Caravan Mover – Juster afstanden mellem ruller og dæk


Hvor ofte skal jeg kontrollerer om afstanden mellem ruller og dæk er korrekt

Du bør en gang om året f.eks ved forårs klargøringen kontroller om afstanden mellem ruller og dæk er korrekt justeret. Ved dækskift bør du også kontrollerer afstanden mellem ruller og dæk er korrekt justeret.

Er din mover ikke korrekt justeret, kan du risikerer den ikke fungerer korrekt når du skal anvende moveren. Vi er ofte blevet spurgt om der findes en vejledning til hvordan man justerer afstanden mellem ruller og dæk er korrekt, derfor denne vejledning 🙂 .


Hvordan jursterer du afstanden mellem ruller og dæk er korrekt

Du skal anvende ,lidt værktøj samt en afstandsklods som til vores Truma Mover er en 20 mm metal klods som fulgte med da vi købte moveren. Du kan også anvende en træklods. Husk at kontrollerer om dæktrykket er korrekt på din campingvogn inden du starter.

Du starter med, at løsne bolte/møtrikker. Når de i alt 6 stk. bolte/møtrikker er løsnet så meget, at du kan bevæge moveren frem og tilbage, er du klar til jurstering af afstanden mellem ruller og dæk. Der er 3 stk. på hver siden af den tværgående metal stang.

Justering af Mover
Værktøj og afstandsklods på 20 mm.

De i alt 6 stk. bolte/møtrikker løsnes kun så du kan bevæge moveren frem mod dækket og tilbage. Der er 3 stk. bolte/ møtrikker på hver siden af den tværgående metal stang (Se firkantet sorte metal stand).

Justering af Mover
De 6 stk. bolte/møtrikker løses – Der er 3 stk. på hver siden af den tværgående metal stang.

Nu sætter du afstandsklodsen mellem dækket og mover alurullen, og du presser moveren ind mod dækket. Du lader afstandsklodsen på 20 mm blive siddende mens du spænder bolte/møtrikker. Afstandsklodsen burde kunne blive siddende af sig selv mens du spænder, kan den det er afstanden korrekt.

Caravan Mover
Lad afstandsklodsen blive siddende mens du spænder bolte/møtrikker.

Når alle 6 stk. bolte/møtrikker er fastspændt, fjerner du afstandsklodsen, herefter er afstanden mellem ruller og dæk justeret korrekt – Nu kan du gøre det samme i den anden side 🙂 .

NB. I montagevejledningen til din mover fremgår det du skal anvende en momentnøgle vedrørende tilspænding af skruer. Anvender du moment nøgle fremgår det i montagevejledningen, hvor meget moment de forskellige skruer skal tilspændes med.


 

Se denne YouTube film vedrørende, hvordan du justerer afstanden mellem ruller og dæk


Mover monteringsvejledninger

Download Mover MonteringsvejledningerDeltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Caravan Mover - Juster afstanden mellem ruller og dæk
Article Name
Caravan Mover - Juster afstanden mellem ruller og dæk
Description
Caravan Mover - Juster afstanden mellem ruller og dæk
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

7 kommentarer til “Caravan Mover – Juster afstanden mellem ruller og dæk”

 1. Pingback: Caravan Mover - Juster afstanden mellem ruller og dæk - CaravanInfo.dk

 2. Jeg justeret vores mover sidste år p.gr. skæve trækninger men lige meget hjalp det.
  Indtil jeg opdaget at kabelforbindelse på den ene mover (kabelsko) var defekt. En ny blev monteret og loddet og så kørt det.

  Så husk at checke kabelforbindelse ved samme lejlighed.

  1. Tak Nicholas for input, som du skriver er det også en vigtig viden. Såfremt moveren trækker skævt efter “justering” bør man helt klart benytte sig af din løsningsmodel. Ofte er det løse/dårlige forbindelser som er skyld i fejl på en Mover.

 3. Fint nok, MEN HUSK lige INDEN du justerer, at dæktrykket er korrekt. Er dæktrykket for højt/lavt ændrer det siden justeringen, når det rigtige dæktryk pumpes ind!

  1. Hej Jørgen Nielsen,

   Det fremgår af montagevejledningen til den respektive mover, info. herom fremgår af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top