Renovering af campingvogn

Renovering af Campingvogne-Hvordan indretter du en fed campingvogn


Renovering af campingvogn er blevet populært, både for førstegangs campister og erfaren campister. Du kan her finde gode råd, links m.v. til brug for renovering af din campingvogn, ligesom der vil være nogle artikler hvor du kan se hvordan andre har renoveret sin campingvogn.

Måske den gamle campingvogn lidt slidt, og hvis ejeren trænger til noget nyt, behøver det ikke være en ny campingvogn. Den gamle campingvogn kan istedet for friskes op med en mange nye finesser efter netop din smag samt behov.

Har du købt en ældre campingvogn som trænger til større renovering, kan du endnu bedre sætte dit helt eget særpræg på campingvognes indretning, farver m.v..


Hvornår er det at betragte som veteran campingvogn:

Forsikringspræmie for veteran campingvogn – Campingvognen skal være fra 1987 eller ældre, indregistreret og køreklar så vil den blive indtegnet som veteran campingvogn.

Når en campingvogn er min. 25 år gammel kan den optages i veterancamping.dk.

Campingvognens vægt skal passe til bilen:

Overvejer man at købe sin egen campingvogn, er der nogle ting man bør være opmærksom på. Man skal bla. sikre sig vægten passer til bilen, derfor er det en god idé at undersøge vægtgrænserne, inden man køber sin campingvogn. Du skal se om den største tilladte påhængsvægt med bremser passer med den campingvogn du ønsker at købe.

Lille eller stor campingvogn:

Små campingvogn modeller er gode til de lange ture, hvor man bla. spare på brændstoffet samt bedre kan komme rundt på de små veje samt på de små campingpladser.
Ligger man fast på den samme plads det meste af året, kan man med fordel vælge en større campingvogn.

Syn:

Er campingvognen under fem år gammel skal den ikke synes ved ejerskifte. Er campingvognen mere end fem år gammel og ikke over 10 år gammel, skal den synes ved ejerskifte, dog ikke hvis den har været synet inden for to år. Er campingvognen over ti år, skal den ligeledes synes ved ejerskifte, hvis den ikke har været synet inden for det seneste år. Forskellen ligger i om den er over 10 år, her kræves der syn hvis der sker ejerskifte 1 år efter den har været synet (Kun ved ejerskifte).

Skader:

Der kan være synlige samt usynlige skader udvendigt på den campingvogn du køber, se efter skader visuelt rundt campingvognen (Tag, sider, front, bagende og undervogn). Finder du skader skal du vurderer om den kosmetisk eller den medfører fugt indvendigt i campingvognen. Det kan være svært at se om campingvognen har en skæv vange, hvilket dog ikke sker så ofte. Se om dr synlige skader eller tegn beskadigelse eller andet, i værste tilfælde kan en skæv vange betyde campingvognen ikke kan synes.

Udstyr:

Når man køber brugt campingvogn er det ofte en fordel hvad angår udstyr, fordi den eller de tidligere ejere måske har investeret i meget udstyr som f.eks fortelt, 230 volt kabel, vanddunk, spildevandstank, batteri, ekstrabelysning, gasflasker, stole og borde, reservehjul m.v., det følger typisk med når du handler brugt campingvogn privat.

Restgæld:

Du kan tjekke, om der skulle være restgæld i campingvognen – Du kan kontakte Bilbogen i Århus på telefonnummer 86 12 91 45 eller selv tjekke via link: Klik her og tjek selv om der er restgæld i en campingvogn inden du køber privat

Dæk:

Dækkene må ikke være for gamle eller have revner/skader. Skal campingvognen tempo 100 godkendes, skal dækkene være under seks år gamle.
Klik her og se mere om Tempo 100

Købe nye dele eller brugte:

Det er blevet populært, at købe brugte reservedele til sin campingvogn, camplet og movere, både ved renovering samt hvis man skal bruge nogle dele. Se nedenstående link hvor bla. kan købe brugte reservedele.

Om du ville købe nyt eller brugt afhænger dels af om du kan finde den reservedel du skal bruge, og hvis du kan finde reservedelen om dit temperament er til nyt eller brugt. Du kan bla. finde brugte reservedele via nedenstående link:
Klik her og se meget mere vedrørende brugte reservedele til Campingvogne, Camplet og Movere

Gode tips inden du går igang med din renovering:

• Fjern alt overflødigt.
• Find din personlige stil, og sats på få farver, men meget af hver.
• Tænk i funktioner og i materialer, som er lette at vedligeholde.


Renovering af campingvogn i helt egen stil:

Lone og Kenneth blev ejer af en campingvogn som de har renoveret efter deres helt egen stil. Det var en betingelse fra tidligere ejer, at campingvognen blev malet 🙂 .


Udvendig renovering:

Efter bundfarve bliver campingvognens sider malet med farve
Billede viser campingvognen før renovering
Der sprøjt males
Campingvognen er blevet gjort klar til spørjtemaling. Først blev overfladen vasket et par gange, så afdækning, og herefter foretages sprøjtemaling.
B1: Klargøring af camping til maling udvendigt. - Afdækning foretages
Campingvognen er nu blevet sprøjtemalet i hvid farve. Der blev anvendt en hvid tagplademaling som en god hæfteevne.
Campingvogn før renovering
Campingvognen færdigmalet udvendigt. Den hvide tagplade maling er blevet tonet til at nå den ønskede nuance.
Campingvogn før renovering
Campingvognen køres ud i det fri – Se det flotte slutresultat.


Indvendig renovering:

Campingvogn er ryddet indvendigt klar til renovering
Campingvogn er ryddet indvendigt klar til renovering
Låger og døre er demonteret og malet klar til montering
Låger og døre er demonteret og malet klar til montering
Overskabe m.v. bliver malet hvidt
Overskabe m.v. bliver malet hvidt
Nu bliver der monteret nyt gulvbelægning og låger m.v. monnteres
Nu bliver der monteret nyt gulvbelægning og låger m.v. monnteres
Maling af rammer og montering af døre og låger
Maling af rammer og montering af døre og låger
Hynderne bliver om betrukket med nyt stof i sort farve
Hynderne bliver om betrukket med nyt stof i sort farve
Et billede af de lamper var i campingvognen
Et billede af de lamper var i campingvognen

NB.Kenneth og Lone har nogle ønsker til ændringer som udføres i foråret. Følg med i de ændringer som Kenneth og Lone gennemfører på deres campingvogn – Der kommer løbende nye billeder og tekst 🙂

Stor tak til Lone og Kenneth for den flotte artikel.


 Afstemningsresultater:
[ws_table id=”16″]

Har du nogle billeder m.v. fra renovering af campingvogn du ville bidrage med ? – Du kan også indsætte din kommentar nederst på denne side

 


Relevante links:

• Link: Køb af brugte reservedele
• Link: Hynderenovering hos Dansk Camping Interiør
• Link: Hynderenovering hos Ideaskum
• Link: Campingvognsdæk


NB. Husk at deltage i afstemning, du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.
Link til side med afstemninger samletKlik her
Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Renovering af campingvogn
Description
Renovering af campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

1 kommentar til “Renovering af campingvogn”

  1. Hvad er blevet gjort af forarbejde inden maling af låger osv. (Alt det som blev hvidt). Og hvilken maling har i brugt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top