Skæv aksel på campingvogne


Unormal dækslid på campingvogn:

Unormalt dækslid på din campingvogn skyldtes ofte din campingvogns aksel ikke er sporet korrekt. Dækkene kan i værste tilfælde være slidt ned efter kun ca. 3000 kilometer, og ofte medføre det også dårligere køreegenskaber samt forøget brændstofforbrug. Nogle som har haft skæv aksel har oplevet campingvognen let kunne komme i slinger, og var følsom for vind m.v., og efter de fik rettet den skæve aksel var campingvognen meget anderledes at køre med. Slinger samt vindfølsomhed var væk, og deres campingvogn føltes meget behagelig at køre med.

Du kan se det på dit campingvogn dæk på ydersiden som er meget slidt i forhold til resten af campingvogndækket, man kalder det toe inn og toe out. Nogle campingvogne kan havde toe inn på ca. 5,0 mm i venstre og højre side, og et specielværksted kan rette det til til ca. 0,5 mm. Du modtager en udmålings rapport som dokumenterer skævheden samt hvad den er blevet rettet til. Problemet ses også på nye campingvogne samt de dyre campingvognmærker.

Vær opmærksom på defekt hjulleje også kan være årsag til problemet, men ofte er det toe inn eller toe out.
Se link: Enerkendt virksomhed som kan rette din aksel..

Toe inn
dæk slid

Konstaterer du dine dæk slides skæve, skal du være opmærksom på garantiperioden. Det første ½ år har du garanti, hvor forhandleren skal bevise, at fejl og mangler ikke var tilstede ved levering af campingvognen.
Opdager du fejl/manglen efter ½ år, skal du bevise fejl og manglerne var tilstede ved levering af campingvognen. Har du købet din campingvogn langt væk fra din bopæl, skal du huske forhandleren har pligt til at betale for transportomkostningerne, eller selv sørge for at afhente din campingvogn og udbedre fejl/mangler.

Er du kørt på kantsten eller i vej huller kan det forårsage skævheder i campingvogn aksel, men der er også campister som har oplevet deres fabriks nye campingvogne er leveret med skæv aksel.

Lager-Schmidt,Hirsevej 23-25, 6100 Haderslev (tlf. 74521148 ) kan udmåle om din aksel er skæv samt rette din aksel. Det koster typisk et beløb for at kontrollerer om den skæv, konstaterer de den er skæv koster for at få akslen rettet – Klik her – Link til priser hos Lager-Schmidt

• Link:Lager-Schmidt er stedet hvor du kan få rettet din skæve aksel


Relevante links:

• Link: Lager-Schmidt hvor du kan få rettet din skæve aksel

• Link:Link til en artikel vedr. skæv aksel


NB. Husk at deltage i afstemning, du kan også skrive dine evt. kommentar/ erfaringer nederst på siden.
Klik her – Link til side med afstemninger samlet
Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Skæv aksel på campingvogne
Description
Skæv aksel på campingvogne
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top