Absorptionskøleskabe i campingvogne

Absorptionskøleskabe i campingvogne


Absorptionskøleskabe i campingvogne

Køling opnås ved at en væske også kaldet kølemiddel fordamper ved lavt tryk, og herunder optages der varme. Kølemidlet er ofte ammoniak og vand. Et system med ammoniak fungere ved at ammoniak tiltrækkes af vand. Vand optager ammoniak, hvis væskerne kommer i nærheden af hinanden. I absorptionkøleskabe med ammoniak og vand, er det kølemidlet (ammoniak) der får køleskabet til at køle.

Væsken også kaldet kølemidlet bliver meget varmere end f.eks kompressor køleskab, hvilket kan give udfordringer ved høj udetemperatur.Temperaturen i køleskabet afhænger bla. af, hvor høj den omgivende temperatur er.

Se denne youtube film vedrørende hvordan et absorptionskøleskab fungerer:


Køleeffekt
Absorptionskøleskabe er pålidelighede, og er lydløs i drift.
De absorptionskøleskabe som er i de danske campingvogne svarer til klimaklasse SN, og det betyder betyder, at den optimale funktion ved en udenomstemperatur mellem +10 °C og +32 °C. Her bør altid være god ventilation for at opnår optimal funktion.

Nedenstående viser hvilken klimaklasser et absorptionskøleskan kan leveres med:

• SN +10 °C til +32 °C
• N +16 °C til +32 °C
• ST +18 °C til +38 °C
• T +18 °C til +43 °

Som du kan se består ovenstående klasser af en øvre og en nedre grænse, og det er ikke kun den øvre grænse som er vigtig, også den nedre har stor betydning. Camperer du både i DK samt i syden vil temperaturen i henhold til ovenstående SN klasse gå ud over grænserne.

Tager du til syden vil 32 gr C med klasse SN eller N typisk være for lavt, med mindre dit køleskab er et ST eller T for så vil den lave temperatur være for høj.

Så længe absorptionskøleskabe i campingvogne er i drift med en lav effekt, klimaklasse “SN” op til 32 gr.c. tilpasset nordeuropa, er det ikke optimalt – Vi bør ikke glemme, at mange campister kører til lande med varmere klimai deres sommerferie. Derfor skal du påregne der bliver behov for større køleeffekt når temperaturen udendørs stiger.

Køleskabs leverandørene er bekendt med, at der findes internationale aftaler vedrørende mærkning af køleeffekt f.eks klimaklasse: “N” og “SN” udendørstemperatur op til 32 gr.c. Klimskasse: “ST” op til 38 gr.c. og Klimaklasse: “T” op til 43 gr.c.

Da vi i norderopa er bekendt med der fremadrettet sker klimaforandringer med forøget temperaturer, bør man fremover ved køb af ny campingvogn sørge for køleskabet har en større effekt f.eks klimaklasse: “T”. På et tidspunkt ændre campingvogn producenterne det måske, således der fremadrettet automatisk bliver installeret et klimaklasse T i campingvogne til norderopa.

Du kan se hvilken klimaklasse dit køleskab har ved, at kigge på dit dataskilt i køleskabet, typisk en lille firkant med stor skrift indeni som f.eks: “N” “SN” “ST” “T”.

Mange campister har problemer med deres køleskab ikke køler ordenligt når de tager til sydens sol og varme.

Der findes iøvrigt også kompressor køleskabe som erstatning for dit absorptionskøleskab som f.eks dette link:

Kompressor køleskabe-Klik her og læs mere om kompressor køleskab

Røg og kuliltealarm 800x600

Røgalarm – Kuliltealarm 10 års levetid/garanti

Røgalarm – Kuliltealarm 10 Års Levetid/Garanti (Ingen batteriskift). Vælg kun det bedste til din campingvogn/autocamper, båd eller bolig – Når du vælger Honeywell røgalarm får du kvalitet, sikkerhed og tryghed (10 Års Levetid/Garanti. Hvilken Røg- og Kulilte alarm bør du vælge: Ved køb af Røgalarm og Kuliltealarm bør du vælge det bedste således du er

Læs mere »

Solceller Camping – Hvad bør du være opmærksom inden køb

Solceller Camping – Hvad bør du være opmærksom inden køb Solcellepaneler med Bypass Dioder Ved serieforbundet solcelleanlæg bør man sikre sig solcellepanelerne er med Bypass Dioder. ByPass Dioder skal sørge for at hvis der skygges på et solcellepanel i din serie forbunden række af solcellepaneler, så er det kun serie forbundene solceller der rammes af

Læs mere »
olceller Camping 800x600

Solceller Camping – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt)

Solcelleanlæg på vores Campingvogn – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt) Vi vil her vise vores samlet solcelleanlæg – Læs mere om vores solcelleanlæg via nedenstående links til artikler og YouTube. Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt. Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har

Læs mere »

Solcelle Camping belysning

Se vores YouTube vedrørende Solcelle Belysning Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder og videoer. Solcelle Camping belysning – Spar på strømregningen og miljøet med solcelle belysning Camping hyggebelysning via små solceller som medfølger. Vi har valgt forskellige Solcelle Belysning fra SolarCamp som er i god kvalitet, deres PRO model er med

Læs mere »
Camp System 800x600

CAMP SYSTEM: Vinter-Voks, Skylle-Voks, Voks-Shampo med m.v.

CAMP SYSTEM: Vinter-Voks, Skylle-Voks, Voks-Shampo med m.v. Nemmere kan det ikke være og med godt resultat! CAMP SYSTEM er kendt for sine kvalitets produkter til campingvogne og autocampere. I år anvender vi CAMP SYSTEM produkter til rengøring, vedligeholdelse og beskyttelse af campingvognen – CAMP SYSTEM har kvalitets produkter. Nemmere kan det ikke være og med

Læs mere »
Isabella Magnum 800x600

Isabella Magnum Etna

Isabella Magnum Etna Isabella Magnum Etna er et kvalitets del fortelt i Isabella´s gode materialer.Er nemt at slå op og ned og kan gøres af en person – Læs artikel. Klik her – Læs artikel YouTube Isabella Magnum Etna 340 Vi har valgt et Isabella Magnum Etna som er et rejsevenlig kvalitets fortelt, er hurtig

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Absorptionskøleskabe i campingvogne
Article Name
Absorptionskøleskabe i campingvogne
Description
Absorptionskøleskabe i campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top