40 Ah - Kopi

Lithium batterier til Campingvogne & Movere

Lithium batterier til campister er blevet mere populært grundet store vægtbesparelse i for hold til bly/syre batterier, og lithium batterier er blevet billiger, bedre samt mere sikker.


30 Ah lithium LiFePO4 batteri med (BMS).

Hvilken lithium batteri bør du vælge

Nogle af de lithium batterier som tilbydes på marked idag som kan bruges til din campingvogn samt mover, er ikke den nyeste teknologi, og du bør se dig godt for, således du køber det rigtige fra starten og ikke betaler formeget – Der er næsten ingen pris forskel på at få den nyeste teknologi, så hvor betale dte samme for gammel teknologi.

Køber du et lithium LiFePo4 prismatic batteri f.eks 20 eller 30 Ah til mover brug, og der medfølger en speciel batterilader, kan det evt. være et lithium batteri med gammel teknologi. Lithiumbatterier med nyeste teknologi kan der anvendes alm. lithium batteriladere.

Du bør ikke købe et lithium batteri som ikke har BMS – BMS er elektronik som er indbygget i batterikabinettet, det sikrer bla. cellerne mod overlast samt:
• Overvåger alle indbygget celler samt sikrer alle celler er opladet lige meget (undgår udbalancering). Såfremt denne funktion ikke var tilstede, vil nogle af cellerne trække hele læsset, og kan blive “trætte” for tidligt, og dermed reducere hele batteriets levetid betragteligt.
• Du kan på selve batteriet i toppen via den indbygget BMS aflæse, hvor meget strøm kapacitet er der er på batteri – Du trykker på den lille “testknap” på batteriet, herefter lyser der en grøn farve ved fuld opladet, blå farve ved medium, og rød farve ved lav. Du kan således nemt aflæse hvor meget kapacitet batteriet har, uden ekstra udstyr.

Et lithium LiFePo4 prismatic batteri på 20 Ah er rigeligt kun til mover brug, skal du også anvende lys, pumper bør du vælge min 30 Ah.

Du bør vælge lithium LiFePO4 prismatic batteri med BMS, og som er jævnfør UN 38.3 Norm. Herudover bør batteriet være med Prismatisk teknologi.
Har købt et lithium batteri jævnføre ovenstående har du sikret dig et godt batteri med god sikkerhed samt et godt batteri med nyeste tegnologi som bla. er sikret mod:
* For høj opladningsstrøm
* For høj ladespænding
* For højt strømforbrug
* For høj celletemperatur
* For lav spænding
* Total udladning

Prismatiske Litium batteri er med Jern-Fosfat celler, bliver ofte nævnt som Lithium-Jern-Fosfat (LiFePO4/ LFP) .

LiFePO4 Prismatic celler: Disse celler har samme kemi som cylindriske celler. I stedet for mange mindre celler består batteripakken af normalt 4 større celler. Cellerne skrues derefter sammen med kabler. Dette er en solid konstruktion.

Bør ikke købe

Du bør ikke købe et lithium batteri som ikke er jævnfør UN 38.3 Norm. Når du købet lithium batteri jævnføre UN 38.3 Norm, så er du sikker på kvalitet samt sikkerhed er i orden. EU betragter batterisystemer som farligt gods, hvorfor disse skal have en transportdeklaration (iht. UN38.3), førend de må transporteres.

Et lithium LiFePo4 prismatic batteri på 20 Ah er rigeligt kun til mover brug, skal du også anvende lys, pumper bør du vælge min 30 Ah lithium batteri.

Vurdering af to lithium batterier – Forskel ?

Vi prøver at sammenligne to af de mest anvendte lithium batterier som anvendes blandt campister som er: Sencell Guld Lithium LiFePo4 prismatic batteri og Enduro PowerPack Lithium LiFePo4.

NB. Info.: En Caravan Movers gennemsnitlig belastning er ca. 35 A, og max belastning er ca. 120-150 A.

Konklusion:

Som man kan se af ovenstående er prisen næsten det samme ved indkøb, dog har SENCELL GULD Lithium LiFePO4 prismatic batteriet nogle bedre specifikationer som f.eks:

*SENCELL GULD Lithium LiFePO4 Prismatic vejer 3,8 kg inkl. baterilader, og ENDURO PowerPack vejer 4,2 kg inkl. batterilader.
*Sencell Guld kan klare 120 A normalbelasting i 5 minutter hvor Enduro batteri kan klare <60 A.
*Sencell Guld kan klare max 250 Amp peakbelastning, hvor Enduro batteri kan klare max 120 amp.
*Sencell Guld batteriladeren er 8 A, 3 trins alm. lithium batterilader, hvor Enduro er speciel batterilader 5 A.
*Sencell Guld kan klare større max ladespændning end Enduro batteri.
*Du kan på Sencell Guld aflæse batterikapacitet på selve batteriet.
*Sencell Guld er et prismatisk lithium batteri.
*Sencell Guld Kan oplades via solpaneler eller bilens generator.

NB. Ovennævnte to lithium batterier er gode batterier til Campingvogne & Movere.

Hvornår opnår du den længeste levetid af lithium batteri

Lithium batteri celler opnår den længste levetid, når de bruges mellem 10°C og 35°C, mens almindelig brug ved 0°C og 45°C vil afkorte levetiden væsentlig hurtigere.
Foruden temperaturen afhænger kapacitetstabet af op- og af ladningsraten, hvor stor en del af batterikapaciteten, der anvendes i hver cyklus, og om batteriet lades helt eller kun delvist op i hver cyklus.

Sådan anvender du dit Lithium batteri rigtigt:

Et lithium batteri bør ikke køres tom før det oplades, batteriet har meget bedre af at blive slatladet.


Kilde: http://batteryuniversity.com/

Hvad bør du ikke gøre med et lithium batteri

Der bør ikke ske opladning af et lithium batteri ved mindre end 0 grader samt med et for høj strøm opladning. Oplad aldrig et frossent lithium batteri, opladning af et lithium batteri bør ske ved følgende temperaturer: 0 °C til 45 °C . Men det må anvendes i et bredt temperaturområde (-20° – 65°C).

Se artikel vedrørende 30 Ah lithium LiFePO4 prismatic batteri som er med nyeste teknologi

Sencell Guld Lithium batteri efterlever alle ovennævnte forhold, og er med nyste Prismatisk teknologi – Se •Link: Lithium batteri 30 Ah til campingvogn og Mover
30 Ah batteri, batterilader og smart kasse ialt ca. 5,5 kg – Let transport, fylder ikke meget:
Håndtag hvor du nemt kan løfte 5,5 kg, og transporterer dette lille kraftværk med stor kapacitet.
Håndtag hvor du nemt kan løfte 5,5 kg, og transporterer dette lille kraftværk med stor kapacitet.Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Lithium batterier til Campingvogne & Movere
Article Name
Lithium batterier til Campingvogne & Movere
Description
Lithium batterier til Campingvogne & Movere
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

2 kommentarer til “Lithium batterier til Campingvogne & Movere”

  1. Er rigtig glad for jeres, information om litium batterier, der er ingen tvivl om at nårvores, batteri dør er det sådan 1 vi skal have, vi ved bare ikke hvilket endnu, men i hargivet stof til eftertanke, og tak for en god og spændende information. Jeg har givet jeres adresse til andre campingvenner, den er super.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top