Indbygning af trykvandspumpe, expantionsbeholder, centraltvsuger og frostsikring af varmvandsbeholder m.v.

Kabe 780 Royal fra 2002 bliver opgarderet med diverse lækkert ekstra samt forbedret udstyr – Herudover også lidt opgardering af Cabby 800.


Udskifte standard vandpumpe til en kvalitets trykvandspumpe:

En af fordelene ved membranpumper (trykvandspumpe) er at de giver samme mængde uanset tryk, hvor en ¨normal¨ pumpe er slynghjul type og det går ned i mængde ved stigende tryk, det betyder på jysk: De levere ikke varen.

Kontraventil er ikke nødvendig på den type pumpe fordi det er en membranpumpe, og den tåler at køre tør og er selvansugende. Den almindelige pumpe som jeg udskiftede høre til i toppen kvalitetsmæssigt, men min opvaskemaskine kunne ikke køre med den pga. for lille mængde vand ved det tryk den behøver, nu køre opvaskeren optimalt, ligesom vandet i toiletkummen kommer godt og vel helt rundt nu, og bruseren kan reelt bruges til bad 🙂 .

vandpumpe campingvogn
Her ser du standard vandpumpen som nu er blevet udskiftet til trykvandspumpe.

NB. Dele fra standardpumpen blev anvendt, og pumpen er faktisk bare er erstattet af en slange ned i vandtanken 🙂 .

Campingvogn membran vandpumpe
Denne kvalitets membran vandpumpe 12V 17L/min blev monteret

Membran vandpumpe

Vandmembran

Vandmembran

Ny expantionsbeholder monteret ved trykvandspumpe:

expantionsbeholder
Expantionsbeholder

Frostsikring

Der blev samtidig monteret en frostsikringen, den lukker automatisk vandet ud, når temp kommer under 5 grader……………..Vognen står ubenyttet i 3 døgn hver weekend, derfor frostsikring hvis der skulle ske strømsvigt i løbet af weekenden, eller man ikke får vandet af i tide – Man kan også lukke af manuelt, ved at dreje på toppen af den 🙂 .

Frostsikring campingvogn
Denne frost sikring blev også monteret.
Frostsikring campingvogn
Denne standard ventil blev demonteret, og frostsikring ventilen blev monteret istedet for.
Frostsikring campingvogn
Her ser du frostventilen monteret, og udskiftet med den gule standard ventil som vist på ovennævnte billede.

Vores campingvogn anvendes ofte, ca. 3 døgn hver uge med vand osv. Det er grunden til, at jeg ønsker at sikre Aldefyret, som jo er den dyre del. Fedt hvis der en vinter skulle forekomme strømsvigt, eller man ikke får vandet af i tide 🙂 .

 

Jeg har iøvrigt tilkøbt for ca. 100kr i slange, spændebånd og andre småting vedrørende montering af trykvandspumpe, expantionsbeholder og frostsikring.

 

Montering af centralstøvsuger:

Cantral støvsuger
Cantralstøvsuger blev monteret 🙂 .

Centralstøvsuger

Centralstøvsuger
Centralstøvsuger færdig monteret klar til brug.

Montering af indstigningshjælp/indbruds sikring på vores Cabby:

Montering af indstigningshjælp/indbruds sikring sikre du har et håndtag, og tage fat i når du skal ind eller ud af campingvognen, og når den foldes ind fungerer den som ekstra aflåsning af campingvognen.

Udvendig er der en gummipakning med, som har fået butylmasse på begge sider, de med leveret bolde var kneben i længde til en Cabby, i sin tid hvor jeg monterede samme type indstigningshjælp/indbruds på Hobbyen var de lange nok.

Indstigningshjælp campingvogn
Indstigningshjælp/indbruds sikring
Indbrudssikring campingvogn
Huller boret klar til montering.
Butyl tætningsmasse
Butyl tætningsmasse anvendes 🙂 .
indstigningshjælp
Beslag monteret indvendigt.
Færdigmonteret indstigningshjælp/indbrudssikring
Færdigmonteret indstigningshjælp/indbrudssikring, set inde fra.
Indstigningshjælp
Færdigmonteret indstigningshjælp/indbrudssikring.

Indbrudssikring

Montering af en skinne til hjulafdækning, hvorefter man slipper for at lave skruehuller til tryklåse 🙂

Jeg skal have monteret en skinne til hjulafdækning på vores Cabby kørevogn, og skinnen er et Isabella sæt. Ved montering af dette sæt slipper man for, at lave skruehuller til tryklåse. Det vil sige du kan monterer denne universal skinne uden nogen form for skruehuller, du anvender alene den medfølgende dobbelt klæbende tape 🙂 . Der findes også skinner til enkelakslet campingvogne.

Hjulafdækning
Billede før montering af skinne.
Skinne hjulafdækning
Skinne sæt til hjulafdækning fra Isabella.
Skinne hjulafdækning
Skinne hjulafdækning pakket ud.
Hjulafdækning skinne
Hjulafdækning skinne fra Isabella er nu monteret ved den røde vandrette markering.
Hjulafdækning
Hjulafdækning monteret og her ser du det færdige resultat.

Montering af tørrestativ på trækket:

Montering af tørrestativ på trækket – Bemærk fastnøglen på det første billede, har ofte drøftet med andre campister hvordan man mest hensigtmæsigt spænder beslaget ordenligt fast. Mens man tilspænder beslaget anvendes en fastnøgle som placeres i åbningen til bremsen 🙂 .

Tørrestativ
Demontering/ klar til montering af beslag.

Tørrestativ på trækket

Tørrestativ til trækket
Færdigmonteret tørrestativ på trækket.

 

Stor tak til Hugo Nielsen for ovenstående artikel.

 


Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Indbygning af trykvandspumpe
Description
Indbygning af trykvandspumpe, expantionsbeholder, centraltvsuger og frostsikring af varmvandsbeholder m.v.
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top