Victron Peak Power Pack lithium batteri

Victron Peak Power Pack 40Ah Lithium batteri i Kabe Campingvogn

Victron Peak Power Pack 40Ah Lithium batteri i Kabe Campingvogn, og med vægtbesparelse på ca. 18 kg 🙂 

Har skiftet vores Kabe til en anden Kabe campingvogn, og har før haft et Victron kvalitets lithium batteri, så hvorfor ikke vælge det bedste igen. Vi har skiftet til dette batteri kraftværk som ikke er et hvilken som helst lithium batteri – Vi har valgt Victron Peak Power Pack 40Ah som har mange funktioner/muligheder, bygget til Mover brug – Er et All In One Lithium batteri. 

40 Ah - Kopi
Victron Peak Power Pack 12,8V/40Ah 512Wh

Victron Peak Power Pack 40Ah batteripakke er egnet til Campingvogn og Mover m.v..

Victron Peak Power Pack 40Ah lithium batteri er et kraftværk som kun vejer 8,6 kg, det fylder mindre en almindelige batterier, og er herudover med mange gode funktioner.

Victron Peak Power Pack er bygget til brug af Caravan Mover brug, grundet batteriet kan leverer kontinuerlig udgangsstrøm på 150A , og  maksimal udgangsstrøm  200A (10 sekunder) samt spidsbelastning 300A, der er virkeligt taget højde for batteriet kan anvendes til mover brug med stor udgangstrøm.

Victron Peak Power Pack er afløseren for de tunge Blybatterier i Campingvogne, og er designet til brug med Caravan Mover, kan samtidig forsyne campingvognens øvrige elektriske strømkilder med strøm. Batteriet kan efter opladning holde spændingen i op til 12 måneder.

Victron Peak Power Pack er nem at installere i campingvognen, og den lave vægt på 8,6 kg inkl. batterilader m.v. gør at batteriet ikke behøver placeres bestemte steder eller måder for at fungere. Har du et solcellepanel på campingvognen er batteriet også forberedt til solceller til genopladning samt vedligeholdelse af lithium batteriet. Batteriet er også forberedt til genopladning mens du kører med campingvognen – Du er således altid klar, og du har strøm til din Caravan Mover eller hvis du camperer et sted uden 230v forsyning.

Victron Peak Power Pack er et All In One lithium batteri.

Victron Peak Power Pack 40Ah

Her blot nogle af de fordele som der er ved Victron Peak Power Pack lithium batterier:

 • Kvalitetsbatteri bygget til bla. Campingvogne samt Mover brug, autocampere m.v., og med ekstrem høj sikkerhed samt mange funktioner indbygget i batteriet – Der ydes ligeledes 5 års garanti på batteriet.
 • Udmærker sig bla.  ved, at kunne tåle mange dybdeafladninger, og har lang levetid.
 • Har indbygget BMS (Batteri Mangement System) – BMS som er indbygget i batterikabinettet sikrer bla. cellerne mod overlast samt andre funktioner for, at sikre batteriet har optimale betingelser for lang levetid – Se mere om BMS funktion samt dette batteri gode egenskaber samt specielle funktioner længere nede på siden.
 • Holder spændingen næsten i hele afladeforløbet, indtil det er ved at være tømt. Herefter falder spændingen og strømstyrken pludselig. Til Mover brug er det en fordel, at batteriet kan levere 100% ydelse i hele afladnings processen, således din mover har min 12 volt ved brug af mover herved leverer batteriet max ydelse, og moveren bliver herved ikke unødig overbelastet.
 • Stabil spænding/strøm i afladeperioden.
 • Opladning under kørsel eller opladning med solpanel.
 • Medfølger batterilader som er indbygget, men du kan også anvende en anden ekstern batterilader.
 • Ikke følsom for slag og lækage.
 • Kan oplades hurtigere og fuld opladning. Et konventionelt batteri når sin optimale modtageladning efter kort tids opladning, hvorimod lithium batteriet kan modtage sin max. ladning under næsten hele ladeforløbet.
 • Tager ikke skade af ikke, at blive fyldt helt op (modsat blysyre batterier).
 • Hurtig indladning (opladning) samt hurtig udladning.
 • Sikre der aldrig sker opladning hvis batteriet har for høje eller for lave temperaturer (styres af BMS), sikre også batteriet ikke kan blive opladet under 0 grader – Det har vi ikke det andre lithium batterier kan som standard.
 • 40 Ah / 512 Wh  har en vægt på kun 8,6 kg mål: 212 x 190 x 172 mm.

Victron Peak Power Pack lithium batterier findes med batterikapacitet interval : 8Ah til 40Ah – Campingvogne over 1.000 kg totalvægt bør man vælge min 20 Ah.

Ovenstående blot for at nævne nogle – Se mere i nedenstående artikel !

victron

Installation af Victron Peak Power Pack 40Ah i vores Kabe campingvogn:

Vores Kabe har bla. en Truma Caravan Mover monteret som batteriet skal forsyne med strøm.

Når man først har haft et kvalitets lithium batteri er det svært ved skift af campingvogn ikke at havde det samme – Man går jo ikke ned på kvalitets samt udstyr 🙂 . Vi opnår en vægtbesparelse på ca. 18 kg.

Med et Victron Peak Power Pack 40Ah som er All In One lithium batteri  ivores Kabe, efterlever det vores behov vedrørende størrelse, kvalitet, funktioner og sikkerhed samt levetid. Hvorfor anvende større batteri samt batterilader end man har brug for, det vejer jo alt sammen !.

40Ah lithium batteri svarer ca. til 80Ah AGM – Se nedenstående som forklarer nærmere.

Sammenligne Lithium med AGM

Når vi skal sammenligne batteri kapacitet bør vi sammenligne de anvendelige Amp timer i stedet for de oplyste Amp timerne på batteriet. Herudover kommer de andre fordele som bla. vægt, størrelse:

Når vi har fokus på brugbare Amp timer vil man se, at et AGM batteri næsten kun har halvdelen af de brugbare Amp timer ved sammenligning med et lithium batteri. Skal du havde samme mængde af brugbare Amp timer skal du anvende ca. to AGM batterier hvis du sammenligner med et lithium  batteri, hvilket bla. er årsagen til vi kan nøjes med et 40 Ah lithium som kun vejer ca. 8 kg, Herudover er levetiden af et Lithium 2-3 gange længere. Du skal altid vurderer dit behov vedrørende dit strømforbrug, og om du ønsker strøm i længere tid uden 230 volt strømtilslutning, herefter kan du vurderer størrelse af batteri til dit behov.

Et lithium batteri leverer stabilt 12 volt ved brug af Mover eller andet el forbrug, hvilket er optimalt for Mover samt andet el udstyr. En mover som ikke får konstant 12 volt leverer ikke max ydelse, og det kan evt. belaste moveren. Et Lithium batteri leverer stabilt 12 volt selv når batteriet er på 26% eller 96%. Hvis du derimod anvender bly- syre/ AGM-batterier vil spændingen falde konsekvent i hele afladningen, hvilket medføre din Mover evt. ikke yder max, og kan den blive unødig belastet. – Læs mere i nedenstående artikel.

Krav til opladning ved brug af lithium batteri

Man skal huske på man ikke kan oplade lithium batterier ved temperaturer under 0 grader, men man kan godt anvende (havde forbug på batteriet) på lithium batteriet ned til -20 grader samt opbevarer batteriet ned til -20 grader. Har du over 0 grader indvendigt i campingvognen, og ude temperaturen er under 0 grader kan du godt lade på batteriet, det er batteriets faktiske temperatur som afgøre om der kan samt om der bør ske opladning (Hvis selve batteriet har en temperatur på under 0 grader bør opladning ikke ske).

Sikkerhed for der ikke sker opladning af batteriet under 0 grader er der også taget højde med dette All In One lithium batteri som overrasker, batteriet har bla. indbygget batterilader  som sikre 100% samt korrekt opladning – Læs mere via nedenstående artikel.

 
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Her ser du uåbnet pakke med Victron Peak Power Pack 40Ah inkl. dongel som venter på at komme ind i vores Kabe campingvogn og blive installeret 🙂
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Pakket ud og hvad der medfølger: Strømforsygning til den indbygget batterilader, kabel med knap som du tænder og slukker batteri og kan se status via farve, fastgørelses stropper med beslag til fastgørelse af batteri
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Medfølger: Strømforsygning til den indbygget batterilader, kabel med knap som du tænder og slukker batteri og kan se status via farve, fastgørelses stropper med beslag til fastgørelse af batteri
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Esktra tilkøb: Dongel som gør du kan se data samt betjene batteriet via din Ipad eller smartphone

 • Victron Peak Power 40Ah Lithium batteri vægt 8,6 kg (LxBxH): 212 x 190 x 172 mm.

Vægtbesparelse  ca. 18 kg 🙂  

Driftstemperatur

Batteriopladning: 0 ° C til 40 ° C Batteriudladning (forbrug): -20 ° C til +40 ° C Opbevaring: -20 ° C til +40 ° C (opladning ikke mulig uden for det givne temperaturområde).

Victron lithium batteri som er egnet til brug af  Caravan Mover

Det er ikke alle lithium batterier som er optimale til brug af Caravan Movere, idet en caravan mover kræver stor udgangsstrøm mens mover anvendes. Det vil sige batteriet skal kunne leverer samt klare den store mængde strøm en caravan mover kræver.

Victron Peak Power Pack er bygget til brug af Caravan Mover brug, grundet batteriet kan leverer kontinuerlig udgangsstrøm på 150A , og  maksimal udgangsstrøm  200A (10 sekunder) samt udgangsstrøm ved spidsbelastning 300A.

Victron Peak Power Pack lithium batteri er bygget med separat tilslutning af din Caravan Mover som sikre moveren altid har 12 volt samt max strøm til moveren (Udgangsstrøm), hvilket sikre max effekt af din mover samt max levetid idet moveren ikke overbelastes udnødigt.

Når din mover bliver tændt er strømporten til mover automaisk ON og klar til brug 🙂 ,  Victron Peak Power er så smart bygget, at den selv slukker for strømtilførelse til moveren efter ca. 30 minutter. Det sikre du ikke tapper unødig strøm fra batteriet når moveren ikke anvendes, herudover stilles der ikke krav til montering af hovedafbryder ved mover installation når du har et Victron Peak Power lithium batteri installeret, for batteriet har indbygget hovedafbryder 🙂 – Det er endnu en overraskelse, og super smart fordi du sikre der ikke sker forbrug på batteriet.

Gode funktioner samt sikkerhed i top

Udover Victron Peak Power Pack lithium batteriet gode egenskaber til brug for Caravan Mover jf. ovenstående har batteriet følgende gode egenskaber som også giver høj sikkerhed og lang levetid på batteriet:

Output 1 “mover”: Højkapacitetsudgang til campingvogn og Caravan Mover og andre applikationer, der er energikrevende

 • Ideel til Caravan Mover.
 • 8Ah-versionen er beregnet til lettere campingvogne. 20Ah eller mere anbefales til campingvogne over 1000 kg totalvægt.
 • Kortslutningssikker.
 • Beskyttet mod overdreven batteriladning

Victron Peak Power Pack 40Ah

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Her ser du batteriet har tilslutning til Caravan Mover, og er bygget til den store strømudladning en Caravan Mover kræver – Batteriet kan leverer kontinuerlig udgangs strøm på 150A , og  maksimal udgangsstrøm 200A (10 sekunder) samt udgangsstrøm ved spidsbelastning 300A.

Output 2 “domestic”: Til lave DC belastninger (ikke tilgængelig for batteri model med 8Ah)

 • Beregnet til belysning, lyd og video, pumper, køleskabe.
 • Kortslutningssikker.
 • Beskyttet mod overdreven batteriladning.
Victron Peak Power Pack 40 Ah
De mindre strømterminaler til tilslutning af strøm til campingvogn og andet udstyr m.v..

Input 1 “Bil / Sol”: Opladning under kørsel eller opladning med solpanel.

 • Udstyret med spænding og strømstyring til sikker opladning af lithium-ion-batteriet. Faktisk kan enhver elektrisk strømkilde forbindes til denne indgang (f.eks. opladning under kørsel fra bilen, solcelleanlæg eller en batterioplader). Batteriet er indbygget med en 7A regulator, så ved f.eks tilslutning til ben 10 på bilen kan du oplade når der tænding på bilen og når tænding slukkes oplades der ikke – Denne funktion har vi anvendt 🙂 – Læs mere i artiklen.
Victron Peak Power Pack 40Ah
Her ser du tilslutning af stik hvor kabler fra opladning under kørsel eller solcelleanlæg monteres – Stik til den indbygget batterilader isættes ved siden af stik til stik til opladning under kørsel/solcelleanlæg

Peak Power Pack

Input 2 “adapter”: den medfølgende adapter kan tilsluttes til denne indgang

 • Batteriladestrøm: Indbygger batterilader 3A, og egnet til 110 / 230V strømforsyning – Ved brug af den indbygget batterilader sikre du der ikke sker opladning af batteriet når det har en temperatur under 0 grader – Smart og det eneste batteri vi pt. har set indbygget med denne funktion.
 • Den indbygget batterilader sikre ligeledes, at der opnås 100% opladning grundet der anvendes ægte LiFePO4 lithium oplader.
Victron Peak Power Pack 40Ah
Ved siden af stikket batteriopladning ser du stikket til bilen/solcelleanlæg som tilsluttes

Hurtig opladning er mulig via output 1 (høj kapacitet udgang), kun med 30Ah og 40Ah batteri modeller

 • En ekstern batterioplader kan tilsluttes højkapacitets udgangen, og den anbefalede ladestrøm 14V (maks. 14,2V) – Victron Blue Smart IP65 eller Ip67 er velegenet som ekstern batterilader hvis har behov for det.

Idet vi har valgt 40Ah modellen kan vi også tilslutte en ekstern batterilader til høj kapacitet udgangen. Vi har tilsluttet vores eksterne Victron Blue Smart IP67 batterilader til højkapacitet udgangen, således har vi to batteriladere – Ved vinterhi anvender vi den indbygget som sikre der ikke sker opladning ved under 0 grader. Hvorfor vi har valgt at tilslutte en ekstern batterilader er fordi vores Kabe ikke har 12 volt omformer som mange andre campingvogne har som standard, derfor er krav til større indladning på en Kabe – Læs mere i artiklen om dette.

Victron Peak Power Pack lithium batteri har en meget stor indladning, hvorfor batteriet bliver hurtigt opladet. Der vil ikke være samme krav størrelse batterilader når man har lithiumbatteri som ved bly/syre batterier, grundet bly/syre batterier ikke har samme hurtige indladning (opladning) som lithium batterier. Victron Power Pack lithium batteri har hurtig indladning (opladning) ved opladning under kørsel med campingvognen – Du har således altid et fuldt opladet batteri 🙂 .

Victron Peak Power Pack 40Ah

Victron Peak Power Pack 40Ah
Her ser du man kan skubbe dækslet ud og tilspænde tilslutning kabler til Caravan Mover, ekstern batterilader samt strøm til campingvognen m.v..

Opbevaringstilstand

 • Victron Peak Power Pack lithium batteri reducerer strømforbruget til næsten nul. Forhindrer beskadigelse ved for meget udladning af batteriet under opbevaring.

Fjernbetjening med statusindikator

Tryk på knappen (medfølger) med en dobbelt farvet LED statusindikator

 • Kort tryk på knappen: Høj kapacitet udgang aktiveret i 30 minutter (mover applikationer), LED rød.
 • Hold nede i 2 sekunder: Højkapacitetsudgang aktiveres altid, LED rød, langsomt blinkende.
 • Hold nede i 5 sekunder: Opbevaringstilstand, LED blå, blinker 10 gange.
 • Batteriet oplades via indgang 1, LED-blåt, langsomt blinkende. o Batteriet er fuldt opladet, LED-blåt.
 • Overbelastning eller overophedning, LED rødt, blinker
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Den lille sorte 10 mm knap som du kan tænde og slutte batteriet m.v. har vi placeret som vist på billede
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Som du kan se har vi bevist placeret knappen hvor den er, for vi kan således betjene knappen samt se status uden at skulle åbne skabe m.v. –

Nedenstående to billeder viser Peak Power Pack lithium batteriet aflæsning/betjening fra dongel via Ipad eller Iphone eller Android – Se flere muligheder vedrørende opsætning af dongel samt funktioner – Læs mere i nedenstående artikel.

Victron Peak Power Pack
Ovenstående billede viser Peak Power Pack lithium batteriet aflæsning fra dongel via Ipad eller Iphone eller Android. Du kan se hvor mange volt batteriet har, batteriets temperatur, om højkapacitetsudgang er on eller off, om udgangsstørm til campingvognen er on eller off.
Victron Peak Power Pack
Ovenstående billede viser du via Iphone, Ipad eller Android kan betjene batteriet. Du kan f.eks sætte batteriet på standby, tænde for Mover størmporten i 30 minutter, herefter lukker den for strømporten til Moveren (det samme som en afbryder), eller tænde for Mover strøm porten til konstant. Du kan også slukke for batteriet som en hovedafbryder, der vil således ikke ske forbrug på batteriet fra noget udstyr som er tilsluttet batteriet 🙂 smart.

Hvis du tilkøber en VE.Direct Bluetooth Smart dongle kan du styre det hele via din smartphone – Læs mere i nedenstående artikel.

Victron Peak Power Pack 40Ah
Her ser batteriet har tilslutning af VE.Direct Bluetooth Smart Dongle samt fjernbetjenings knap

Peak Power Pack

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Færdig intallation
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Installation er færdig 🙂
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Der arbejdes – Næsten færdig.
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Campingvogn klar til ferie ca.18 kg lettere 🙂

VE.Direct-port (Dongel): kan sluttes til en pc eller smartphone (tilbehør)

Du kan tilkøbe en VE.Direct Bluetooth Smart dongle som blot indsættes i stikket på batteriet, herefter kan du aflæse data fra batteriet, slukke og tænde funktioner med via din smartphone  (‘VE.Direct til USB’ eller ‘VE.Direct Bluetooth Smart Dongle’ påkrævet) – Det er tilbehør man ikke bør spare væk.

Operation:

 • Output 1: on / 30-minutters timer / slukket
 •  Output 2: on / off
 • Input 1: on / off

Scanning:

 • Batterispænding
 • Temperatur og alarmer

Nedenstående billeder viser dongel samt opsætning af dongel og muligheder via dongel:

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Ekstra tilkøb: Dongel som gør du kan se data samt betjene batteriet via din Ipad eller smartphone

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Monteret og tilsluttet til batteri
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Den finder med det samme ud af der er opdateringer, og det hele foregår automatisk – Du skal blot sige ja til opdatering

Victron Peak Power Pack 40 Ah

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Opdatering er afsluttet
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Nu kan vi få adgang til batteriet via dongel til ipad og smartphone
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Ovenstående billede viser Peak Power Pack lithium batteriet aflæsning fra dongel via Ipad eller Iphone eller Android. Du kan se hvor mange volt batteriet har, batteriets temperatur, om højkapacitetsudgang er on eller off, om udgangsstørm til campingvognen er on eller off.
Victron Peak Power Pack
Ovenstående billede viser du via Iphone, Ipad eller Android kan betjene batteriet. Du kan f.eks sætte batteriet på standby, tænde for Mover størmporten i 30 minutter, herefter lukker den for strømporten til Moveren (det samme som en afbryder), eller tænde for Mover strøm porten konstant. Du kan også slukke for batteriet som en hovedafbryder, der vil således ikke ske forbrug på batteriet fra noget udstyr som er tilsluttet batteriet 🙂 smart.
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Vi ændre nu standard navnet til CaravanInfo.dk
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Standard navn bliver ændret til CaravanInfo.dk
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Standard navn er nu ændret til CaravanInfo.dk

Der medfølger følgende

 • Strømforsyning til indbygget batterilader  (Der kan også tilsluttes ekstern batterilader)
 • Rem inkl. fastgørelsebeslag til fastgørelse af batteri, således det ikke bevæger sig eller vælter under kørsel
 • Fjernbetjenings knap til at slukke og tænde for batteriet samt  med en dobbelt farvet LED statusindikator
 • Stik til tilslutning af opladning fra bilen under kørsel eller solcelleanlæg

Victron Peak Power Pack 40 Ah

Lidt om BMS

BMS (Batteri Mangement System) – BMS som er er indbygget i batterikabinettet sikrer bla. cellerne mod overlast samt mange andre funktioner for at sikre batteriet har optimale betingelser for lang levetid.

BMS overvåger alle indbygget celler samt sikrer alle celler er opladet lige meget (undgår udbalancering). Såfremt denne funktion ikke var tilstede, vil nogle af cellerne trække hele læsset, og kan blive “trætte” for tidligt, og dermed reducere hele batteriets levetid betragteligt.

Ovenstående blot at nævne nogle.

Hvilken batterilader ?

Peak Power Pack lithium batteri  fra Victron leveres med indbygget batterilader som oftes er nok, men der kan også anvendes en ekstern batterilader ved brug af f.eks 40Ah Peak Power Pack. Den indbygget batterilader sikre ligeledes, at der opnås 100% opladning grundet der anvendes ægte LiFePO4 lithium oplader.

Sikkerhed som gør dit batteri ikke bliver opladet hvis batteriet har en temperatur under 0 grader: Anvender du den indbygget batterilader har batteriet den smarte funktion, at batteriet ikke bliver opladet ved temperaturer under 0 grader, batteriets indbygget BMS sørger for batteriet ikke bliver opladet ved for høj eller for lav temperatur.

Vores Kabe campingvogn har ikke 12 volt omformer som mange campingvogne har. I vores Kabe fungerer batteriet som 12 volts omformer, hvorfor der vil der være krav til en større batterilader. Idet vi har valgt lithium batteri behøver batteriladeren til vores Kabe ikke at være samme størrelse som fra fabrikken grundet der sker hurtigere indladning (opladning) på lithium batterier. Vi anvender således to batteriladere, den primære er Victron Blue Smart IP67, og ved vinterhi af campingvognen anvender vi den indbygget batterilader, herved sikre den indbygget batterilader, at der ikke sker opladning hvis batteriet er under 0 grader – Mega smart 🙂 og godt tænkt Victron.

Kan oplades hurtigere og 100% idet den indbygget batterilader er en ægte LiFePO4 lithium oplader. Victron Blue Smart IP67 er også en ægte LiFePO4 lithium batterioplader som sikre 100% opladning af litiumbatteri.

Et konventionelt batteri når sin optimale modtageladning efter kort tids opladning, hvorimod Lithium batteriet kan modtage sin max. ladning under næsten hele ladeforløbet.

Vi har valgt en ekstern kvalitets Victron Blue Smart IP67 17A batterilader som kan anvendes til de fleste batterityper, herunder også lithium batterier. Læs mere om denne batterilader:

Vi har i længere periode aflæst vores strømforbrug, og vores forbrug er ikke så stort, men det er rart vores Victron batterilader også kan anvendes til lithium batterier, herudover kan vi neddrosle ladespændingen hvis vi ønsker dette (Smart).

Ved skift til lithium kan vi beholde vores kvalitetsbaterrilader, vi går blot ind i indstillingerne via Ipad eller smartphone, og vælger lithium.

Nedenstående billeder er aflæsninger af Victron Blue Smart Ip67 ekstern batterilader (ekstra udstyr) som betjenes via sin Ipad, Iphone og Android.

Victron Peak Power Pack 40 Ah

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Nu har vi sat indstillingen til lithium batteri – Smart , overskueligt og nemt.
Vicetron Bluesmart IP67
Aflæsning af batterilader status – Aflæsning fra Ipad eller Iphone eller Android

Vicetron Bluesmart IP67

Læs mere om Victron Blue Smart IP67 batterilader  via nedenstående læs mere.

Læs Mere

Opladning af Victron Peak Power Pack Lithium batteri under kørsel med campingvogn

Vi har batteriets mulighed således batteriet bliver opladet mens vi køre med campingvognen.

Der er indbygget 7A regulator i batteriet, og du har mulighed for opladning via solpanel eller opladning under kørsel – Batteriet er bygget til det, hvorfor man ikke skal tænke på andre foranstaltninger. Du behøver således ikke en batteri booster når du anvender Victron Peak Power Pack, du har All In One med dette batteri.

Der medfølger et stik til selve batteriet hvor kablerne til opladning under kørsel eller solcelleanlæg fastgøres, og monteres ved at blot at sætte stikket ind i strømterminal.

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Kabel, sikring og sikrings holder har vi købt til brug for tilkobling af opladning under kørsel med campingvogn
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Ben 10 tilkobles opladning under kørslen, der er således strøm til batteri når tændig på bilen er tændt, og når tænding slukkes er der ingen strøm (opladning)
Victron Peak Power Pack 40 Ah
Ben 10 tilkobles opladning under kørslen, der oplades således med strøm til batteri når tændig er tændt, og når tænding er slukket er der ingen opladning
Opladning under kørsel
Tilslutning til opladning under kørsel med campingvogn eller via solcelle – Så er man altid klar med et fuldt opladet batteri når man når frem 🙂

Konklusion

Vi er meget positiv overrasket over Peak Power Pack 40Ah lithium batteri fra Victron som er All In One lithium batteri med lav vægt, kun 8,6 kg inkl. batterilader m.v..

Peak Power Pack lithium batteri fra Victron er efter vores mening et godt produkt til campister, og udviklerne hos Victon har tænkt sig godt om med de mange detaljer som bla. sikre høj effekt samt lang levetid.

Victron Peak Power Pack er bygget til brug af Caravan Mover brug, grundet batteriet kan leverer kontinuerlig udgangsstrøm på 150A , og  maksimal udgangsstrøm  200A (10 sekunder) samt udgangsstrøm ved spidsbelastning 300A.

Har indbygget hovedafbryder og ved brug indbygget batterilader er det sikret mod ikke at oplade batteriet når batteriet har temperatur under 0 grader 🙂 . Smart – Og det eneste lithium batteri vi er stødt pt. som har denne smarte funktion indbygget.

Ligesom dette lithium batteri har høj udgangs strøm, har det også stor indladning (opladning), hvilket gør batteriet hurtigst er opladet via opladning under kørsel eller via batteriladren når man er tilsluttet 230 volt, og ved brug af batteriet har man altid stabilt 12 volt til batteriet næsten er tomt, hvilket er bedst for Mover samt andre el-installationer.

Et litihium batteri kan oplades hurtigere samt 100 % med en ægte LiFePO4 lithium oplader. Victron Peak Power Pack har standard indbygget en ægte LiFePO4 lithium oplader – Et konventionelt batteri når sin optimale modtageladning efter kort tids opladning, hvorimod Lithium batteriet kan modtage sin max. ladning under næsten hele ladeforløbet. Du kan også anvende en almindelig batterilader til et lithium batteri uden det tager skade af det, men ulempen er du kun kan oplade batteriet 96-97%. Den indbygget batterilader sikre 100 % opladning.

Lithium batteriet holder 12 volt spænding i næsten hele afladeforløbet, indtil det er ved at være tømt. Herefter falder spændingen og strømstyrken pludselig. Til Mover brug er det en fordel, at batteriet kan levere 100% ydelse i hele afladnings processen, således din mover altid har min. 12 volt ved brug af mover herved leverer batteriet max ydelse, og moveren bliver herved ikke unødig overbelastet.

På baggrund af alle disse gode egenskaber behøver man ikke et stort batteri selv om man skal havde nogle overnatninger uden tilslutning af 230 volt, idet du kan oplade under kørsel og opladning sker hurtigt ligesom batteriet er fuldt opladet når man kommer frem til destinationen. Skal du overnatte i f.eks ca. en uge eller mere uden nogen form indladning (opladning), og du har stort forbrug bør du supplerer med solcelleanlæg hvilket batteriet også er klargjort til, ligesom du bør vurderer dit strømforbrug samt behov for batteristørrelse.

Vores Kabe campingvogn har ikke 12 volt omformer som mange campingvogne har. I vores Kabe fungerer batteriet som 12 volts omformer, hvorfor der vil der være krav til en større batterilader.

Idet vi har valgt lithium batteri behøver batteriladeren til vores Kabe ikke at være samme størrelse som fra fabrikken grundet der sker hurtigere indladning (opladning) på lithium batterier. Vi anvender således to batteriladere, den primære er Victron Blue Smart IP67, og ved vinterhi af campingvognen anvender vi den indbygget batterilader, herved sikre den indbygget batterilader, at der ikke sker opladning hvis batteriet er under 0 grader – Mega smart 🙂 og godt tænkt Victron – Er iøvrigt det eneste batteri vi har kendskab til hvor man har sikret den indbygget oplader sikre der ikke sker opladning når batteriet er under 0 grader.

Vi har valgt en ekstern kvalitets Victron Blue Smart IP67 17A batterilader som kan anvendes til de fleste batterityper, herunder også lithium batterier. Læs mere om denne batterilader:

Det oser af kvalitet, og du har All In One lithium batteri med 5 års garanti.

Ca. 18 kg i vægtbesparelse

Victron Peak Power Pack 40 Ah

Installation er færdig 🙂 Victron Peak Power Pack 40 Ah

Peak Power lithium batteri fra Victron er jf. ovenstående bla. med:

 • Indbygget ægte lithium lader som sikre 100 % opladning, indbygget men en regulator på 7A hvor solpanel eller opladning fra bilen er muligt, du spare således ensretter
 • Seperat tilslutning af Caravan Mover hvor der leveres rigeligt med strøm til Caravan Movere
 • Garanti på 5 år
 • Indbygget batterilader, og du kan tilslutte ekstern batterilader med opladning op til 20 A
 • Ved brug af den indbygget batterilader slår batteriet selv fra for opladning ved under 0 grader, men du kan stadig anvende batteriet til forbrug under 0 grader, batteriet kan anvendes i – 20 grader. NB. Det er batteriets temperatur, og ikke udetemperaturen.
 • Slår selv fra for opladning ved temperaturer over 40 grader (Batteriets temperatur).
 • Ikke følsom for slag og lækage – Montage bør altid ske i opret position, dette gælder de fleste lithium batterier.
 • Tager ikke skade af ikke at blive fyldt helt op (modsat blysyre batterier).
 • Hurtig indladning samt hurtig udladning, hvilket sikre batteriet lades hurtigt op.
 • Sikre der aldrig sker opladning hvis batteriet har høje eller for lave temperaturer, sikre også batteriet ikke kan blive opladet under 0 grader.

Ovenstående blot for at nævne nogle 🙂 .

Med et Peak Power lithium batteri fra Victron har du All In One lithium batteri med høj sikkerhed samt lang levetid.

Victron Peak Power Pack 40 Ah
Installation er færdig ca. 18 kg lettere campingvogn 🙂

VE.Direct-port

Vi har også valgt at monterer en dongel – VE.Direct-port som kan sluttes til en pc eller smartphone (tilbehør).

Fordelen er vi via vores Ipad, iphone, android m.v. kan styre de funktioner batteriet har, herunder bla. slukke og tænde for batteriet, aflæse batteriets temperaturer.

VE.Direct Bluetooth Smart dongle
Her ser du bateri status: volt, temperatur, om højstrømsudgangen er On/Off samt om strømudgangen til campingvognen er On/Off

Via VE.Direct-port Blue smart dongel kan vi slukke for batteriet, det vil sige etablering af hovedafbryder til Caravan Mover samt til batteri ikke er nødvendigt idet batteriet har det hele indbygget.

Vi kan ligeledes aflæse data om batteriets temperatur, batteriets opladnings status m.v..

Dette batteri kraftværk efterlever vores stillede krav til lithium batteri i Campingvogn samt til brug af Caravan Mover.

Du kan med fordel downloade brugermanual og installations guide.

Download Manual Download Installations guide


Beregne dit batteri kapacitet:

Da dine lamper og pumper forbrug er opgivet i watt/timer skal vi finde kapaciteten du har til rådighed ved at omregne din kapacitet i watt/timer. F.eks et 12 volts batteri på 40 Ah (amp./timer)=> 12V x 40Ah = 480 watt/timer, nu har du beregnet hvor mange watt/timer du kan trække ud af dit batteri, også sagt på den måde du har beregnet din kapacitet ved brug af strøm i campingvognen. Vores 40 Ah lithium er oplyst til 512 Wh, således er regnestykket ud fra 512 Wh.

Oversigt vedrørende forbrug:

[table id=8 /]

Hvor mange dage kan du bruge batteriet før det skal oplades igen?:

Hvis vi tager udgangspunkt i ovenstående skema med eksempel på et typisk dagligt strømforbrug i en campingvogn, vil regne stykket se således ud: 512 Wh/ 277 Wh= ca. 2 dage (Du kan anvende dit batteri (batterikapacitet) i ca. 2 dage, hvis du ikke anvender mere end de 277 Wh som er det anslået forbrug, husk det er kun en teoretisk størrelse, da flere faktorer gør sig gældende som type/kvalitet batteri og ikke mindst din batterilader, temperatur. Ved opladning fra bilen eller solcelleanlæg kan du anvende batterie i flere dage end ca. 2 dage.

OBS: Ovenstående skema er blot et eksempel på forbrug, det er kun dig som kender til hvilken behov du har – Vi anvender ikke selv det strøm forbrug i skemaet om sommeren, hvorfor vi kan anvende batteriet i længere tid før opladning skal ske. Herudover har opladning fra bilen når vi køre med campingvognen hvilket gør vi altid har et opladet batteri.

NB. Det kan være svært at forstå at forskellen på et godt og dårligt batteri kan være enorm!

Se links:

Læs mere om Victron Blue Smart IP67 batterilader  knap læs mere.

Læs Mere

Victron Blue Smart IP67


Kabe Snak:

Kabe Snak er for alle som har en Kabe Campingvogn eller Autocamper (Gratis at være med) – Gruppen er også for dig som overvejer Kabe eller måske du gerne vil følge med fordi du overvejer Kabe 🙂 .

Gruppen er ikke en klub og er ikke kommerciel, er tiltænkt vi kan drøfte alt vedrørende Kabe Campingvogne og Autocampere.

Læs Mere

Kabe Snak


YouTube - Peak Power Pack 40 Ah Lithium batter

Nye indlæg

Teltonika RUTX50

Camping 5G Router TELTONIKA RUTX50

RUTX50 Kraftfuld Router med super hurtig 5G Campister vælger ofte almindelige routere som anvendes i boliger til camping, men er disse routere er ikke altid optimale til camping. Som kræsen campist ønsker vi en fremtidssikret kraftfuld 5G router – Vores valg blev TELTONIKA RUTX50 som er en 5G kraftfuld router som kan tilsluttes 12 volt som

Læs mere »
Victron Camping Solcelleanlæg 900x500

Victron Camping Solcelleanlæg

Victron Camping Solcelleanlæg Vores artikel og YouTube vil løbende blive opdateret, hvor vi vil vise de muligheder man har med Victron udstyr til Solcelleanlæg. Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder samt videoer. Der er meget at vise om dette udstyr  hvorfor vores YouTube kommer som del 1 og 2

Læs mere »
Victron SmartSolar 800x600

Victron SmartSolar MPPT 75/10

SmartSolar MPPT 75/10 En soloplader opsamler energi fra dine solcellepaneler og lagrer den i dine batterier. SmartSolar optimerer denne energihøst intelligent ved hjælp af den nyeste og hurtigste teknologi for at opnå fuld opladning på kortest mulig tid. SmartSolar vedligeholder batteriets sundhedstilstand og forlænger dermed dets levetid. SmartSolar opladningskontrol vil endda genoplade et svært afladt

Læs mere »
WATTSTUNDE solpanel

WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W

WATTSTUNDE WS150 EFX-HV Marine Solarpanel Flexible 150W Vi har alu ramme solpaneler på vores campingvogn men ønsker at udvide vores solcelleanlæg. Efter lang tid søgen efter kvalitets flexibel solpanel faldt valget på WATTSTUNDE® WS150EFX-HV Marine Solarmodul flexibel 150Wp    Solcellemoduler i EFX Active Wire-serien er semi-fleksible moduler monteres med de kraftige Active Wire solceller, som har

Læs mere »
Solara solpanel beslag

Solceller Camping – Serie eller parallel

Lad se på forskellen – Solpaneler: Serie eller parallel Hvad er forskellen mellem ledningsføring af solpaneler i serie eller parallel? Når du kobler flere solpaneler sammen i et system, har du to valg:Serie og parallel. Det afhænger hovedsageligt af din applikation, om du skal tilslutte dine solpaneler i serie eller parallelt. Lad os undersøge forskellene, og hvornår

Læs mere »
Solceller mange Rosenholm Camping

Camping Solceller – Hvor varme bliver solpaneler ?

Optimal effekt ved høj celletemperatur Løsningen til at forbedre MPPT-controllerens ydeevne ved høje celletemperaturer er at øge panelspænding ved at øge antallet af celler i serie. Denne løsning er naturligvis ikke anvendelig til PWM-controllere: øge antallet af celler i serien vil reducere ydeevnen ved lav temperatur.I tilfælde af MPPT-controlleren: udskift 12 V / 100 W-panelet

Læs mere »
Røg og kuliltealarm 800x600

Røgalarm – Kuliltealarm 10 års levetid/garanti

Røgalarm – Kuliltealarm 10 Års Levetid/Garanti (Ingen batteriskift). Vælg kun det bedste til din campingvogn/autocamper, båd eller bolig – Når du vælger Honeywell røgalarm får du kvalitet, sikkerhed og tryghed (10 Års Levetid/Garanti. Hvilken Røg- og Kulilte alarm bør du vælge: Ved køb af Røgalarm og Kuliltealarm bør du vælge det bedste således du er

Læs mere »
olceller Camping 800x600

Solceller Camping – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt)

Solcelleanlæg på vores Campingvogn – Optimal effekt (Ikke færdig pakkesæt) Vi vil her vise vores samlet solcelleanlæg – Læs mere om vores solcelleanlæg via nedenstående links til artikler og YouTube. Man får ikke altid det mest optimale solcelleanlæg som færdigpakkesæt. Vi har monteret solcellepaneler på vores campingvogn, og har sammensat et komplet solcelleanlæg. Vi har

Læs mere »

Solcelle Camping belysning

Se vores YouTube vedrørende Solcelle Belysning Abonner på vores YouTube kanal og vær med på de første nyheder og videoer. Solcelle Camping belysning – Spar på strømregningen og miljøet med solcelle belysning Camping hyggebelysning via små solceller som medfølger. Vi har valgt forskellige Solcelle Belysning fra SolarCamp som er i god kvalitet, deres PRO model er med

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Victron Peak Power Pack 40Ah Lithium batteri i Kabe Campingvogn
Article Name
Victron Peak Power Pack 40Ah Lithium batteri i Kabe Campingvogn
Description
Victron Peak Power Pack 40Ah Lithium batteri i Kabe Campingvogn, og med vægtbesparelse på ca. 18 kg :-)
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top