Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt

YouTube - Optimering af Alde 12 volt og Alde specialist værksted skifter til nyeste Alde G13 Glykol i campingvogn med specielt Alde udstyr

Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt og sikre max ydelse

Det er blevet populært med solcelleanlæg hvorfor flere campister anvender deres campingvogn/ autocamper uden 230 volt men anvender 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg.

Ved Alde glykol udskiftning udført af Alde specialist udført med specielt Alde udstyr har vi valgt samtidig at få skiftet vores 230 volt inline ved Alde kedel til en ny 12 volt inline pumpe.

En Alde pumpe ved kedel er altid mest effektiv kontra stavpumpe i expansionsbeholderen, derfor vil vi forberede til solcelleanlæg således vi altid har max varme kapacitet ved anvendelse af alene 12 volt.

På campingvogne fra ca. 2014 Alde 3020 bliver der primært monteret en pumpe, som er en 12 volt pumpe.

På campingvogne fra før 2014 og med bla. Alde 3010 er der monteret en 230 volt inline pumpe ved kedel, og en 12 volt stavpumpe i expansionsbeholderen.
Alde fyret finder selv ud af at anvende den pumpe som skal anvendes, det vil sige når man har 230 volt tilsluttet og anvender Alde fyret 230 volt pumpen, og når der ikke er 230 volt tilsluttet anvender Alde fyret alene 12 volt stavpumpen.

Den runde med blå og sort farve ved kedel er 230 volt pumpen

Alde inline pumpe

Alde 12 volt inline pumpe monteret direkte på kedel.

Alde 230 volt pumpe er effektiv og giver et godt flow i systemet og derved hurtig varme og god effekt. Ligesom luft i systemet fjernes nemmere ved en inline pumpe ved Alde kedel.
Alde 12 volt stavpumpe i expansionsbeholderen er ikke lige så effektiv som 230 volt inline pumpen, og derved får man ikke samme hurtige varme m.v. som når 230 volt inline pumpen anvendes.

Man kan udskifte 230 volt inline pumpen ved kedel til 12 volt inline pumpe ved kedel, og fjerne 12 volt stavpumpen i expansionsbeholderen, men der findes også en anden smart bæredygtig løsning – Læs mere i artikel.

Hvordan og hvorfor optimerer Alde varmeanlæg

Hvorfor skifte 230 volt inline pumpe til 12 volt inline pumpe ved Alde kedel

Med solcelleanlæg monteret vil man være så selvforsynende med 12 volt strøm som muligt, ligesom vi ikke ønsker at gå på kompromis med Alde fyrets effektive varmesystem.

Hvis vi fremadrettet primært anvender 12 volt, og har både Alde 230 volt inline pumpe og Alde 12 volt stavpumpe i expansionsbeholderen, vil vi ikke få samme effektive opvarmning ved anvendelse af nuværende 12 volt stavpumpe i expansionsbeholderen.

Alde har en 12 volt inline pumpe som er placeret direkte på fyret som erstatning for 230 volt pumpen, og som er lige så effektiv som 230 volt pumpen.

Alde stavpumpe

Hvordan optimerer Alde varmeanlæg

Eksempel 1 som primært anvendes

Man udskifter eksisterende 230 volt inline pumpe samt 12 volt stavpumpe i expansionsbeholderen til en 12 volt inline pumpe direkte på Alde fyret hvor 230 volt er placeret, således har du kun en Alde 12 volt inline pumpe.
Man isætter en gummiring i expansionsbeholderen hvor 12 volt pumpen har været placeret.

Den nye 12 volt inline pumpe som placeret direkte på Alde kedel yder 6-15 l/min.  Ved denne løsning erstatter man stavpumpen med en gummiring ved ekspansionsbeholderens låg.

Eksempel 2 som den ultimative og unikke løsning som ikke er set før (Vi har valgt denne løsning)

Man udskifter eksisterende 230 volt inline pumpe ved kedel til den nye 12 volt inline pumpe som placeres samme sted direkte på Alde kedel og yder 6-15 l/min.

Man lader den eksisterende 12 volt stavpumpe blive siddende i expansionsbeholderen som har en ydelse fra ny på ca. 5 l/min, og måske efter nogle år yder den ca. 3-4 l/min – Stavpumpen er god nok som reserve pumpe i stedet for at smide ud.

Der etableres en omskifter knap således du selv kan vælge hvilken 12 volt pumpe vi vil anvende – Smart 🙂 .
Vi har valgt denne løsning fordi den er bæredygtigt idet vi ikke bortskaffer en 12 volt stavpumpe.
Herudover er vi sikret således, at skulle den ene 12 volt pumpe ikke virke anvender vi omskifteren, og den anden 12 volt pumpe fungerer .

Vi vælger at anvende 12 volt inline pumpen ved kedel som den primære Alde pumpe, og har 12 volt stavpumpen i expansionsbeholderen som reserve – Smart 🙂 .

omskifter alde inline pumper

Forskel på 12 volt pumpe i expansionsbeholderen og 12 volt inline pumpe ved Alde kedel

Det er samme teknik i pumperne men 12 volt inline pumpe ved Alde kedel er bedre hvis man får luft ind i systemet, kan man øge hastigheden således får man bedre luften ud.

Gennemstrømningen er bedre med 12 volt inline pumpen ved kedlen end stavpumpen i expansionsbeholderen.
Du kan få mere optimale temperaturer, fordi 12 volt inline pumpen ved kedel er lidt stærkere. Forskellen mellem 230 volt inline pumpe og 12 volt inline pumpe ved kedel er at 230v inline pumpen trak strømmen fra 230v og ikke fra 12 volt.

Forskel på 12 volt stavpumpe og 12 volt inline pumpe effekt:

– Alde 12 volt inline pumpe som placeres ved Alde kedel yder 6-15 l/min.
– 12 volt stavpumpe har en ydelse fra ny på ca. 5 l/min, og måske efter nogle år yder den ca. 3-4 l/min.

Alde 230 volt udgået

Alde 230 volt inline pumpe er udgået fra ultimo 2019, fremover kan man kun købe Alde 12 volt inline pumpe – Der findes sikkert forhandlere som har nogle 12 volt stavpumper til expansionsbeholderen og 230 volt inline pumper på lager.

Hvem har udført arbejdet 

Køge Bugt Caravan Service har monteret vores 12 volt inline pumpe ved kedel og har lavet omskifter således vi kan anvende begge 12 volt pumper (Inline- og stavpumpe).

Inline pumpen blev udskiftet samtidig med vi fik skiftet glykol væske hos Køge Bugt Caravan Service som er Alde specialist og har specielt Alde udstyr til glykol udskiftning.

Køge Bugt Caravan Service er super dygtige, og udfører næsten alt arbejde inden for campingvogne.

Vi har kørt ekstra km for at få udført kvalitets arbejde hos Køge Bugt Caravan Service, det gør vi gerne når man ved der bliver udført et godt stykke arbejde.

Se mere om Køge Bugt Caravan Service:

køge bugt caravan service

Læs Mere


Se artikel vedrørende Alde specialist værksted udskifter glykol med specielt Alde udstyr.

Læs Mere

Alde Glykol udskiftning af proff. med speciel Alde udstyr


 

Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper – Er dog også for dig som overvejer Kabe, ligesom du måske gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere.
Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

Læs Mere

Kabe Snak

 

Nye indlæg

Røg og kuliltealarm 800x600

Røgalarm – Kuliltealarm 10 års levetid/garanti

Røgalarm – Kuliltealarm 10 Års Levetid/Garanti (Ingen batteriskift). Vælg kun det bedste til din campingvogn/autocamper, båd eller bolig – Når du vælger Honeywell røgalarm får du kvalitet, sikkerhed og tryghed (10 Års Levetid/Garanti. Hvilken Røg- og Kulilte alarm bør du vælge: Ved køb af Røgalarm og Kuliltealarm bør du vælge det bedste således du er

Læs mere »
olceller Camping 800x600

Solceller Camping – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt)

Solcelleanlæg på vores Campingvogn – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt) Vi vil her vise vores samlet solcelleanlæg – Læs mere om vores solcelleanlæg via nedenstående links til artikler og YouTube. Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt. Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har

Læs mere »

Solcelle Camping belysning

Se vores YouTube vedrørende Solcelle Belysning Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder og videoer. Solcelle Camping belysning – Spar på strømregningen og miljøet med solcelle belysning Camping hyggebelysning via små solceller som medfølger. Vi har valgt forskellige Solcelle Belysning fra SolarCamp som er i god kvalitet, deres PRO model er med

Læs mere »
Camp System 800x600

CAMP SYSTEM: Vinter-Voks, Skylle-Voks, Voks-Shampo med m.v.

CAMP SYSTEM: Vinter-Voks, Skylle-Voks, Voks-Shampo med m.v. Nemmere kan det ikke være og med godt resultat! CAMP SYSTEM er kendt for sine kvalitets produkter til campingvogne og autocampere. I år anvender vi CAMP SYSTEM produkter til rengøring, vedligeholdelse og beskyttelse af campingvognen – CAMP SYSTEM har kvalitets produkter. Nemmere kan det ikke være og med

Læs mere »
Isabella Magnum 800x600

Isabella Magnum Etna

Isabella Magnum Etna Isabella Magnum Etna er et kvalitets del fortelt i Isabella´s gode materialer.Er nemt at slå op og ned og kan gøres af en person – Læs artikel. Klik her – Læs artikel YouTube Isabella Magnum Etna 340 Vi har valgt et Isabella Magnum Etna som er et rejsevenlig kvalitets fortelt, er hurtig

Læs mere »
Tertek antenne 800x600

TERTEK rundstråle antenne – Internet MIMO / TV / DAB+

Se vores opdateret YouTube  Abonnerer på vores YouTube så er du med på de første videoer. TERTEK rundstråle antenne – Internet MIMO / TV / DAB+ Wifi og Internet/TV/DAB+/Radio i Campingvogn – Kun én antenne til mobilt internet/TV/DAB+/Radio signaler. 360 graders antenne og MIMO teknologi. DVB-T2, HEVC, DAB+, 2G/3G/4G/5G/LTE MIMO. TERTEK Internet MIMO/DAB+/TV er samlet i

Læs mere »
Solbio toiletvæske 600x800

Solbio biologisk sanitets væske til camping

Solbio biologisk sanitets væske til camping Der findes flere forskellige sanitets væske på marked i dag, hvor Solbio skiller sig ud idet produktet er eksklusivt naturlige ingredienser og en stærk formel 100% effektiv. Solbio Original biologiske sanitets væske til camping – Den multifunktionelle formel er kraftfuld, sikker og indeholder rene og friske aromaer. 1 pose

Læs mere »
Camping-Gasgril-Otdoorchef-Minichef-P-420-G_02 800x600

Camping Gasgrill Outdoorchef Minichef P-420 G

YouTube – Se vores YouTube vedrørende Outdoorchef Minichef P-420 G  Camping Gasgrill Outdoorchef Minichef P-420 G  Vores Camping Gasgrill er Outdoorchef Minichef P-420 G som er en “kvalitets gasgrill med tilhørende udstyr til den kvalitetsbevidste campist” . Se også vores YouTube link findes nederst i artiklen. Perfekt camping gasgrill samt udekøkken – Man kan lave

Læs mere »
Hazet luftpåfylder 600x776

HAZET Luftpåfylder til Campingvogn, Autocamper og Bil dæk

HAZET Luftpåfylder og kontrol af lufttryk til Campingvogn, Autocamper og Bil Vi har anskaffet os en HAZET Luftpåfylder som sikre nøjagtig lufttryk i vores dæk samt kontrol af lufttrykket idet det er en   kalibreret luftpåfylder hvor manometerets måleområde varierer fra 0 til 10 bar samt med stor manometer på 80 mm. Se vores YouTube nederst

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt
Article Name
Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt
Description
Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt. Det er blevet populært med solcelleanlæg hvorfor flere campister anvender deres campingvogn/ autocamper uden 230 volt men anvender 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg.
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top