Dæk til Campingvogn pas på falsk tryghed

Dæk til Campingvogn – Pas på falsk tryghed  ved dækskift. Du bør sikre dig at der monteres den rigtige ventil.


Fik skiftet vores dæk på campingvognen til nye dæk, og fik skiftet dækkene hos samme lokale dækfirma som vi har anvendt i mange år.

Efter nogle dage opdager vi de har monteret alm. ventiler, hvilket ikke dur til C mærket dæk med dæktryk over 4 bar. Ved driftstryk over 4 bar skal der anvendes højtryksventil. Højtryksventiler kan belastes op til  7 bar.

Alm. Ventiler er dimensioneret op til 4 bar, og højtryksventiler er dimensioneret til ca. 7 bar.

Når du kører med campingvognen samt ved solens varme m.v. stiger lufttrykket i dækket til mere end det dæktryk du har i ved kold luft.

FDMs tekniske afdeling oplyser der bør anvendes højtryksventiler, og oplyser branchen anbefaler højtryksventiler ved dæktryk over 4 bar.

Uddrag fra Branchevejledning pkt. 6. Ventiler 
Gummiventiler skal altid skiftes, når der monteres nye dæk. Vær opmærksom på korrekt tilspændings moment, ved montage af ny TPMS- eller metalventil. Ved driftstryk over 4 bar skal der anvendes højtryks- eller metalventil.

Uddrag fra Branchevejledning pkt. 9. Oppumpning og lufttryk
Spring-trykket over fælgens humps, bør ikke overstige 3,3 bar.
Sæt-trykket bør ikke overstige 4 bar for personbildæk og 5,5 bar for varebildæk. Et personbildæk bør aldrig udsættes for et tryk højere end det af producenten anbefalede maks. tryk, da det høje tryk kan forvolde skade i dækkets konstruktion.
Drift-trykket må aldrig være lavere end bilproducenters anvisninger. Vinterdæk pumpes, på grund af den lavere temperatur om vinteren, med ekstra 0,2 bar.
Dæktrykket bør kontrolleres mindst en gang om måneden, det gælder også biler med TPMS system. Husk at justere lufttrykket i dækkene i forhold til last, antal passagerer, samt kørsel med trailer og campingvogn.
Vigtigt: Kontrol af dæktryk skal ske på kolde dæk.

Lokale dækleverandør

Kontaktede vores lokale dækleverandør, og de skifter naturligvis til højtryksventiler uden beregning og beklager 🙂 .

Prisforskellen mellem alm. ventil, og højtrykventil er få kroner – Er set på internettet i 2020 til kr. 9,- for alm. samt kr. 12,- for højtrykventil.


Forskellen ser du ved alm. ventil er gummibelagt som vist på billede, det er faktisk den ventil vi skal havde skiftet. Højtryksventiler er af metal på det stykke som er frit.

Dæk ventil

Campingvogn dæk ventil


Højtryksventil op til ca. 7 bar – Højtrykventiler er ikke belagt med gummi, men er af metal på det stykke som du ser. 

Højrykventil

 

Gode råd vedrørende dæk til campingvogn

  • Afbalancér hjulene – det giver en mere stabil kørsel, og dine hjullejer bliver ikke ødelagt.
  • Sørg for at have et reservehjul med af samme type som de øvrige dæk på campingvognen – og husk at tjekke dæktrykket på reservehjulet, når du tjekker de andre.
  • Når du skifter til de nye dæk, så sørg også for at skifte ventilen og tjek hjulmøtrikkerne.
  • Anvend C-mærkede dæk – Det er dæk, der er beregnet til varevogne og campingvogne – de er stivere i karkassen
  • Det anbefalede dæktryk måles i PSI og står på siden af dækket. Kører du med for lavt dæktryk, slider du dækkene mere, de slides uensartet og får derved mindre vejmodstand
  • Vil du have Tempo 100 godkendelse af campingvognen, må dit dæk max være seks år gammelt fra fremstillingsdatoen (Findes på siden af dækket under DOT), og campingvognen skal være godkendt til minimum hastighedskategori L (120 km/t) og må ikke have tillæg på lastindeks.

Vigtigt
Anvend aldrig ”kobber-pasta” på hjulbolte og møtrikkers anlæg og anlægsflader på hjul/nav, da det kan løsne tilspændingsmomentet.
Ved smøring, smør kun de første 3-4 gevindriller med tynd syrefri olie.
Navreces smøres med metalfri pasta.

 

Nye indlæg

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »
Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt

Isabella Mega Space Opbevaringstelt Vi har en sæson plads skal havde et kvalitets redskabstelt som er stabilt, med god plads og kan stå ude hele sæsonen – Vi har valgt Isabella Mega Space Opbevaringstelt. Opbevaringsteltet har fast og god udluftning i gavl samt 1 meter bred dør med lynlås i den anden gavl. Er med

Læs mere »
Glamping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping

Glamping – Glampister – Glamourøs Camping Glamping som betyder  ”glamourøs camping” er et populært begreb, og er blevet meget populært inden for de seneste ca. 10 år. Konceptet går ud på det vi kender fra luksusrejser, man kombinerer intimiteten og det naturnære fra campinglivet med komfort. Glamping har hurtigt vokset sig stort grundet det giver

Læs mere »
Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »
Victron Camping Solcelleanlæg 900x500

Victron Camping Solcelleanlæg

Victron Camping Solcelleanlæg Vores artikel og YouTube vil løbende blive opdateret, hvor vi vil vise de muligheder man har med Victron udstyr til Solcelleanlæg. Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder samt videoer. Der er meget at vise om dette udstyr  hvorfor vores YouTube kommer som del 1 og 2

Læs mere »
Victron SmartSolar 800x600

Victron SmartSolar MPPT 75/10

SmartSolar MPPT 75/10 En soloplader opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier. SmartSolar optimerer denne energihøst intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid. SmartSolar opladningskontrol vil endda genoplade et svært afladt

Læs mere »
WATTSTUNDE solpanel

WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W

WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W Vi har alu ramme solpaneler på vores campingvogn men ønsker at udvide vores solcelleanlæg. Efter lang tid søgen efter kvalitets flexibel solpanel faldt valget på WATTSTUNDE® WS150EFX-HV Marine Solarmodul flexibel 150Wp    Solcellemoduler i EFX Active Wire-serien er semi-fleksible moduler monteres med de kraftige Active Wire solceller, som har

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Dæk til Campingvogn pas på falsk tryghed
Article Name
Dæk til Campingvogn pas på falsk tryghed
Description
Dæk til Campingvogn - Pas på falsk tryghed  ved dækskift. Du bør sikre dig at der monteres den rigtige ventil.
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top