Truma XT Mover 800x600_1

Køb af ny Caravan Mover


Køb af ny Caravan Mover

Movere til campingvogne er ligeledes populært blandt campister, det skyldes dels der stadig er et stigende behov for mere komfort idte campingvognene er blevet større og tungere.

Flytning af din campingvogn kan være en udfordrende manøvre især kan det være svært, at få campingvognen ind på nogle parceller med træer eller små paraceller samt i indkørslen – Medmindre du har en Mover monteret.


Der findes mange typer Movere på marked bla.:

-Truma Mover.
-SimPark Mover.
-GO2 Mover.
-Enduro Mover.
-Powrtouch.
-Powrwheel.
-Kronings Mover.
-Reich Mover.
-AL-KO Mammut Mover.
-Trolley Mover.
-E-go Mover.
-PS-Mover/ P1-Mover.
(P1-Mover og PS-Mover er den samme Mover, P1-Mover leveres til Holland, og importeres til Danmark med navnet PS-Mover).

Ved køb af ny Caravan Mover kan det være svært, at beslutte hvilken model mover man skal købe.
Man skal være opmærksom på, at den mover man har set sig varm på kan trække din campingvognens totale vægt.

Undersøg altid om Caravan Moveren kan klare din campingvogns total vægt.
Du kan bla. se hvor kraftig Caravan Moveren er ved, at se hvor meget Caravan Moveren max kan klare ved stigning på f.eks 15% ved 1800 kg.

De fleste movere har i dag aluminiums ruller, der findes både små og store aluminiums ruller alt efter Mover mærke. Du bør ikke købe en Mover uden aluminiums ruller.

Hvilken mover bør du købe:

Truma Mover og SimPark Mover er bla. kvalitets Caravan Movere som findes på marked.
Simpark Mover er udført i rustfrit stål, og er optimal for campisten som camperer hele året.

Salg af movere startede for alvor i 1999 i Danmark – Se mere via •Link: Fakta om Campingvogne og Caravan Movere .

Montering af Truma XT Mover:

Truma XT Mover
Montering af Truma XT Mover har aldrig været lettere. Vægten er gået ned ligesom der er sket væsentlige forbedringer samt et andet design.
Se artikel via dette link: Montering af Truma XT mover

Batteri & Batterilader:

Det er vigtigt du også køber kvalitets batteri samt lader for, at opnå den bedste ydelse samt de mest optimale drift betingelser.

En kvalitets mover sammen med et batteri af typen Optima Yollow Top 75 Ah eller 55 Ah, så har du købt kvalitet, lav vægt, god ydelse, og lang levetid blot for at nævne nogle.•Link: Se mere om Optima Yollow Top batteri via dette link 55 Ah Yollow Top batteri kan anvendes til alle mover mærker, og op til en campingvogn totalvægt på 2.000 kg. Vælger du 75 Ah har du rigeligt strøm til mover, lys, pumper m.v..

Batteriløsning 5,5 kg inkl. batteri, batterilader og kasse – Stor kapacitet med dette batteri kraftværk opnår du en vægtbesparelse på op til 22 kg og fylder mindre.
Batteri pakken består af lithium batteri på 30 Ah inkl. batterilader og kasse vejer kun 5,5 kg. Det er nok til at flytte en campingvogn med mover i over 35 minutter. Du har således også kapacitet til strøm i campingvognen.
Dette batteri samt størrelse kan anvendes til alle mover mærker, og op til en campingvogn totalvægt på 2.000 kg.
•Link: Se mere om Lithium batterier på 20 Ah og 30 Ah

Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg
Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg

•Link: Se mere om vinterklargøring af Caravan Movere via dette link.

Garanti:

Der er mange variationer vedrørende garantier, hvorfor garantiperioden og betingelserne for garantiperiode kan være forskellig. Det er værd at overveje forskellene da disse kan påvirke prisen på eventuelle reparationer i fremtiden.

Nogle Caravan Mover mærker tilbyder fuld garantidækning hvor det f.eks oplyses: Vi giver x års garanti på Caravan Moveren. Dog ikke på rullerne, hvor der gives 2 års garanti. Garantien dækker reservedele, dog ikke arbejdsløn for udskiftning.

Det er derfor en vigtig parameter ved køb af Caravan Mover du får så god garanti som muligt. Det vil sige en garanti hvor arbejdsløn og materialer er dækket.
•Link: Se mere i menuen Mover garanti via dette link .

Reservedele:

Nogle Mover mærker oplyser ligeledes om sortimentet af reservedele som kan købes via internettet. Andre Caravan Mover mærker har ikke reservedele sortiment tilgængeligt via internettet – Link: Se mere om Mover reservedele via dette link

Fejlsøgning Caravan Mover:

Der kan være flere årsager til din Caravan Mover ikke virker eller fungerer korrekt. Du kan finde hjælp som beskriver nogle forskellige eksempler samt forslag til lokalisering af problemet. Se fejlsøgning af Mover:Klik her.

Plusser og minusser du bør overveje inden køb af Mover (Hvilken type mover og batteri campister har købt):

[ws_table id=”55″]

[ws_table id=”54″]

 

Strømforbrug ved brug af Caravan Mover:

Strømforbruget er ligeledes forskelligt på de forskellige Caravan Mover mærker. Nogle mover mærker oplyser gennemsnit strømforbrug ved almindelig plan terræn på f.eks ca. 35 A og 20 A, og max strøm forbrug på ca. 120 A til 150 A.

 

Vedligeholdelse af Caravan Mover:

Din mover bør vedligeholdes samt rengøres efter behov hvis din mover skal holde mange år, og være funktionsdygtig når den skal bruges. Heldigvis er det simpel og du kan gøre meget selv. Inden du stiller din campingvogn for vinteren, bør du sørge for at rengøre Caravan Moveren med vand, og fjern mudder,sand salt m.v. Herefter bør du sprøjte de glidende og bevægelige dele med et smøremiddel af syrefri produkt. Se mere om vedligeholdelse:Se mere vi dette link.

 

Batteriladere:

Det er vigtigt du anvender den korrekte batterilader til dit batteri i campingvognen. Det sikre lang levetid på batteriet samt for at undgå batteriet bliver beskadiget. Du bør ikke spare på kvaliteten af batteri og batterilader. Du bør vælge en lader med flere trin f.eks min 3 trins lader, dog afhænger det af hvilken batteri du vælger til din campingvogn.

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via
bluetooth med Victron Connect APP. Herudover er Victron Blue Smart IP67 uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.

Se artikel via dette link: Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn

Victron Blue Smart IP67

Er du en type campist som har interesse for udstyr samt forlænge levetiden på dit batteri, kan du med fordel se mere her:

Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet. Viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om lader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.

Se artikel via dette link: Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Victron Battery monitor BMV-712 Smart
Victron Battery monitor BMV-712 Smart

Batteri til Caravan Mover/campingvogn:

Man bør købe et batteri som passer til den Caravan Mover man køber samt ens behov og frivægt. Du bør ikke spare her. Det er vigtigt din Mover yder max altid, og det gør den kun hvis dit batteri kan leverer den max strøm den har brug ved anvendelse. Ligesom dit batteri´s levetid kan blive forlænget ved korrekt opladning. Det sker med den rigtig type batterilader som er egnet til f.eks AGM/GEL lithium batteri.

Optima Yellow Top YTS 5.5 75 Ah monteret i Kabe campingvogn
Når du skal vælge batteri til din campingvogn og Mover, er der flere faktorer du bør overveje bla. kapacitet, pris, størrelse og vægt samt holdbarhed. Se artikel via dette link: Optima Yellow Top batteri til campingvogn

Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah
Optima Yellow Top YTS 5,5 75 Ah

Caravaninfo.dk anbefaler et batteri af typen Optima Yollow Top eller lithium 30 Ah, så har du købt kvalitet, lav vægt, god ydelse, og lang levetid, blot for at nævne nogle af de kvalitets batterier som findes på marked.

Den laveste batterivægt med høj ydelse er lithium batteri.
•Link: Link: Se mere om Lithium batteri på 30 Ah via dette link

•Link: Link: Se mere om Optima batteri Yollow via dette link NB. Dette batteri samt størrelse kan anvendes til alle mover mærker, og op til en campingvogn med totalvægt på 2.000 kg.

Du skal tage stilling til om du også ønsker, at batteriet skal tilsluttes campingvognens 12 volt således du kan anvende lys, og strøm til vandpumper m.v. i campingvognen selv om du ikke er tilsluttet faststrøm f.eks på en campingplads.

Har du batteri i campingvognen bør du få tilsluttet 12 volt i campingvognen. Alt efter hvor uafhængig du ønsker at være vedrørende tilslutnings af fast strøm, og dit forbrug af strøm skal være med til at finde det korrekte størrelse batteri og lader, dog er du dækket godt ind med ovennævnte batteriløsninger.
img_4815

Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg
Lithium (LiFePo4) 30 Ah batteri inkl. 8 A batterilader monteret samlet i kasse med hånd tag ca. 5,5 kg

Mange Caravan Mover mærker oplyser f.eks. “min f.eks 75 Ah batteri”, og “anbefaler f.eks. 100 Ah batteri” (AGM/ GEL), dog findes der mange batterløsnings modeller i dag, hvor du kan begrænse vægten i din campingvogn.
•Link: Se mere om Mover batteri lav vægt via dette link

•Link: Se mere om batterier til Mover/ campingvogn via dette link

•Link: Vintersikring af batteri om vinteren: Se mere om sikring af batteri om vinteren via dette link

Du finder flere oplysninger om Caravan Movere og batteri til Caravanmovere og Campingvogne i menuen øverst på denne side.


Relevante links:

•Link: Montering af Truma XT mover
•Link: Optima Yellow Top batteri til campingvogn
•Link: CTEK M200 batterilader til campingvogn
•Link: Enduro 505 Mover
•Link: Fejlsøgning af mover.
•Link: Link: Batterier
•Link: Tilslutte 12 volt batteri i campingvogn
•Link: 12 Volt ledninger og sikringer.
Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Køb af ny Caravan Mover
Description
Køb af ny Caravan Mover
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top