Alufælge til Campingvogne

Det er blevet populært, at gøre noget ved sin campingvogn med bla. flotte alufælge til campingvogn eller autocamper – Alufælge ser super flot ud.


Montering af nye 15″ alufælge og dæk istedet for standard 14″ på vores Kabe

Vi har skiftet vores Kabe ud med en anden model Kabe campingvogn, og ønsker den skal friskes op vedrørende udseende udvendigt, derfor har vi valgt, at monterer nye 15″ alufælge samt dæk istedet for 14″ 🙂 . Nedenstående billede viser standard fælge på vores Kabe, de er lidt triste at se på efter vores mening – De to løse fælge er nye fælge og dæk 🙂 .
alufælge til campingvogn

Alufælge campingvogn
Gamle alufælge og dæk.

Bedre stabilitet

Udover nuværende standard alufælge er lidt kedelige at se på, og nye alufælge giver vores Kabe et løft udvendigt, monterer vi 195/70 R15C 104/102S alufælge samt dæk, istedet for standard 185/14 alufælge.
Det vil sige vi går fra 14″ til 15″ dæk og fælge – Standard dæk har loadindex på 102/100, og vores nye dæk har loadindex på 104/102, hvilket er et stærkere dæk samt mere stabilt dæk.
Loadindex 104/102 kan klare en vægt på 900 kg pr. dæk.
Loadindex 102/100 kan klare en vægt på 850 kg pr. dæk.
Bæreevne alufælg kan klare en vægt på 1.000 kg pr. alufælg

Ved montering af vores nye 15″ alufælge samt nye dæk 195/70 R15C 104/102, opnås der bedre stabilitet ved kørsel med campingvognen 🙂 , dels fordi dækket har en stærkere opbygning, og dækket ikke er så højt samt er en smule større i bredden. Vi burde fremadrettet få bedre køreegenskaber/ stabilitet, herudover ser det super flot ud – Udover 15″ passer bedre til campingvognen, er de nye alufælge bare superflotte.

Alufælge til campingvogn
Nye 15″ dæk- og alufælge i indpakning lige modtaget fra forhandleren.
Billede viser vores nye 15″ alufælge 🙂


Alufælge til campingvogn

Billede viser vores nye 15″ alufælge monteret – Wow det ser godt ud 🙂 – Klar til næste campingtur 🙂 .-
Alufælge til campingvogn
Færdig monteret – Super flot.
De nye alufælge er blevet afballancereret hvor vi købte dæk- og alufælge
Alufælge til campingvogn
Vores nye alufælge er blevet afbalancering samme sted som vi fik leveret dæk- og fælge – Læg mærke til afbalanceringen er sort som fælgene, det samme gælder den nye ventil. Det er virkelig kvalitet, hvor intet er overladt til tilfældighederne – Tysk kvalitet.

Der medfølger nye fælgebolte samt nye monteret navkapsler.

Alufælge til campingvogn
Nye bolte medfølger til alufælge.

Kvalitetsdæk blev monteret samme sted

Vi valgte og få monteret kvalitetsdæk fra samme forhandler, dækkene er Semperit kvalitetsdæk som er i familie med Continental dæk. Dækkene har en bæreevne på 900 kg pr. stk., og er stive i karkassen, og derved stabile og køre med. Sammen med nye stærke alufælge som kan klare 1.000 kg. pr. stk., og med dæk som kan bære 900 kg. pr. stk., er vi godt kørende fremover – Vores campingvogn har en totalvægt på 1.600 kg :-).

Alufælge til campingvogn
Kvalitetsdæk blev monteret.

Hvor kan du købe alufælge/stålfælge og dæk til campingvogne:

Vi kan anbefale caravanreifen.de se mere via:
• Link: Caravanreifen Danske hjemmeside
• Link: Caravanreifen Svenske hjemmeside

Link til denne side

Caravanreifen.de er specialist inden for bla. alufælge, stålfælge & dæk til campingvogne & Autocampere – Caravanreifen.de har fælge til alle også den kræsen campist.

Ved bestilling modtog vi vores alufælge, dæk med tilhørende nye bolte blot 3 dage efter.
Dækkene er monteret på alufælgene, ligesom de er blevet afballanceret inden levering, klar til montering. Der medfølger nye fælge bolte samt navkapsler.

Overvejer du, at forkæle din campingvogn med nye fælge og dæk, bør du besøge dette link: Caravanreifen . Finder du ikke det du søgte på hjemmesiden, er der hurtig svar via mail eller telefonisk, og mulighederne er store.

Køb de rigtige fælge og dæk

Du skal være opmærksom på, at fælge til campingvogne eller autocamper skal kunne bære en tungere vægt end fælge til personbiler. Vores nye alufælge kan bære 1000 kg pr. alufælge.
Vi har før bestilt dæk- og alufælge via et Tysk firma, og har været glade for både kvaliteten af dæk og fælge samt glad for en super god og hurtig betjening.

Vores første valg blev samme Tyske firma som står for kvalitet og god kundeservice, og firmaet er specialist inden for bla. dæk samt alufælge til campingvogne og autocampere, og intet er overladt til tilfældighederne. Vi har begge gange fået en meget professionel betjening, og kvaliteten er i top (Tysk kvalitet). Se link længere nede, vedrørende oplysninger om hvor vi har bestilt dæk- og alufælge til vores campingvogn.

Som før modtog vi nogle dage efter bestilling vores dæk- og alufælge som var pakket godt ind. Alufælgene er 15″ inkl. afbalancering og ny ventil samt monteret med nye 195/70 R15C 104/102S dæk, kvalitet – Selv ventilen og alfballanceringen er kvalitet, og i samme sorte farve som alufælgene 🙂 – Der er virkelig tale om en forhandler som kan sit kram – Gå foråret i møde med nye alufælge, og du føler du har fået ny campingvogn.

Alufælge til campingvogn
Færdig monteret – Super flot.

Montering – Fastgørelse af alufælge

Ved montering af alufælge skal fælgene på samme måde som bilen spændes til med en momentnøgle for at opnå korrekt tilspændning.
Tilspændingsmomentet for hjulbolte til alufælge er 120 Nm jævnføre Kabe instruktionsbog.
Hjulboltene skal efterspændes efter 50-200 km’s kørsel (gælder også ved hjulskift). Brug kun hjulbolte beregnet til alufælge.
Stålfælge: Tilspændingsmomentet for hjulbolte til stålfælge er 90 Nm jævnføre Kabe instruktionsbog.

Korrekt dæktryk

Det er luften i dækket som bærer campingvognen, hvorfor det er vigtigt, at dækkene har det korrekte dæktryk for at opnå optimale kørsel samt stabilitet og den bedste brændstoføkonomi.
Tjek kun dæktryk når dækkene er kolde, ikke efter længere kørsel. Det er vigtigt regelmæssigt kontrollere din campingvogn dæktryk og hjulmøtrikker, hvilket kan minimerer risiko for skade, ulykker samt reducere slid.

Anbefalinger som kan forbedre din sikkerhed:

• Vær opmærksom på ældningsskader når dine campingvogns dæk har nogle år bag sig: Dæksiden må ikke have små eller store revner eller buler.
• Lad ikke campingvognen stå på halv flade dæk gennem længere tid. Det skader dækkene.
• Kør ikke med halv flade dæk – dækkene kan tage skade selv over korte strækninger.
• Kør ikke for hurtigt – risikoen for at en dækskade udvikler sig stiger med farten.
• Husk dækkets værste fjender er: Lavt dæktryk, overlæs, høj fart og kantsten.
• Mister du en ventilhætte, bør du snarest købe en ny. Hvis du kører uden ventilhætte, kan der sætte sig skidt fra vejen i ventilen som derved kan blive utæt næste gang du tjekker dit dæktryk.

Vinter og helårs dæk:

Er dækket mærket med M+S mærke samt bjerg- og snefnug symbolet på siden af dækket, er det et vinterdæk. Er det kun mærket med M+S mærket er det et helårsdæk. Sommerdæk har ikke nogen mærkning på siden. Det maximale vejgreb om vinteren med sne samt glat vej opnås med vinterdæk.

snowflake


Hvad er ET (indpresningsdybde) ?

Du høre ofte ordret ET (indpresning / indpresningsdybde) når man drøfte fælge, hvad er ET ?:
ET= indpresningsdybde, og er en forkortelse af det tyske ord Einpres Tiefe som måles i millimeter – Oftes en værdi mellem 10 og 50. ET er antallet af millimeter fra fælgkant til anlægsflade til nav.

ET forøges = fælgene bevæger sig ind under campingvognen eller autocamperen.
ET formindskes = fælgene bevæger sig ud mod skærmkanten.
Er det vigtigt at indpresningsdybden er korrekt ?
Fælge med en forkert indpresning (ET-værdi) bliver et problem, når dine fælge har en ET-værdi der er …
– For høj, fælge / dæk kan gå mod fjederben/støddæmpere/hjulkasser
– For lav, fælge / dæk kan gå imod skærmkanterne

De fleste forhandlere af dæk og fælge kan fortælle dig, hvilken indpresning der er korrekt til din campingvogn/ autocamper.Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Alufælge til Campingvogne
Article Name
Alufælge til Campingvogne
Description
Alufælge til Campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo
Scroll to Top