Lakforsegling af campingvogn

En campingvogn som regelmæssigt har fået lakforsejling ser ikke kun godt ud, men er også bedre beskyttet mod elementer som solens UV-Stråler, snavs og fugleklatter end en campingvogn, der ikke så ofte eller aldrig bliver behandlet med lakforsejling.

Campister som ikke foretager lakforsejling af deres campingvogn er ofte ikke bekendt med vigtigheden samt virkningen, og ikke mindst hvor lækkert det er er at have en campingvogn som altid ser sund og næsten ny ud.

Husk på prisen på din campingvogn er ofte bedre ved salg når den står velvedligeholdt, og visuel ser din campingvogn altid flot velholdt ud.

En lille historie fra den virkelige verden:

Vi skulle for ca. 12 år siden skifte vores 8 år gamle campingvogn, og forhandleren hvor vi havde set en anden campingvogn var i den anden ende af landet. Vi drøftede byttepris telefonisk og via mail, og forhandleren spurgte hvilken stand er din campingvogn i, jeg svarede den er i god stand har altid holdt den godt, ok svarede forhandleren – Bytte prisen er kr. x hvis den er i den stand du oplyser.

Vi ankommer til forhandleren med vores brugte campingvogn, og han siger helt spontant waw den er virkelig flot, det holder det du oplyste mig om standen af din campingvogn, og den er faktisk pænere end jeg havde troet 🙂 .

Hvilken produkt skal du vælge ?:

Der findes mange produkter på marked, vi valgte Ultraglozz Superpolish fordi vi havde hørt godt om produktet, og havde læst FDM bla. oplyser man får det bedste resultat med UltraGlozz Superpolish.

Oplysninger om UltraGlozz Superpolish ?:

UltraGlozz er oprindeligt en Amerikansk virksomhed som blev opkøbt af en Dansk virksomhed for ca. 13 år siden. Produktet blev produceret i USA efter opkøbet, men kort efter opkøbet blev produktionen flyttet til Danmark, hvor produktionen sker idag.

UltraGlozz er et velkendt kvalitetsprodukt, og anvendes bla. inden for biler, både, MC, fly, campingvogne, og polerings firmaer anvender UltraGlozz.

UltraGlozz Superpolish er sensationel til biler, både, MC, fly, campingvogne, lakeret træ, glas, spejle, og alle blanke metaller som krom, rustfrit stål, aluminium, messing, kobber, sølv m.m.
Den danner et glashårdt skjold, som effektivt sikrer overfladen mod vaskeridser og solens skadelige UV-stråler.

UltraGrozz polish250ml-2-300x388

Vigtigt:

Hvis man ikke anvender produktet korrekt opnår man ikke det optimale resultat, derfor er det vigtigt man sætter sig ind i hvordan produktet skal anvendes – Følg nedenstående detaljeret brugsanvisning.


DETALJERET BRUGSANVISNING

1) Først vaskes overfladen, så den er så ren som muligt og HELT tør.

2) UltraGlozz® Superpolish bruges i to arbejdsgange – første arbejdsgang er i stedet for polish, anden gang er som en forsegling i stedet for voks.

3) Når man polerer med maskine, er det vigtigt, at man anbringer UltraGlozz® Superpolish på polermaskinens svamp og ikke på overfladen.
Anbringer man UltraGlozz® Superpolish på overfladen, risikerer man, at det tørrer. Det giver en mindre polereffekt.

4) Poler maksimalt en HALV m2 ad gangen. Hele overfladen poleres således i sektioner på halve m2. Det bliver så meget nemt at se, hvor langt man er kommet.

5) Hvis man bruger en oscillerende maskine f.eks. en excentersliber, skal maskinen køre MED MAKSIMAL HASTIGHED. Med en roterende polermaskien. kører man ca 1000/1200 omdrejninger pr. minut. Der er ingen risiko for, at overfladen ”brænder”, når man kører max hastighed med en oscillerende maskine.

6) Alle typer polermaskiner kan anvendes.

7) Poler frem og tilbage indenfor den halve m2, indtil overfladen er helt blank. Når højglansen er kommet frem, tørres den halve m2 af med en tør klud, så man kan se, at man ikke har glemt noget. Er det som det skal være, tages en ny sektion på en halv m2, indtil hele overfladen er færdigpoleret.

8) Man polerer, som man normalt sliber en overflade. Husk at trykke maskinen ned på overfladen, samtidigt med at maskinen kører og gør arbejdet. Tryk ikke så hårdt, at maskinen stopper. Man ser hurtigt, hvor hårdt der skal trykkes.

9) Kom hellere for lidt UltraGlozz® Superpolish på svampen end for meget. Med for meget UltraGlozz® Superpolish er det lidt sværere at se, når overfladen bliver blank, men resultatet bliver det samme.

10) Når polersvampen er mættet af snavs o.l. fra poleringen, skæres en skive på en halv centimeters tykkelse af svampen på samme måde, som når man skærer en skive brød. Brug en skarp hobbykniv og brug hele bladet til at skære med, da det er meget nemmere.

Billedet viser du kan skære ca. 5mm af og du har en ny polersvamp
Billedet viser du kan skære ca. 5mm af og du har en ny polersvamp

Polering ved håndkraft:

1) Ved polering med håndkraft, tager man en tør klud og kommer UltraGlozz® Superpolish på kluden. Tryk hårdt ned på overfladen og kør kluden rundt i cirkler. Man skal ikke tage en større overflade, end man kan styre med bevægelserne – dvs ca. på størrelse med en fodbold ad gangen.

2) I stedet for at bruge voks, tager man til sidst et stykke ren tør vaskesvamp. Kom UltraGlozz® Superpolish på svampen og smør nu hele overfladen ind i et dækkende lag.

3) Lad UltraGlozz® Superpolish laget tørre til en tåge, på nøjagtigt samme måde som en almindelig voks tørrer. Afhængigt af lufttemperaturen, vil det tørre på ca. 10 til 20 minutter.

4) Når UltraGlozz® Superpolish laget er tørt, tørres det af med en TØR klud.

5) Nu er UltraGlozz® Superpolish behandlingen færdig

Info.:

• Omrystes før brug.
• Hærdet til fuld styrke på 24 timer
• Undgå vand 1 time efter polering.
• Bedste resultat over +4ºC.
• Husk at afdække de områder der ikke skal poleres med f.eks afdækningstape, hvis det er nødvendigt
• Forhindrer statisk elektricitet
• Giver mindre vind- og vandmodstand
• Fjerner ridser i plast
• UV-resistent: Stopper eller reducerer falmning – afhængig af overfladens beskaffenhed.
• Man kan give flere lag. Her gentager man blot arbejdsgang nummer to. Vent 24 timer mellem hver gang, der lægges et nyt lag. På denne måde fås stadigt dybere glans.
• Man kan godt arbejde med UltraGlozz® Superpolish i sollys. Man tager blot mindre områder ad gangen – dette er kun aktuelt, når vi snakker arbejdsgang nummer to.

Nu starter vi projektet:

Vi skal nu maskinpolerer hele campingvognen, tag samt de hammerslået sider, og efterfølgende give det hele en lakforsegler.

Vi anvendte vores trappetrin til at stå på til polering i højden

Trappetrin til at stå til polering i højden
Trappetrin til at stå til polering i højden

Poleringsmaskine

Vi købte en Boch excentersliber PEX 400 AE som UltraGlozz bla. oplyser kan anvendes til, at få et godt resultat af dit maskinpolerings arbejde, prisen er ca. kr. 800,00 for en Boch excentersliber PEX 400 AE.
Fordelen ved maskinen er du også kan anvende den til slibearbejde i træ m.v., du fjerner blot poleringssvampen, og sætter sandpapir på.

Når du anvender UltraGlozz skal du kun anvende et produkt UltraGlozz Superpolish til selve poleringen samt UltraGlozz poleringssvamp som findes i forskellige størrelser, f.eks slibetallerken Ø 125 mm. Du kan ligeledes skære et lag af poleringssvampen, og den er som ny igen 🙂 .

Poleringsmaskine uden poleirngssvamp
Poleringsmaskine uden poleirngssvamp
UltraGlozz poleringssvamp
UltraGlozz poleringssvamp
Poleringssvamp monteres
Poleringssvamp monteres
Klar til start :-)
Klar til start 🙂

Billeder før maskinpolering (Klik på billede for forstørrelse)

 Billede før maskinpolering
Billede før maskinpolering
Billede før maskinpolering
Billede før maskinpolering

Billeder efter maskinpolering(Klik på billede for forstørrelse)

Noget af taget - Flot resultat
Noget af taget – Flot resultat

Her kan de se hvor flot det er til højre hvor der er maskinpoleret, arealet til venstre er ikke poleret endnu:

Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering
Hele fronten færdig poleret
Hele fronten færdig poleret (Klik på billede for zoom)
Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering
Billede efter polering
Billede efter polering (klik på billede og se det i større format)

Maskinpolerede også nedenstrående:
IMG_4500

Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering (Udluftning fra køleskab)
Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering
Billede efter maskinpolering
Køkkenhåndvask færdig resultat
Køkkenhåndvask færdig resultat (Håndpolering)
Bordplade, håndvask og blandingsbatteri færdig resultat
Bordplade, håndvask og blandingsbatteri færdig resultat (Håndpolering)
Toilet poleret ind- og udvendigt færdig resultat
Toilet poleret ind- og udvendigt færdig resultat (Håndpolering)
Glasplade færdig poleret
Glasplade færdig poleret (Håndpolering)
Briller og Ipad fik også en polering
Briller og Ipad fik også en polering (Håndpolering)

Campingvognens ABS plast blev også maskinpoleret, det blev virkelig flot.
IMG_4540

ABS plast efter polering
ABS plast efter polering
Hele fronten færdig poleret inkl. ABS plast
Hele fronten færdig poleret inkl. ABS plast (Klik på billede for zoom)

Vores spejl blev også poleret med UltraGlozz Superpolish, super flot spejl.


Konklusion

Vores konklusion er, at UltraGlozz Superpolish giver et utroligt flot resultat. Farverne får dybde, hele campingvognen fremstår meget blank, frisk i farverne (Som ny).

Det har ligeledes den fordel du ikke skal anvende mange forskellige produkter – Du anvender kun UltraGrozz Superpolish.

Bilen fik også UltraGlozz Superpolish, og det samme resultat kunne vi konstaterer her, du får et flot resultat med dybde i farverne meget blank overflade.

Husk: Hvis man ikke anvender produktet korrekt opnår man ikke det optimale resultat, derfor er det vigtigt man sætter sig ind i hvordan produktet skal anvendes – Følg ovennævnte DETALJERET BRUGSANVISNING.

Vurdering af poleringsmaskinen:

Vores ny indkøbte Boch excentersliber PEX 400 AE polermaskine levede op til vores forventninger, og hvor var det dejligt man ikke skulle anvende en masse krafter. Man ville ikke kunne opnå samme resultat med håndpolering.

Prisen taget i betragtning, og til vores årlige poleringsarbejde passer denne prisklasse os fint 🙂 .
IMG_4465
IMG_4466


Nyt – Opdatering!

Har ikke vasket eller lakforseglet campingvognen siden uge 41 2016. I april måned 2017 kiggede jeg for første gang op på taget siden uge 41 2016, og blev virkelig overrasket over hvor flot rent samt blank taget var. I uge 41 2016 var det første gang vi har prøvet, at maskinepolerer campingvognen med lakforsegler – Sikken resultat efter en vinter, hvor taget plejer at være beskidt (se billeder) 🙂 – Er efter dette syn, er vi blevet ekstra glad for Ultra Glozz Super Polish samt maskinpolering.


Se youtube film fra UltraGlozz:


Relevante links:

Fjerne ridser på campingvogn vinduer:

• Link: Fjerne ridser på campingvogn vinduer med UltraGlozz Superpolish


Nye indlæg

Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her Campingferie Campingferie Camping Østrig Læs mere → Blog Køre langt med Campingvogn – Gode råd Læs mere → Campingferie Camping Italien Læs mere → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
Autocamper info

Autocamper Info

Autocamper Info Camper info- Drømmer du om friheden der følger med en autocamper – Autocamper giver dig ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.  Læs mere på www.camperinfo.dk Klik her Camping ferie Campingferie Camping Østrig Læsere → Campingferie Camping Italien Læsere → Campingferie Camping Polen Læsere → Campingferie Camping Tyskland Læsere → Campingferie Camping

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. Campingferie Camping Østrig Læs meree → Campingferie Camping Italien Læs meree → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Lakforsegling af campingvogn
Description
Lakforsegling af campingvogn
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top