Udskiftning af Magnetventil i Campingvogn

Hvad er en magnetventil

Der anvendes bla. magnetventil i campingvogn til Thetford toilet, og denne artikel omhandler udskiftning af magnetventil samt vacuum udligner.

Magnetventilen er lukket når den er uden spænding, og formålet med en magnetventil til Thetford toilet er, at sikre vandet til toilettet kun kommer når du trykker på skyl knappen. Når du trykker på skyl knappen åbner magnetventilen – Når magnetventilen får strøm åbner den, og vandet kan pumpes ud til toilet. Når du slipper skylknappen lukker magnetventilen for vandet til toilettet.

Hvorfor udskifte magnetventil

1) Hvis du ikke har sikret dig magnetventilen er tømt for vand om vinteren, kan du risikerer den frostsprænger, og bliver utæt så vandet løber ind i toiletrummet.

2) På et tidspunkt virker den ikke mere grundet levetiden er udtjent, og typisk fungerer den ikke korrekt ved den f.eks den står åben hele tiden. Derved kommer der vand ud til toiletet når der ikke skal komme vand – Den skal kun åbne når du anvender skylknappen.

Vi udskifter vores magnetventil grundet levetiden er udtjent, dens funktion virker ikke mere – Vores magnetventil lukker ikke når der ikke er spænding til magnetventilen.

Vi vælger samtidig og skifte vacuumudligneren, således sikre vi det hele fungerer optimalt, vacuumventilen er placeret inde i toilettet, og kræver man skiller det meste af toilettet ad – Så det giver god mening og skifte vores 10 år gammel vacuumudligner til ny, nu vi er igang.

Udskiftning af magnetventil samt vacuum udligner

Vores toilet er et Thetford C 200 CS, og magnetventilen er ca. 10 år gammel. Magnetventilen er placeret meget uhensigtmæssigt på denne model toilet. Den er placeret inde i selve toilettet, hvorfor du skal skille det meste af toilettet af før du kan komme til magnetventilen.

På nyere modeller Thetford toiletter er magnetventilen placeret mere hensigtmæssigt, således man kan komme til den ved udskiftning samt ved vedligeholdelse uden, at skulle skille toiletet ad.

Nu hvor vi udskifter magnetventilen vælger vi også, at ændre på den uhensigtmæssige placering 🙂 , således udskiftning samt vedligeholdelse kan ske uden, at skille det meste af toilettet ad. Thetford har ikke tænkt sig om på nogle af deres modeller toiletter.

Magnetventil Campingvogn
Magnetventil og vacuum udligner.
Magnetventil Campingvogn
Magnetventil og vacuum udligner.

Ændring af Magnetventil placering

Som oplyst ændre vi på den nuværende uhensigtmæssige placering, hvor magnetventilen er placeres inden i selve toilettet. Dette medføre man skal skille en del ad før du kan komme til magnetventilen, og ved udskifting eller vedligeholdelse er det ikke optimelt.

Magnetventil toilet i Campingvogn
Før billede: Magnetventil og vacuum udligner placeret inde i toilettet – Toilet er skilt ad får, at komme til magnetventil .
Magnetventil i campingvogn
Før billede: Magnetventil er placeret inde i toilet.

Vi ændre nu på placering, det er ikke så svært og bruge den sunde fornuft, hvilket Thetford ikke har gjort på denne model toilet.

Vi fjerner samle fitting ved toilettanken samt magnetventil inde i toiletrummet, og bytter rundt på de to placeringer – Således får vi fremadrettet magnetventilen i rummet hvor toilettanken er. Vi kan herefter komme til magnetventilen, således vi kan skifte magnetventilen samt udføre service 🙂 .

Der skal ikke tilkøbes noget ekstra for, at ændre placering af magnetventil.

Magnetventil i capingvogn
Fitting er demonteret klar til montering af magnetventil (Ny placering).
Magnetventil i campingvogn
Fitting er demonteret og skal anvendes hvor magnetventil er placeret inde i toilet.
Magnetventil i campingvogn
Ny placering: Fitting monteret hvor magnetventil tidligere var placeret.
Magnetventil i campingvogn
Ny placering: Magnetventil er placeret i rummet hvor toilettank er placeret.
Magnetventil i campingvogn
Ny placering.

NB. Omløberen på magnetventil skal kun spændes med håndkraft.
Ved køb af ny magnetventil samt vacuumudligner, medfølger der spændebånd – Du vil opdage Thetford ikke har monteret spændebånd fra fabrik, hvilket der burde være monteret, hvilket minimere risiko for utætheder. Idet der medfølger spændebånd ved køb af ny magnetventil samt vacuum udligner, må de havde indset det er nødvendigt med spændebånd.

Vi kan nu udskifte magnetventilen samt vedligeholde magnetventilen uden, at skulle skille det meste af toilettet ad 🙂 .

Her ser du billeder af ny magnetventil samt ny vacuum udligner – Bemærk der medfølger spændebånd:

Magnetventil til campingvogn
Ny magnetventil samt ny vacuum udligning.
magnetventil
Ny magnetventil, hvor du kan tage filter ud og rengøre filter. Billede viser filter er taget ud, og ligger ved siden af magnetventil.
magnetventil
Magnetventil hvor filter er placeret i magnetventil.
Varmepistol
Vi anvendte en varmepistol, således var fitting og magnetventil lettere kunne demonteres.

Vedligeholdelse samt frostsikre magnetventil

En magnetventil kræver vedligeholdelse, idet en magnetventil har et filter som kan blive tilstoppet af kalk og snavs. Er filteret tilstoppet er der risiko for vandet ikke kan pumpes korrekt ud.

Vedligeholdelse samt frostsikre magnetventil se mere via
•Link: Vedligeholdelse samt frostsikre magnetventil


Links

• Forårsklargøring – Se mere via dette link: Forårsklargøring af Campingvogn & Mover
• Caravan Mover – Jursterer afstanden mellem ruller og dæk – Se mere via dette link: Caravan Mover – Jursterer afstanden mellem ruller og dæk
• Kuliltealarm med 7 års ganaranti samt 7 års batterilevetid – Se mere via dette ink: Kuliltealarm med 7 års ganaranti samt 7 års batterilevetid
•Link: Lakforsegling campingvogn
•Link: Lithium batteri 4,2 kg til campingvogn og
Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Udskiftning af Magnetventil i Campingvogn
Article Name
Udskiftning af Magnetventil i Campingvogn
Description
Udskiftning af Magnetventil i Campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo
Scroll to Top