Lithium (LiFePo4) Batteri til Campingvogn & Mover


Senell Guld Lithium (LiFePo4) prismatic Batterier:

Nu tilbyder Sencell også Senell Guld batterier på 20 Ah Lithium (LiFePo4) Prismatic Batteri på kun 3,2 kg til brug for Caravan Mover og Campingvogn m.v..
Ovennævnte to Senell Guld lithium LiFePo4 prismatic batterier på henholdsvis 20 Ah og 30 Ah, er kvalitets lithium batterier med nyeste teknologi, og begge batterier egner sig til brug for Caravan Mover og Campingvogn m.v..
Få flere informationer om ovennævnte lithium batterier i nedenstående artikel:


Senell Guld LiFePo4 Lithium Prismatic batteri på 30 Ah vejer kun 4,2 kg, og er nok til, at flytte en campingvogn med mover i over 35 minutter:

Vi har set nærmere på et lithium LiFePo4 30 Ah batteri som i stigende grad bliver valgt til mange anvendelser på grund af bla.:
Dette batteri kraftværk fylder ikke meget, kan let transporteres til og fra campingvognen samt bilen grundet den smarte opbevaringskasse som er med håndtag, og hvor batteri, batterilader er samlet, vejer ca. 5,5 kg inkl. batterilader og transportkasse. Vejer ca. 22 kg mindre end Alm. batteri inkl. batterilader med samme kapacitet, og du har kapacitet nok til din mover samt strøm til lys, vandpumpe m.v. i din campingvogn. Ovennævnte “SENCELL Gold” lithium prismatic batteri er jævnfør UN 38.3 Norm.

Har du ikke adgang til 230 volt, er det nemt at løfte batterikassen som indeholder batteri og batterilader ca. 5,5 kg via håndtag på batterikassen hen hvor du har 230 volt for opladning.
Fylder ikke så meget: B=20 cm, L=27 cm yder mål på batteri kasse som indeholder batteri og batterilader og højden er 16 cm, batteri uden batterikasse 18 cm x 18 cm.

Herudover er fordelen ved et lithium batteri: Op til 2500 dybdeafladninger – Anvendes i et bredt temperaturområde (-20° – 65°C) – Er med indbygget BMS – Har en lav vægt pr. kWh (< 50% af AGM/GEL batterier) – Fylder mindre – Stabil spænding/strøm i næsten hele afladeperioden – Er ikke følsom for slag og lækage. Vær opmærksom på, at opladning af litiumbatterier ikke må ske ved batteri temperatur under 0 grader – Men må anvendes i et bredt temperaturområde (-20° – 65°C).

Et lithium batteri holder spændingen næsten i hele afladeforløbet, indtil det er ved at være tømt. Herefter falder spændingen og strømstyrken pludselig. Til mover brug er det en fordel, at batteriet kan levere 100% ydelse i hele afladningsprocessen, således din mover har min. 12 volt, og leverer max ydelse ved brug, og herved ikke bliver unødig overbelastet.

Nogle LiFePO4 batterier har indbygget BMS. BMS er elektronik som er indbygget i batterikabinettet, det sikrer bla. cellerne mod overlast samt:
• Overvåger alle indbygget celler samt sikrer alle celler er opladet lige meget (undgår udbalancering). Såfremt denne funktion ikke var tilstede, vil nogle af cellerne trække hele læsset, og kan blive “trætte” for tidligt, og dermed reducere hele batteriets levetid betragteligt.
• Du kan på selve batteriet i toppen via den indbygget BMS aflæse, hvor meget strøm kapacitet er der er på batteri – Du trykker på den lille “testknap” på batteriet, herefter lyser der en grøn farve ved fuld opladet, blå farve ved medium, og rød farve ved lav. Du kan således nemt aflæse hvor meget kapacitet batteriet har, uden ekstra udstyr.
•Batteri levetiden falder væsentligt hvis man overlader batteriet, eller aflader det for hårdt (<10V). Såfremt det sker, vil det indbygget elektronik frakoble ladestrømmen, så også her er der taget højde for batteriet får optimale forhold.
•Lithium batterier kan levere meget høje strømme, og BMS har den funktion, at den begrænser afladestrømmen, kunne feks. være ved en kortslutning.

Kvalitets Lithium batterier har indbygget overvågnings elektronik, for sikkerheden og optimal drift.

Vælger du forkert Lithium batteri :
•Ingen BMS
•Ingen temperaturovervågning
•Ingen UN 38.3 certificering
•Celler ikke selv-udligner
•Forskellig spændingsniveau

Batteri kraftværk med stor kapacitet på kun 5,5 kg:

Nedenstående billede viser Senell Guld LiFePo4 lithium prismatic batteri i en samlet batteri kraftværk på kan 5,5 kg, og er samlet i en transportkasse med håndtag.
Dette batteri kraftværk består af lithium LiFePo4 prismatic 30 Ah batteri, 8 A 3-trins automatisk lithium batterilader som kan oplade lithium batterier op til 100 Ah.
Ved levering af denne samlet batteri pakke medfølger der ekstra sikring til batterilader samt skruer hvis man ønsker at fastgøre batterikassen.

Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg
Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A lithium batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg

Let transport, fylder ikke meget:

Håndtag hvor du nemt kan løfte 5,5 kg, og transporterer dette lille kraftværk med stor kapacitet.
Håndtag hvor du nemt kan løfte 5,5 kg, og transporterer dette lille kraftværk med stor kapacitet.

All in one – Smart gennemtænkt løsning på ca. 5,5 kg:

Det er lavet til strømstikket til batteriladeren, og du kan se hvilken ladetrin batteriladeren er igang med i ladeprocessen, ligesom du kan skifte sikringen uden at tage batteriladeren op af transportkassen.
Det er lavet hul til strømstikket til batteriladeren, og du kan se hvilken ladetrin batteriladeren er igang med i ladeprocessen, ligesom du kan skifte sikringen uden at tage batteriladeren op af transportkassen.
Du kan se ladetrin, og komme til at skifte sikringen.
Du kan se ladetrin, og komme til at skifte sikringen.
Du kan på selve batteriet via den indbygget BMS aflæse, hvor meget strøm kapacitet er der på batteri - Du trykker på den lille testknap på batteriet, herefter lyser den grøn ved fuld opladet, blå ved medium, og rød ved lav. Du har således indbygget i batteriet en batterikapacitet målerafkæsning. Du kan let tilslutte en mover eller andet via ringstrøm tilslutninger eller lynkoblinger "smart"

Du kan let tilslutte mover eller andet via ringstrøm tilslutninger eller lynkoblinger (Begge dele) “smart”
Du kan også anvende en lynkobling - Du har således to muligheder :-)
Du kan også anvende en lynkobling – Du har således to muligheder 🙂

Lithium batteri på 30 Ah vejer kun 4,2 kg, herudover kommer 8 A lithium batterilader, og denne smarte transportkasse hvor det hele er samlet i alt ca. 5,5 kg.
Med dette batteri kraftværk kan du anvende din mover i over 35 minutter, du har derfor kapacitet nok til også, at anvende denne batteriløsning til strøm i campingvognen – Samlet vægt 5,5 kg og fylder ikke meget. En vægt besparelse på ca. 22 kg ved batteriløsninger som har samme kapacitet.

Med dette batteri kraftværk kan du let transporterer det hele samlet hvis du ønsker, at tage batteri samt batterilader samlet ud af campingvognen eller når campingvogen er skal i vinterhi, eller måske du skal bruge ekstra batteri kapacitet til campingvognen og bilen, hvor vægt, kapacitet og det ikke fylder meget er en afgørende faktor.
Samlet batteri kraftværk på kan 5,5 kg som er samlet i en transportkasse med håndtag. Dette batteri kraftværk består af lithium LiFePo4 prismatic 30 Ah batteri, 8A 3 trins lithium batterilader i en smart transportkasse.

Fordele:

•Vægt besparelse på op til 22. kg, og fylder mindre.
•Kan tranporterer batteri samt lader samlet i smart transport kasse med håndtag som vejer samlet ca. 5,5, kg.
•Har stor kapacitet 30 Ah, og holder spændingen næsten i hele afladeforløbet, indtil det er ved at være tømt.
•Du kan aflæse direkte på batteriet´s indbygget elektronik, hvor meget batteriet er opladet (low, mid, ful)
•Batterilader er 8 A 3-trins automatisk lithium batterilader, og du kan se ladetrin, skifte sikring uden at skulle demonterer noget.
•Lithium LiFePO4 batteriet bla. har indbygget BMS som er elektronik der er indbygget i batterikabinettet, det sikrer bla. cellerne mod overlast samt mange andre funktioner for at sikre batteriet har optimale betingelser for lang levetid.

Ovenstående er blot for, at nævne nogle af de fordele et 30 Ah lithium LiFePO4 prismatic batteri har. Du kan naturligvis anvende en anden batterilader til dette batteri, dog passer denne 8 A lithium batterilader sammen med batterikassen, og batterikassens strømudtag – Batteriladeren en kraftig 3-trins automatisk lithium batterilader på 8 A som kan oplade lithium batterier op til 100 Ah.
Ovennævnte SENCELL Gold Lithium LiFePO4 prismatic Batteri er jf. EN 62133 – UN 38.3 Norm.

Vær kritisk, og køb kun Lithium batteri som er jf. UN 38.3 Norm – Herved opnår du den bedste kvalitet samt ikke mindst sikkerhed ved brug af batteriet.
Lithium-jern-fosfat (LiFePO4 eller LFP) er det sikreste af Lithium-ion batteri typerne.
LiFePo4 = Lithium Jern Polyamid teknologi, der er betydeligt mere stabil end det oprindelige Li-Ion batteri. Det er derfor det mest udbredte i moderne el-biler, golfcarts og el-haveklippere nu om dage.

Vælg det rigtige Lithium batteri til brug for Caravan Mover og Campingvogn:

Et Lithium batteri er ikke bare et Lithium batteri som kan anvendes til alt. Der forskel på dels kvaliteten, men også på mange andre faktorer.
Ovenævnte Lithium batteri er bla. med det nyeste BMS samt prismatic tegnologi, hvilket sikre høj ydeevne, sikkerhed, holdbarhed samt tryghed.

Når du skal anvende et Lithium batteri til Caravan Mover og Campingvogne, skal du sikre dig at batteriet kan klare den max strømbelastning som din Caravan Mover kræver. F.eks er max strømforbrug (max-forbrug, frakobling styring) på en Truma SER mover= 150 A, hvorfor dit batteri skal kunne klare denne belastning, og gerne større belastning. Herudover skal batteriet kunne klare en højere belastning i Peak belastning. Enduro mover har f.eks en max belastning på 120 A.

Ovennævnte batteri 30 Ah Lithium batteri efterlever følgende:

• Normal belastning = 120 Amp (5 minutter)
• Peak belastning = 300 Amp (1 minut)
• Max ladespænding = 14,8 volt
• Max ladespænding 60 Amp
NB. En Movers gennemsnitlig belastning er ca. 35 A, og max belastning er ca. 120-150 A.

Anvender en inverter skal du sikre dig batteriet kan klare max belastningen – Har du ikke en inverter men overvejer at købe en inverter, bør du købe en inverter med soft start. Soft start reducerer max belastningen til lavere værdier.


Sådan anvender du dit Lithium batteri rigtigt:

Et lithium batteri bør ikke køres tom før det oplades, batteriet har meget bedre af at blive slatladet.
Nedenstående tabel viser hvor mange procent batteriet aflades, i forhold til hvor mange gange batteriet kan oplades/aflades.
Kilde: http://batteryuniversity.com/Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Lithium (LiFePo4) Batteri til Campingvogn & Mover
Article Name
Lithium (LiFePo4) Batteri til Campingvogn & Mover
Description
Lithium (LiFePo4) Batteri til Campingvogn & Mover
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top