Fælge til Campingvogn


Alufælge til Campingvogn

Det er blevet populært, at gøre noget ved sin campingvogn med bla. flotte alufælge til campingvogn eller autocamper – Alufælge ser super flot ud.


Vores Kabe er i 2018 blevet monteret med nye alufælge

Vores kabe campingvogn skal gøres lidt mere lækker vedrørende udseende udvendigt, derfor har vi valgt, at monterer nye alufælge samt dæk klar til en ny campingsæson 🙂 . Nedenstående billede viser standard fælge på vores Kabe, de er lidt triste at se på.

Alufælge campingvogn
Nuværende standard dæk- og fælge.

Bedre stabilitet

Vi syntes vores nuværende standard alufælge var kedelige at se på, og ville gerne give vores Kabe et løft udvendigt med nye alufælge. Samtidig ønsker vi, at monterer 195/70 R15C 104/102S alufælge samt dæk, istedet for standard 185/14 alufælge. Standard dæk har loadindex på 102/100, og de nye dæk har loadindex på 104/102, hvilket er et stærkere dæk samt mere stabilt dæk.

Loadindex 104/102 kan klare en vægt på 900 kg pr. dæk.
Loadindex 102/100 kan klare en vægt på 850 kg pr. dæk.

Ved montering af nye 15″ alufælge samt nye dæk 195/70 R15C 104/102, opnås der bedre stabilitet ved kørsel med campingvognen, dels fordi dækket har en stærkere opbygning, og dækket ikke er så højt samt en smule større i bredden. Vi burde fremadrettet få bedre køreegenskaber/ stabilitet, også ser det flot ud – 15″ passer bedre til campingvognen.

Billede af vores nye 15″ alufælge og dæk pakket godt ind.
Nye 15" dæk- og alufælge
Nye 15″ dæk- og alufælge i indpakning.
Billede viser vores nye 15″ alufælge 🙂 samt nuværende standard fælge
Nyt 15" dæk- og alufælge
Nyt 15″ dæk- og alufælge pakket ud klar til montering.
Billede viser vores nye 15″ alufælge monteret – Wow det ser godt ud 🙂 – Klar til næste campingtur 🙂 .-
Alufælge til Kabe campingvogn
Færdig monteret – Super flot.

Alufælge campingvogn

Vores nye alufælge monteret med ny flot kvalitets ventil
Alufælge campingvogn
Ny flot ventil
De nye alufælge er blevet afballancereret hvor vi købte dæk- og fælgene
Alufælge campingvogn
Afbalancering.

Der medfølger nye fælgebolte samt navkapsel.

Der kommer snart et billede af alufælgene, hvor hele campingvognen er vist, vi skal lige have campingvognen ud af indkørslen.

Ovenstående nye alufælge, nye dæk, nye bolte samt afbalancering er monteret klar til næste tur.

Køb de rigtige fælge og dæk

Du skal være opmærksom på, at fælge til campingvogne eller autocamper skal kunne bære en tungere vægt end fælge til personbiler. Vores nye alufælge kan bære 1000 kg pr. alufælge.

Vi valgte at bestille vores dæk- og alufælge hos en Tysk dæk- og fælge specialist inden for campingvogne og autocampere. Vi har fået en meget proffesionel betjening, og kvaliteten er i top. Se længere nede hvor vi har bestilt dæk- og alufælge til vores campingvogn.

Få dage efter bestilling modtog vi vores bestilling af dæk- og alufælge som var pakket godt ind (se ovenstående billede). Alufælgene er 15″ inkl. afbalancering samt monteret med nye 195/70 R15C 104/102S dæk, kvalitet – Selv ventilen er kvalitet.

Hvor kan du købe alufælge/stålfælge og dæk til campingvogne:

Vi kan anbefale caravanreifen.de se mere via • Link: Caravanreifen danske hjemmeside

Link til denne side

Caravanreifen.de er specialist inden for bla. alufælge, stålfælge & dæk til campingvogne & Autocampere – Caravanreifen.de har fælge til alle også den kræsen campist.

Ved bestilling modtog vi vores alufælge, dæk med tilhørende nye bolte blot 3 dage efter.
Dækkene er monteret på alufælgene, ligesom de er blevet afballanceret inden levering, klar til montering. Der medfølger nye fælge bolte samt navkapsler.

Overvejer du, at forkæle din campingvogn med nye fælge og dæk, bør du besøge dette link: Caravanreifen . Finder du ikke det du søgte på hjemmesiden, er der hurtig svar via mail eller telefonisk, og mulighederne er store.


Montering – Fastgørelse af alufælge

Ved montering af alufælge skal fælgene på samme måde som bilen spændes til med en momentnøgle for at opnå korrekt tilspændning.

Tilspændingsmomentet for hjulbolte til alufælge er 120 Nm jævnføre Kabe instruktionsbog.
Hjulboltene skal efterspændes efter 50-200 km’s kørsel (gælder også ved hjulskift). Brug kun hjulbolte beregnet til alufælge.

Stålfælge:
Tilspændingsmomentet for hjulbolte til stålfælge er 90 Nm jævnføre Kabe instruktionsbog.

Korrekt dæktryk

Det er luften i dækket som bærer campingvognen, hvorfor det er vigtigt, at dækkene har det korrekte dæktryk for at opnå optimale kørsel samt stabilitet og den bedste brændstoføkonomi.

Tjek kun dæktryk når dækkene er kolde, ikke efter længere kørsel. Det er vigtigt regelmæssigt kontrollere din campingvogn dæktryk og hjulmøtrikker, hvilket kan minimerer risiko for skade, ulykker samt reducere slid.

Anbefalinger som kan forbedre din sikkerhed:

• Vær opmærksom på ældningsskader når dine har nogle år bag sig: Dæksiden må ikke have små eller store revner eller buler.
• Lad ikke campingvognen stå på halvflade dæk gennem længere tid. Det skader dækkene.
• Kør ikke med halvflade dæk – dækkene kan tage skade selv over korte strækninger.
• Kør ikke for hurtigt – risikoen for at en dækskade udvikler sig stiger med farten.
• Husk dækkets værste fjender er: Lavt dæktryk, overlæs, høj fart og kantsten.
• Mister du en ventilhætte, bør du snarest købe en ny. Hvis du kører uden ventilhætte, kan der sætte sig skidt fra vejen i ventilen som derved kan blive utæt næste gang du tjekker dit dæktryk.

Vinter og helårs dæk:

Er dækket mærket med M+S mærke samt bjerg- og snefnug symbolet på siden af dækket, er det et vinterdæk. Er det kun mærket med M+S mærket er det et helårsdæk. Sommerdæk har ikke nogen mærkning på siden. Det maximale vejgreb om vinteren med sne samt glat vej opnås med vinterdæk.

snowflake


Hvad er ET (indpresningsdybde) ?

Du høre ofte ordret ET (indpresning / indpresningsdybde) når man drøfte fælge, hvad er ET ?:

ET= indpresningsdybde, og er en forkortelse af det tyske ord Einpres Tiefe som måles i millimeter – Oftes en værdi mellem 10 og 50. ET er antallet af millimeter fra fælgkant til anlægsflade til nav.

ET forøges = fælgene bevæger sig ind under campingvognen eller autocamperen.
ET formindskes = fælgene bevæger sig ud mod skærmkanten.

Er det vigtigt at indpresningsdybden er korrekt ?
Fælge med en forkert indpresning (ET-værdi) bliver et problem, når dine fælge har en ET-værdi der er …
– For høj, fælge / dæk kan gå mod fjederben/støddæmpere/hjulkasser
– For lav, fælge / dæk kan gå imod skærmkanterne

De fleste forhandlere af dæk og fælge kan fortælle dig, hvilken indpresning der er korrekt til din campingvogn/ autocamper.Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Fælge til Campingvogn
Article Name
Fælge til Campingvogn
Description
Fælge til Campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo
Scroll to Top