Plejemidler campingvogn 800x600

Pleje & Vedligeholdelse af Campingvogn og Campingtrækker

Pleje & Vedligeholdelse af Campingvogn og Campingtrækker

Du bør vælge de rigtige produkter til din campingvogn og campingtrækker. Hvis du vælger forkerte produkter opnår man ikke det resultat du forventer. Man bør vide hvad man anvender samt hvilken værdier produkterne bør havde.

Forstil dig du har voksbehandlet din campingvogn eller campingtrækker, og du herefter anvender noget shampoo som nedbryder din voks, så er det spildt arbejde. Derfor bør man bla. vælge de rigtige produkter.

 Gode råd til valg af produkter:

 • Anvend ikke plast/gummi pleje produkter som ikke har UV beskyttelse
 • Anvend vaske (shampoo) produkter som er pH neutral
 • Overvej om du vil havde silikone produkter, ikke alle produkter oplyser om der er silikone i produktet – Nogle produkter er uden UV beskyttlse
 • Hvis produkterne er med UV beskyttelse som de bør være, og uden silikone kan du med fordel tjekke om produktet kan fortyndes, herved kan du sammenligne priser i forhold til hvad reelt får.

Vi har valgt nedenstående produkter til vores Campingvogn og Campingtrækker – Er fra Car Care Freaks som har stor erfaring med kvalitets plejeprodukter.

Produkterne indeholder ikke med silikone og indeholder UV beskyttelse.
Caravan Wash har en pH 6,5 – Vi anvender kun pH neutrale shampoo til campingvogn og bil.
Disse gode egenskaber gør bla. produkterne er gode produkter som vi gerne vil anvende.

Nogle af produkter kan fortyndes – Vi hælder produkterne over på plastflasker med spray hoved, således opnår vi når det påføres et jævnt lag.

 • Auto Glanz Multi (500ml)
 • CCF Multifunktion Applikator
 • CarPro Perl – 500 ml
 • Auto Glanz Trim Reaper (500ml)
 • Work Stuff Work Bottle (1 liter)
 • Valet Pro Luxury Caravan Wash (1 Liter)
 • Valet Pro Caravan Wash and Shine (950 ml)
 • Standard Sprayhoved Auto Glanz
 • Work Stuff Sprayhoved

Hvor anvender vi ovenstående produkter

Valet Pro Luxury Caravan Wash

Valet Pro Luxury Caravan Wash er specielt shampoo til vask at campingvognen og autocamper. Produktet udmærker sig bla. ved lav pH værdi på 6,5. Vi anvender primært produkter som som er pH neutrale, derved opnår vi at vores voksbehandling/lakforsegling ikke er spildt ved vask af campingvogn og bil. For kraftig pH værdi shampoo kan beskadige det vokslag du har påført campingvogn og bil – Derfor anvender vi pH neutrale produkter.

Vores brug af Valet Pro Luxury Caravan Wash er en positiv oplevelse, den skummer let med god fyldig skum, og der vil altid være masser af glidemiddel mellem dit vaskemedie og overfalden.

Shampoo’en udmærker sig ved at have ekstraordinær rengøringskraft ifht. en almindelig shampoo.

Med dette  produkt kan du bruge det lige så oftes som du ønsker, det er lavet specielt til at komme i bund med det snavs som typisk sætter sig på campingvognen og autocamperen. Shampoo’en har masser af power til at opløse og fjerne grønalger, men er stadig skånsom nok, at den ikke spiser evt. beskyttelse på overfladen.

Lad os røbe det med det samme – Dette produkt er det bedste produkt vi har anvendt i alle vores år som campister med campingvogn. Herudover koster det top produkt langt mindre end andre produkter som ikke har samme egenskaber, er i 2021 set til kr. 69.95,- for en liter.

Campingvogn shampoo

Masser af skum – Kvalitetsprodukt med pH 6,5, og endda til lavere pris end mange campingvognsforhandlers priser.

Campingvogn shampoo

Vejledning I vaskespand:

Spul campingvognen om nødvendigt for løstsiddende skidt/snavs.

 1. Fyld din vaskespand 2/3 op med vand. Gerne lunt !
 2. Fyld herefter 60 ml Luxury Caravan Wash i spanden pr. 10 liter vand
 3. Fyld resten af spanden op med en hård stråle, så skummen aktiveres
 4. Vask køretøjet fra toppen af og ned.
 5. Spul af med masser af vand

Valet Pro Caravan Wash

Valet Pro Caravan Wash and Shine er færdigt klar til brug via en sprayflaske som kan anvendes til sorte striber eller andet som skal rengøres.

Udover at rengøre, tilfører den en langvarig UV-beskyttelse, samt en smuds og vandafvisende effekt til din campingvogn. Produktet kan bruges på forskellige måder. F.eks. kan du bruge det til at rengøre campingvognen uden brug af vand. Praktisk, hvis den holder et sted (fastligger) hvor det måske ikke er sådan lige til at pjaske med vand. Den sprayes blot på den beskidte overflade og tørres af.

Vi anvender det bla. til når mellem vores ture hvor campingvognen ikke direkte trænger til vask, men men der er nogle steder som lige bør friskes op. Hvem kender ikke til, at køre på sommerferie i en rengjort campingvogn, og når man når frem trænger fronten til lidt opfriskning således campingvognen står ren og fin under opholdet – Her anvender vi Valet Pro Caravan Wash som rengører og beskytter med UV beskyttelse.

Plejeprodukter til campingvogn

Blev anvendt til fjerne disse sorte striber. Vi vil havde produktet med på vores ture, så kan man fjerne evt. sorte striber eller andet møg, fugleklatter m.v.. Afrens og voks samtidig 🙂 .

Plejeprodukter til campingvogn

Auto Glanz Multi 

Auto Glanz Multi  – Multi har korrosionshæmmende additiver og kan bruges på sarte overflader som plast, ubehandlet stål og aluminium. Produktet kan bruges rent på meget beskidte overflader. Men husk at spotteste et sted for at undgå misfarvning. Til let rengøring, kan den fortyndes 1:30-1:50

Er både god til rengøring inde i og uden på bilen egner sig dog specielt godt til rengøring af trim og plast, motorrum, fælge og dæk.

Vi anvender Auto Glanz Multi til rengøring af  vores campingvogn plastdele som ønsker at give plastpleje med UV beskyttelse samt på  vores BMW´s plast dele, fælge og dæk.

Vejledning:

 1. Spray direkte på overfladen der skal rengøres eller påfør via et microfiber håndklæde
 2. Berør overfladen om nødvendigt og fjern restprodukt med rigeligt vand / aftør grundigt
 3. Sørg for at efterbehandle rengjorte overflader

Plejeprodukter til campingvogn

Kan evt. hældes over på sprayflaske og fortyndes

Plejeprodukter til campingvogn

CarPro Perl

CarPro Perl  kan bruges mange forskellige steder. Så søger du en dressing til dæksider, motorrum, ind/udvendigt plast og trim. Kan fortyndes alt efter hvad den bruges på/til, ligesom looket kan justeres om det skal være satin eller vådt !

Den giver UV-beskyttelse. Dvs. behandlede overflader bliver ikke matte af sollys. Herudover, bringer den livet tilbage i plast der er blevet affarvet af solen.

Inden vi anvender CarPro Perl rengører vi først med Auto Glanz Multi, se mere jf. ovenstående.

Anbefalede blandingsforhold:

 • Eksteriør plastik: 1:1 – 3:1.
 • Motorrum: 1:1 – 3:1.
 • Dæksider: Ufortyndet eller 1:1.
 • Interiør vinyl, plast og læder: 5:1.

Auto Glanz Trim Reaper

Auto Glanz Trim Reaper til at pleje alle ind- og udvendige dele i plast/trim og gummi, er derfor lidt af et multiværktøj til at få bla. dine dørsider, instrumentbord, dæk og f.eks. dit motorrum. Produktet kan bruges rent, men også fortyndes helt op til 1:25 med vand – alt efter hvordan du vil have looket.

Indeholder UV-beskyttelse og har evnen til at afsky vand/skidt og snavs

Vejledning:

Fortyndes i en sprayflaske typisk:

 • Dæk: Bruges rent eller op til 1:5
 • Eksteriør plast: Bruges rent eller op til 1:10
 • Interiør: Bruges rent eller op til 1:25

Overstående er vejledende og afhænger helt af det look du ønsker.

 1. Sørg for at overfladen der skal behandles er rengjort
 2. Spray direkte på overfladen eller påfør med en applikator til formålet
 3. Fordel produktet rund. Lad det herefter side et øjeblik.
 4. Tør herefter overskudsproduktet af.

Plejeprodukter til campingvogn

Kan f.eks hældes over på en sprayflaske og fortyndes alt efter hvilken look man ønsker

Plejeprodukter til campingvogn

Bil plejeprodukter

Plastdele f.eks rundt vinduer påføres Auto Glanz Trim Reaper, flot resultat og med UV beskyttelse  

Plejeprodukter til campingvogn

Bilens sorte plast før rengøring med Auto Glanz Multi og efterfølgende anvendelse af Auto Glanz Trim Reaper

Bil plejeprodukter

Bilens sorte plast efter rengøring med Auto Glanz Multi og efterfølgende anvendelse af Auto Glanz Trim Reaper – Super flot resultat og er med UV-Beskyttelse.

Bil plejeprodukter

En fornøjelse at arbejde med kvalitetsprodukter som er nemme at arbejde med, ligesom man opnår et super godt resultat samt lang holdbarhed.


Ovenstående kvalitetsprodukter er fra Car Care Freaks som har stor erfaring med kvalitets pleje produkter.

 

Læs Mere

 

 

Nye indlæg

Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her Campingferie Campingferie Camping Østrig Læs mere → Blog Køre langt med Campingvogn – Gode råd Læs mere → Campingferie Camping Italien Læs mere → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
Autocamper info

Autocamper Info

Autocamper Info Camper info- Drømmer du om friheden der følger med en autocamper – Autocamper giver dig ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.  Læs mere på www.camperinfo.dk Klik her Camping ferie Campingferie Camping Østrig Læsere → Campingferie Camping Italien Læsere → Campingferie Camping Polen Læsere → Campingferie Camping Tyskland Læsere → Campingferie Camping

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. Campingferie Camping Østrig Læs meree → Campingferie Camping Italien Læs meree → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »
Victron Camping Solcelleanlæg 900x500

Victron Camping Solcelleanlæg

Victron Camping Solcelleanlæg Vores artikel og YouTube vil løbende blive opdateret, hvor vi vil vise de muligheder man har med Victron udstyr til Solcelleanlæg. Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder samt videoer. Der er meget at vise om dette udstyr  hvorfor vores YouTube kommer som del 1 og 2

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Pleje & Vedligeholdelse af Campingvogn og Campingtrækker
Description
Pleje & Vedligeholdelse af Campingvogn og Campingtrækker
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top