk forbrug, med højkvalitetskraft og imponerende cyklisk forbrug samt med en lav intern modstand gives der en mere ensartet effekt og hurtigere genopladning, derfor er dette batteri perfekt til campingvogne.

Victron Blue Smart IP67

Her ser du navnet er blevet ændret til www.caravaninfo.dk, og nu er ladeniveau kommet til Float, og den indlader med 14.01V og 1.4A 🙂 – Forstår god de kalder den Smart.


Hvor kan du købe Victron Blue Smart IP67:

Her kan du købe Victron Blue Smart IP67 – Se mere via link: Victron Blue Smart IP67

Se relevante link – Få mere ud af dit batteri:
• Link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Smart BMW 712

Victron Battery monitor BMV-712 Smart


Konklusion:

Victron Blue Smart IP67 Smart er en kvalitets batterilader som den kræsen campist med sikkerhed bliver glad for. Det var en fornøjelse at installerer, og brug af App som fungerer hurtigt og uden problemer.

Der er 5 års garanti på Victron Blue Smart IP67 batterilader.

Alle indstillinger sker via App når dit batteri er tilsluttet 230 volt.

Victron Blue Smart IP67 er uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

Batteriladeren har høj effektivitet på 93% ved 17A lader og 92% ved 25A lader.

Victron Blue Smart IP67 indvendige komponenter er støbt voks, således er den ekstra sikret mod komponenter tager skade ved vibrationer og andre påvirkninger.

Vi testede hvor hurtigt den registrer realtime, vi testede ved og have vores App åben og herefter tænde for 12 volt lys m.v., der gik få sekunder så kunne vi se batterladeren hævede forbruget i W og A (Current) 🙂 .

Det vil sige vi kunne konstaterer vores batterilader kun øger spændingen i V og A efter forbruget i campingvognens 12 volt system, og det sker inden for få sekunder 🙂 .

Med vores Victron Blue Smart IP67 kan vi nu følge med i ladestatus samt indladning i V og A.

Vores installations arbejde samt store glæde måtte nydes med en god flaske rødvin, mens test og App blev anvendt.

BMV-712 smart

Arbejdet afsluttes med en god flaske rødvin mens App tjekkes, test m.v. foretages.

NB – Skriv evt. en kommentar nederst på denne side, og har du en Victron Blue Smart IP67 så skriv gerne din erfaring i kommentar feltet.


Her kan du købe Victron Blue Smart IP67 – Se mere via link:

Victron Blue Smart IP67


Ikke handymand monterer selv batteri og batterilader i Kabe Royal 2016:

Se artikel hvor ikke handymand monterer selv batteri og batterilader i Kabe Royal 2016 – Se dette link:Ikke handymand monterer selv batteri og batterilader i Kabe Royal 2016


ET SKATKAMMER AF OPLEVELSER med Rejsetips/ Ferielande: Se mere via dette link: Rejsetips/ Ferielande

http://caravaninfo.dk/rejesetips-og-ferielande/

Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) - Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere. Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

•Link: Kabe Snak

Kabe Snak

Camping, Udstyr & Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som bla. omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik. En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente:

Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook Gruppe


Følger du os på Facebook?

Hvis ikke husk, at give CaravanInfo.dk et Like, så du er med på de første nyheder, videoer o.l.. Like Page:

CaravanInfo.dk er Skandinavien´s største samt mest unikke private campingportal vedrørende:Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr, Teknik, Artikler samt gode råd til Gør-Det-Selv Projekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*