Victron MultiPlus 800x600

Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V

YouTube om Victron MultiPlus

Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V

Vi har valgt Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V fordi den både har “batterilader og inverter indbygget”, ligesom vi opnår nogle gode smarte funktioner ved det er samlet i et, uden at vi gå på kompromis med funktioner og kvalitet samt de 5 års garanti. MultiPlus batterilader kan stilles i forskelle indladningsstyrker og kan indlade max max 50A.

Vi ønsker at kunne få 230 volt fra campingvognens batteri, og denne ren sinus kvalitets inverter og batterilader som har mange funktioner, kan også oplade flere forskellige typer batterier herunder lithium batterier.

Vi har i mange år anvendt Victron Blue Smart IP67 batterilader på vores batterier herunder også lithium batterier, og med vores valg af  Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V får vi samme gode kvalitets batterilader samtidig med vi har en inverter til 230 volt i campingvognen uden tilslutning af 230 volt.

Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også pladser uden strømtilslutning. 

Vi har disponeret vores solcelleanlæg således vi opnår god kvalitets produkt, 5 års garanti, høj effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt optimal disponering af solpaneler på taget. 

Planlægning samt god disponering giver ofte det bedste resultat med bedste ydelse, således man ikke bagefter finder ud af man ikke kan udvide solcelleanlægget uden man skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge – Læs mere om vores solcellepaneler i denne artikel.

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 giver op til 2400w i peak effekt og lader med op til 50Ah.

Effekt: 1200w (2400w peak)
Udgangsspænding: 220V
Indgangsspænding: 220V (187-265V)
Ladeeffekt: 50Ah (12v)
Netomskifter: 16A
Dimensioner: 406 x 250 x 100 mm

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V VE.Bus erstatter den tidligere MultiPlus Compact-serie.
Det er en kraftig sinusbølge-inverter, en sofistikeret batterioplader, der har adaptiv ladeteknologi og en højhastigheds AC-overførselskontakt i et enkelt kompakt kabinet.

Uafbrudt vekselstrøm (UPS-funktion)

I tilfælde af netsvigt, eller når land- eller generatorstrøm afbrydes, aktiveres inverteren i Multi automatisk og overtager forsyningen til de tilsluttede belastninger. Dette sker så hurtigt (mindre end 20 millisekunder), at computere og andet elektronisk udstyr vil fortsætte med at fungere uden afbrydelser.

Victron VE. BUS Dongel 

Der kan tilkøbes Victron monitor hvor man kan slukke og indstille funktioner på sin Multiplus – Men der findes den mulighed at man anvender en Victron VE. BUS Dongel som gør du kan det samme blot via din smartphone tablet, Ipad – Vi har valgt denne løsning, Læs mere længere i artikel.

MK3-USB (VE. BUS to USB)

Du kan bruge MK3-USB til at forbinde følgende produkter til en computer til konfiguration: Multi, MultiGrid, MultiPlus, MultiPlus-II, Quattro, Inverter (kun modeller med en VE.Bus kommunikationsport), ECOmulti, EasySolar, EasyPlus.

Vi har valgt at kunne konfigurerer vores Multiplus med MK3-USB – Læs mere i artiklen.

Billede viser Victron MultiPlus 12/1200/50-16

Victron Multiplus

Billede viser Victron MultiPlus 12/1200/50-16 i den ene ende

Victron Multiplus

Specifikationer – Vi har valgt Victron MultiPlus 12/1200/50-16

Victron Multiplus

Download Victron software

Man kan bla. downloade software via dette link: Download Victron software

Vores udstyr i magasinet

Solcelleanlæg samlet

SmartSolar MTTP

Victron VE. BUS Dongel

VE.Bus Smart-donglen er en Bluetooth Smart-aktiveret VE.Bus-grænseflade med batteritemperatur- og spændingsføling.
Den kommunikerer systemoplysninger direkte til din smartphone – ved hjælp af den gratis VictronConnect-app  og du kan anvende funktionerne på din smartphone tablet, Ipad, vi har valgt denne løsning som fungerer super godt og smart.

Man monterer VE. Bus Smart dongel direkte på batterikassen (er med klæbemiddel), herefter vil den registrere batteritemperaturen direkte fra batterihuset, og MultiPlus vil således tilpasse opladningen optimalt som medføre batteriet får optimal effekt, optimale vilkår samt lang levetid – Men der mange flere fordele ved at anvende VE.Bus Smart dongel – Læs mere.

Ved brug af VE.Bus Smart Dongel sammen med MultiPlus inverter/oplader, giver donglen mulighed for at registrere temperatur og spænding på batteriet – hvilket tillader kompensation for mulige kabeltab, der kan opstå under opladning og afladning. Temperaturføling muliggør nøjagtig temperaturkompensation under batteriopladningscyklusser. Donglen er på nuværende tidspunkt den eneste måde at tilføje en “on-battery”-sensorfunktion til MultiPlus-II-modellerne, hvis de ikke også er forbundet til en GX-enhed og CANbus-batteri.

VE.Bus Smart donglen er i stand til at registrere batteritemperatur på to måder:
Standardmetoden er donglens indbyggede temperatursensor. Når donglen er monteret direkte på batterikassen (ved hjælp af dens klæbemiddel), vil den registrere batteritemperaturen direkte fra batterihuset. Den anden metode – som giver forbedret batteritemperaturføling – er tilgængelig ved at bruge en valgfri batteriterminalmonteret sensor. Når denne sensor er tilsluttet, tilsidesættes standardsensoren, og donglen vil bruge denne metode i stedet.

VE.Bus Smart dongel giver ligeledes mulighed for at aflæse flere brugbare data samt foretage indstillinger via sin smartphone.

Udover ovenstående kan vi tænde og slukke for MultiPlus via smartphone/ Ipad samt skifte status til at kun inverter anvendes eller kun batterilader anvendes – Super smart 🙂 og en funktion som vi er glad for.

V.E BUS Dongel

V.E BUS Dongel

Status er tilgængelig på Windows, macOS, Android og iOS operativsystemer.
Du kan få adgang til Status med enten MK3-USB eller via Bluetooth med VE.Bus Smart Dongle.
Fra statusvinduet er det muligt at tænde/slukke enheden/Kun oplader fra kontaktknappens ikon. Det er også muligt at
juster hurtigt AC-indgangsstrømgrænsen (hvis den tilsidesatte af fjernpanelindstillingen er aktiveret).

Diverse billeder af indstillingsmuligheder samt aflæsning af data m.v.

MK3-USB

VE. BUS Dongel

VE. BUS DongelVE. BUS Dongel

Hvad er der i kassen

  1. VE.Bus Smart Dongle
  2. Rød batteri (+) tilslutningsledning med 10 mm øje og inline sikring.
  3. Sort batteri (-) tilslutningsledning med 10 mm øje
  4. Konnektorblok med skrueklemmer.

Der skal anvendes et standard UTP RJ45-kabel for at forbinde VE.Bus Smart Dongle til Multis VE.Bus-interface, ikke er inkluderet. Du kan bruge et eksisterende netværkskabel eller købe et separat fra Victron i den længde, du har brug for til den specifikke installation.

VE. BUS Dongel

MK3-USB (VE. BUS to USB)

Du kan bruge MK3-USB til at forbinde følgende produkter til en computer til konfiguration: Multi, MultiGrid, MultiPlus, MultiPlus-II, Quattro, Inverter (kun modeller med en VE.Bus kommunikationsport), ECOmulti, EasySolar, EasyPlus.

Status er tilgængelig på Windows, macOS, Android og iOS operativsystemer.
Du kan få adgang til Status med enten MK3-USB eller via Bluetooth med VE.Bus Smart Dongle.
Fra statusvinduet er det muligt at tænde/slukke enheden/Kun oplader fra kontaktknappens ikon.
Det er også muligt at juster hurtigt AC-indgangsstrømgrænsen (hvis den tilsidesatte af fjernpanelindstillingen er aktiveret).

MK3-USB VE. BUD to USB

MK3-USB

MK3-USB

 


Læs mere om vores solcelleanlæg via nedenstående.

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af 230 volt strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også uden strømtilslutning. 

Vi har disponeret vores solcelleanlæg således vi opnår god kvalitets produkt, 5 års garanti, høj effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt den korrekte disponering af solpaneler på taget. 

Planlægning samt god disponering giver ofte det bedste resultat med bedste ydelse, således man ikke bagefter finder ud af man ikke kan udvide solcelleanlægget uden man skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge.

Solcellepaneler på campingvogn – Vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn med tilhørende udstyr for optimering til solcelleanlæg.

Vi har selv disponeret vores anlæg ligesom vi opnår god produkt garanti, bedste effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt den korrekte disponering af solpaneler på taget. 

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Solara solpanel beslag


Victron SmartSolar MPPT til solcelleanlæg

SmartSolar MPPT er en soloplader som opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier.
SmartSolar optimerer denne energimængde intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

SmartSolar MTTP


Smart Battery Sense long range (up to 10m)

Victron Smart Battery Sense Long Range er en trådløs batterispændings- og temperatursensor til AGM, GEL og Lithium (LiFePO4) batterier og beregnet til Victron MPPT solcelleopladere. Data/information fra Battery Sense gør det muligt at oplade batterierne bedre, og opladningseffektiviteten øges. Dette gavner batteriernes levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Smart Battery Sense


Victron SmartShunt 500A/50mV

En SmartShunt er et vigtigst udstyr hvis man vil være selvforsynende med strøm.
Har man ikke en Smart Shunt er det meget svært og næsten umuligt, at holde styr på, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet eller batterierne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Smart Shunt


Victron VE. BUS Smart- Dongel

VE.Bus Smart-donglen er en Bluetooth Smart-aktiveret VE.Bus-grænseflade med batteritemperatur- og spændingsføling. Den kommunikerer systemoplysninger direkte til din smartphone – ved hjælp af den gratis VictronConnect-app  og du kan anvende funktionerne på din smartphone tablet, Ipad, vi har valgt denne løsning.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

V.E BUS Dongel


Solpanel beslag fra SOLARA til campingvogn samt Testet og Sikker limning

SOLARA ABS-mounting spoilers

Der findes mange beslag til montering af solpaneler på taget af campingvogne og autocampere.
Vi har valgt SOLARA  som er Tysk produceret beslag udført i holdbart ABS materiale som er et kvalitetsprodukt.
Solpanel beslagene kan købes hos SOLARA  i flere modeller, herunder hjørnebeslag eller beslag som er tilpasset bredden på dit solpanel.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Solara Solpanel beslag


Topband Lithium batteri 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT) – Kan oplades ved temperatur under 0 grader.

Topband 96Ah (HEAT) Lithium Batteri 12 volt har indbygget bluetooth overvågning og varme element (HEAT).
Lithium batteriet har indbygget varme, som sikre der ikke sker indladning på batteriet før batteri cellerne har en temperatur på over 0 grader – Det giver en stor frihed og sikkerhed idet du ikke har risiko for at ødelægge dit batteri som andre batterier der ikke varme element (HEAT), og er derfor egnet til anvendelse hele året, uden at skulle foretage sig noget om vinteren fordi temperaturen komme ned under 0 grader.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah app og heat


Lithium batterier – Hvorfor anvende batterilader som er egnet til litihium

Ved skift til lithium batterier bør du sikre du anvender en 230V batterilader som er egnet til lithium batterier, det vil sige som har mulighed for at vælge lithium indstilling.

Har du batteribooster og solcelleanlæg installeret eller påtænker at installerer dette udstyr gælder det også at det bør være egnet til lithium batterier. Det vil sige at det skal være egnet til opladning af lithium batterier.

Selv om et lithium batteri har indbygget BMS så vil en ikke egnet batterilader kunne beskadige batteriet, grundet der kan blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah med app og Heat


Victron Batteri Booster til campingvogn – Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah.

Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah er en (batteri booster) som er egnet til campingvogne, så der opnås tilstrækkelig spænding til batteriopladning selv med lange kabler. Justerbar udgangsspænding gør det muligt at bruge Victron Orion som batterilader til alle typer batterier herunder også lithium batterier.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Batteri Booster


GlobalLink 520

GlobalLink 520 er den netværksuafhængige energiløsning – uden at være offline! I de første 5 år giver enheden dig en 4G-LTE-M-forbindelse til alle Victron Energy Direct-aktiverede enheder uden månedlige gebyrer eller abonnementer.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron GlobalLink 520


Truma XT Mover – Montering & Test 2022 

Vi har købt en ny Truma XT Mover i Holland hvor vi bla. har sparet penge samt fået bedre garanti end Danmark. Vi har selv monteret vores Truma XT – Læs artikel vedrørende Montering & Test og se vores YouTube. 

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Truma XT Mover


Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt og sikre max ydelse

Det er blevet populært med solcelleanlæg hvorfor flere campister anvender deres campingvogn/ autocamper uden 230 volt men anvender 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg.

Ved Alde glykol udskiftning udført af Alde specialist udført med specielt Alde udstyr har vi valgt samtidig at få skiftet vores 230 volt inline ved Alde kedel til en ny 12 volt inline pumpe.

En Alde pumpe ved kedel er altid mest effektiv kontra stavpumpe i expansionsbeholderen, derfor vil vi forberede til solcelleanlæg således vi altid har max varme kapacitet ved anvendelse af alene 12 volt.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

omskifter alde inline pumper


Alde specialist værksted udskifter glykol med specielt Alde udstyr 

Det er vigtigt at påpege, at man ikke skifter Glykol væske fordi frostsikringen ikke fungerer, man skifter Glykol væske fordi korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v ikke er tilstrækkelig beskyttende med hindrende stoffer i væsken.

Frostsikring ændre sig ikke men korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v har begrænset levetid f.eks har G13 ca. 5 år .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Alde Glykol udskiftning af proff. med speciel Alde udstyr


Ruuvi Sensor – Mål nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk 

Vi har monteret Ruuvi Sensor hvor vi kan måle nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk – Vi kan aflæse data på smartphone/ Iphone, Ipad m.v. via Bluetooth.

Ruuvi-sensorer fungerer som standard inden for Bluetooth-rækkevidde, og Ruuvi Gateway giver dig global adgang til Ruuvi-sensorerne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Ruuvi Sensor

Solcelleanlæg - Klik på billede og læs mere

Nye indlæg

Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her Campingferie Campingferie Camping Østrig Læs mere → Blog Køre langt med Campingvogn – Gode råd Læs mere → Campingferie Camping Italien Læs mere → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
Autocamper info

Autocamper Info

Autocamper Info Camper info- Drømmer du om friheden der følger med en autocamper – Autocamper giver dig ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.  Læs mere på www.camperinfo.dk Klik her Camping ferie Campingferie Camping Østrig Læsere → Campingferie Camping Italien Læsere → Campingferie Camping Polen Læsere → Campingferie Camping Tyskland Læsere → Campingferie Camping

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. Campingferie Camping Østrig Læs meree → Campingferie Camping Italien Læs meree → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »
Victron Camping Solcelleanlæg 900x500

Victron Camping Solcelleanlæg

Victron Camping Solcelleanlæg Vores artikel og YouTube vil løbende blive opdateret, hvor vi vil vise de muligheder man har med Victron udstyr til Solcelleanlæg. Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder samt videoer. Der er meget at vise om dette udstyr  hvorfor vores YouTube kommer som del 1 og 2

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V
Article Name
Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V
Description
Victron MultiPlus Batterilader og Inverter 12/1200/50-16 230V
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top