Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via
bluetooth med Victron Connect APP.


Herudover er Victron Blue Smart IP67  fuldstændig støjfri: ingen køleventilator eller andre bevægelige dele. Vicetron Blue Smart IP67 kvalitets batterilader som sikre skånsom opladning, lang levetid af batteriet, er fuldstændig støjfri: ingen køleventilator eller andre bevægelige dele. Høj driftssikkerhed og med 5 års garanti.

Victron Blue Smart IP67 indvendige komponenter er støbt voks således er den ekstra sikret mod komponenter tager skade ved vibrationer, stød eller andre påvirkninger.
Indstil, overvåg og opdater opladeren (tilføj nye funktioner, når de bliver tilgængelige) via Apple og Android-smartphones, tablets eller andre enheder – Blot for nævne nogle, læs mere i nedenstående artikel.


Udskifte batterilader i en campingvogn:

Victron Blue Smart IP67 findes i to versioner

Victron Blue Smart IP67 findes i to versioner. Modeller med endelsen (1+Si) er desuden udstyret med en ekstra strømbegrænset udgang, der altid er strømførende, så længe indgangsspændingen er 180 – 265 VAC. Modeller med endelsen (1+Si) kan med fordel anvendes i nordiske vinter campingvogne som f.eks Kabe.

Victron Bluesmart 1Si
Billede viser model med endelsen (1+Si)
Download specifikationer for begge modeller

Anvende Victron Blue smart IP67 uden endelsen (1+Si) :

Denne model kan med fordel anvendes til campingvogne som ikke vinter campingvogne.

Anvende Victron Blue smart IP67 med endelsen (1+Si) :

Victron Blue smart IP67 med endelsen (1+Si) kan med fordel anvendes i vinter campingvogne som f.eks Kabe m.v..

Victron Blue smart IP67 med endelsen (1+Si) er desuden udstyret med en ekstra strømbegrænset udgang, der altid er strømførende, så længe indgangsspændingen er 180 – 265 VAC som sikre funktionen bjergtilslutning”/ Winter Heating fungerer som eksisterende standard batterilader.
Læs mere via link Victron Blue Smart Ip67 (1+Si) i Kabe campingvogn

Læs Mere

 

Victron Blue Smart IP67 12/25 (25A)
Victron Blue Smart IP67 12/25 (25A)

Specifikationer:

Laderen har bluetooth så man kan følge ladestatus m.v. via sin smartphone, tablet eller laptop.

Kan lade følgende batterityper: Syre, AGM, Gel & Li-ion. Kan således til de fleste batterier inkl. lithium batterier.

Vandtæt og støvtæt

Blue Smart IP67 batterioplader som er støv og vandtæt, er en kvalitets batterioplader med indbygget Bluetooth, og med høj effektivitet på 93% ved 17A lader og 92% ved 25A lader.

Robust, sikker og støjfri

– Lav varmepåvirkning af de elektroniske komponenter.
– Beskyttelse mod indtrængen af støv, vand og kemikalier.
– Beskyttelse mod overophedning: udgangsstrømmen sænkes, når temperaturen stiger op til 60 °C, uden at opladeren svigter.
– Opladerne er fuldstændig støjfri: ingen køleventilator eller andre bevægelige dele.

Beskyttelse mod omvendt polaritet

Når batteriet er tilsluttet, registrerer opladeren straks spænding og polaritet. Hvis batteriet er tilsluttet forkert, vil alle statuslysdioder begynde at blinke. Der opstår ikke gnistdannelse.

Funktion for genanvendelse af fuldstændig afladedebatterier

De fleste opladere med beskyttelse mod omvendt polaritet genkender ikke og vil derfor heller ikke genoplade et batteri, som er blevet afladet til nul eller næsten nul volt. Blue Powerbatteriopladeren vil imidlertid forsøge at genoplade et fuldt afladet batteri med lav strøm og genoptage normal opladning, så snart der er opbygget tilstrækkelig spænding over batteriterminalerne.

Opladning med temperaturudligning

Den optimale ladespænding af en blyakkumulator varierer omvendt proportionelt med temperaturen. Blue Power IP67 opladeren måler rumtemperaturen under testfasen og kompenserer for temperatur under opladningsprocessen. Temperaturen måles igen, når opladeren befinder sig i lav strømtilstand under flydning eller lagring. Der er derfor ikke behov for særlige indstillinger til kolde eller varme omgivelser.

Temperaturføler

Herudover har Blue Smart IP67 indbygget temperaturføler, således tilpasser batteriladeren automatisk ladestyrken – En høj temperatur sænker ladestyrken, og en lav temperatur medføre højere ladestyrke, herved oplades batteriet så skånsomt samt korrekt som muligt.

Tilpasset 4-trins opladningskarakteristik

Tilpasset 4-trins opladningskarakteristik: bulk – absorption – flydning – lagring. Blue Power IP-67-opladeren er udstyret med et mikroprocessorstyret tilpasset batteristyringssystem som er med til at sikre de bedste forhold for batteri.

Tilpasningsfunktionen optimerer automatisk processen alt efter den måde, som batteriet anvendes på. Korrekt ladningsmængde: variabel absorptionstid Når der kun forekommer mindre afladninger, afkortes absorptionstiden for at undgå overopladning af batteriet.

Efter en større afladning øges absorptionstiden automatisk for at sikre, at batteriet bliver helt genopladet. Mindre vedligeholdelse og ældning når batteriet ikke er i brug: lagringsindstilling Efter absorptionsperioden går Blue Smart IP67 batteriopladeren over til flydeopladning og derefter, hvis batteriet ikke er blevet afladet, begynder lagringsindstillingen. I denne indstilling sænkes flydespændingen til 2,2 V/celle (13,2 V for 12 V batteri) for at mindske gasdannelse og korrosion af de positive plader.

En gang om ugen øges spændingen til absorptionsniveauet for at ‘udligne’ batteriet. Denne funktion forebygger lagdeling af elektrolytten og sulfatdannelse, der er en væsentlig årsag til for tidligt batterisvigt.

Regenerering

En blyakkumulator, som ikke er tilstrækkeligt opladet, eller som henstår uopladet i flere dage eller uger, vil nedbrydes som følge af sulfatdannelse¹. Hvis den opdages i tide, kan sulfatdannelsen i nogle tilfælde gøres delvis reversibel ved at oplade batteriet med en svag strøm, der øges til en højere spænding.
Bemærkninger:
a) Regenerering bør kun udføres lejlighedsvis på VRLAblyakkumulatorer med flade plader (gel og AGM), fordi den deraf følgende gasdannelse vil udtørre elektrolytten.
b) VRLA-stavbatterier opbygger et højere internt tryk, før der opstår gasdannelse og mister derfor mindre vand ved regenerering. Flere fabrikanter af stavbatterier anbefaler derfor at anvende regenereringsfunktionen ved periodisk brug.

Lithium-ion (LiFePO₄)-batterier

Li-ion-batterier (Lithium) lider ikke af sulfatdannelse.
Men Li-ion-batterier er meget følsomme over for under- eller overspænding².
Li-ion-batterier er derfor ofte forsynet med en integreret celleudligning og kredsløb til underspændingsbeskyttelse (UVP).
Nogle opladere med beskyttelse mod omvendt polaritet genkender ikke et batteri, når UVP er blevet udløst.
Blue Power Charger vil imidlertid automatisk nulstille UVP og påbegynde opladning.

Blue Power-Opladeren anvender en særlig ladealgoritme til at oplade Lithium-ion batterier for at sikre optimal ydelse.

Ladealgoritmer

Intelligent ladealgoritme med valgfri regenerering for blyakkumulatorer
Ladespændinger ved rumtemperatur:

For 24V opladere: alle spændingsværdier skal ganges med 2.

NORMAL (14,4 V): anbefales til oversvømmede fladcelle antimon batterier (startbatterier), batterier med flade plader (gel og AGM).
HIGH (14,7 V): anbefales til oversvømmede bly-calcium-batterier, Optima-spiralcellebatterier og Odyssey-batterier.
LI-ON: Anbefales til Lithium batterier

batterilader

batterilader

Opladningskarakteristik (bulk – absorption – flydning – lagring):

BULK Oplader batteriet med maksimal strøm, indtil absorptionsspændingen nås. Batteriet vil nu være cirka 80 % opladet og er klar til brug.

ABS – Absorption Oplader batteriet ved konstant spænding og med aftagende strøm, indtil det er fuldt opladet. Se ovenstående tabel for absorptionsspænding ved rumtemperatur. Tilpasset batteristyring: Absorptionstiden er kort (mindst 30 minutter), hvis batteriet var (næsten) fuldt opladet, og den øges til 8 timer, hvis batteriet var helt afladet.

FLOAT Holder batteriet fuldt opladet ved en konstant spænding.

STORAGE Holder batteriet ved reduceret konstant spænding for at begrænse gasdannelse og korrosion af de positive plader. Langsom selvafladning forhindres via en automatisk ugentlig fornyelse af batteriet med en kort absorptionsladning.

Vælg opladning:

NORMAL (14,4 V): Anbefales til oversvømmede fladcelle antimon batterier (startbatterier), batterier med flade plader (gel og AGM).

HIGH (14,7 V): Anbefales til oversvømmede bly-calcium-batterier, Optima-spiralcellebatterier og Odyssey-batterier.

Vi valgte HIGH til vores Optima Yollow Top YTS 5,5 som er et højtydende AGM batteri og imponerende cyklisk forbrug, med højkvalitetskraft og imponerende cyklisk forbrug samt med en lav intern modstand gives der en mere ensartet effekt og hurtigere genopladning, derfor er dette batteri perfekt til campingvogne.
Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah

Victron Blue Smart IP67
Via App indstiller vi batteriladeren til High fordi vi har et Optima Yellow Top batteri installeret.

Bluetooth:

Blue Smart IP67 batterioplader er vandtæt og forsynet med indbygget Bluetooth, status af opladeren og batteriet kan derfor kontrolleres fra en smartphone, tablet eller laptop. Alle opladerens indstillinger kan konfigureres ved hjælp af VictronConnect-appen.

Blue Smart IP67 charger

Genanvendelse af dybt afladede ‘døde’ batterier:

I modsætning til andre mærker forsøger Blue Smart IP67 batterioplader som er vandtæt, at oplade et dybt afladet batteri ved at tvangstilføre lav strøm. Derefter genoptages normal opladning, så snart der er opbygget tilstrækkelig spænding over batteriterminalerne.

Lysdiodevisning:

Lysdiodevisning Den grønne lysdiode lyser, når opladeren er tilsluttet en vekselstrømskilde. Den gule lysdiode blinker hurtigt under bulkopladning og langsommere under absorptionsopladning. Den gule lysdiode lyser konstant under flydeopladning og er slukket i lagringsindstilling.Victron Blue Smart IP67

Montering:

Hvad er der i æsken og hvordan ser batteriladeren ud

Victron Blue Smart IP67

Victron Blue Smart IP67

Victron Blue Smart IP67

Vi valgte og monterer samme sted som den fabriks monteret batterilader var placeret.

Victron Blue Smart IP67
Monteret samme sted som den fabriksmonteret batterilader.

Efter montering monterede vi ringkabelsko på kablet på batteri – og + poler.
Når alt er fastspændt satte v 230 volt til batteriladeren, og nu kan vi betjene batterilaren via App.

Du kan kun foretage indstillinger via Victron connet App som blev installeret via dette link: Victron Blue Smart IP67: Download VictronConnect App Victron Blue Smart IP67 Download VictronConnect APP Hurtigt uden problemer !

Victron Blue Smart IP67
Batterilader blev fundet med det samme via App.
Victron Blue Smart IP67
Lyn hurtigt er der forbindelse til batteriladeren via App.
Victron Blue Smart IP67
Du skal skrive standard koden som du bare kan ændre senere.
Victron Blue Smart IP67
Første aflæsning viser absorption ladning niveau og indladning med 14.4 V samt 6.4A 🙂 smart
Victron Blue Smart IP67
Her du tilsvarende bare i graph visning.
Victron Blue Smart IP67
Her ændre du navn på batteriladeren, vi ændrede navnet til www.caravaninfo.dk. Du kan også ændre standardkoden her til opsætningen. Ligesom update af firmware kan foretages her.
Victron Blue Smart IP67
HIGH (14,7 V): anbefales til oversvømmede bly-calcium-batterier, Optima-spiralcellebatterier og Odyssey-batterier. Vi valgte derfor HIGH til vores Optima Yollow Top YTS 5,5 som er et højtydende AGM batteri og imponerende cyklisk forbrug, med højkvalitetskraft og imponerende cyklisk forbrug samt med en lav intern modstand gives der en mere ensartet effekt og hurtigere genopladning, derfor er dette batteri perfekt til campingvogne.
Victron Blue Smart IP67
Her ser du navnet er blevet ændret til www.caravaninfo.dk, og nu er ladeniveau kommet til Float, og den indlader med 14.01V og 1.4A 🙂 – Forstår god de kalder den Smart.

Hvor kan du købe Victron Blue Smart IP67:

Her kan du købe Victron Blue Smart IP67 – Se mere via link: Victron Blue Smart IP67

Se relevante link – Få mere ud af dit batteri:
• Link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Smart BMW 712
Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Konklusion:

Victron Blue Smart IP67 Smart er en kvalitets batterilader som den kræsen campist med sikkerhed bliver glad for. Det var en fornøjelse at installerer, og brug af App som fungerer hurtigt og uden problemer.

Der er 5 års garanti på Victron Blue Smart IP67 batterilader.

Alle indstillinger sker via App når dit batteri er tilsluttet 230 volt.

Victron Blue Smart IP67 er uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

Batteriladeren har høj effektivitet på 93% ved 17A lader og 92% ved 25A lader.

Victron Blue Smart IP67 indvendige komponenter er støbt voks, således er den ekstra sikret mod komponenter tager skade ved vibrationer og andre påvirkninger.

Vi testede hvor hurtigt den registrer realtime, vi testede ved og have vores App åben og herefter tænde for 12 volt lys m.v., der gik få sekunder så kunne vi se batterladeren hævede forbruget i W og A (Current) 🙂 .

Det vil sige vi kunne konstaterer vores batterilader kun øger spændingen i V og A efter forbruget i campingvognens 12 volt system, og det sker inden for få sekunder 🙂 .

Med vores Victron Blue Smart IP67 kan vi nu følge med i ladestatus samt indladning i V og A.

Vores installations arbejde samt store glæde måtte nydes med en god flaske rødvin, mens test og App blev anvendt.

BMV-712 smart
Arbejdet afsluttes med en god flaske rødvin mens App tjekkes, test m.v. foretages.

NB – Skriv evt. en kommentar nederst på denne side, og har du en Victron Blue Smart IP67 så skriv gerne din erfaring i kommentar feltet.Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn
Article Name
Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn
Description
Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

2 kommentarer til “Victron Blue Smart IP67 batterilader i campingvogn”

  1. Hejsa

    jeg står nu overfor og er klar til og skifte batteri og lader i min KABE Royal 2016

    Jeg har købt en Victron Blue Smart IP67 lader og et Yellow Optima 75 ahm. batteri.
    Mit spørgsmål er – den lille rød ledning som sidder på ladderen i Kaben på nuværende – hvad gør jeg lige ved den?? – det er vel også en form for styrestrøm eller ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top