Overvægt Campingvogn

Vejning campingvogn og bil:

Vi kan nu selv veje vores campingvogn og bil med vores lille vægt som kan veje op til 1.500 kg pr. aksel/hjul. Der findes to modeller fra den Tyske kvalitets producent Reich, en som max kan veje 1.000 kg pr. aksel/hjul, og en som kan veje max 1.500 kg pr. aksel/hjul.

Den er meget simpel at anvende, og indeholder vejningsprogrammer til bilen eller campingvognen. Ved vejning køre du først det ene hjul over vægten, derefter det andet hjul, og til sidst køre du næsehjulet over vægten.

Du får oplyst hvor meget hver aksel vejer samt hvor meget kugletrykket er, og til sidst får du oplyst total vægten 🙂 . Det vil sige du får oplyst vægten i højre side, og i venstre side, og til sidst kugletrykket.

Vi har vejet vores feriepakket campingvogn med ovennævnte vægt:

Det er nemt og hurtigt, at veje sin campingvogn og bil med denne vægt.

Efter vejning af campingvognen kunne vi konstaterer vi har en del frivægt i campingvognen 🙂 , men herudover fandt også ud af akseltrykket i højre side og venstre side havde en forskel på ca. 94 kg, og kugletrykket var lidt for højt 🙁 – Begge forhold kan medvirke til ustabil kørsel.

Vi har nu pakket lidt om i campingvognen således vi opnår så ens akseltryk som muligt i hver side. Vi kontrolvejer igen inden vi køre, og så tager vi vores vægt med på ferie, den vejer jo kun ca. 1 kg og fylder ikke meget.

Vi vejede også bilens akseltryk:

Ovennævnte vægt kan også anvendes til vejning af bilen, og hvorfor veje bilen ?, fordi du skal sikre optimal sikkerhed for dig selv og andre.

Der er regler for hvor meget den styrende aksel (forhjul) mindst skal have af vægt:
Ved kontrolvejning af myndighederne, foretager Politiet kontrol af bilens styrende aksel (forhjul), og forhjulene kommer på vægten. Her kontroller politiet, at mindst 20% af bilens vægt er på forhjulene (bilens styrende aksel).

Se artikel vedrørende vejning af campingvogn:

Vejning af Campingvogn


Kugletryk´s måler:

Selv om vi kan måle kugletrykket med den lille vægt, syntes vi det er smart vi kan se vores kugletryk via næsehjulet som har indbygget kugletryksmåler.

Vi har før anvendt en rød plast kugletryksmåler som vi sætter på foran, hvor stabilisator monteres på trækkrogen.

Vi vil gerne vil have en kugletryksmåler som er fast placeret på campingvognen, og vi har derfor valgt Winterhoff næsehjul med kugletryksmåler. Vi valgte Winterhoff fordi vi har Winterhoff stabilisator monteret, således passer det sammen 🙂 .

Vi kan nu blot aflæse kugletrykke, campingvognen skal dog stadig stå vandret ved aflæsning af næse kugletryksmåler. Typisk er vores kugletryk lidt tungere ved start af ferien, idet gasflasken er fyldt helt op, og efterhånden som vi forbruger gas på ferien bliver kugletrykket mindre, og nu med fastmonteret kugletryksmåler har vi mulighed for let, at korrigere for kugletrykket undervejs på ferien.

Herudover har vi jo den elektroniske vægt som også kan måle kugletryk, så vi kan jo tjekke om den fast kugletryksmåler vejer korrekt 🙂 .

politi_2
For stort kugletryk kan formindske bilens vejgreb på forhjulene. Når politiet vejer dit vogntog, tjekker de vægten på bilens forhjul, hvor vægten skal være mindst 20 % af bilens vægt, et alt for højt kugletryk kan medføre du ikke efterlever de 20 %.

Politiet tjekker ikke dit kugletryk, med mindre vogntoget ser visuel “meget” forkert ud – Politiet tjekker om dit vogntog har 20 % af bilens vægt på forhjulene samt campingvognens akseltryk.

Se artikel vedrørende “det rigtige kugletryk”:

Det rigtige kugletryk


Se relevante links:

•Link: Overlæsset Campingvogn (bødestørrelse i de forskellige lande m.v..)
•Link: Slinger i campingvogn
•Link: Urolig kørsel med campingvogn
•Link: Skæv campingvogn aksel


Pakkeliste – Download 3 forskellige pakkelister:

Hold styr på din vægt i campingvognen samtidig med du sikre dig du har det hele med 🙂 .
Download pakkeliste via dette link


Caravan Mover (Samlet artikel):

Her finder flere artikler om Caravan Movere, vedligeholdelse, fejlfinding, montering m.v….
Samlet artikel om Movere

Fejl i Køleskabe i campingvogne (Samlet artikel):

Nogle campister har problemer med deres køleskab i campingvognen/autocamperen, se flere artikler vedrørende fejlsøgning af køleskab samt ideer til forbedring af dit køleskan.
Samlet artikel vedr. fejl i køleskabe i campingvogn/autocamperDeltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Overvægt Campingvogn
Description
Overvægt Campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo
Scroll to Top