Truma XT montering_1 800x600

Campingvogn Mover


Movere til campingvogne er ligeledes populært blandt campister med campingvogne, det skyldes dels der stadig er et stigende behov for mere komfort, og campingvognene er blevet større og tungere.

Flytning af din campingvogn kan være en udfordrende manøvre især kan det være svært, at få campingvognen ind på nogle parceller med træer eller små paraceller samt i indkørslen – Medmindre du har en Mover monteret.


Der findes mange typer Movere på marked bla.:

Truma Mover, SimPark Mover, GO2 Mover, Enduro Mover, Powrtouch, Powrwheel, Kronings Mover, Reich Mover, AL-KO Mammut Mover, Trolley Mover, E-go Mover, PS-Mover/ P1-Mover.
(P1-Mover og PS-Mover er den samme Mover, P1-Mover leveres til Holland, og importeres til Danmark med navnet PS-Mover).

Det kan være svært, at beslutte hvilken model mover man skal købe.
Man skal være opmærksom på, at den mover man har set sig varm på kan trække din campingvognens totale vægt o.s.v., undersøg altid om Caravan Moveren kan klare din campingvogns total vægt.
Du kan bla. se hvor kraftig Caravan Moveren er ved, at se hvor meget Caravan Moveren max kan klare ved stigning på f.eks 15% ved 1800 kg.

De fleste movere har i dag aluminiums ruller, der findes både små og store aluminiums ruller alt efter Mover mærke. Du bør ikke købe en Mover uden aluminiums ruller.

Hvilken mover bør du købe:

Truma Mover og SimPark Mover er bla. kvalitets Caravan Movere som findes på marked. Simpark Mover er udført i rustfrit stål, og er optimal for campisten som camperer hele året.

Salg af movere startede for alvor i 1999 i Danmark – Se mere via •Link: Fakta om Campingvogne og Caravan Movere .

Montering af Truma XT Mover:

Truma XT Mover
Montering af Truma XT Mover har aldrig været lettere, og vægten er gået ned ligesom der er sket væsentlige forbedringer samt et andet design.
Se artikel via dette link: Montering af Truma XT mover

Batteri & Batterilader:

Det er vigtigt du også køber kvalitets batteri samt lader for, at opnå den bedste ydelse samt de mest optimale drift betingelser.

En kvalitets mover sammen med et batteri af typen Optima Yollow Top 75 Ah eller 55 Ah, så har du købt kvalitet, lav vægt, god ydelse, og lang levetid blot for at nævne nogle.•Link: Se mere om Optima Yollow Top batteri via dette link 55 Ah Yollow Top batteri kan anvendes til alle mover mærker, og op til en campingvogn totalvægt på 2.000 kg, vælger du 75 Ah har du rigeligt strøm til mover, lys, pumper m.v..

Batteriløsning 5,5 kg inkl. batteri, batterilader og kasse – Stor kapacitet med dette batteri kraftværk opnår du en vægtbesparelse på op til 22 kg, og fylder mindre.
Batteri pakken består af lithium batteri på 30 Ah inkl. batterilader og kasse vejer kun 5,5 kg, og er nok til at flytte en campingvogn med mover i over 35 minutter, du har således også kapacitet til strøm i campingvognen.
Dette batteri samt størrelse kan anvendes til alle mover mærker, og op til en campingvogn totalvægt på 2.000 kg.
•Link: Se mere om Lithium batterier på 20 Ah og 30 Ah

Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg
Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg

•Link: Se mere om vinterklargøring af Caravan Movere via dette link.

Garanti:
Der er mange variationer vedrørende garantier, hvorfor garantiperioden og betingelserne for garantiperiode kan være forskellig, og det er værd at overveje forskellene da disse kan påvirke prisen på eventuelle reparationer i fremtiden.

Nogle Caravan Mover mærker tilbyder fuld garantidækning hvor det f.eks oplyses: Vi giver x års garanti på Caravan Moveren, dog ikke på rullerne, hvor der gives 2 års garanti. Garantien dækker reservedele, dog ikke arbejdsløn for udskiftning.

Det er derfor en vigtig parameter ved køb af Caravan Mover du får så god garanti som muligt, det vil sige en garanti hvor arbejdsløn og materialer er dækket.
•Link: Se mere i menuen Mover garanti via dette link .

Reservedele:

Nogle Mover mærker oplyser ligeledes om sortimentet af reservedele som kan købes via internettet, andre Caravan Mover mærker har ikke reservedele sortiment tilgængeligt via internettet – Link: Se mere om Mover reservedele via dette link

Fejlsøgning Caravan Mover:

Der kan være flere årsager til din Caravan Mover ikke virker eller fungerer korrekt, du kan finde hjælp som beskriver nogle forskellige eksempler samt forslag til lokalisering af problemet. Se fejlsøgning af Mover:Klik her.

Plusser og minusser du bør overveje inden køb af Mover (Hvilken type mover og batteri campister har købt):

[ws_table id=”55″]

[ws_table id=”54″]

Strømforbrug ved brug af Caravan Mover:

Strømforbruget er ligeledes forskelligt på de forskellige Caravan Mover mærker, nogle mover mærker oplyser gennemsnit strømforbrug ved almindelig plan terræn på f.eks ca. 35 A og 20 A, og max strøm forbrug på ca. 120 A til 150 A.

Vedligeholdelse af Caravan Mover:

Din mover bør vedligeholdes samt rengøres efter behov hvis din mover skal holde mange år, og være funktionsdygtig når den skal bruges. Heldigvis er det simpel og du kan gøre meget selv, f.eks inden du stiller din campingvogn for vinteren, bør du sørge for at rengøre Caravan Moveren med vand, og fjern mudder,sand salt m.v.. Derefter bør du sprøjte de glidende og bevægelige dele med et smøremiddel af syrefri produkt. Se mere om vedligeholdelse:Se mere vi dette link.

Batteriladere:

Det er vigtigt du anvender den korrekte batterilader til dit batteri i campingvognen, bla. hvis du vil sikre lang levetid på batteriet samt for at undgå batteriet bliver beskadiget. Du bør ikke spare på kvalitetten af batteri og batterilader. Du bør vælge en lader med flere trin f.eks min 3 trins lader, dog afhænger det af hvilken batteri du vælger til din campingvogn.

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via
bluetooth med Victron Connect APP. Herudover er Victron Blue Smart IP67 uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

Se artikel via dette link: Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn

Er du en type campist som har interesse for udstyr samt forlænge levetiden på dit batteri, kan du med fordel se mere her:

Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om lader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.

Se artikel via dette link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Victron Battery monitor BMV-712 Smart
Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Batteri til Caravan Mover/campingvogn:

Man bør købe et batteri som passer til den Caravan Mover man køber samt ens behov og frivægt – Du bør ikke spare her, det er vigtigt din Mover yder max altid, og det gør den kun hvis dit batteri kan leverer den max strøm den har brug ved anvendelse. Ligesom dit batteri´s levetid kan blive forlænget ved korrekt opladning, og ikke mindst med den rigtig type batterilader som er egnet til f.eks AGM/GEL lithium batteri.

Optima Yellow Top YTS 5.5 75 Ah monteret i Kabe campingvogn
Når du skal vælge batteri til din campingvogn og Mover, er der flere faktorer du bør overveje bla. kapacitet, pris, størrelse og vægt samt holdbarhed. Se artikel via dette link: Optima Yellow Top batteri til campingvogn

Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah
Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah

Caravaninfo.dk anbefaler et batteri af typen Optima Yollow Top eller lithium 30 Ah, så har du købt kvalitet, lav vægt, god ydelse, og lang levetid, blot for at nævne nogle af de kvalitets batterier som findes på marked.

Den laveste batterivægt med høj ydelse er lithium batteri.
•Link: Link: Se mere om Lithium batteri på 30 Ah via dette link

•Link: Link: Se mere om Optima batteri Yollow via dette link NB. Dette batteri samt størrelse kan anvendes til alle mover mærker, og op til en campingvogn med totalvægt på 2.000 kg.

Du skal tage stilling til om du også ønsker, at batteriet skal tilsluttes campingvognens 12 volt således du kan anvende lys, og strøm til vandpumper m.v. i campingvognen selv om du ikke er tilsluttet faststrøm f.eks på en campingplads.

Har du batteri i campingvognen bør du få tilsluttet 12 volt i campingvognen. Alt efter hvor uafhængig du ønsker at være vedrørende tilslutnings af fast strøm, og dit forbrug af strøm skal være med til at finde det korrekte størrelse batteri og lader, dog er du dækket godt ind med ovennævnte batteriløsninger.
img_4815

Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg
Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg

Mange Caravan Mover mærker oplyser f.eks. “min f.eks 75 Ah batteri”, og “anbefaler f.eks. 100 Ah batteri” (AGM/ GEL), dog findes der mange batterløsnings modeller i dag, hvor du kan begrænse vægten i din campingvogn.
•Link: Se mere om Mover batteri lav vægt via dette link

•Link: Se mere om batterier til Mover/ campingvogn via dette link

•Link: Vintersikring af batteri om vinteren: Se mere om sikring af batteri om vinteren via dette linkDu finder flere oplysninger om Caravan Movere og batteri til Caravanmovere og Campingvogne i menuen øverst på denne side.


Relevante links:

•Link: Montering af Truma XT mover
•Link: Optima Yellow Top batteri til campingvogn
•Link: CTEK M200 batterilader til campingvogn
•Link: Enduro 505 Mover
•Link: Fejlsøgning af mover.
•Link: Link: Batterier
•Link: Tilslutte 12 volt batteri i campingvogn
•Link: 12 Volt ledninger og sikringer.

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Campingvogn Mover
Article Name
Campingvogn Mover
Description
Campingvogn Mover
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top