Victron Peak Power Pack lithium batteri

Batteri kapacitet i campingvogn


Batteri kapacitet:

Et 12 volts batteri på 75 Ah (amp./timer) kan give strøm til 12V x 75Ah = 900 watt/timer, du kan bruge watt/timer til at beregne din kapacitet ved brug af strøm i campingvognen. Kapaciteten afhænger det af hvilken type batteri du har, ved brug af nogle batterityper skal du ikke regne med at få mere end 75% ud af batteriets kapacitet, grundet et batteri ikke har godt af at blive helt afladet. Dog findes der batterityper som kan tåle at blive helt afladet, her vil du få mere strømkapacitet ud af dit batteri.

Amperetimer:

Amperetimer (Ah) er den måleenhed man bruger for batteriets totale strømreserve, og batterier er påtrykt Ah som angiver batteriets kapacitet i Amparetimer. Typisk måles strømreserven ved 20 timers afladningstid (C20). Årsagen til at man skal angive batteriets kapacitet sammen med afladetiden er bla., at et batteriers kapacitet er kraftigt afhængig af afladetiden.

Beregne dit batteri kapacitet:

Da dine lamper og pumper forbrug er opgivet i watt/timer skal vi finde kapaciteten du har til rådighed ved at omregne din kapacitet i watt/timer. F.eks et 12 volts batteri på 75 Ah (amp./timer)=> 12V x 75Ah = 900 watt/timer, nu har du beregnet hvor mange watt/timer du kan trække ud af dit batteri, også sagt på den måde du har beregnet din kapacitet ved brug af strøm i campingvognen.

 

Hvor mange dage kan du bruge batteriet før det skal oplades igen?:

Hvis vi tager udgangspunkt i ovenstående skema med eksempel på et typisk dagligt strømforbrug i en campingvogn, vil regne stykket se således ud: 900 Wh/ 277 Wh= ca. 3,25 dage (Du kan anvende dit batteri (batterikapacitet) i ca. 3,25 dage, hvis du ikke anvender mere end de 277 Wh som er det anslået forbrug, husk det er kun en teoretisk størrelse, da flere faktorer gør sig gældende som type/kvalitet batteri og ikke mindst din batterilader, temperatur.

NB. Det kan være svært at forstå at forskellen på et godt og dårligt batteri kan være enorm!


Hvordan sparer du på campingvognens strømkapacitet:

Her oplistes nogle eksempler på hvordan du kan få mere strøm kapacitet på dit campingvognbatteri:
Overvej at skifte dine pærer ud med LED pærer. LED pærer bruger ca. 20 gange mindre strøm end helogen pærer. LED pærer har iøvrigt en levetid på ca. 7 gange længere levetid end helogen pærer, og så er LED pærer ikke så følsomme for rystelser, sidst og ikke mindst bliver en LED pærer ikke så varm som helegon pærer.


Vi har installeret “Victron Battery monitor BMV-712 Smart” som erstatning for ovennævnte batterivagt – Læs mere om hvorfor:

Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om lader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.

Se artikel via dette link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Smart BMV-712
Victron Battery monitor BMV-712 Smart


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Batteri kapacitet i campingvogn
Article Name
Batteri kapacitet i campingvogn
Description
Batteri kapacitet i campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top