Haglskader på Campingvogne

Mange campister har oplevet kraftigt haglvejr, og mange har fået haglskader efter kraftigt haglvejr.


Reparation eller totalskade

Har du været udsat for haglskade på din campingvogn skal din campingvogn først efterses af en taksator fra forsikringsselskabet som sammen med værkstedet opgører skadens omfang – Det vil sige hvor meget det vil koste for, at foretage en reparation eller om den er totalskadet. Ovenstående forudsætter dog du har en kaskoforsikring på din campingvogn.

Reparation

Hvis forsikringsselskabet vil foretage en reparation af haglskaderne skal du være klar over følgende:
• Campingvognen værdiforringes ved evt. salg senere
• Campingvognen kommer til at veje mere grundet ekstra vægt efter reparationen
• Din frivægt bliver mindre
• Vægtforøgelsen bliver ca. 1,5 kg pr./m2 alt efter hvilken type reparation der udføres

Ønsker du ikke en reparation af din campingvogn bla. grundet ovenstående, kan du bla. gøre følgende:
• Reparationen udføres ikke men et kontant erstatning udbetales til dig som ejer af campingvognen. Vælger du denne løsningsmodel skal du være klar over du overtager ansvaret, og kan ikke senere kan få en skadeerstatnings igen som har med selve det haglskadet tag at gøre, men ellers er din campingvogn dækket af forsikringen. Ved salg af campingvognen vil du også få mindre for campingvognen grundet skaden. En haglskade kan beløbe sig op til ca. 40.000 kr. alene for reparation af taget, men vælger du kontant erstatning kan typisk kun få ca. 20.000 kr. fra forsikringsselskabet. Hvis du ønsker en kontant erstatning skal du kontakte dit forsikringselskab som skal accepterer denne løsningsmodel. Husk dog ved salg beregnes værdien af skaden som værende værdiforringelse – Så vælger du at modtage en kontanterstatning, og kort tid efter sælger campingvognen, vil du typisk blive mødt med en købspris som svarer til beløbet for reparationen samt, at din campingvogn kan blive svær at sælge igen.

Totalskade

Oplyser forsikringsselskabet dig din campingvogn er totalskadet, får du den værdig forsikringsselskabet beregner din campingvogn er værd udbetalt, og forsikringsselskabet overtager din totalskadet campingvogn.

Hvilken type reparation kan foretages:

Der findes idag flere metoder ved reparation af haglskader på campingvogne, vi kan her nævne nogle:
• Det eksisterende alutag tages helt af, og nyt alutag lægges på. Det er ikke alle campingvogne denne løsningsmodel kan bruges idet campingvognene konstruktions mæsigt er forskelligt opbygget.
• Det eksisterende alutag tages delvis af, og nyt alutag limes på.
• Det haglskadet tag bliver på campingvognen, og der bliver foretaget en reparation med en meget tynd gummi dug som limes på det haglskadet tag. Denne løsningsmodel sikre dig fremadrettet mod haglskader igen, og det fungerer som dæmper ved regnvejer i forhold til ren alutag.

Uanset hvilken reparation du får udført, bliver alle tagvinduer og gennemføringer demonteret og monteret igen med nyt tætningsmasse.

Husk ved reparation af haglskade har du garanti på det udførte arbejde.


Har du et billede af en haglskadet campingvogn til brug for denne artikel, må du gerne kontakte os.Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Haglskader på Campingvogne
Description
Haglskader på Campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top