Campingtrækker


Hvilken Campingtrækker ?:

Hvilken campingtrækker skal du som campist vælge, og hvilken ting er vigtige før du vælger en campingtrækker. Først og fremmest skal du se på hvilken kørsels behov du har i det daglige hvor du ikke kører med campingvogn, og du bør også finde ud af om du primært skal kører 2 personer i bilen samt om der skal være en plads til en hund.

Dielsel bil eller benzin bil ?:

Om du skal vælge diesel eller benzin bil afhænger af om hvor meget du skal kører i bilen, hvor lange kørsels turene er samt hvilken campingvogn du skal trække max totalvægt.

Dielsel bil:

Hvis du vælger diesel bil bør du køre mindst ca. 25-30 km hver gang du starter bilen eller mindst 30 minutter for, at kunne sikre diesel motoren får en ordenligt drift-temperatur. Opnår din diesel motor ikke en ordenlig drift-temperatur sker der tilsodning samt tilstopning af smørerkanaler og oliesi m.v.. Tilsodning/tilstopning eller manglende service (olieskift) kan medføre, at turboen går i stykker eller nedbrud af motoren. Kravet til kørsels mønstret er det samme for brugte dieselbiler som nye dieselbiler. Hvis dit kørsels mønter ikke er helt optimalt, kan du minimerer risikoen for tilsodning/tilstopning ved, at skifte olie og filter for hver 15.000 km istedet for 30.000 km.

Vælger du en dieselbil er der følgende fordele/ ulemper:
•Kræver et bestemt kørsels mønster jf. ovenstående
•Ofte mere trækkraft end benzin bil
•Bruger mindre diesel end benzin bil
•Er mere støjsvag på motorveje end benzin bil’
•Køre med lavere omdrejninger end benzin biler
•Har ofte stort moment ved lave omdrejninger
•Føledes i det hele taget som om du har mere magt over tingene med en campingvogn på træk krogen

Man kan løse problemerne med tilsodning ved, at ændre i bilens motorsoftware, så sodtallene ændres. De store krav til udledningsnormer gør motorer meget følsomme overfor uhensigtsmæssige driftforhold, derved begynder de at for at forurene, så meget at ikke kan klarer syn. Kan den ikke klare syn er det fordi bilen forurener mange gange mere end den er opgivet til. Løsning er ofte at justere i motorstyringen, således den ikke har fabrikkens standard indstilling. Denne løsningsmodel kan være alternativ til udskiftning af dyre motordele. Der finde flere som er meget erfarne med ovenstående, bla. :Klik her – Link til JR-Autoteknik.

Benzin bil:

En benzin bil behøver ikke noget bestemt kørsels mønster, der er derfor ikke risiko for tilsodning/ tilstopning hvis du har en benzin bil, en benzin bil opnår hurtigere drift-temperatur.

Mange nye benzinbiler er bla. med turbo motor, hvorfor der opnås stort moment selv ved valg af de små motorer.

Vælger du en benzin bil er der følgende fordele/ udlemper:
•Kræver ikke et bestemt kørsels mønster
•Bliver hurtigere varm end diesel bil
•Ofte mindre trækkraft end benzin bil
•Bruger mere brændstof end diesel bil
•Støjer mere på motorveje end diesel bil
•Køre med højere omdrejninger end diesel biler
•Har ofte mindre moment end diesel biler

NB. Stor trækkraft giver sikker og rolig kørsel med campingvognen. Er det en brugt bil som er med trækkrog, kan du aftale med forhandleren du får en prøvetur hvor du køre med din campingvogn.

Trække en campingvogn i “varme egne og/eller bjerge”:

Når du vælger campingtrækker er det vigtigt du overvejer om du skal køre syd på i din campingvogn, fordi flere bilmærker f.eks Skoda anbefaler anhænger forberedelse som medføre større køler, kølerblæser, vandpumpe.

Ved forespørgelse har Skoda oplyst, at deres defination vedr. “varme egne og/eller bjerge” er følgende:
Varme egne/eller bjerge skal forstås som Frankrig, Spanien, Italien, Kroatien etc.etc.
Hvis man skal trække campingvogn ovenstående steder, anbefaler Skoda forberelse til anhænger træk bestilles fra fabrikken ved levering af ny bil.Skoda oplyser prisen (2017) til kr. 3.100,- ekstra ved køb af en ny bil.

Skoda oplyser, at alt efter hvilken motor man køber bilen med, er det forskelligt hvilken opgardering af bilens kølesystem der skal foretages.

Ved spørgsmål til Skoda vedrørende en Skoda Octavia 2.0 TDI, oplyser Skoda denne model alene skal have monteret en “større kølerblæser” 🙂 , det vil sige køler, vandpumpe, batteri o.s.v. er dimensioneret korrekt :-).

Ovenstående er naturligvis kun et problem hvis man trækker en campingvogn i “varme egne og/eller bjerge”.

Hvor god er bilen du har, eller den du har set dig varm på:

Der findes et program som hedder TowCar, hvor du taster oplysninger ind på din samt campingvogn, herefter fortæller programmet dig om din bil og campingvogn passer sammen. Programmet fortæller også hvor god bilen er til at kører i bjerge m.v. Se nedenstående link:
Klik her – Link til Tow Car

Tilsodning/ tilstopning – Rensning af brændstofsystem:

Ved forbrænding i motoren efterlades der affaldsstoffer der bla. andet kommer fra brændstoffet samt oliedampene. Disse affaldsstoffer kan sætte sig fast på stemplerne, ventilerne, indsprøjtningsdyserne, EGR ventilen m.v.. Der findes flere produkter af additiver på marked som kommer i brændstoftanken, hvorefter motoren renses indvendigt mens du køre i bilen.
Der findes servicerens som værkstederne typisk hælder i tanken når du har bilen til service, også findes der forbyggende additiver, hvor du hælder små mængder i tanken ved tankning af bilen.

Klik her og læs mere om additiv produkt


Deltag i Facebook Gruppen “Campingtrækker”:

• Link: Facebook Gruppe vedrørende campingtrækkerNye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Campingtrækker
Description
Campingtrækker
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top