Beskadiget batteri 800x600

Beskadiget batteri i campingvogn

Her findes flere artikler om beskadigede batterier i campingvogne:

Med en god kvalitets batterilader sikre du dit batteri har de bedste betingelser, og herved opnår du lang levetid samt korrekt opladning af dit batteri.

Campister oplyser ofte om deres batteri er bulet og lugter grimt, det forekommer i selv forholdsvis nye campingvogne uanset campingvogn mærke – Årsagen er ofte batteriladeren.

Bulet batteri:

Bulet batteri = overladet batteri, dette kan dog ske af flere årsager bla. Sker det tit ved at batterilader bliver sat til et fuldladet batteri og med en dårlig kvalitet batterilader med fixed ladetid, og ikke hvor batterilader ser hvor hurtig den går i absorption.


Er der nogle af jer der har oplevet det samme, som vi lige har oplevet???:

Den 3. Juli 2015 havde jeg campingvognen til reparation hos en større anderkendt campingforhandler, de sagde at batteriet ikke var godt længere, vi havde lige købt vognen.

Så jeg ville så have et nyt batteri monteret, hvilket de gjorde til en pris for batteriet på 2.250 kr.

Det har fungeret fint indtil her i marts måned, vognen har stået hjemme til medio november med strøm tilsluttet.

Blev kørt til opbevaring i en tør isoleret lade.

Da vi henter den er der ikke strøm på batteriet, jeg sætter strøm til vognen og dermed laderen.

Der kommer ikke strøm på efter 8 timer, jeg tager derfor polerne af, sætter min vedligeholdelse lader på på slov.

Næste morgen stinker det i vognen, batteriet koger. Og har været ved at antænde vognen p.g.a. En kortsluttet celle.

Forhandleren siger at det ikke er garanti, fordi at batteriet har været afladet. Så de vil ikke erstatte det.

Alt har været slukket, og der har ikke været forbrug på.

Nu er spørgsmålet, jo om andre har oplevet noget lignende, det foruroligede mig mest, er at det har været tæt på at campingvognen er brændt af, da den stod i indkørslen kunne huset jo også være brændt da den stod tæt på udhænget.

Gulvet er beskadiget.

Ovennævnte batteri er et EP450 EXIDE DUAL AGM (50 Ah), og er blevet opladet med en 9-trins batterilader med fuldautomatisk ladeproces. Batteriladeren kan oplade bly/syrebatterier inkl. GEL og AGM 40Ah til 250Ah.

Denne oplader har jeg haft igennem nogle år, og har brugt den på både min båd, samt på min havetraktor. Når jeg lader sætter jeg den altid på slow, det vil sige 2 AMP.

Til sammenligning er batteriet på båden 6 år gammel, og bliver ladet op inden vi tager ud og sejle. Båden står sammen med campingvognen til vinteropbevaring i laden.

Exide har oplyst, at det skyldes at batteriet har været afladet, hvorfor det har sulfateret på den ene celle, og derfor er kortsluttet under opladning.
De har ikke bedt om at se batteriet, kun afslået reklamation ud fra de billeder som er blevet sendt af batteriet og skaden.


Stor tak til Poul for sit bidrag til en artikel.


I december exploderede batteriet i vores vogn, med totalskade af vognen til følge:

Artikel nr.2:
I december exploderede batteriet i vores vogn, med totalskade af vognen til følge.

Campingvognen stod med strøm på og ladede, fordi jeg havde brugt moveren. Batteriet var et 90Ah EXIDE AGM 3 år gammelt, og batteriladeren en mascot intiligent lader, så det burde ikke have været noget problem, forhandleren som vurderede campingvognen mente at en celle i batteriet var kortsluttet.

Explosionen var så voldsom, at plastdele fra batteriet lavede skader på loftet, og gelsyren var sprøjtet ud over det hele.

Batteri og lader var blevet skiftet for 3 år siden, fordi jeg opdagede at det tidligere batteri kogte, den gang nåede det bare ikke at gå galt. Jeg skiftede både batterilader og batteri, fordi jeg ikke vidste hvilken af delene som fejlede.

Den totalskadet campingvogn blev solgt videre til en campingvognsforhandler, som herefter solgte den videre til en campist, uden at gøre noget.


Stor tak til Hugo for sit bidrag til en artikel.


Bulet batteri:

Bulet batteri = overladet batteri, dette kan dog ske af flere årsager bla. Sker det tit ved at batterilader bliver sat til et fuldladet batteri og med en dårlig kvalitet batterilader med fixed ladetid, og ikke hvor batterilader ser hvor hurtig den går i absorption.


Ved køb af ny batterilader kan nedenstående anbefales:

Victron Blue Smart IP67 batterilader til campingvogn er en proff. batterilader til den kræsne campist der ønsker en kvalitets batterilader som sikre dit batteri lang levetid, og som kan styres via
bluetooth med Victron Connect APP.

Herudover er Victron Blue Smart IP67 uden blæser til køling af batterilader, derved undgår du blæserstøj.
Victron Blue Smart IP67 indvendige komponenter er støbt voks således er den ekstra sikret mod komponenter tager skade ved vibrationer, stød eller andre påvirkninger. Der er 5 års garanti på Victron Blue Smart IP67 batterilader.

Læs Mere

 

 


NB.: Læs hvad andre har oplevet nederst på siden i kommentar felterne – Har du oplevet det samme eller noget som kan sammenlignes med ovenstående, så skriv en kommentar nederst på denne side eller send os en mail.


Hvordan sikre du batteriet ikke er afladet under kritiske værdier:

Vi anbefaler du installerer nedenstående:

Victron Battery monitor BMV-712 Smart er kvalitet, og viser realtime nøjagtige oplysninger om dit batteri uanset om batterilader er tilsluttet strøm. Du kan altid se data om dit batteri fra Victron App, nemt og hurtigt. Glem alt om batteri sence som ikke måler lige så nøjagtigt, og har færre funktioner.

Victron Battery monitor BMW-712 Smart

Læs Mere

 

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Beskadiget batteri i campingvogn
Description
Beskadiget batteri i campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top