Absorptionskøleskabe i campingvogne

Absorptionskøleskabe i campingvogne


Absorptionskøleskabe i campingvogne

Køling opnås ved at en væske også kaldet kølemiddel fordamper ved lavt tryk, og herunder optages der varme. Kølemidlet er ofte ammoniak og vand. Et system med ammoniak fungere ved at ammoniak tiltrækkes af vand. Vand optager ammoniak, hvis væskerne kommer i nærheden af hinanden. I absorptionkøleskabe med ammoniak og vand, er det kølemidlet (ammoniak) der får køleskabet til at køle.

Væsken også kaldet kølemidlet bliver meget varmere end f.eks kompressor køleskab, hvilket kan give udfordringer ved høj udetemperatur.Temperaturen i køleskabet afhænger bla. af, hvor høj den omgivende temperatur er.

Se denne youtube film vedrørende hvordan et absorptionskøleskab fungerer:


Køleeffekt
Absorptionskøleskabe er pålidelighede, og er lydløs i drift.
De absorptionskøleskabe som er i de danske campingvogne svarer til klimaklasse SN, og det betyder betyder, at den optimale funktion ved en udenomstemperatur mellem +10 °C og +32 °C. Her bør altid være god ventilation for at opnår optimal funktion.

Nedenstående viser hvilken klimaklasser et absorptionskøleskan kan leveres med:

• SN +10 °C til +32 °C
• N +16 °C til +32 °C
• ST +18 °C til +38 °C
• T +18 °C til +43 °

Som du kan se består ovenstående klasser af en øvre og en nedre grænse, og det er ikke kun den øvre grænse som er vigtig, også den nedre har stor betydning. Camperer du både i DK samt i syden vil temperaturen i henhold til ovenstående SN klasse gå ud over grænserne.

Tager du til syden vil 32 gr C med klasse SN eller N typisk være for lavt, med mindre dit køleskab er et ST eller T for så vil den lave temperatur være for høj.

Så længe absorptionskøleskabe i campingvogne er i drift med en lav effekt, klimaklasse “SN” op til 32 gr.c. tilpasset nordeuropa, er det ikke optimalt – Vi bør ikke glemme, at mange campister kører til lande med varmere klimai deres sommerferie. Derfor skal du påregne der bliver behov for større køleeffekt når temperaturen udendørs stiger.

Køleskabs leverandørene er bekendt med, at der findes internationale aftaler vedrørende mærkning af køleeffekt f.eks klimaklasse: “N” og “SN” udendørstemperatur op til 32 gr.c. Klimskasse: “ST” op til 38 gr.c. og Klimaklasse: “T” op til 43 gr.c.

Da vi i norderopa er bekendt med der fremadrettet sker klimaforandringer med forøget temperaturer, bør man fremover ved køb af ny campingvogn sørge for køleskabet har en større effekt f.eks klimaklasse: “T”. På et tidspunkt ændre campingvogn producenterne det måske, således der fremadrettet automatisk bliver installeret et klimaklasse T i campingvogne til norderopa.

Du kan se hvilken klimaklasse dit køleskab har ved, at kigge på dit dataskilt i køleskabet, typisk en lille firkant med stor skrift indeni som f.eks: “N” “SN” “ST” “T”.

Mange campister har problemer med deres køleskab ikke køler ordenligt når de tager til sydens sol og varme.

Der findes iøvrigt også kompressor køleskabe som erstatning for dit absorptionskøleskab som f.eks dette link:

Kompressor køleskabe-Klik her og læs mere om kompressor køleskab

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Absorptionskøleskabe i campingvogne
Article Name
Absorptionskøleskabe i campingvogne
Description
Absorptionskøleskabe i campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top