Fugttest af campingvogn

Fugttest:

Fugttest af din campingvogn er et krav fra de fleste campingvognmærker, hvis du køber en ny eller nyere campingvogn. Hvis du ikke efterlever fugttest eftersynene hos en forhandler som er godkendt til din campingvognmærke, vil tæthedsgarantien bortfalde. Hvert år tæt på købs datoen skal du have fået foretaget fugttest hos en godkendt forhandler/værksted, og ofte skal det ske inden for +/- 1 måned fra købs datoen.

Det er forholdvis simpelt selv at måle sin campingvogn efter for fugt, og nedenstående billede samt tekst viser dig hvor du bør foretage målinger.Ved et eftersyn bliver campingvognen gennemgået for fugt/karosseri træthed, luftfugtigheden måles ofte jf. nedenstående billede.

Der måles på tre forskellige punkter:

* Målepunkt 1 findes midt på en væg
* Målepunkt 2 findes på en væg ved en spant (træstolpe mellem ind- udvendig plade)
* Målepunkt 3 findes ved en fæsteplade. Herudover måles der generel for fugt samt flydende vand i konstruktionen.

Nedenstående er max fugtighed der må være ved de respektive målepunkter:

* Tør væg (midt på) 6 %
* Tør væg ved spand (tæstolpe mellem ind- udvendig plade) 14 %
* Ved fæsteplade (rundt tagvindue/taglem) 19 %
* Fugt i konstruktionen 20 %
* Flydende vand i konstruktionen 25 %

Målepunkter:

Målepunkt 1:
Fugtigheden måles i for og bag i højre- og venstre hjørne for og bag, gaskassen, ved døren, skærmkasser, på side væggene (midt på).
Fugtigheden må ikke overskride 6%. Værdier som er 15% eller derover bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Målepunkt 2:
Fugtigheden måles ved alle vinduer, og fugtværdien må ikke være større end 14%. Hvis du måler en fugtighed mere end 25% bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Målepunkt 3:
Fugtigheden måles ved taglugen/vinduer, skorsten, antenne, front- og baglygter, håndtag, servicelemme inkl. lem til wc samt øvrige gennemføringer, fugtværdien bør ikke være mere end 19%, måler du mere end 19% bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Konstruktionen:
Fugtigheden i konstruktionen bør ikke være mere end 20%, ved flydende vand må der ikke være mere end 25% vand i konstruktionen – Hvis du måler fugtighed mere end 19% samt 25%, bør årsagen findes til utætheden og reparation bør foretages.

Fugtmåler og hvor kan den købes:Du kan købe fugtmålere flere steder, og i forskellige prisleje. F.eks sælger Harald-Nyborg en fugtmåler til ca. kr. 80,- som måler fugtighed mellem 7 – 35 % se •Link: Fugtighedsmåler fra Harald-Nyborg (Best.nr. 2992)

En campist har afprøvet den billige fra Harald-Nyborg, og her ser du resultatet 🙂 : Min campingvogn blev kørt fugtmåling hos en forhandler, og da jeg fik campingvognen hjem prøvede jeg selv med min egen en fugtmåler som er købt hos Harald Nyborg til 78,00 kr, og den viste samme fugtprocent som fugttesten viste fra campingvognforhandleren – Så man kan godt finde en billig fugtmåler som kan anvendes til fugtmåling af campingvogn.

Konstaterer du fugt i din campingvogn, og du i tide får stoppet fugten kan du ofte nøjes med udtørring af konstruktionen, ellers skal der udskiftes dele m.v. ved reparation.

Husk at butyl fugemasse også har en begrænset levetid på ca. 15 år, men holder ofte i længere tid. Butyl fugemasse som f.eks dette link kan anvendes til campingvogne: Klik her og se link til Butyl fugemasseDeltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Fugttest af campingvogn
Description
Fugttest af campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

2 kommentarer til “Fugttest af campingvogn”

  1. Har været ved en campingforhandlere skal have lavet fugttest på vores Fendt men kan ikke få dcu test det godkender Fendt ikke er en fugttest med dcu rabat er det ikke den samme de mener vi da men får vi dcu rabat kan vi ikke få stemplet i vores bog. Vi fatter det ikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top