alupest2

Alupest og Campingvogne

Hvad er alupest, og hvordan kan man se om en vogn er angrebet af det ?? – Alupest er campistens værste fjende lige som fugtskade på campingvogne – Men hænger de to ting sammen?, læs mere neden for.


Hvad er alupest?:

Alupest kalder man det når en campingvogns aluplade bliver angrebet. Det som sker er en korrosion som er en nedbrydning af din campingvogns aluminiums plade, det vil sige en tæring på aluminiumoverfladen. Nedbrydningen og årsagen til denne er bla. aluminiumspladen bliver påvirket af ude fra kommende fugt med salt indhold.
alupest2

Korrosion (alupest) opstår ofte ved der er/har været fugt som bla. også kan indeholde nogle salte, salte forekommer ved almindelig snavs samt hvor fugten ikke kan komme væk fra alupladen. Derfor kan fugtskadet campingvogne blive ramt af alupest, hvis årsagen til fugtskaden ikke findes og stoppes i tide. Nedbrydning af din campingvogns aluminiums plade, det vil sige en tæring på aluminiumoverfladen sker ofte grundet fugten indefra – Så årsagen er der på bagsiden af alupladen er kan være fugt fra en utæthed, og vandet/fugten kan indeholde salte fra snavs.

Hvis din campingvogn har alupest vil alupladen få samme konsistens som mel, når man rører ved det, så vil man opleve det smuldrer, og der kan bla. være hul i alupladen.

Hvis du selv ville tjekke om din campingvogn er fugtskadet skal du anvende en fugtmåler, eller du kan få din campingvogn fugttestet på en campingvognværksted.Klik her – Og læs mere om fugttest

Fugtmålere findes i billige samt dyre versioner, men det behøves ikke være en dyr fugtmåler som anvendes – Du kan bla. købe en fugtmåler hos Harald Nyborg.

Hvilken campingvogne mærker er ramt af alupest?:

Alle campingvogne uanset mærke kan få alupes, dog skal campingvognen være med aluplader som udvendig beklædning – Som nævnt jf. ovenstående er ofte ved fugtskade der kan forekomme alupest, hvis fugtskaden ikke stoppes i tide.

Hvad kan du gøre hvis du konstaterer alupest:

Få konstateret om din campingvogn har en fugtskade, og hvis den har en fugtskade og ikke er tæt skal årsagen findes og campingvognen skal tætnes. Herefter når udtørring er sket, stopper yderligere forværing af alupest skaden. Det skadet område kan i nogle tilfælde repareres ved området sandblæses og males over. Har du ikke mulighed for selv at foretage sandblæsning, kan du slibe med meget fint sandpapir og male alupladen igen.

Alt efter hvor slemt din campingvogn er angrebet af alupest, kan en reparation foretages, ellers skal alupladen i nogle tilfælde udskiftes.

Tætning af campingvogne:

Hvis du selv ville tætne din camping ved evt. fugtskade skal du bruge en speciel tætningsmasse som ikke tørre ud, det kaldes butyl – Anvend aldrig silicone som tætning af campingvogne, silicone har nogle dårlige egenskaber når vi snakker tætning af campingvogn. Silicone tørre bla. ud, og så bliver din campingvogn utæt igen, ligesom silicone har ændre dårlige egenskaber når vi taler tætning af campingvogne.

Butyl til tætning kan købes hos de fleste campingvognforhandlere samt via webshop og på de fleste større byggemarkeder.

Husk at butyl fugemasse også har en begrænset levetid på ca. 15 år, men holder ofte i længere tid.

Butyl fugemasse som f.eks dette link kan anvendes til campingvogne: Klik her og se link til Butyl fugemasse.Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Alupest og Campingvogne
Description
Alupest og Campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top