Truma XT Mover 800x600_1

Truma XT Mover – Montering & Test 2022

Se vores YouTube vedrørende montering, hvad pakken indeholder samt stor test af Truma XT Mover.  Montering, gode råd samt stortest af Truma XT 2022.

Truma XT Mover – Montering & Test 2022 

Vi har købt en ny Truma XT Mover i Holland hvor vi bla. har sparet penge samt fået bedre garanti end Danmark. Vi har selv monteret vores Truma XT – Læs artikel vedrørende Montering & Test og se vores YouTube. 

Vi har bla. opnået nedenstående ved køb af Truma XT i Holland hos CaravanMoverShop:

 • Vi har sparet penge på køb af Truma XT Mover
 • Vi har fået den nyeste Truma XT version
 • 5 års garanti selv om vi selv monterer vores Truma XT Mover, ingen krav om Truma Partner skal monterer – Vi har selv monteret vores Truma Mover XT og får 5 års garanti.
 • Garantien dækker “arbejdsløn og reservedele”
 • Der medfølger “ekstra i prisen” : Batteriafbryder, kabelsko, fugemasse til lukning ved gennemføring af rør i vognbund, elektriker rør til beskyttelse af kablerne til begge mover motorer i fuld længde fra motor til styreboks inkl. holder til fastgørelse under vognbund.

Brugermanual er på Dansk medfølger, intet anderledes end ved køb i Danmark bortset fra ovennævnte fordele.

CaravanMover Shop

CaravanMover Shop i Holland er stor på campingvogn mover marked med afdelinger i flere lande.
Med afdelinger i Holland, Tyskland, Østrig Frankrig, Belgien Spanien er CaravanMover Shop klar den største campingvogn mover virksomhed i EU. De sælger movere og reservedele til alle movere mærker – Se link CaravanMoverShop .

Vi har sparet penge ved at købe vores Truma XT Mover hos CaravanMover Shop hvor vi får 5 års garanti selv om vi selv monterer vores Truma XT mover

Ved bestilling fik vi hurtig samt god betjening. Vi bestilte fredag eftermiddag og modtog pakken allerede tirsdagen 🙂 .
Vi har fået den nyste Truma XT version 2022.

Truma XT Mover

Senest nye version Truma XT Mover eller andre mærker Movere

Truma XT Mover bliver hos CaravanMoverShop kaldt for International version 2022.
Det betyder at bla. manual m.v. er på Dansk sprog. Version 2022 betyder det er den seneste leverede version – CaravanMoverShop oplyser de ikke har gamle lager varer idet de løbende sælger mange movere 🙂 .

Campingvogn Mover reservedele

CaravanMoverShop forhandler stort set alle mover mærker samt dele til alle mærker movere – Se mere via dette link: CaravanMoverShop Mover dele

Hvorfor Truma XT Mover

Vi har skiftet til en anden campingvogn total vægt 1.700 kg, hvor der er monteret en Enduro Premium mover af ældre årgang. Enduro mover kører langsommere og er ikke lige så stærk som Truma XT.

Herudover er Truma XT med kulfri motor (børsteløs) som medføre mindre strømforbrug samt lavere vægt, den vejer ca.  5 kg mindre.

Det er en fordel mover motoren er med kulfri motor når man anvender campingvognen samt moveren om vinteren, idet man undgår risiko for kondens i kul/ mover motor ligesom kul i motoren kan sætte sig fast – Der er flere fordele ved en Truma XT.

Nogle af  fordelene ved Truma XT som vi lægger vægt på er:

 • Lavere vægt
 • Lavere strømforbrug
 • Hurtigere hastighed
 • Styre præcis/lige
 • Er med kulfri motor
 • Kan dreje til siderne mens men kører frem eller baglæns
 • Store alu ruller er de mest optimale mover ruller
 • Lækkert design
 • Sparer penge ved køb af Truma XT Mover i Holland og får bedre garanti, og får mere med
 • 5 års rigtig garanti ved køb i Holland hos CaravanMover Shop

Montering af Truma XT Mover

Montering af Truma XT Mover har aldrig været lettere at monterer, hvilket bla. skyldtes Truma for flere år siden ændrede fastgørelsesbeslagene.

Kan anvendes til  en-akslede campingvogne op til 2.300 kg
Vejer 28 kg
13 % stigning ved 2300 kg
25 A ved 2300 kg 

Truma XT Mover

Anvende moment nøgle ved montering

Basto momentnøgle

Du bør anvende en moment nøgle ved montering – Undlad at købe en billig moment, du får hvad du betaler for.
Vi anvender BATO 10-60 Nm som er super kvalitets momentnøgle.

De store bolte spændes med 25 Nm, og de små skruer på tværstand spændes med 15 Nm.
Husk at stille moment nøglen tilbage til min efter brug samt ved opbevaring.

Konklusion

Truma XT Mover styrer din campingvogn nemt og præcist på plads med den trinløse styring, uden ryk og slinger. Kvalitets mover som kører hurtig ca. 17 cm/s – Den hurtigste på marked, den oser af kvalitet.

Kulfri motor (børsteløs), du kan dreje samtidig med du køre med moveren – Blot for at nævne nogle fordele.

Er overbevisende takket være en høj ydeevne. Truma XT Mover er med højt ydende motorer og Trinløs acceleration takket være Truma Dynamic Move Technology. Kvalitet som dels bliver bemærket når man har fjernbetjeningen i hånden samt når man anvender den kraftfulde mover som er meget overbevisende.
Uanset om det er store kiler eller sten underlag kan vi ikke hører det på moveren, den lyder til at havde masser af overskud.

Truma XT Mover er for den kræsen campist, og det er svært ikke at blive imponeret 🙂 .

Vi er ligeledes meget positive over køb hos CaravanMoverShop, vi valgte deres afdeling i Holland – God service, få dages levering, og besparelse samt bedre garanti.

Truma XT Mover1

Truma XT Mover

Truma XT Mover

Truma XT Mover

Truma XT Mover

Truma XT Mover

Truma XT Mover


Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har nu både 12 volt og 230 volt strøm fra vores solcelleanlæg uden tilslutning af 230 volt strøm – Vi er blevet endnu mere frie- og uafhængige campister som frit kan vælge pladser, herunder også uden strømtilslutning. 

Vi har disponeret vores solcelleanlæg således vi opnår god kvalitet, 5 års garanti, høj effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt optimal disponering af solpaneler på taget. 

Planlægning samt god disponering giver ofte det bedste resultat med bedste ydelse, således man ikke bagefter finder ud af man ikke kan udvide solcelleanlægget uden man skal foretage for store ændringer med omkostninger til følge.

Solcellepaneler på campingvogn – Vi har selv valgt vores solcelleanlægs (Ikke færdig pakkesæt)

Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn med tilhørende udstyr for optimering til solcelleanlæg.

Vi har selv disponeret vores anlæg ligesom vi opnår god produkt garanti, bedste effekt vedrørende opladning fra solpanelerne samt den korrekte disponering af solpaneler på taget. 

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Solara solpanel beslag


Victron SmartSolar MPPT til solcelleanlæg

SmartSolar MPPT er en soloplader som opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier.
SmartSolar optimerer denne energimængde intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

SmartSolar MTTP


Smart Battery Sense long range (up to 10m)

Victron Smart Battery Sense Long Range er en trådløs batterispændings- og temperatursensor til AGM, GEL og Lithium (LiFePO4) batterier og beregnet til Victron MPPT solcelleopladere. Data/information fra Battery Sense gør det muligt at oplade batterierne bedre, og opladningseffektiviteten øges. Dette gavner batteriernes levetid.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Smart Battery Sense


Batterilader og Inverter – Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V fordi den både har batterilader og inverter indbygget, og man opnår nogle gode smarte funktioner ved det er samlet i et uden at gå på kompromis med funktioner og kvalitet.

Vi ønsker at kunne få 230 volt fra campingvognens batteri, og denne ren sinus kvalitets inverter og batterilader som har mange funktioner, ligesom den oplade flere forskellige typer batterier herunder lithium batterier.
Vi har i mange år anvendt Victron Blue Smart IP67 batterilader på vores batterier herunder også lithium batterier, og med vores valg af  Victron MultiPlus 12/1200/50-16 230V får vi samme gode kvalitets batterilader.

Victron MultiPlus 12/1200/50-16 giver op til 2400w i peak effekt og lader med op til 50Ah.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Multiplus


Victron VE. BUS Smart- Dongel

VE.Bus Smart-donglen er en Bluetooth Smart-aktiveret VE.Bus-grænseflade med batteritemperatur- og spændingsføling. Den kommunikerer systemoplysninger direkte til din smartphone – ved hjælp af den gratis VictronConnect-app  og du kan anvende funktionerne på din smartphone tablet, Ipad, vi har valgt denne løsning.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

V.E BUS Dongel


Solpanel beslag fra SOLARA til campingvogn samt Testet og Sikker limning

SOLARA ABS-mounting spoilers

Der findes mange beslag til montering af solpaneler på taget af campingvogne og autocampere.
Vi har valgt SOLARA  som er Tysk produceret beslag udført i holdbart ABS materiale som er et kvalitetsprodukt.
Solpanel beslagene kan købes hos SOLARA  i flere modeller, herunder hjørnebeslag eller beslag som er tilpasset bredden på dit solpanel.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Solara Solpanel beslag


Topband Lithium batteri 96Ah til Campingvogn med app overvågning (HEAT) – Kan oplades ved temperatur under 0 grader.

Topband 96Ah (HEAT) Lithium Batteri 12 volt har indbygget bluetooth overvågning og varme element (HEAT).
Lithium batteriet har indbygget varme, som sikre der ikke sker indladning på batteriet før batteri cellerne har en temperatur på over 0 grader – Det giver en stor frihed og sikkerhed idet du ikke har risiko for at ødelægge dit batteri som andre batterier der ikke varme element (HEAT), og er derfor egnet til anvendelse hele året, uden at skulle foretage sig noget om vinteren fordi temperaturen komme ned under 0 grader.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah app og heat


Lithium batterier – Hvorfor anvende batterilader som er egnet til litihium

Ved skift til lithium batterier bør du sikre du anvender en 230V batterilader som er egnet til lithium batterier, det vil sige som har mulighed for at vælge lithium indstilling.

Har du batteribooster og solcelleanlæg installeret eller påtænker at installerer dette udstyr gælder det også at det bør være egnet til lithium batterier. Det vil sige at det skal være egnet til opladning af lithium batterier.

Selv om et lithium batteri har indbygget BMS så vil en ikke egnet batterilader kunne beskadige batteriet, grundet der kan blive ubalance mellem battericellerne og spændingerne som på sigt medføre større slid samt reduceret ydelse idet måske ikke alle celler fungerer.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Topband 12 volt 96Ah med app og Heat


Victron Batteri Booster til campingvogn – Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah.

Victron Orion DC/DC converter 12v 9Ah er en (batteri booster) som er egnet til campingvogne, så der opnås tilstrækkelig spænding til batteriopladning selv med lange kabler. Justerbar udgangsspænding gør det muligt at bruge Victron Orion som batterilader til alle typer batterier herunder også lithium batterier.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Batteri Booster


GlobalLink 520

GlobalLink 520 er den netværksuafhængige energiløsning – uden at være offline! I de første 5 år giver enheden dig en 4G-LTE-M-forbindelse til alle Victron Energy Direct-aktiverede enheder uden månedlige gebyrer eller abonnementer.

Med en GlobalLink 520 kan du aflæse data fra dit system, ligesom du altid kan se hvor din campingvogn/ autocamper er,  Globallink 520 også fungerer således også som en GPS Tracking smart 🙂 .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron GlobalLink 520


Alde 3010 optimering ved brug af 12 volt og sikre max ydelse

Det er blevet populært med solcelleanlæg hvorfor flere campister anvender deres campingvogn/ autocamper uden 230 volt men anvender 12 volt og 230 volt via solcelleanlæg.

Ved Alde glykol udskiftning udført af Alde specialist udført med specielt Alde udstyr har vi valgt samtidig at få skiftet vores 230 volt inline ved Alde kedel til en ny 12 volt inline pumpe.

En Alde pumpe ved kedel er altid mest effektiv kontra stavpumpe i expansionsbeholderen, derfor vil vi forberede til solcelleanlæg således vi altid har max varme kapacitet ved anvendelse af alene 12 volt.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

omskifter alde inline pumper


Alde specialist værksted udskifter glykol med specielt Alde udstyr 

Det er vigtigt at påpege, at man ikke skifter Glykol væske fordi frostsikringen ikke fungerer, man skifter Glykol væske fordi korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v ikke er tilstrækkelig beskyttende med hindrende stoffer i væsken.

Frostsikring ændre sig ikke men korrosions beskyttelsen mod tæring o.s.v har begrænset levetid f.eks har G13 ca. 5 år .

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Alde Glykol udskiftning af proff. med speciel Alde udstyr


Ruuvi Sensor – Mål nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk 

Vi har monteret Ruuvi Sensor hvor vi kan måle nøjagtigt temperatur, luftfugtighed, lufttryk – Vi kan aflæse data på smartphone/ Iphone, Ipad m.v. via Bluetooth.

Ruuvi-sensorer fungerer som standard inden for Bluetooth-rækkevidde, og Ruuvi Gateway giver dig global adgang til Ruuvi-sensorerne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Ruuvi Sensor


Victron SmartShunt 500A/50mV

En SmartShunt er et vigtigst udstyr hvis man vil være selvforsynende med strøm.
Har man ikke en Smart Shunt er det meget svært og næsten umuligt, at holde styr på, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet eller batterierne.

Læs mere i artikel:

Læs Mere

Victron Smart Shunt


Kabe Snak

Facebook gruppe: Kabe Snak

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper – Er dog også for dig som overvejer Kabe, ligesom du måske gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .
Gruppen er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere.
Køb og Salg af Kabe Campingvogne og Autocampere med tilhørende udstyr er tilladt.

Læs Mere

Kabe Snak

Nye indlæg

Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »
Victron Camping Solcelleanlæg 900x500

Victron Camping Solcelleanlæg

Victron Camping Solcelleanlæg Vores artikel og YouTube vil løbende blive opdateret, hvor vi vil vise de muligheder man har med Victron udstyr til Solcelleanlæg. Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder samt videoer. Der er meget at vise om dette udstyr  hvorfor vores YouTube kommer som del 1 og 2

Læs mere »
Victron SmartSolar 800x600

Victron SmartSolar MPPT 75/10

SmartSolar MPPT 75/10 En soloplader opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier. SmartSolar optimerer denne energihøst intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid. SmartSolar opladningskontrol vil endda genoplade et svært afladt

Læs mere »
WATTSTUNDE solpanel

WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W

WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W Vi har alu ramme solpaneler på vores campingvogn men ønsker at udvide vores solcelleanlæg. Efter lang tid søgen efter kvalitets flexibel solpanel faldt valget på WATTSTUNDE® WS150EFX-HV Marine Solarmodul flexibel 150Wp    Solcellemoduler i EFX Active Wire-serien er semi-fleksible moduler monteres med de kraftige Active Wire solceller, som har

Læs mere »
Solara solpanel beslag

Solceller Camping – Serie eller parallel

Lad se på forskellen – Solpaneler: Serie eller parallel Hvad er forskellen mellem ledningsføring af solpaneler i serie eller parallel? Når du kobler flere solpaneler sammen i et system, har du to valg:Serie og parallel. Det afhænger hovedsageligt af din applikation, om du skal tilslutte dine solpaneler i serie eller parallelt. Lad os undersøge forskellene, og hvornår

Læs mere »
Solceller mange Rosenholm Camping

Camping Solceller – Hvor varme bliver solpaneler ?

Optimal effekt ved høj celletemperatur Løsningen til at forbedre MPPT-controllerens ydeevne ved høje celletemperaturer er at øge panelspænding ved at øge antallet af celler i serie. Denne løsning er naturligvis ikke anvendelig til PWM-controllere: øge antallet af celler i serien vil reducere ydeevnen ved lav temperatur.I tilfælde af MPPT-controlleren: udskift 12 V / 100 W-panelet

Læs mere »
Røg og kuliltealarm 800x600

Røgalarm – Kuliltealarm 10 års levetid/garanti

Røgalarm – Kuliltealarm 10 Års Levetid/Garanti (Ingen batteriskift). Vælg kun det bedste til din campingvogn/autocamper, båd eller bolig – Når du vælger Honeywell røgalarm får du kvalitet, sikkerhed og tryghed (10 Års Levetid/Garanti. Hvilken Røg- og Kulilte alarm bør du vælge: Ved køb af Røgalarm og Kuliltealarm bør du vælge det bedste således du er

Læs mere »
olceller Camping 800x600

Solceller Camping – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt)

Solcelleanlæg på vores Campingvogn – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt) Vi vil her vise vores samlet solcelleanlæg – Læs mere om vores solcelleanlæg via nedenstående links til artikler og YouTube. Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt. Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har

Læs mere »

Solcelle Camping belysning

Se vores YouTube vedrørende Solcelle Belysning Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder og videoer. Solcelle Camping belysning – Spar på strømregningen og miljøet med solcelle belysning Camping hyggebelysning via små solceller som medfølger. Vi har valgt forskellige Solcelle Belysning fra SolarCamp som er i god kvalitet, deres PRO model er med

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Truma XT Mover - Montering & Test 2022 
Article Name
Truma XT Mover - Montering & Test 2022 
Description
Truma XT Mover - Montering & Test 2022 
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

1 kommentar til “Truma XT Mover – Montering & Test 2022”

 1. Det er en serie meget instruktive og saglige artikler I har lavet om Movere og alt der omkring.
  Sidste år følte min ryg behov for en mover, og efter en del research fandt jeg, at det var sikrest, bedst og billigst, at få lavet en montage i Tyskland for derved at spare ca. 20% af prisen i DK. Det blev en TRUMA SX med et OPTIMA batteri, og det fungerer perfekt og er en enorm lettelse.
  Jeg afstod fra at gøre det selv, men efter mine senere erfaringer og efter at have læst jeres side, burde jeg helt klart have lavet montagen selv.
  Her er en liste over hvad man kan få lavet ved en aut. TRUMA forhandler i Tyskland:
  1. Ladeapperat CETEK, som leveres med 220 V Hanstik, fik stikket klippet af, og var fast monteret til CV’s 220 V net uden afbryder. Så laderen er på, 24/7 når vognen er tilsluttet ekstern strømkilde. Eneste måde at afbryde laderen er så; ud af vognen og fjerne stikket udenfor.
  2. CTEK laderen var indstillet forkert, med et andet ladecyklus end det der skal bruges til et OPTIMA batteri.
  3. Overophednings sensoren til OPTIMA batteriet var ikke monteret, men lå løst på bunden af CVen. Formålet med sensoren er at afbryde laderen, hvis batteriet bliver for varmt. Lægger vi fakta fra punkt 1 til 3 sammen er her en potentielt farlig cocktail.
  4. Truma anbefaler , at der trækkes stel forbindelse til lader og styreboks. Dette var ikke udført.
  5. Laderen var tilsluttet 220 V ledning, der lå løst på gulvet i stuve rummet , under sædet i front.Samlet med en ikke vandtæt klemmemuffe, hvis nogen vasker gulv, og vælter spanden, er der stor risiko for stød.
  6.Samme løsning var anvendt 20 mm fra påfyldning til vandtanken, altså: påfyld vand med stor forsigtighed.
  7. De 3 huller der var borede i bunden, til lednings gennemføringer, var ikke efter tætnede med Butyl eller på anden vis forsøgt lukkede.
  Forhandleren tilbød at rette fejlene, men min tillid var borte, og der er langt til Handewitt, så med gode venners hjælp, er alt nu sikret og i orden. Så får man lavet noget ude, så check det grundigt, ikke mindst hvis der er langt til forhandleren.
  Selvgjort kan være velgjort og så har man selv styr på, hvad der bliver lavet og hvordan.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top