Roegalarm-XS100-DA

Gasalarmer til Campingvogne

Disse spørgsmål kommer ofte fra campister:

Skal jeg købe 1 -2 eller måske 3 gasalarmer, og hvor skal gasalarmerne placeres i campingvognen ?.

Det er vigtigt du bliver klar over, at de forskellige gasalarmer skal placeres i forskellige højder – Derfor kan du ikke nøjes med en gasalarm, hvis du ville sikre dig mod alle risiko vedrørende gasser. Du bliver derfor nød til, at købe forskellige gasalarmer som placeres forskelligt (gulv, loft m.v.).

Dog findes dog nogle produkter som oplyser deres produkt kan give gasalarm ved mere end en gasart, dette kræver dog, at der placeres følere i forskellige højder f.eks ved gulv og ved loft m.v..
Kuliltealarm campingvogn


Du bør som minimum have følgende alarmer i din camping:

• Kuliltealarm/ CO alarm
• Røgalarm

Hvorfor Kuliltealarm:

Husk at kulilte er farligt grundet kulilte som også kaldes carbonmonoxid (CO), er en “usynlig og lugtfri”.

CO (kulilte) udvikles naturligt i forbindelse med forbrændingsprocesser, og risikoen opstår når f.eks gasfyr samt gaskøleskabe ikke brænder ordentligt.

Problemet med kulilte opstår, hvis forbrændingen ikke sker ordentligt, og det kombineres med et utæt, eller til stoppet aftræk, hvorved røggassen, og dermed CO’en evt. har mulighed for, at blive udledt i rummet, hvor du opholder dig.

Følgende symptomer kan stamme fra kulilteforgiftning:
• 35 ppm: Dette er den maksimalt tilladte koncentration af CO, som en rask voksen må være udsat for i en sammenhængende periode på 8 timer.
• 200 ppm: Let hovedpine, træthed, svimmelhed, kvalme efter 2-3 timer
• 400 ppm: Frontal hovedpine i løbet af 1-2 timer, livstruende efter 3 timer
• 800 ppm: Svimmelhed, kvalme og krampetrækninger i løbet af 45 minutter. Bevidstløshed indenfor 2 timer. Død indenfor af 3 timer.
• 1600 ppm: Hovedpine, svimmelhed og kvalme i løbet af 20 minutter. Død indenfor 1 time.
• 12800 ppm: Død indenfor 1-3 min.

Hvorfor røgalarm:

Røgalarm i din campingvogn er en god sikkerhed så du kan sove trygt og godt.

Campingvogne er lavet af materiale, hvor det går hurtigt såfremt der sker brand i din campingvogn, herudover er der ikke så meget rumluft i en campingvogn, hvorfor rummet i campingvognen hurtigt bliver fyldt med røg.


Følgende alarmer kan installeres i campingvogne og autocampere:

• Kuliltealarm/ CO alarm
• Røgalarm
• Gasalarm LP/flaskegas
• Gasalarm til bedøvende gasser

Gasalarm LP/flaskegas:

Flaskegas er tilsat sporstoffer som gør at man kan lugte gassen, det vil sige du kan lugte gas såfremt der er en utæthed.

Gasalarm mod bedøvende gasser:

Bedøvende gasser når man sjællendt som person, at registrerer grundet campister typisk kun bliver udsat for sådanne gasarter ved gas overfald på rastepladser mens man sover, dog har nogle campister oplevet det på en campingplads.
Gasalarm til bedøvende gasser anvendes, hvor der er risiko for disse bedøvende gasser. Ved overnatninger på f.eks rastepladser eller eller andre risikoområder og lande, kan det være en god idet og monterer disse gasalarmer.


Hvor skal du placerer dine alarmer i din campingvogn eller autocamper:

Gasalarm LP/flaskegas:
Da flaskegas er tungere end luft, skal en flaskegas alarm derfor så lavt som muligt. Det vil sige i nærheden af gulvhøjde. Det vigtigt for korrekt virkning, at flaskegas alarmen er placeret frit, og må ikke blive tildækkes, således sensoren ikke kan registrerer gas.

Kuliltealarm/ CO alarm:
Som udgangspunkt: For caravans/campingvogne/mobilhomes, gælder de samme præferencer, som for almindelige boliger angående de respektive afstande. Placeres normalt på f.eks væg ca. 20 cm fra loft.
Men for campingvogne og lignede med små rum, kan alarmen placeres lavere end den anførte respektive afstand og i nærheden af personernes åndedrætszone. En kuliltealarm må aldrig placeres i f.eks. bag et skab, den skal placeres så den hænger frit og ikke er tildækket/lukket inde. Kulilte vejer det samme som luft. Se evt. dette: • Link: Kuliltealarm i campingvogn med 7 års garanti og 7 års batterilevetid

Alarm mod bedøvende gasser f.eks narkose/ærter
Da gasser er tungere end luft, skal en alarm mod bedøvende gasser altid monteres ved gulv, og aldrig over “hovedhøjde”, når man ligger i sengen.


Deltag i facebook gruppen Camping, Udstyr & Teknik som omhandler alt om: Camping, Campingvogne, Caravan Movere, Udstyr & Teknik.
En hygelig gruppe som er for alle, og hvor der er hjælp at hente- Klik på link og deltag i gruppen: Facebook Gruppe

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Gasalarmer til Campingvogne
Description
Gasalarmer til Campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top