Roegalarm-XS100-DA

Gasalarmer til Campingvogne

Disse spørgsmål kommer ofte fra campister:

Skal jeg købe 1 -2 eller måske 3 gasalarmer, og hvor skal gasalarmerne placeres i campingvognen ?.

Det er vigtigt du bliver klar over, at de forskellige gasalarmer skal placeres i forskellige højder – Derfor kan du ikke nøjes med en gasalarm, hvis du ville sikre dig mod alle risiko vedrørende gasser. Du bliver derfor nød til, at købe forskellige gasalarmer som placeres forskelligt (gulv, loft m.v.).

Dog findes dog nogle produkter som oplyser deres produkt kan give gasalarm ved mere end en gasart, dette kræver dog, at der placeres følere i forskellige højder f.eks ved gulv og ved loft m.v..
Kuliltealarm campingvogn


Du bør som minimum have følgende alarmer i din camping

• Kuliltealarm/ CO alarm
• Røgalarm

Hvorfor Kuliltealarm:

Husk at kulilte er farligt grundet kulilte som også kaldes carbonmonoxid (CO), er en “usynlig og lugtfri”.

CO (kulilte) udvikles naturligt i forbindelse med forbrændingsprocesser, og risikoen opstår når f.eks gasfyr samt gaskøleskabe ikke brænder ordentligt.

Problemet med kulilte opstår, hvis forbrændingen ikke sker ordentligt, og det kombineres med et utæt, eller til stoppet aftræk, hvorved røggassen, og dermed CO’en evt. har mulighed for, at blive udledt i rummet, hvor du opholder dig.

Følgende symptomer kan stamme fra kulilteforgiftning:
• 35 ppm: Dette er den maksimalt tilladte koncentration af CO, som en rask voksen må være udsat for i en sammenhængende periode på 8 timer.
• 200 ppm: Let hovedpine, træthed, svimmelhed, kvalme efter 2-3 timer
• 400 ppm: Frontal hovedpine i løbet af 1-2 timer, livstruende efter 3 timer
• 800 ppm: Svimmelhed, kvalme og krampetrækninger i løbet af 45 minutter. Bevidstløshed indenfor 2 timer. Død indenfor af 3 timer.
• 1600 ppm: Hovedpine, svimmelhed og kvalme i løbet af 20 minutter. Død indenfor 1 time.
• 12800 ppm: Død indenfor 1-3 min.

Hvorfor røgalarm:

Røgalarm i din campingvogn er en god sikkerhed så du kan sove trygt og godt.

Campingvogne er lavet af materiale, hvor det går hurtigt såfremt der sker brand i din campingvogn, herudover er der ikke så meget rumluft i en campingvogn, hvorfor rummet i campingvognen hurtigt bliver fyldt med røg.


Følgende alarmer kan installeres i campingvogne og autocampere:

• Kuliltealarm/ CO alarm
• Røgalarm
• Gasalarm LP/flaskegas
• Gasalarm til bedøvende gasser

Gasalarm LP/flaskegas:

Flaskegas er tilsat sporstoffer som gør at man kan lugte gassen, det vil sige du kan lugte gas såfremt der er en utæthed.

Gasalarm mod bedøvende gasser:

Bedøvende gasser når man sjællendt som person, at registrerer grundet campister typisk kun bliver udsat for sådanne gasarter ved gas overfald på rastepladser mens man sover, dog har nogle campister oplevet det på en campingplads.
Gasalarm til bedøvende gasser anvendes, hvor der er risiko for disse bedøvende gasser. Ved overnatninger på f.eks rastepladser eller eller andre risikoområder og lande, kan det være en god idet og monterer disse gasalarmer.


Hvor skal du placerer dine alarmer i din campingvogn eller autocamper:

Gasalarm LP/flaskegas:
Da flaskegas er tungere end luft, skal en flaskegas alarm derfor så lavt som muligt. Det vil sige i nærheden af gulvhøjde. Det vigtigt for korrekt virkning, at flaskegas alarmen er placeret frit, og må ikke blive tildækkes, således sensoren ikke kan registrerer gas.

Kuliltealarm/ CO alarm:
Som udgangspunkt: For caravans/campingvogne/mobilhomes, gælder de samme præferencer, som for almindelige boliger angående de respektive afstande. Placeres normalt på f.eks væg ca. 20 cm fra loft.
Men for campingvogne og lignede med små rum, kan alarmen placeres lavere end den anførte respektive afstand og i nærheden af personernes åndedrætszone. En kuliltealarm må aldrig placeres i f.eks. bag et skab, den skal placeres så den hænger frit og ikke er tildækket/lukket inde. Kulilte vejer det samme som luft. Se evt. dette: • Link: Kuliltealarm i campingvogn med 7 års garanti og 7 års batterilevetid

Alarm mod bedøvende gasser f.eks narkose/ærter
Da gasser er tungere end luft, skal en alarm mod bedøvende gasser altid monteres ved gulv, og aldrig over “hovedhøjde”, når man ligger i sengen.


Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik.
En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente- Klik på link eller billede og deltag i gruppen: Facebook GruppeDeltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Gasalarmer til Campingvogne
Article Name
Gasalarmer til Campingvogne
Description
Gasalarmer til Campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo
Scroll to Top