Gastest

Gastest hvornår, og hvor tit?:

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at ejeren af en campingvogn mindst hvert andet år får foretaget en gastest af campingvognens gasudstyr.


Sikkerhedsstyrelsen “anbefaler”, at du som ejer af en campingvogn mindst hvert andet år får foretaget en gastest af campingvognens gasudstyr. Testen skal ifølge reglerne foretages enten af en autoriseret vvs-installatør med en godkendelse til installation og service, eller en godkendt kompetent virksomhed inden for ”f-gas camping”. På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde en komplet liste over autoriserede vvs-installatører og godkendte kompetente virksomheder. Kilde: sikkerhedsstyrelsen.
Link: Se mere om søgning af godkendt virksomhed – Anvendt virksomhedens CVR.NR, det er lettere

Hvis man som ejer af en campingvogn ikke følger reglerne om korrekt vedligeholdelse af gasudstyret, kan man komme ud for, at der i værste fald sker alvorlige ulykker, og at forsikringen ikke dækker i tilfælde af ulykker.Kilde: sikkerhedsstyrelsen.
Link: Se mere om gastest på Sikkerhedsstyrelsens hjemmside via dette link


Hvor omfattende er en gastest?

En gastest omfatter alt gasforbrugende udstyr i din campingvogn f.eks. gas opvarmning, gaskomfur, gas varmt vands produktion, rør, ventiler, aftræk, friskluft og gasflaskeanlæg.

Gasflaskerummet bliver bla. kontrolleres vedrørende placering af gasflasker samt ventilation. Hvis du automatisk gasflaske omskifter, og gasslangen skiftes (Nogle steder udskiftes den hvert 2 år, og inkl. prisen), afgangstrykket og lukketrykket.

Gas ledningsføringen samt gas apparattilslutningen checkes der udføres en tæthedsprøve ved 150 mbar.

Dine gasforbrugende udstyr bliver også tjekket vedrørende termosikring, flammestabilitet og forbrændingen af CO og CO2.

Herudover foretages der en general tilstandskontrol, og det vil fremgå af gastesten om der er fejl/ mangler, eller om alt ok (Se nedenstående gastest rapport).

NB. Du behøver ikke, at få gastestet din campingvogn hvert år, det anbefales af Sikkerhedsstyrelsen, at campingvogne gastestes hvert 2 år.


Priserne for en gastest er forskellige – Priserne er set på internettet fra kr. 625,- til ca. kr. 900,-, og ikke alle steder er der 0,5 meter gasslange og spændebånd med i prisen.

Sådan ser rapporten ud, der medfølger også udprint fra måleudstyrets måleresultater:

Gastest rapport
Gastest rapport

Husk

Det vigtitste er du anvender en som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Det er let, at tjekke selv – Du finder firmaet (campingvognsforhandlerens Cvr.nr.), og taster ind i søge feltet (Husk at vælge gas), og herfeter kommer firmaets navn frem hvis de er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Link: Se mere om søgning af godkendt virksomhed – Anvendt virksomhedens CVR.NR, det er lettere

Husk også, at hvis man som ejer af en campingvogn ikke efterlever Sikkerhedsstyrelsens anbefalet interval på 2 år for gastest af campingvogn, kan man komme ud for, at der i værste fald sker alvorlige ulykker/ skader, og at forsikringen ikke dækker i tilfælde af ulykker.

Forsikringsselskaberne har altid bevisbyrden, så uanset om du ikke har overholdt gastest hvert 2 år, og der sker en skade/ulykke skal forsikringsselskabet bevise skaden/ulykken kan henføres til det skyldtes der ikke er foretaget gastest hvert 2 år.

Gasslange

Gasslanger bør udskiftes med regelmæssige mellemrum (3-5 år).
Anvend kun DG-godkendte gasslanger til udstyret (Mærket m. DG+firecifret nr.). De har en kvalitet, der sikrer gastætheden ved tilslutninger, de er gasbestandige og tåler temperatursvingninger.

Knæk, vrid og mørning må ikke forekomme på en gasslange.

Gasrelement afsnit B5 vedr. gasslange:Link – Klik her.

Vedligeholdelse

Husk producentens vedligeholdelses anvisninger skal efterleves.

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Gastest
Article Name
Gastest
Description
Gastest
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top