Acrylglas Kratzer Enterner 800x800

Fjerne ridser på campingvogn vinduer

Eksempel på hvordan du kan fjerne ridser på campingvogn vinduer samt vedligeholde campingvognens vinduer.


Når du skal fjerne ridser på campingvognens vinduer kan du gøre det med håndkraft, eller anvende en god polerings maskine. Polerings maskinen giver det bedste resultat. Der er ikke det store at frygte, se mere i danne artikel og du er klædt på til, at fjerne ridser på campingvogn vinduer.

Hvorfor fjerne ridser ?:

Artiklen hedder “Fjerne ridser på campingvognens vinduer”, men kunne lige så godt hedde rengøre samt beskytte campingvognens vinduer mod vind og vejr.

Campingvognens vinduer skal som alt andet på en campingvogn vedligeholdes, og beskyttes mod vind samt vejr.
At du så sammentidig kan fjerne små overflade ridser som ikke kan undgås, er super godt.

Når du vedligeholder campingvognens vinduer med UltraGlozz Superpolish opnår du bla. følgende fordele:

• Sikrer overfladen mod vaskeridser samt solens skadelige UV-stråler
• Dine campingvogn vinduer fremstår blanke og velholdte
• Rengøring af campingvognens vinduer er lettere at rengøre fremadrettet

IMG_1270

En lille historie fra den virkelige verden:

Vi skulle for ca. 12 år siden skifte vores 8 år gamle campingvogn, og forhandleren hvor vi havde set en anden campingvogn var i den anden ende af landet. Vi drøftede byttepris telefonisk og via mail, og forhandleren spurgte hvilken stand er din campingvogn i, jeg svarede den er i god stand har altid holdt den godt, ok svarede forhandleren – Bytte prisen er kr. x hvis den er i den stand du oplyser.

Vi ankommer til forhandleren med vores brugte campingvogn, og han siger helt spontant waw den er virkelig flot, det holder det du oplyste mig om standen af din campingvogn, og den er faktisk pænere end jeg havde troet 🙂 .

Hvilken produkt skal du vælge ?:

Der findes mange produkter på marked, vi valgte Ultraglozz Superpolish fordi vi havde hørt godt om produktet, og havde læst FDM bla. oplyser man får det bedste resultat med UltraGlozz Superpolish

Oplysninger om UltraGlozz Superpolish ?:

UltraGlozz Superpolish er ikke slibemiddel, derfor vil du kun fjerne de ridser som sidder i det oxiderede lag på ruden, hvilket passer til vores projekt, hvor det kun er overfladeridser som skal fjernes, og det kan UltraGlozz Superpolish.

UltraGlozz er oprindeligt en Amerikansk virksomhed som blev opkøbt af en Dansk virksomhed for ca. 13 år siden. Produktet blev produceret i USA efter opkøbet, men kort efter opkøbet blev produktionen flyttet til Danmark, hvor produktionen sker idag.

UltraGlozz er et velkendt kvalitetsprodukt, og anvendes bla. inden for biler, både, MC, fly, campingvogne, og polerings firmaer anvender UltraGlozz.

UltraGlozz Superpolish er sensationel til biler, både, MC, fly, campingvogne, lakeret træ, glas, spejle, og alle blanke metaller som krom, rustfrit stål, aluminium, messing, kobber, sølv m.m.
Den danner et glashårdt skjold, som effektivt sikrer overfladen mod vaskeridser og solens skadelige UV-stråler.

Nu starter vi projektet:

Vi har følgende klar; En spand, vaskeprodukt, klude, UltraGlozz Superpolish, UltraGlozz polerings svamp (til poleringsmaskinen), en poleringsmaskine, hvis du ønsker at maskinpolerer ellers kan du håndpolerer.

Vi købte en Boch excentersliber PEX 400 AE som UltraGlozz bla. oplyser kan anvendes til, at få et godt resultat af dit maskinpolerings arbejde, prisen er ca. kr. 800,00 for en Boch excentersliber PEX 400 AE.
Fordelen ved maskinen er du også kan anvende den til slibearbejde i træ m.v., du fjerner blot poleringssvampen, og sætter sandpapir på.

Når du anvender UltraGlozz skal du kun anvende et produkt UltraGlozz Superpolish til selve poleringen samt UltraGlozz poleringssvamp som findes i forskellige størrelser, f.eks slibetallerken Ø 125 mm. Du kan ligeledes skære et lag af poleringssvampen, og den er som ny igen 🙂 .

Poleringsmaskine uden poleirngssvamp
Poleringsmaskine uden poleirngssvamp
UltraGlozz poleringssvamp
UltraGlozz poleringssvamp
Poleringsscamp monteret
Poleringsscamp monteret

Vigtigt:

Hvis man ikke anvender produktet korrekt opnår man ikke det optimale resultat, derfor er det vigtigt man sætter sig ind i hvordan produktet skal anvendes – Følg nedenstående detaljeret brugsanvisning.
– Undgå UltraGlozz® Superpolish på flg. steder: Gummilister og lister af mat plast

1) Vi starter med at vaske campingvognens vinduer med fortyndet vaskemiddel som du vasker campingvogn med, anvend en blød svamp og tryk let på ruden.

Blød svamp og vaskeprodukt som du vasker campingvogn med
Blød svamp og vaskeprodukt som du vasker campingvogn med

IMG_4487

2) Tjek om vinduet er HELT tørt samt rent før du starter poleringsarbejdet med poleringsmaskinen eller håndpolering. Det er vigtigt du ikke udføre arbejdet i direkte sol, da overfladen du skal polerer må helst ikke være opvarmet af solen.

3) UltraGlozz® Superpolish bruges i to arbejdsgange – første arbejdsgang er i stedet for polish, anden gang er som en forsegling i stedet for voks.

4) Når man polerer med maskine, er det vigtigt, at man anbringer UltraGlozz® Superpolish på polermaskinens svamp og ikke på overfladen.
Anbringer man UltraGlozz® Superpolish på overfladen, risikerer man, at det tørrer. Det giver en mindre polereffekt.

5) Poler maksimalt en HALV m2 ad gangen. Hele overfladen poleres således i sektioner på halve m2. Det bliver så meget nemt at se, hvor langt man er kommet.

6) Hvis man bruger en oscillerende maskine f.eks. en excentersliber, skal maskinen køre MED MAKSIMAL HASTIGHED. Med en roterende polermaskien. kører man ca 1000/1200 omdrejninger pr. minut. Der er ingen risiko for, at overfladen ”brænder”, når man kører max hastighed med en oscillerende maskine.
Alle typer polermaskiner kan anvendes.

7) Poler frem og tilbage indenfor den halve m2, indtil overfladen er helt blank. Når højglansen er kommet frem, tørres den halve m2 af med en tør klud, så man kan se, at man ikke har glemt noget. Er det som det skal være, tages en ny sektion på en halv m2, indtil hele overfladen er færdigpoleret.

8) Man polerer, som man normalt sliber en overflade. Husk at trykke maskinen ned på overfladen, samtidigt med at maskinen kører og gør arbejdet. Tryk ikke så hårdt, at maskinen stopper. Man ser hurtigt, hvor hårdt der skal trykkes.

9) Når polersvampen er mættet af snavs o.l. fra poleringen, skæres en skive på en halv centimeters tykkelse af svampen på samme måde, som når man skærer en skive brød. Brug en skarp hobbykniv og brug hele bladet til at skære med, da det er meget nemmere.

Billedet viser du kan skære ca. 5mm af og du har en ny polersvamp
Billedet viser du kan skære ca. 5mm af og du har en ny polersvamp

Læs mere om hvordan du fjerner dybe ridser nederst i artiklen.

Håndpolering:

1) Ved polering med håndkraft, tager man en tør klud og kommer UltraGlozz® Superpolish på kluden. Tryk hårdt ned på overfladen og kør kluden rundt i cirkler. Man skal ikke tage en større overflade, end man kan styre med bevægelserne – dvs ca. på størrelse med en fodbold ad gangen.

2) I stedet for at bruge voks, tager man til sidst et stykke ren tør vaskesvamp. Kom UltraGlozz® Superpolish på svampen og smør nu hele overfladen ind i et dækkende lag.

3) Lad UltraGlozz® Superpolish laget tørre til en tåge, på nøjagtigt samme måde som en almindelig voks tørrer. Afhængigt af lufttemperaturen, vil det tørre på ca. 10 til 20 minutter.

4) Når UltraGlozz® Superpolish laget er tørt, tørres det af med en TØR klud.

5) Nu er UltraGlozz® Superpolish behandlingen færdig

Maskinpolering:

Her ser du et billede hvor maskinpolering foretages.

Maskinpolering af vindue
Maskinpolering af vindue

Vinduet tørres af efter maskinpolering, anvend en bløv tør klud:

Vinduet tørres efter med en ren klud efter maskinpolering
Vinduet tørres efter med en ren klud efter maskinpolering

Her ser du det færdige resultat – Super flot:

Færdig resultat efter maskinpolering
Færdig resultat efter maskinpolering


Vores læsebriller samt Ipad fik også UltraGlozz® Superpolish

Briller og ipad skærm fik også en behandling
Briller og ipad skærm fik også en behandling

Konklusion:

Vores konklusion er, at UltraGlozz Superpolish giver et utroligt flot resultat. Vinduerne fremstår blanke, rene og de små ridserne er væk 🙂 – Er som nye igen, og beskyttet mod vejr og vind samt lette at rengøre fremadrettet.
Læs mere om hvordan du fjerner dybe ridser nederst i artiklen.

Det er en fordel man ikke skal anvende mange forskellige produkter – Man anvender kun UltraGrozz Superpolish 🙂 .

Bilen fik også UltraGlozz Superpolish, og det samme resultat kunne vi konstaterer her, du får et flot resultat med dybde i farverne meget blank overflade.

Husk: Hvis man ikke anvender produktet korrekt opnår man ikke det optimale resultat, derfor er det vigtigt man sætter sig ind i hvordan produktet skal anvendes – Følg ovennævnte DETALJERET BRUGSANVISNING.

NYT – Se længere nede hvad en anden campist syntes om produktet.

Vurdering af poleringsmaskinen:

Vores ny indkøbte Boch excentersliber PEX 400 AE polermaskine levede op til vores forventninger, og hvor var det dejligt man ikke skulle anvende en masse krafter. Man ville ikke kunne opnå samme resultat med håndpolering.

Prisen taget i betragtning, og til vores årlige poleringsarbejde passer denne prisklasse os fint 🙂 .
IMG_4465IMG_4466


Se hvad en anden campist syntes om produktet:

Vi vil bare sige tak for tippet. Det er længe siden vognen og selv ruderne har været så fine ? ?

Billede før brug af Ultra Glozz Superpolish
Billede efter brug af Ultra Glozz Superpolish


Dybe ridser i campingvognens vinduer:

Har man dybe ridser i sine campingvogn vinduer, kan en maskinpolering ikke alene fjerne de “dybe ridser”, men maskinpoleringen kan glatte dem ud så de ikke fremstår så dybe. Ønsker du evt. dybe ridser fjernet kan du anvende nedenstående fremgangsmåde.

Hvis du ønsker, at fjerne dybe ridser, kan du gøre følgende:

1) Anvend vådslibe sandpapir korn 2000, kom vand på området som skal slibes, og slip på område hvor den dybe ridse skal fjernes – Området hvor du sliber skal være opfugtet med vand hele tiden, kom nyt vand på efter behov.
Efter tør med en klud når du afslutter slibearbejdet.

2) Anvend vådslibe sandpapir korn 4000, kom vand på området som skal slibes, og slip på område hvor den dybe ridse skal fjernes – Området hvor du sliber skal være opfugtet med vand hele tiden, kom nyt vand på efter behov.
Efter tør med en klud når du afslutter slibearbejdet.

3) Anvend maskinpolering eller håndpolering på området hvor den dybe ridse er med UltraGlozz Superpolish. Efter tør med en klud efter poleringsarbejdet. Gentag processen end du bliver tilfreds med resultatet.

4) Afslut med at maskin eller håndpolerer hele vinduesarealet med UltraGlozz Superpolish. Aftør hele vinduesarealet med en ren klud.

5) Nu smøre du UltraGlozz Superpolish på hele vinduets areal, kom det på en klud og poler i cirkler end til du har fordelt UltraGlozz Superpolish på hele vinduet – Lad det blive siddende på vinduet i ca. 10. 20 minutter til der kommer en mælke hvid hinde på vinduet. Du tager nu en tør ren klud, og tørre hele vinduet rent, således den hvide hinde er aftørret.

Med ovenstående proces har du fjernet din dybe ridse samt evt. små ridser på vinduet, og du har nu blanke vinduer uden ridser. Herudover er vinduet bla. beskyttet mod solens UV-Stråler, snavs m.v..


Relevante links:

Lakforsegling af campingvogn:

Læs Mere

Se youtube film fra UltraGlozz:

Summary
Fjerne ridser på campingvogn vinduer
Article Name
Fjerne ridser på campingvogn vinduer
Description
Fjerne ridser på campingvogn vinduer
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

2 kommentarer til “Fjerne ridser på campingvogn vinduer”

  1. Tak for en god artikel om polering jeg bruger også denne ultra polish og super godt . Men den er da ikke god for farven rød da der er lidt slibe middel i polishen . Bruger du også polishen på det røde ?

    1. Vi anvender også UltraGloss på den røde farve, og farven får dybde og glans, og bliver som ny igen. Se artiklen vedrørende maskinpolering, det giver et godt resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top