olceller Camping 800x600

Solcellepaneler på Campingvogn – Optimal effekt

Se YouTube vedrørende MC4 stik fra Weidmüller

Se YouTube - Solpanel beslag til Campingvogn samt Testet og Sikker limning (se hele artiklen længere nede) 

YouTube om vores solcelleanlæg

Solcellepaneler på campingvogn – Vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)

Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt, ligesom  rådgivning hos nogle bør havde mere fokus.

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af 230 volt strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også pladser uden strømtilslutning. 

Vi har disponeret vores solcelleanlæg således vi opnår god kvalitet, 5 års garanti, høj effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt optimal disponering af solpaneler på taget. 

Planlægning samt god disponering giver ofte det bedste resultat med bedste ydelse, således man ikke bagefter finder ud af man ikke kan udvide solcelleanlægget uden man skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge – Læs mere om vores solcellepaneler i denne artikel.

Solcelleanlæg er blevet populært til campingvogne og autocampere, og der findes mange forskellige typer og størrelser – Tiden er nu inde til vi monterer solcelleanlæg. Solcelleanlæg er også en fordel hvis man er sæsonligger eller fastligger.

Der er flere ting man bør overveje og undersøge inden man investerer i et solcelleanlæg.

Marked er efterhånden stort og mange køber færdig samlesæt af solpaneler – Men er det den bedste løsning samt rådgivning  du opnår vedrørende: Bedste produkt garanti, bedste effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt den korrekte disponering af solpaneler på taget, fremtids udvidelse og ændret behov. Således du ikke bagefter kan udvide solcelleanlægget uden du skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge.

Vi vil i denne artikel forklarer om hvad vi mener du bør være opmærksom på samt forklarer om hvilken solcelleanlæg vi har valgt at monterer på vores Kabe.

Vi har valgt solpaneler på alu ramme med luft under som har maximal effekt samt en holdbar løsningsmodel.
NB. Solpanler som limes direkte på taget kan ikke komme af med varmen, og en campist har erfaret efter kun 3 år at de var ødelagte til udskiftning.

Victron solpaneler

Solcelleanlæg på campingvogne og autocampere giver flere fordele bla.:

– Frihed til at vælge pladser uden strømtilslutning men stadig havde 12 volt og 230 volt i campingvognen eller autocamperen
– Besparelse ved ikke at betale for strøm
– Har altid et opladet batteri
– Forlænger levetiden på batteriet

Blot for at nævne nogle.

Solcelleanlæg dimensionering 

Solcelle anlægget bør være dimensioneret så det passer til dit ca. forbrug.
Ved dimensionering af størrelsen på solpaneler vurderer man ca. 100W solpanel pr. 100Ah batteri, og ved brug af lithium større solpaneler.
Forventet indladning fra 100W solcellepanel vil være ca. 25-30Ah/dag i et 12V system på vores breddegrader.
Har du plads på campingvognen og har du ønsker om større forbrug så kan du udbygge dit solcelleanlæg således holder du også bedre strøm på batteriet i ydersæsonen hvor vejret kan være dårligt.

Herudover vil solcellepaneler i serie give bedre effekt, hvor indladning sker tidligere samt senere på dagen.

Læs mere under vores valg af solcelleanlæg i artiklen.

Solara solpanal beslag


Vores valg af solcelleanlæg

Nogle vælger at købe solcelleanlæg som færdig pakkeløsning – Det har vi ikke gjort, vi vælger selv at sammensætte vores solcelleanlæg således vi får det mest optimale solcelleanlæg samt de kvalitetsprodukter vi ønsker, herunder også god produkt garanti.

Vi har planlagt og disponeret vores solcelleanlæg, og vi har opnået bedste effekt vedrørende opladning fra solpanelerne, 5 års garanti samt den korrekte disponering af solpaneler på taget. Det samlet udstyr gør vi konstant har 12 volt og 230 volt uden tilslutning af landgangsstrøm, ligesom vi har mange gode muligheder og kan hele tiden følge med i forbrug og indladning samt se hvor mange dage vi kan være selvforsynende fra solcelleanlægget.  Vores valg af lithium batteri er ligeledes optimal – Læs mere nederst i artiklen. 

Planlægning samt god disponering giver ofte det bedste resultat med bedste ydelse, således man ikke bagefter finder ud af man ikke kan udvide solcelleanlægget uden man skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge 

Vi har målt taget op for at se hvilken solcellepaneler vi kan havde, og vi tænker allerede her at vi vælger en løsning som tilgodeser evt. udvidelsesmuligheder uden at skulle bekoste på at ændre nuværende solcelleanlæg væsentligt.

Ser campister som monterer et stort solpanel – Men er det nu smart ? – Læs mere i artiklen under solcellepaneler.

Vi har valgt kvalitets solpaneler fra Victron således alle vores valgte produkter yder optimalt og vi får 5 års garanti på deres produkter. Har set nogle campister købe  solcelleanlæg som pakkeløsning, og kort tid efter udskifter de f.eks laderegulatoren til Victron SmartSolar MPPT Solcelleregulator som er blevet populær og som mange efterhånden anvender, det forstår vi godt.

Læs mere om vores solcelleanlæg.

Solcelleanlæg og udstyr i vores projekt – Vægt besparelse eller vægtforøgelse ?

Vi har skiftet noget udstyr med andet udstyr og tilført noget udstyr. Vi har regnet på vi har fået en vægtforøgelse på ca. 5 kg.

Det en lille vægtforøgelse set i lyset af vi nu har fået over dobbelt batterikapacitet, får 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg, har monteret mere og bedre udstyr – Vi er meget tilfredse med resultatet og den lille vægtforøgelse idet  vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også pladser uden strømtilslutning. 

Vi har valgt Victron Solar Panel 55W-12V Mono 545x668x25mm series 4a

Ser nogle campister monterer et stort solpanel, men er det nu smart – Nej det mener vi ikke det er.

Vi har valgt flere mindre solpaneler som monteres i serie – 4 stk. Victron Solar Panel 55W-12V Mono.
Fordelen er vi får mere effekt idet vi opnår mere effektiv opladning fra vores solpaneler i serie idet spændingen hæves på solside. Vi opnår således længere tid opladning om morgen samt om aften som til sammen giver os bedre effekt 🙂 .

Vægten pr. Victron Solar Panel 55W-12V er 4 kg uden beslag og lim til fastgørelse til tag.

Victron 55 W har Output tolerance, +/-3% som man også bør se på for at sikre bedste effekt.

Når du skal vælge solcelleanlæg, er det værd at nærstudere det såkaldte ”tolerance output” på databladet. Det angiver, hvor meget panelerne må afvige fra den maksimale ydeevne (målt i Wattpeak, Wp). Intervallet varierer fra producent til producent. Er tolerancen i plus, må anlægget afvige til den positive side, og er det i minus, må det afvige til den negative side.

Kablerne fastgøres bag solpanelet kan monteres i en tæt kabeldåse. Kablerne føres i igennem kabel forskruninger som er med pakning så når man spænder forskruningen til lukkes der helt tæt, ligesom dækslet kan demonteres og er med en pakning rundt dæksel.

Bagside af solpanel hvor kabel tilsluttes vandtæt samledåse

Victron solpanel

Billede viser data mærke på bagside af solpanelVictron 55W solpanel

Solcelleanlæg (Solpaneler og SmartSolar) – Nedenstående beregning skabelon kan findes på Victron hjemmeside – Nedenstående viser vores beregning

Billeder af vores montering

Solara solpanal beslag

Solara solpanel beslag

Solara solpanel beslag

Husk rengøring

Når du køber et solcelleanlæg, bør du påregne rengøring engang imellem fordi der kan lægge sig en film af gummi- og bremsestøv, fugleklatter m.v. på det. Hvis du bor i nærheden af havet, kan saltpartikler aflejre sig på solcellerne og nedsætte ydeevnen. Lad være med med at pøse iskoldt vand på solcellerne, hvis det varmt om sommeren, da det kan give spændinger og i værste fald revner i anlægget.

Solcellestik MC4 til Gør-Det-Selv projekter 

Udover vi har valgt at anvende solar kabel som kan modstå solens UV, har vi valgt solcelle MC4 stik fra Weidmüller i Tyskland.

Hvorfor vælge solcellestik fra Weidmüller ? –  Fordi de har super smarte MC4 stik, hvor man blot af isolerer kablet, og presser kablet ind i stikket til det siger klik, herefter spænder man omløberen og stikket er klar til at anvende 🙂 .
Det er super smart !. Ingen speciel tang for at samle MC4 stk. blot af isoler og presse kabler ind i stikket.

For at få 230 volt skal du bruge en inverter

Ren Sinus Invertere omformer batteriets 12 vDC til vekselstrøm (f.eks. 230vAC/50Hz), således at du kan bruge 230v udstyr på steder, hvor der ikke er 230v til rådighed.

Der findes mange invertere på marked, og til forskellige priser. Prisen afhænger af mærke samt hvilken størrelser Inverter du køber.

Mange invertere er i dag er, hvor jævnstrømmen konverteres ved højfrekvens, udrettes igen og derefter laves til 50 Hz vekselstrøm. Derved sparer man en stor tung transformer og får et kompakt, let og billigt apparat.

Modified-sinus-inverter, tilnærmet sinuskurve, er til det mindre krævende udstyr, som ikke kræver helt ren sinuskurve. Ren sinus invertere er det eneste rigtige idet modificeret Sinus-invertere kan ødelægge, f.eks. computerladere m.v..

Forskellen mellem ren sinuskurve og de mere almindelige modificeret sinus bølge invertere er, at ren sinus invertere er mere universelle på grund af den rene bølge output. Nogle følsomme el apparater kan ikke arbejde med de fælles modificeret sinus bølge invertere, og vil give interferenser eller vil ikke fungerer. Ren sinus invertere giver også bedre lyd og billede ved lyd-og video-enheder.

Du bør vælge en sinus inverter idet den klarer at blive overbelastet i de tilfælde du ønsker, at bruge flere forskellige apparater samt nye apparater i fremtiden uden problemer. Nogle invertere er forsynet med en standby-funktion, som automatisk detekterer hvis man tænder for et forbrugs apparat. Standby funktionen sørger automatisk for at inverteren ikke bruger strøm når du slukker for dit udstyr – du skal således ikke hele tiden huske på, at slukke inverteren, det gør den selv.

NB. Du kan naturligvis også anvende en inverter uden at havde solcelleanlæg, det kræver dog du har et godt batteri i campingvognen.

Se vores valg af inverter Læs Mere

Vores udstyr i magasinet

Solcelleanlæg samletSmartSolar MTTP

Hvorfor er det vigtigt at rengøre solceller ?

For hver lysstråle fra solen, som ikke rammer solcellerne i panelet pga. pollen, støv og snavs, går der energi tabt. Det vil derfor altid være en god ide at holde dem rene.

I udgangspunktet kan regn dog klare den daglige rengøring, men nogle gange kan solcellerne være så beskidte, at det godt kan svare sig at finde rengøringsmidlerne frem.

Alt det solenergi, der ikke kommer ind og rammer selve solcellerne i panelet, er et energitab. For de fleste andre gælder, at den almindelige regn kan klare rengøringen.

Sådan bør du rengøre du dine solceller

Hvis dine solceller er meget beskidte, bør du rengøre dem. Følg disse huskeregler:

  • Brug kun vand ( demineraliseret blødt vand)– aldrig rengøringsmidler, som ikke er lavet specielt til dine solceller. Almindelige rengøringsmidler kan skade solcellerne, og solcelleproducentens garanti bortfalder ofte.
  • Vask solcellerne i regnvand, fx vand fra regnvandstønden. Hvis dit postevand indeholder meget kalk, sætter der sig kalkaflejringer på solpanelerne, og de mindsker ydeevnen. Du kan også købe forbehandlet eller blødgjort vand, som ikke indeholder kalk f.eks  demineraliseret blødt vand
  • Brug fx en blød svamp eller klud (på teleskopstang) til rengøringen
  • Brug ikke en højtryksrenser, glasskraber, ståluld eller skarpe genstande, der kan skade solcellerne
  • Gå aldrig på solcellepanelerne

Hvornår skal du rengøre dine solceller?

  • Rengør solcellerne om foråret, inden solen for alvor har fået magt. Så er de klar til solsæsonen. Evt. en ekstra gang i sensommeren når der ikke er mere pollen i luften
  • Rengør aldrig dine paneler i solskin, hvor panelerne er meget varme. Det kan ødelægge glasset, og der vil være høj spænding i panelerne
  • Rengør helst om morgenen eller aftenen, når det er gråvejr, eller når solcelleanlægget er i skygge

Interessant opmærksomhed

I vores granskning på marked, har vi set nogle firmaer som skriver at med deres solcelleanlæg som består af andet mærke solpaneler samt med Victron SmartSolar får man ca. 30% mere effekt. Man kan derfor få opfattelsen af, at man kun opnår 30% mere effekt hvis man køber deres solpaneler sammen Victron SmartSolar MPPT – Det er ikke korrekt, idet det ikke er deres solpaneler som leverer 30 % mere effekt, det er alene Victron SmartSolar MPPT som leverer 30% mere effekt og ikke deres solpaneler af andet mærke. 

Man forstår godt Victron SmartSolar er meget populær på marked samt at man ser campister skifte forholdsvis ny solar charge ud til Victron SmartSolar.

Har set en test hvor Victron SmartSolar MPPT 150/35 vandt testen blandt 4 forskellige Solar charger. SmartSolar var bla. den som havde den bedste effekt.

Victron MTTP 150/35


Læs mere om vores solcelleanlæg via nedenstående.

Solpanel beslag fra SOLARA til campingvogn samt Testet og Sikker limning

SOLARA ABS – Mounting spoilers

Der findes mange beslag til montering af solpaneler på taget af campingvogne og autocampere.
Vi har valgt SOLARA  som er Tysk produceret beslag udført i holdbart ABS materiale som er et kvalitetsprodukt.
Solpanel beslagene kan købes hos SOLARA  i flere modeller, herunder hjørnebeslag eller beslag som er tilpasset bredden på dit solpanel.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Solara Solpanel beslag


Victron SmartShunt 500A/50mV

En SmartShunt er et vigtigst udstyr hvis man vil være selvforsynende med strøm.
Har man ikke en Smart Shunt er det meget svært og næsten umuligt, at holde styr på, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet eller batterierne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Smart Shunt


Victron SmartSolar MPPT til solcelleanlæg

SmartSolar MPPT er en soloplader som opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier.
SmartSolar optimerer denne energimængde intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

SmartSolar MTTP


Smart Battery Sense long range (up to 10m)

Victron Smart Battery Sense Long Range er en trådløs batterispændings- og temperatursensor til AGM, GEL og Lithium (LiFePO4) batterier og beregnet til Victron MPPT solcelleopladere. Data/information fra Battery Sense gør det muligt at oplade batterierne bedre, og opladningseffektiviteten øges. Dette gavner batteriernes levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Smart Battery Sense


Batterilader og Inverter – Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V fordi den både har batterilader og inverter indbygget, og man opnår nogle gode smarte funktioner ved det er samlet i et uden at gå på kompromis med funktioner og kvalitet.

Vi ønsker at kunne få 230 volt fra campingvognens batteri, og denne ren sinus kvalitets inverter og batterilader som har mange funktioner, ligesom den oplade flere forskellige typer batterier herunder lithium batterier.
Vi har i mange år anvendt Victron Blue Smart IP67 batterilader på vores batterier herunder også lithium batterier, og med vores valg af  Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V får vi samme gode kvalitets batterilader.

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 giver op til 2400w i peak effekt og lader med op til 50Ah.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Multiplus


Victron VE. BUS Smart- Dongel

VE.Bus Smart-donglen er en Bluetooth Smart-aktiveret VE.Bus-grænseflade med batteritemperatur- og spændingsføling. Den kommunikerer systemoplysninger direkte til din smartphone – ved hjælp af den gratis VictronConnect-app  og du kan anvende funktionerne på din smartphone tablet, Ipad, vi har valgt denne løsning.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

V.E BUS Dongel


Topband Lithium batteri 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT) – Kan oplades ved temperatur under 0 grader.

Topband 96Ah (HEAT) Lithium Batteri 12 volt har indbygget bluetooth overvågning og varme element (HEAT).
Lithium batteriet har indbygget varme, som sikre der ikke sker indladning på batteriet før batteri cellerne har en temperatur på over 0 grader – Det giver en stor frihed og sikkerhed idet du ikke har risiko for at ødelægge dit batteri som andre batterier der ikke varme element (HEAT), og er derfor egnet til anvendelse hele året, uden at skulle foretage sig noget om vinteren fordi temperaturen komme ned under 0 grader.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah app og heat


Lithium batterier – Hvorfor anvende batterilader som er egnet til litihium

Ved skift til lithium batterier bør du sikre du anvender en 230V batterilader som er egnet til lithium batterier, det vil sige som har mulighed for at vælge lithium indstilling.

Har du batteribooster og solcelleanlæg installeret eller påtænker at installerer dette udstyr gælder det også at det bør være egnet til lithium batterier. Det vil sige at det skal være egnet til opladning af lithium batterier.

Selv om et lithium batteri har indbygget BMS så vil en ikke egnet batterilader kunne beskadige batteriet, grundet der kan blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah med app og Heat


 


GlobalLink 520

GlobalLink 520 er den netværksuafhængige energiløsning – uden at være offline! I de første 5 år giver enheden dig en 4G-LTE-M-forbindelse til alle Victron Energy Direct-aktiverede enheder uden månedlige gebyrer eller abonnementer.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron GlobalLink 520


Solceller til Campingvogn og Autocamper – Fleksibel tynde solpaneler (Fordele & Ulemper)

Kort holdbarhed samt mindre effekt i forhold til alu ramme solpaneler.

Læs Mere

Solcelleanlæg Campingvogne


Solceller Camping (Facebook gruppe)

Tilmeld dig Solceller Camping (facebook gruppen) via dette link – Klik her

Solcelleanlæg camping

 


Truma XT Mover – Montering & Test 2022 

Vi har købt en ny Truma XT Mover i Holland hvor vi bla. har sparet penge samt fået bedre garanti end Danmark. Vi har selv monteret vores Truma XT – Læs artikel vedrørende Montering & Test og se vores YouTube. 

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Truma XT Mover


Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt og sikre max ydelse

Det er blevet populært med solcelleanlæg hvorfor flere campister anvender deres campingvogn/ autocamper uden 230 volt men anvender 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg.

Ved Alde glykol udskiftning udført af Alde specialist udført med specielt Alde udstyr har vi valgt samtidig at få skiftet vores 230 volt inline ved Alde kedel til en ny 12 volt inline pumpe.

En Alde pumpe ved kedel er altid mest effektiv kontra stavpumpe i expansionsbeholderen, derfor vil vi forberede til solcelleanlæg således vi altid har max varme kapacitet ved anvendelse af alene 12 volt.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

omskifter alde inline pumper


Alde specialist værksted udskifter glykol med specielt Alde udstyr 

Det er vigtigt at påpege, at man ikke skifter Glykol væske fordi frostsikringen ikke fungerer, man skifter Glykol væske fordi korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v ikke er tilstrækkelig beskyttende med hindrende stoffer i væsken.

Frostsikring ændre sig ikke men korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v har begrænset levetid f.eks har G13 ca. 5 år .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Alde Glykol udskiftning af proff. med speciel Alde udstyr


Ruuvi Sensor – Mål nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk 

Vi har monteret Ruuvi Sensor hvor vi kan måle nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk – Vi kan aflæse data på smartphone/ Iphone, Ipad m.v. via Bluetooth.

Ruuvi-sensorer fungerer som standard inden for Bluetooth-rækkevidde, og Ruuvi Gateway giver dig global adgang til Ruuvi-sensorerne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Ruuvi Sensor



Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere




Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping – Facebook Gruppe



Læs Mere


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jhjhjghjhgkjhg

Solpanel beslag til campingvogn samt Testet og Sikker limning

SOLARA ABS-mounting spoilers

Der findes mange beslag til montering af solpaneler på taget af campingvogne og autocampere.
Vi har valgt SOLARA  som er Tysk produceret beslag udført i holdbart ABS materiale som er et kvalitetsprodukt.
Solpanel beslagene kan købes hos SOLARA  i flere modeller, herunder hjørnebeslag eller beslag som er tilpasset bredden på dit solpanel. Læs også om testet og sikker limning.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

SOLARA solpanel beslag


Victron SmartSolar MPPT til solcelleanlæg

SmartSolar MPPT er en soloplader som opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier.
SmartSolar optimerer denne energimængde intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

SmartSolar MTTP


Smart Battery Sense long range (up to 10m)

Victron Smart Battery Sense Long Range er en trådløs batterispændings- og temperatursensor til AGM, GEL og Lithium (LiFePO4) batterier og beregnet til Victron MPPT solcelleopladere. Data/information fra Battery Sense gør det muligt at oplade batterierne bedre, og opladningseffektiviteten øges. Dette gavner batteriernes levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Smart Battery Sense


Batterilader og Inverter – Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V fordi den både har batterilader og inverter indbygget, og man opnår nogle gode smarte funktioner ved det er samlet i et uden at gå på kompromis med funktioner og kvalitet.

Vi ønsker at kunne få 230 volt fra campingvognens batteri, og denne ren sinus kvalitets inverter og batterilader som har mange funktioner, ligesom den oplade flere forskellige typer batterier herunder lithium batterier.
Vi har i mange år anvendt Victron Blue Smart IP67 batterilader på vores batterier herunder også lithium batterier, og med vores valg af  Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V får vi samme gode kvalitets batterilader.

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 giver op til 2400w i peak effekt og lader med op til 50Ah.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Multiplus


Victron VE. BUS Smart- Dongel

VE.Bus Smart-donglen er en Bluetooth Smart-aktiveret VE.Bus-grænseflade med batteritemperatur- og spændingsføling. Den kommunikerer systemoplysninger direkte til din smartphone – ved hjælp af den gratis VictronConnect-app  og du kan anvende funktionerne på din smartphone tablet, Ipad, vi har valgt denne løsning.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

V.E BUS Dongel


Victron SmartShunt 500A/50mV

En SmartShunt er et vigtigst udstyr hvis man vil være selvforsynende med strøm.
Har man ikke en Smart Shunt er det meget svært og næsten umuligt, at holde styr på, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet eller batterierne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Smart Shunt


Topband Lithium batteri 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT) – Kan oplades ved temperatur under 0 grader.

Topband 96Ah (HEAT) Lithium Batteri 12 volt har indbygget bluetooth overvågning og varme element (HEAT).
Lithium batteriet har indbygget varme, som sikre der ikke sker indladning på batteriet før batteri cellerne har en temperatur på over 0 grader – Det giver en stor frihed og sikkerhed idet du ikke har risiko for at ødelægge dit batteri som andre batterier der ikke varme element (HEAT), og er derfor egnet til anvendelse hele året, uden at skulle foretage sig noget om vinteren fordi temperaturen komme ned under 0 grader.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah app og heat


Lithium batterier – Hvorfor anvende batterilader som er egnet til litihium

Ved skift til lithium batterier bør du sikre du anvender en 230V batterilader som er egnet til lithium batterier, det vil sige som har mulighed for at vælge lithium indstilling.

Har du batteribooster og solcelleanlæg installeret eller påtænker at installerer dette udstyr gælder det også at det bør være egnet til lithium batterier. Det vil sige at det skal være egnet til opladning af lithium batterier.

Selv om et lithium batteri har indbygget BMS så vil en ikke egnet batterilader kunne beskadige batteriet, grundet der kan blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah med app og Heat


Victron Batteri Booster til campingvogn – Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah.

Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah er en (batteri booster) som er egnet til campingvogne, så der opnås tilstrækkelig spænding til batteriopladning selv med lange kabler. Justerbar udgangsspænding gør det muligt at bruge Victron Orion som batterilader til alle typer batterier herunder også lithium batterier.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Batteri Booster


GlobalLink 520

GlobalLink 520 er den netværksuafhængige energiløsning – uden at være offline! I de første 5 år giver enheden dig en 4G-LTE-M-forbindelse til alle Victron Energy Direct-aktiverede enheder uden månedlige gebyrer eller abonnementer.

Med en GlobalLink 520 kan du aflæse data fra dit system, ligesom du altid kan se hvor din campingvogn/ autocamper er,  Globallink 520 også fungerer således også som en GPS Tracking smart 🙂 .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron GlobalLink 520

 


Truma XT Mover – Montering & Test 2022 

Vi har købt en ny Truma XT Mover i Holland hvor vi bla. har sparet penge samt fået bedre garanti end Danmark. Vi har selv monteret vores Truma XT – Læs artikel vedrørende Montering & Test og se vores YouTube. 

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Truma XT Mover


Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt og sikre max ydelse

Det er blevet populært med solcelleanlæg hvorfor flere campister anvender deres campingvogn/ autocamper uden 230 volt men anvender 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg.

Ved Alde glykol udskiftning udført af Alde specialist udført med specielt Alde udstyr har vi valgt samtidig at få skiftet vores 230 volt inline ved Alde kedel til en ny 12 volt inline pumpe.

En Alde pumpe ved kedel er altid mest effektiv kontra stavpumpe i expansionsbeholderen, derfor vil vi forberede til solcelleanlæg således vi altid har max varme kapacitet ved anvendelse af alene 12 volt.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

omskifter alde inline pumper


Alde specialist værksted udskifter glykol med specielt Alde udstyr 

Det er vigtigt at påpege, at man ikke skifter Glykol væske fordi frostsikringen ikke fungerer, man skifter Glykol væske fordi korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v ikke er tilstrækkelig beskyttende med hindrende stoffer i væsken.

Frostsikring ændre sig ikke men korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v har begrænset levetid f.eks har G13 ca. 5 år .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Alde Glykol udskiftning af proff. med speciel Alde udstyr


Ruuvi Sensor – Mål nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk 

Vi har monteret Ruuvi Sensor hvor vi kan måle nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk – Vi kan aflæse data på smartphone/ Iphone, Ipad m.v. via Bluetooth.

Ruuvi-sensorer fungerer som standard inden for Bluetooth-rækkevidde, og Ruuvi Gateway giver dig global adgang til Ruuvi-sensorerne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Ruuvi Sensor

Solcelleanlæg - Klik på billede og læs mere

Nyeste indlæg

Campingliv

Campingliv i Autocamper og Campingvogn

Campingliv i Autocamper og Campingvogn Campinglivet byder på frihed, eventyr og en tættere forbindelse til naturen. Uanset om du vælger en autocamper eller en campingvogn, giver begge muligheder fleksibilitet til at udforske nye destinationer i eget tempo. Men hvad er forskellene, og hvordan vælger du det rette køretøj til dine behov? Autocamper: Frihed på fire

Læs mere »
Børn med på campingferie

Børn med på Campingferie: Campingvogn eller Autocamper?

Børn med på Campingferie – Campingvogn eller Autocamper? Campingferie er en fantastisk måde at tilbringe tid med familien på, og det kan være en stor oplevelse for børn. Men hvilken løsning er bedst, når man tager børn med – campingvogn eller autocamper? Begge muligheder har deres fordele og ulemper, og valget afhænger af familiens behov

Læs mere »
Campingvog og autocamper med fortelt eller markise

Campingvogn & Autocamper med telt eller markise – hvad er bedst?

Campingvogn & Autocamper med telt eller markise – hvad er bedst? Når du tager på campingferie med en campingvogn, kan det være en stor fordel at have ekstra overdækning i form af enten et fortelt eller en markise. Men hvad er egentlig bedst? Valget afhænger af dine behov, campingstil og hvor fleksibel du ønsker at

Læs mere »

Campingvogn Renovering: Fra Slidt til Som Ny

Campingvogn Renovering: Fra Slidt til Som Ny At renovere en campingvogn kan være en både spændende og udfordrende proces, der forvandler en ældre og måske nedslidt vogn til et hyggeligt og funktionelt hjem på hjul. Uanset om du har købt en brugt campingvogn eller vil opgradere din nuværende, er der mange ting at tage højde

Læs mere »
Solceller camping_02

Solcelleanlæg til Campingvogn og Autocamper – Den Ultimative Guide

Solcelleanlæg til Campingvogn og Autocamper – Den Ultimative Guide At tage på campingtur i en campingvogn eller autocamper giver en fantastisk frihed. For at gøre oplevelsen endnu bedre kan du investere i solceller, der sikrer, at du altid har strøm til dine elektriske apparater – uanset hvor du befinder dig. I denne guide gennemgår vi

Læs mere »
Tiny Houses

Leje af Campingvogn, Hytter eller Tiny House – Hvad Skal du Vælge?

Leje af Campingvogn, Hytter eller Tiny House – Hvad Skal du Vælge Campinglivet har aldrig været mere populært, og der er mange muligheder for at komme tæt på naturen uden at give afkald på komforten. Hvis du planlægger en ferie i det fri, står du måske over for valget mellem at leje en campingvogn, en

Læs mere »
Solceller Camping

Solceller til Campingvogn: Guide til Bæredygtig Camping

Solceller til Campingvogn: Guide til Bæredygtig Camping Solceller på campingvogne er blevet en populær løsning for campister, der ønsker at nyde friheden ved off-grid camping uden at gå på kompromis med moderne bekvemmeligheder. Med et solcelleanlæg kan du oplade batterier, drive køleskab, lys og andre elektriske apparater – alt sammen med ren, bæredygtig energi. Fordele

Læs mere »
Vintercamping

Campingliv i Campingvognen om Vinteren – En Magisk Oplevelse

Campingliv i Campingvognen om Vinteren – En Magisk Oplevelse  Camping behøver ikke kun at være en sommeraktivitet. At tage på camping i vintermånederne åbner op for en helt ny verden af oplevelser. Forestil dig at vågne op til en frostklar morgen, hvor snefnuggene daler blidt udenfor, mens du nyder en varm kop kaffe i din

Læs mere »
Små eller store campingvogne

Små eller store campingvogne – Hvad er mest populært?

Små eller store campingvogne – Hvad er mest populært? Hvad er mest populært? Campinglivet er en elsket ferieform for mange danskere, men når det kommer til valg af campingvogn, er der stor variation i præferencer. Nogle foretrækker små og lette campingvogne, mens andre sværger til de store og rummelige modeller. Men hvad er egentlig mest

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere




Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook Gruppe



Læs Mere


Summary
Solcellepaneler på campingvogn - Vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)
Article Name
Solcellepaneler på campingvogn - Vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)
Description
Solcellepaneler på campingvogn - Vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top