Batteri sense 300x300

Batterivagt i campingvogn

Batterivagt i campingvogne er et udstyr som ikke kun er for den kræsen campist.
Der kan være penge at spare hvis du passer på dit batteri, og det kan en batterivagt hjælpe dig med.


Vi har installeret “Victron Battery monitor BMV-712 Smart” som erstatning for Batteri Sense – Læs mere om hvorfor:

Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om lader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.
Se artikel via dette link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Smart BMV-712
Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Spørgsmål som man ofte hører fra campister:

• Hvonår skal mit batteri oplades inden det måske tager skade.
• Hvor meget er mit batteri afladet.
• Hvordan passer jeg bedst muligt på mit batteri.

Ovenstående blot et uddrag af de spørgmål campister stiller, og her kan en batterivagt fra CTEK hjælpe dig som campist, når du har et batteri monteret i en campingvogn eller autocamper.
CTEK CTX Battery Sense batterivagt er endnu et kvalitets produkt fra CTEK som leveres med helstøbte ringkabelsko, og er med monteret sikringsholder inkl. sikring – Klar til montering 🙂 .

CTEK Battery Sense batterivagt kan overvåge din campingvogn´s batteri, og du modtager informationer via din smartphone vedrørende batteriets tilstand. Du kan se om batteriet skal oplades inden det måske tager skade eller blot tjekke hvor meget batteriet er opladet.

Billede af indpakning

CTEK Sense batterivagt giver dig bla. oplysninger om batteriet er ok, samt hvor mange % det er opladet, oplad snart eller oplad nu, hvor mange volt batteriet har, batteriets temperatur.
Det er smart fordi du behøver ikke, at skulle have kendskab til hvor mange volt dit batteri har, samt hvor afladet batteriet er, og om det er kritisk. Det er meget brugervenligt, fordi du som campist ikke behøver sætte dig ind i formeget teknisk om batterier.

Vi har valgt at installerer denne batterivagt fra CTEK fordi vi får følgende fordele:

• Vi kan nu få informationer om batteriet skal oplades inden det tager skade.
• Battery Sense sender en push besked, hvis dit batteris opladningstilstand falder til et kritisk niveau, eller hvis der ikke har været målt i en uge.
• Vi kan se informationer om batteriet uden, at skulle ind i campingvognen, campingvognen behøver ikke være tilsluttet 230 volt – Vi aflæser blot informationerne via vores smartphone 🙂 .
• Har du ikke aflæst informationerne i en uge, giver denne batterivagt dig en besked om batteri informationer ikke er blevet aflæst.
• Ved at vi kan holde øje med batteriet og oplade efter behov, er det med til til at forlænge levetiden for batteriet.

Pakken indeholder battery Sense klar til montering direkte på dit 12 volt batteri. Er monteret med sikring, fabriksmonteret ringkabelsko, brugsanvisning samt masser af info på æsken:

Her ser du pakkens indhold.

CTEK batterivagt tilsluttes direkte batteriet, og du skal ikke gøre mere vedrørende installation, og du kan modtage oplysninger om dit batteri. Vi anvendte det dobbelt klæbende tape som vi monterede på Battery Sense og fastgjorde den på toppen af batteriet:

Her ser Battery Sense monteret.
Batterikasse lukket til igen.

Installationen på vores Iphone gik meget let, og var med udførlig Dansk vejledning igennem de få trin som der var i opsætningen. Du kan indsætte et billede f.eks af din campingvogn eller andet, ligesom du kan kan skrive oplysninger om hvilken campingvogn du har (Se billede længere nede).
En gratis app til iPhone eller Android giver en letforståelig rapport om dit bilbatteris tilstand. Den sender en push besked, hvis dit batteris opladningstilstand falder til et kritisk niveau, eller hvis der ikke har været målt i en uge.

Her ser du en af aflæsningerne samt billede, og data om hvilken campingvogn Battery Sense er monteret i. Som du kan se viser den batteriet også dato og tidspunkt samt at batteriet er 100 % opladet. Battery Sense synkroniserer automatisk status til din mobil via Bluetooth.

Når du trykker på knappen “detaljer”, kommer der et nyt billede som viser følgende informationer (Se billede):

• Batteriet opladet i procent
• Hvor mange volt batteriet har
• Batteriet´s temperatur
• Oplysninger om: batteriet er ok, lad snart op, oplad nu
• Dato for hvor mange procent batteriet har været opladet til
• Hvilken campingvogn batterivagten er monteret i

Konklusion:

Kvalitets produkt fra CTEK som leveres med færdig monteret ringkabelsko samt monteret sikrings holder inkl. sikring.

Batterivagten er meget nem at installerer, man behøver ikke at være en handymand for selv at udføre installationen.

Der kan hentes en gratis app til iPhone eller Android som på Dansk sprog giver en letforståelig rapport om dit bilbatteris tilstand.

Battery Sense sender en push besked, hvis dit batteris opladningstilstand falder til et kritisk niveau, eller hvis der ikke har været målt i en uge.

Battery Sense viser bla. om batteriet skal oplades, dato og tidspunkt. Battery Sense synkroniserer automatisk status til din mobil via Bluetooth.

Du kan aflæse informationerne fra batteriet uden at skulle ind i campingvognen, og der behøves ikke være sat 230 volt strøm til campingvognen (smart) 🙂 . Nogle batteriladere på marked kan næsten det samme, men for at kunne aflæse informationerne på din smart phone ved brug af batteriladere, skal batteriladeren være tilsluttet- og tændt (230 volt) – CTEK Battery Sense kræver intet for, at aflæse informationerne andet den lette installation.

CTEK CTX Battery Sense er kompatibel med:

– Android OS 4.4 (eller højere)
– iPhone OS 7 (eller højere) og Bluetooth 4.0 hardware. Dvs. kan bruges til iPhone 4S / 5 / 5S / 5C / 6 / 6S / 6 Plus / 6S Plus.
NB: Kan IKKE benyttes til iPhone 4 og ældre versioner.

Opdatering efter installering:

Vi har nu anvendt vores batterivagt fra CTEK, og er virkelig blevet glad for dette udstyr. Vi har fundet ud af vi kan anvende den til mere end vi i første omgang havde tiltænkt – F.eks kan vi tjekke om vores batteri booster fungerer som den skal samt hvor meget den indlader med 🙂 .

Vi kan se når vi har anvendt vores mover hvor meget batteriet er opladet efter brug, og såfremt vi anvender batteri boosteren under kørsel kan vi se når vi kommer frem hvor meget batteri boosteren har opladet batteriet – Data kan hele tiden aflæses når man har lyst fra sin smartphone/iphone i campingvognen eller i bilen uden for campingvognen.

Ligesom du kan følge med i hvor meget din batterilader indlader med. Vi har temperaturføler på batteri laderen, og her kan vi se om ladespændingen bliver reduceret eller hævet alt efter temperaturen 🙂 .

Her ser du aflæsning af batteriet data foretaget den 28.10.2017:

(Klik på billede for at se det i stort format)

Det er nemt, at se hvordan battteriet har det, om det skal oplades samt hvor ofte der skal ske oplading m.v.. 🙂 .

Her ser du påmindelse om der ikke er sket aflæsning af data på batteriet i 7 dage:

Du kan opsætte din batterivagt til, at huske dig på dit batteri bør tjekkes.


Her ser du aflæsning af batteriet data foretaget den 10.02.2018:

Februar måned og ca. -2 grader – Du kan se batteriet har 12,86 volt før opladning, og temperaturen er -2. Billede to viser at du kan se hvor meget batteriladeren oplader batteriet med. Vores batterilader har temperatur føler monteret, og øger ladespændingen såfremt temperaturen er f.eks -1 grad.

Batterivagt
Batteri før opladning ved -2 grader.
Batterivagt
Her ser hvormeget batteriladeres oplader batteriet med – Smart man også kan se hvormeget batterilader oplader med. Den høje indladning sker grunder temperaturen er -2 grader

Sommerferie 2018 – Batteribooster opladning

På vej til vores feriested, tænke jeg om jeg fra bilen kan aflæse hvor meget batteriboosteren oplader med mens vi kører – Det kunne vi 🙂 , den lader med 14,42 volt, herudover kunne vi se status på batteriet, om batteriet f.eks var ladet op. Se mere via dette link:

batterivagt
Batteribooster lader med 14,42 volt fra bilen mens vi køre.

Opdatering efter flytning af batterivagt:


Billeder fra producenten:Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Batterivagt i campingvogn
Article Name
Batterivagt i campingvogn
Description
Batterivagt i campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

4 kommentarer til “Batterivagt i campingvogn”

  1. Hej Peter,

   Du kan bla. købe den hos T-Hansen, men der er flere som sælger produktet i Danmark.

   Med bedste hilsner
   Caravaninfo.dk/ Admin

 1. Har nu ikke så rosende ord for produktet!
  Købte i sep. En sense, samtidig med et Optimal 75a batteri.
  Vi har en “standard” lader fra CTEK (3,8a) monteret samt booster fra CTEK (s250) monteret samt solpaneler på taget med en max ydelse på 8a.
  Uanset om vognen har stået med strøm på i flere uger eller hvis vi kører og lader via booster så kommer batteriniveau aldrig over 58% spænding viser ved stilstand 12,7v og ladning/kørsel 14,4v
  Sense er blevet byttet af forhandler, resat adskillige gange, ja og batteristørrelse rigtigt opsat i app opsætning

  Ikke imponeret

  1. Vi har vores monteret på nr. 3 batteri, og pt. monteret på et Optima 75 Ah, den fungerer fint uden nogen problemer – Kan simpelhen ikke undvære den. Har du tjekket med f.eks et multimeter på batteriet, hvilken spænding den viser i forhold til batterivagt ?. Hvor bor du i landet, bor vi i nærheden af hinanden vil jeg gerne demonterer vores og prøve på dit batteri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top