Er du ferieklar ?

Vi har nu besluttet vi tager “restaurant ruten” for livsnydere 🙂 , og er ved at gøre klar til vores ferie ?.

Først og fremmest skal vi sikre vores vogntog er så sikkert som muligt, og her har vi bla. indkøbt nye reservedele samt nyt udstyr.

Herudover har vi undersøgt hvor vi kan få “gratis Overlæs & Bremse-Test.” 🙂 , se mere i artiklen.

Stabilisator bremsebelægninger:

Vores Winterhoff stabilisator bremsebelægninger skal skiftes inden vores sommerferie, således vi sikre optimal køreegenskaber.

2 stk. nye stabilisator bremse klodser, og vejledning til hvordan de skal skiftes.

Winterhoff stabilisator har en indikator som viser hvor slidte bremsebelægningerne er, vores viser inden udskiftning, at der er ca. 50-60 % tilbage. Det er ca. 8 år gamle, vi vælger derfor at skifte bremsebelægningerne således vi har skabt optimale forhold for vogntoget.

En udskiftning er meget simpel, og der medfølger en vejledning til hvordan du udskifter bremsebelægningerne. Du behøver ikke have ret meget teknisk snilde for at kunne udskifte dine bremsebelægninger selv.

Vejning campingvogn og bil:

Vi kan nu selv veje vores campingvogn og bil med vores lille vægt som kan veje op til 1.500 kg pr. aksel/hjul. Der findes to modeller fra den Tyske kvalitets producent Reich, en som max kan veje 1.000 kg pr. aksel/hjul, og en som kan veje max 1.500 kg pr. aksel/hjul.

Den er meget simpel at anvende, og indeholder vejningsprogrammer til bilen eller campingvognen. Ved vejning køre du først det ene hjul over vægten, derefter det andet hjul, og til sidst køre du næsehjulet over vægten.

Du får oplyst hvor meget hver aksel vejer samt hvor meget kugletrykket vejer, og til sidst får du oplyst total vægten 🙂 . Det vil sige du får oplyst vægten i højre side, og i venstre side, og til sidst kugletrykket.


Vi har vejet vores feriepakket campingvogn med den vores vægt:

Det er nemt og hurtigt, at veje sin campingvogn og bil med denne vægt.

Efter vejning af campingvognen kunne vi konstaterer vi har en del frivægt i campingvognen, men herudover fandt også ud af akseltrykket i højre side og venstre side havde en forskel på ca. 94 kg, og kugletrykket var lidt for højt 🙁 – Begge forhold kan medvirke til ustabil kørsel.

Vi har nu pakket lidt om i campingvognen således vi opnår så ens akseltryk som muligt i hver side. Vi kontrolvejer igen inden vi køre, og så tager vi vores vægt med på ferie, den vejer jo kun ca. 1 kg og fylder ikke meget.

Vi vejede også bilens akseltryk.

NB. Du kan også gratis få “Overlæs & Bremse-Test”- Se mere nederst på denne side.

Kugletryk´s måler:

Vi har før anvendt en rød plast kugletryksmåler som vi sætter på foran, hvor stabilisator monteres på trækkrogen.

Nu er tiden kommet til vi gerne vil have en kugletryksmåler som er fast placeret på campingvognen, og vi har derfor valgt Winterhoff næsehjul med kugletryksmåler. Vi valgte Winterhoff fordi vi har Winterhoff stabilisator monteret, således passer det sammen 🙂 .

Vi kan nu blot aflæse kugletrykke, campingvognen skal dog stadig stå vandret ved aflæsning af næse kugletryksmåler. Typisk er vores kugletryk lidt tungere ved start af ferien, idet gasflasken er fyldt helt op, og efterhånden som vi forbruger gas på ferien bliver kugletrykket mindre, og nu med fastmonteret kugletryksmåler har vi mulighed for let, at korrigere for kugletrykket undervejs på ferien.

Herudover har vi jo den elektroniske vægt som også kan måle kugletryk, så vi kan jo tjekke om den fast kugletryksmåler vejer korrekt 🙂 .

 


Dæktryk og smøring:

Vi har ligeledes foretaget smøring af vores campingvogn samt vask og lakforsegling. Dæktryk på camping og bil er tjekket og pumpet op til max dæktryk.

Håber du får en dejlig sommerferie 🙂
Rengøringsvenlig kvalitets gasgrill som også kan fungerer som udekøkken, og som samtidig kan være i gaskassen – Se mere via:

Rengøringsvenlig kvalitets gasgrill

Pakkeliste:

Download pakkeliste via dette linkDeltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Er du ferieklar ?
Description
Er du ferieklar ?
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top