Rustbeskyttelse af campingvogn

Rustbeskyttelse af campingvogn


Rustbeskyttelse af campingvognens Chassis.

Du kan i denne artikel se mere om hvordan en Kabe campingvogn bliver optimeret med rustbeskyttelse af campingvognens chassis, og forvandles til en vintervogn i topklasse.


En Kabe campingvogn er med varmegalvaniserede Chassis stålprofiler, hvilket stort alle campingvogne er leveret.

Varmgalvanisering foretages i smeltet zink ved høje temperaturer, og varmgalvanisering giver en god korrosionsbeskyttelse.

Hvorfor rustbeskytte varmegalvaniserede Chassis stålprofiler ?. Ligesom biler, der er galvaniserede også bør rustbeskyttes for at undgå rustangreb, bør en campingvogn også såfremt du er vintercampist og køre med campingvognen om vinteren.

Det er bedre at forebygge rust end at stoppe begyndende rust!

Vi pt. vintercampister, men køre ikke om vinteren, vi ligger fast om vinteren. Fremover ønsker vi at være kørende vintercampister 🙂 . Vores grundlag for, at rustbeskytte er som oplyst jf. ovenstående.

Hvis man vil undgå salt ikke skal blive siddende på Chassis stålprofilerne efter man har kørt om vinteren hvor der er saltet på vejen, bør man spule Chassis stålprofilerne med vand efter turen er slut. Det er ret bøvlet, at spule under campingvognen, og især om vinteren hvor vandet er lukket af, det er koldt o.s.v…
Ved at chassis stålprofilerne, og akslen under campingvognen bliver rustbeskyttet, skal man ikke bekymre sig om, at der er salt på Chassis stålprofilerne, og akslen under campingvognen.

Teknologisk Institut og FDM fremhæver, at anbefalinger af rustbeskyttelse gælder alle biler – også biler med galvanisering – Derfor bør du også rustbeskytte campingvognens chassis såfremt du er kørende vintercampist..

Husk på, at salt bidrager til cirka 25 % af rusten.

Hvilken rustbeskyttelses produkt:

Vi har valgt kvalitets produkterne fra Dinitrol, og har været i dialog med Dinitrol vedrørende hvilken produkter vi skal anvende samt hvordan vi bør udføre arbejdet.

Se mere om hvordan samt hvilken dele der bliver rustbeskyttet:

Vi har besluttet vi rustbeskytter campingvognens chassis stålprofiler inkl. akslen, men kun under campingvognen hvor vi ikke kan komme til at rense/ spule samt se chassis stålprofiler. Vi rustbeskytter også de fire støttebenene. Vores campingvogn har ikke været ude og køre om vinteren før, så chassis stålprofiler fine og rene ud.

Det sidste stykke foran som er synligt, rustbeskyttes ikke, forde der kan vi altid efter vi har været på tur tage en spand, og svamp/ børste og skylle evt. salt af.

Vi starter med at afdække følgende steder som ikke skal have rustbeskyttelse:
– Typeskilt
– Stelnummer

Vi affedter hvor det er nødvendigt ved fedtnipler m.v..

Vi tager hjulene af, men starter med et af gangen, således vi kan komme ordenligt til med rustbeskyttelsen. Herudover skal hjulene af fordi, der skal slibes rust og snavs af nogle steder – Se mere i artiklen.
Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping – Facebook GruppeLæs Mere


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top