Nyttig viden om dit Alde fyr

Alde fyr i en campingvogn er en effektiv samt behagelig varme. Systemet er af samme system som dine radiatorer i huset eller lejligheden.

Der findes forskellige modeller Alde fyr: Compact 3000, Compact 3010 og den sidste nye 3020 HE – HE betyder High Efficiency.


Har man Alde fyr installeret i stedet for blæservarme, vil meget hurtigt får opvarmet sin campingvogn. Herudover er varmefordelingen meget bedre, fordi der er placeret radiatorer rundt ydervæggene i campingvognen.

Kabe campingvogne har f.eks radiatorer rundt hele campingvognen (bortset foran indgangsdøren 🙂 ) Selv bag ved køkkenet, bag skabe m.v..

Alde fyr er et stabilt varmeanlæg som udover det er meget effektivt, er det billig i drift på gas. Uanset om man har Compact 3000, Compact 3010 eller den nye 3020 HE, så kan alle Alde fyr køre på gas og el. Ved valg af 230 volt, kan du vælge flere styrker 1000 W, 2000 W eller 3000 W.

Alde fyr compact 3000 betjeningspanel
Alde fyr compact 3010 betjeningspanel
Alde fyr 3020 HE betjeningspanel

Væsken i anlægget som bliver varmet op er Glykol væske, på samme måde som i en bilmotor kølersystem.
Har du f.eks ikke fyldt vand på varmtvandsbeholderen, og du anvender fyret sker der ikke noget, som f.eks hvis på en alm varmtvandsbeholder hvor man glemmer at fylde vand på, og varmelemnet er tændt.
Der er uden tvivl mange fordele ved et Alde fyr, og ovenstående er blot nogle som er nævnt 🙂 .

Alde model – Hvornår:

– ALDE 3000 er fra 1993 til 2006
– ALDE 3010 er fra 2006 til 2014
– ALDE 3020 er fra 2014 til -…..

Hvilken Alde dele bør du altid have med:

Går Alde fyrets betjeningspanel i sort, kan du anvende et Alde 3010/3020 nødkabel til at tvangs starte brænder uden om manøvre panel. Monteres direkte på print kort ved multistik for betjeningspanel. Du kan også tjekke om det elektriske i selve Alde fyret virker, koster ca. kr. 35,- i 2019 priser.

Nødkabel Alde
Nødkabel

1 stk. glassikring til Aldefyret, der findes 2 stk. sikringer, men 1 stk. bør du have med.Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Nyttig viden om dit Alde fyr
Article Name
Nyttig viden om dit Alde fyr
Description
Nyttig viden om dit Alde fyr
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo
Scroll to Top