Optima Yellow Top batteri til campingvogn

Optima Yellow Top YTS 5.5 75 Ah monteret i Kabe campingvogn

Når du skal vælge batteri til din campingvogn og Mover, er der flere faktorer du bør overveje bla. kapacitet, pris, størrelse og vægt samt holdbarhed.

Det vil sige du skal vurderer hvor meget 12 volt skal du bruge, er det kun til Mover og lidt lys m.v., eller forventer du at kunne være uden strømtilslutning i f.eks 4-6 dage, og hvor meget vil du betale for dit udstyr, ofte hænger pris og kvalitet sammen.

Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah
Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah

Hvorfor Optima Yellow Top

Optima Yollow Top YTS 5,5 er et højtydende AGM batteri og imponerende cyklisk forbrug, med højkvalitetskraft og imponerende cyklisk forbrug samt med en lav intern modstand gives der en mere ensartet effekt og hurtigere genopladning, derfor er dette batteri perfekt til campingvogne. Dette batteri, og kan holde en høj spænding i hele afladningsfasen, og batteriet holder 12 volt næsten til 100% udløb – Du har således minimum 12 volt ved forbrug af batteriet til batteriet er næsten afladet.

Ligeledes har batteriet den egenskab, at der sker hurtig ind- og udladning, og batteriet kan tåle 100 % afladning. Ved hurtig indladning vil batteriet blivet opladet hurtigere end f.eks alm. blybatterier, og ved brug af meget strøm på kort tid som ved brug af mover, vil batteriet kunne leverer stor mængde strøm på kort tid, og minimum 12 volt ved forbrug af batteriet til batteriet er næsten afladet.

Batteriet tåler op til 15 gange flere rystelser, og har op til 3 x længere levetid.

Et OPTIMA batteri holder op til 2 gange længere end normale batterier og er 100% vedligeholdelsesfrit. Vægt forskellen stor med traditionelle batterier med tilsvarende kapacitet. Ligeledes har batteriet ekstrem hurtig genopladning. Foruden den høje sikkerhed kan batteriet monteres i flere positioner.

Optima Yellow Top taber ca. 1 v, og er derfor egnet til at stå i længere tid uden der sker opladning, hvilket bla. er en fordel når campingvognen er sat i vinterhi.

Truma Mover anbefaler ligeledes man anvender Optima Yellow Top til installation af Truma Mover.

Vi har også anvendt Optima Yellow Top YTS 5.5. 75 Ah på vores forrige Kabe campingvogn, og har været meget tilfreds med dette batteri. Vi har på intet manglet strøm, og vores Truma SER mover har haft optimale betingelser for, at kunne flytte vores campingvogn.

Valget var derfor ved skift til anden model Kabe campingvogn, vi skulle naturligvis have et Optima Yellow batteri. Idet vi også valgte at få monteret en ny Truma XT mover, er det optimalt sammensætning (Mover og batteri). Se artikel vedrørende montering af Truma XT Mover: Montering af Truma XT Mover

Trume Mover XT
Truma Mover XT monteret og nyt Optima Yellow Top75 Ah er monteret.
/>optima 5,5

 

Ny Kvalitets batterilader

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via
bluetooth med Victron Connect APP. Herudover er Victron Blue Smart IP67 uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

•Link: Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn

Victron Blue Smart IP67 indvendige komponenter er støbt voks således er den ekstra sikret mod komponenter tager skade ved vibrationer og andre påvirkninger. Der er 5 års garanti på Victron Blue Smart IP67 batterilader.

 

Batterivagt – Forlæng levetiden på dit batteri

Nogle campister oplever deres batteri skal udskiftes efter blot få år, og det skyldtes ofte batteriet har været fuldt afladet, hvilket kan ødelægge et batteri som ikke er egnet til afladning.

Nogle kvalitets batterier kan bedre klare der sker fuldt afladning af batteriet. Med en batterivagt kan du uden strømtilslutning følge med via din smartphone/ipad hvor meget strøm m.v. batteriet har.

Vi har skiftet vores batteri sence ud med Victron Battery monitor BMV-712 Smart:
Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om batterilader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.
•Link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Smart BMW 712
Smart BMW 712


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Optima Yellow Top batteri til campingvogn
Description
Optima Yellow Top batteri til campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo
Scroll to Top