Luftfortelt Outwell Tide 320 SA

Vi har bestilt et nyt kvalitets luftfortelt fra Outwell model 2018.

Vi har valgt et luftfortelt fra Outwell Tide 320 SA bla. fordi Outwell´s luftfortelt er et rigtigt luftfortelt – Hvad menes der med rigtigt luftfortelt, der menes ”ingen brug af stænger”. Der findes luftfortelte på marked hvor der som standard skal anvendes stænger for at slå forteltet op.

Udover du ikke skal anvende stænger til Outwell Tide 320 SA, så er Outwell med deres nye 2018 kollektion, efter vores mening det mest innovative produkt på marked som oser af kvalitet til den kræsen campist. Outwell´s luftfortelte har herudover mange gode detaljer som vi vil fortælle mere om via billeder og tekst – Læs mere i nedenstående artikel.

Outwell Tide 320 SA
Outwell Tide 320 SA, 12 volt pumpe, Fleece tæppe, Højde jursterings klodser, Afstands klodser

Vi har valgt Outwell Tide 320 SA luftfortelt som er Outwells nyeste model 2018. Outwell Tide 320 SA udstråler af kvalitet med flot design samt mange gode og praktiske detaljer, herudover har Tide 320 SA en størrelse på 3,2 x 3 meter samt højt til loftet.
  Outwell 320 SAOutwell 320 SAOutwell 320 SA


Denne artikel har oplysninger vedrørende følgende luftfortelt samt udstyr fra Outwell:

• Tide 320 SA LuftFortelt
• Outwell Wind Gust 12 volt luftpumpe
• Fleece gulvtæppe speciel tilpasset Tide 320 SA
• Højdejusteringsklodser
• Tætningsklodser
Outwell Luftfortelt Tide 320 SA

[ws_table id=”77″]

Der medfølger udover selve luftforteltet:

• Telttaske.
• Kvalitets plykker inkl. plykkepose.
• Hånd luftpumpe, organisercer en til hver side.
• Storm stropper.
• Måtte.
• Ekstra luftmundstykke og en pakning.
• Underskørt med 2 stk. opbevaringsrum.

Funktioner:

•Aftagelig front og sider
•Advanced Air Tube System
•Pløkstropper er justerbare
•Opbevaringslommer i siderne indbygget i teltet
•Store mørk tonede vinduer med stort lysindfald, og begrænser varme og skarp lys fra solen
•Robuste fastgørelsespunkter med brede selvlysende barduner som bla. sikre fast opstilling, hvor spænder er nemme at justeres
•Kraftige kvalitets brugervenlige lynlåse
•Tapeforseglede syninger som sikre maksimal beskyttelse mod regn
•Pole-free Seal System sikre fastholdelse tilpasning af forteltet til campingvognen
•Height Adjustment System sikre du med Outwell højde klodser, at forteltet står vandret ved skævt terræn
•Beskyttelse mod indtrængende vand ved sidedøre
•God ståhøjde som øger gulvpladsen
•Stærke PVC-vægge og græskanter, som er nemme at rengøre, og beskytter stoffet mod snavs
•To store sidedøre inkl. insektnet
•Gardiner med fleksible indstillinger, kan bla. lynes op, stå halvåbent diagonalt, rullet helt væk til en af siderne, blot for nævne nogle


Opstilling af Outwell Tide 320 SA:

Vi kan konstaterer vi har valgt det rigtige luftfortelt, det oser af kvalitet samt mange gode detajler og muligheder: God ståhøjde som øger gulvpladsen, To store sidedøre inkl. insektnet, Kraftige kvalitets brugervenlige lynlåse, Opbevaringslommer indvendigt i siderne, Aftagelig front og sider, Beskyttelse mod indtrængende vand ved sidedøre – Ovenstående blot for at nævne nogle.

Outwell´s luftfortelt er let, at opstille – Du fylder luft i et sted, og med robuste fastgørelsespunkter med brede selvlysende barduner som bla. sikre fast opstilling, gør opstillingen af Tide 320 SA let.

Outwell har virkelig tænkt på detaljerne, herunder bla.: Opklodsning via deres runde klodser, hvor terrænet er skævt – Tilslutning op af campingvognens side er uden stænger, også her har Outwell tænkt på detaljerne hvor du kan anvende deres speciel klods ved vinduer for bedre tillukning – Indbygget rum i begge sider i underskørt er super smart, Opbevaringslommer i hver side indvendigt – Gardiner med fleksible indstillinger, kan bla. lynes op, stå halvåbent diagonalt, rullet helt væk til en af siderne. Ovenstående blot for, at nævne nogle.

Outwell Tide 320 SA
Vores nye Tide 320 SA klar til opsætning.

Det begyndte og regne og hagle, ligesom det blæste da vi skulle sætte vores nye luftfortelt op.  Læs vores konklusion, og få svar på om det var hurtigt og stabilt, at slå op samt læs vores vurdering.

Outwell Tide 320 SA
Luftfortelt pakket ud klar til opsætning.
Outwell Tide 320 SA
Teltet er kørt på teltskinnen, det gik meget let, og vores 12 volt Outwell pumpe tilkobles.
Outwell WindGust Telt Pump 12V
Vi anvendte Outwell WindGust Telt Pump 12V, og det tog kun ca. 3-5 minutter så var teltet pumpet til max lufttryk – Denne pumpe kan anbefales. Vi har på pumpen påklæbet nogle små markater med oplysninger om hvor mange PSI luftforteltet skal pumpes op med.

Outwell anbefaler der pumpes med et lufttryk på 6-8 psi / 0,55 bar. Når du pumper teltet op, skal du anvende trykmåleren til, at opnå det anbefalede tryk på max 6-8 psi / 0,55 bar. Dette for at sikre vandafledning samt stabilitet.

Luft udvider sig og trækker sig sammen, når den henholdsvis opvarmes og afkøles. Når temperaturen
falder om natten, mister rørene tryk og bliver slappere. Dette er normalt og fortager sig om morgenen, når luften i rørene udvider sig, i takt med at temperaturen i omgivelserne stiger

Er det varmt eller solen bager ned på forteltet, når du skal pumpe luft i luftforteltet, bør du pumpe det til ca. max 8 PSI. Er det ikke så varmt og solen ikke står og varmer direkte på luftforteltet mens du pumper luft i bør du pumpe f.eks ca. 7 PSI lufttryk i. Årsagen er luften udvides når det bliver varmt.

Outwell Tide 30 SA
12 volt stik tilkobles til campingvognens udvendigt stik, men bilens 12 volt cigaret stik kan også anvendes.
Outwell Tide 320 SA
Efter blot ca. 3-5 minutter var forteltet pumpet op med vores 12 volt pumpe.

Outwell Tide 320 SAOutwell Tide 320 SAOutwell Tide 320 SA

Outwell Tide 320 SA
Stort kileformet udhæng i hver side – Meget effektivt for regn, selv når teltdøren står åben.
Outwell Tide 320 SA
Der er 3 ventiler hvor der kan pumpes luft i forteltet, en i hver side udvendigt samt en indvendigt forneden på den miderste stolpe. Du skal kun bruge en ventil for, at pumpe hele luftforteltet op.
Outwell Tide 320 SA
Der er god plads indvendigt – Vi fik gæster på besøg, og der var masser plads selv om vi var fire voksne i forteltet.
Outwell Tide 320 SA
Se den smarte detalje vedrørende organisercer som er i hver side indvendigt. Gardinerne kan placeres 360 grader som du ønsker det, skråt, vandret, lodret o.s.v…
Outwell Tide 320 SA
Dejligt lyst fortelt med masser plads til to personer, men hvor der også er plads til at have et barnebarn med, eller være 4 voksne – Et fortelt som har mange detaljer og som oser af kvalitet.
Outwell Tide 320 SA
Der kan f.eks laves i indgangsdør i hver side – Det store udhæng beskytter for evt. regn selv om døren er åben.
Outwell Tide 320 SA
I det medfølgende underskørt er der 2 stk. rum med bund og net rundt rummet.
Outwell Tide 320 SA
Rumene er med plast bund og net.
Outwell Tide 320 SA
Der er 2 stk. ventilations åbninger med myggenet i hver side af forteltet ved tag mod campingvogn.
Outwell Tide 320 SA
Håndklæde kan tøres på begge siden af stropper.

 

Afstandsklodser ved terræn hvor det er ujævnt samt hvor fortelt går henover vindue:

outwell Tide 320 SA
Afstandsklodserne er 4 cm høje, og anvendes til hvis terrænet er ujævnt – Der er 4 stk. i en æske.
outwell Tide 320 SA
Afstandsklods til ujævn terræn.

 

 

 

 

 

Outwell Tide 320 SA
Afstandsklodser anvendes hvor forteltet er henover et vindue. Du placerer en klods under og over vindue og der lukkes tæt mod campingvogn.

Opstillingsvejledning:

Outwell opstillingsvejledning_1

Gode tips fra opstillingsvejledning:

Få mere at vide om, hvordan dit fortelttelt påvirkes af forskellige vejrforhold. Tryk på luftrørene inde i teltet for at mærke trykket. Hvis de er for hårde midt på dagen i varmt vejr, skal du kontrollere trykket ved at åbne oppumpningsventilen, lukke lidt luft ud anbefalede 6-8 psi / 0,55 bar.

Outwell anbefaler der pumpes med et lufttryk på 6-8 psi / 0,55 bar. Når du pumper teltet op, skal du anvende trykmåleren til at opnå det anbefalede tryk på max 6-8 psi / 0,55 bar. Dette for at sikre vandafledning samt stabilitet.

Luft udvider sig og trækker sig sammen, når den henholdsvis opvarmes og afkøles. Når temperaturen
falder om natten, mister rørene tryk og bliver slappere. Dette er normalt og fortager sig om morgenen, når luften i rørene udvider sig, i takt med at temperaturen i omgivelserne stiger.

Snavs på forteltet fjernes med en blød svamp og rent vand. Vask det aldrig i vaskemaskine og anvend aldrig kemisk rensning. Opbevar dit fortelt tørt.

 

Outwell Wind Gust 12 volt luftpumpe

Outwell Wind Gust teltpumpe er en 12V teltpumpe som gør det nemt for dig samt sikre dig hurtigt og nemt pumpning af luft i dit luftfortelt.

Outwell 12 volt Wind Gust luftfortelt pumpe
Outwell 12 volt Wind Gust luftfortelt pumpe

Outwell Wind Gust 12 volt luftfortelt pumpe er super nem, at betjene. Du har mulighed for elektronisk indstilling af pumpen, således du sikre det korrekte lufttryk . Der medfølger 4 forskellige mundstykker, og kan derfor anvendes til oppumpning af luftfortelte og lufttelte.

Elektronisk indstilling af lufttryk kan indstilles op til 16 PSI via LCD display, hvorfor instilling er hurtigt og nemt. Når luftforteltet har opnået det korrekte lufttryk som den er indstillet til, stopper pumpen automatisk – Der medfølger 6 meter kabellængde med 12 volt hanstik til cigarettænder eller 12 volt stik i campingvognen.

Outwell 12 volt wind gust pumpe
Outwell 12 volt wind gust pumpe

Du kan vælge mellem KPa eller PSI.

Outwell anbefaler der pumpes med et lufttryk på 6-8 psi / 0,55 bar. Når du pumper teltet op, skal du anvende trykmåleren til at opnå det anbefalede tryk på max 6-8 psi / 0,55 bar. Dette for at sikre vandafledning samt stabilitet.

Luft udvider sig og trækker sig sammen, når den henholdsvis opvarmes og afkøles. Når temperaturen
falder om natten, mister rørene tryk og bliver slappere. Dette er normalt og fortager sig om morgenen, når luften i rørene udvider sig, i takt med at temperaturen i omgivelserne stiger.

Pumper man luftforteltet op om morgen hvor det er lidt køligt, og det bliver varmt op af dagen, bør man f.eks tjekke lufttrykket midt på dagen hvor det er varmt, således har luftkanalerne det rigtige lufttryk når det er varmt.

Fleece gulvtæppe speciel tilpasset Tide 320 SA

Fleece gulvtæppe fra Outwell er tilpasset luftforteltet´s gulvareal – Det er lækkert og gå på, og oser af kvalitet. Gulvtæppet kan pakkes sammen så det ikke fylder så meget, se billede.

Outwell Tide 320 SA

Fleece tæppe

 

Hvorfor købe et luftfortelt

Hvis du vil undgå, at skulle slæbe rundt med mere vægt end nødvendigt til f.eks teltstænger,  og vil undgå, at skulle anvende mere tid på at slå dit fortelt op end nødvendigt – Så bør du overveje at købe et LuftFortelt. Der findes LuftFortelte på marked som er af god kvalitet samt moderne design, bla. luftfortelte fra Outwell.

• Luftkanaler istedet for letvægtstænger eller stålstænger
• Vægtbesparelse i forhold til almindeligt fortelt med stænger.
• Let at opstille samt nedtage.
• Risiko for buler i campingvognens side fra teltstænger undgås.
• Bedre plads i nogle modeller lufttelte i forhold til alm. stang fortelte.
• Bedre lukning mod campingvognen.
• Lettere at sælge brugt, hvis du på et tidspunkt vil sælge.

Ønsker du et kvalitets luftfortelt, hvor producenten har tænkt på kvalitet, og praktiske detaljer – Så bør du overveje et luftfortelt fra Outwell.

Konklusion

Vi blev meget overrasket hvor hurtigt det gik med at slå forteltet op.  Vores 12 volt pumpe stoppede efter ca. 3-5 minutter, og vi troede der var noget galt, men nej luftforteltet havde blot det korrekte lufttryk.

LuftForteltet fra Outwell er 100 % uden stænger – Tætning mod campingvognside er via nogle stropper som man spænder til.

Der er en god ståhøjde i Outwells Tide 320 SA luftfortelt, hvilket ikke er tilfældet i alle luftfortelte.

Outwell Tide 320 SA har en god størrelse telt for to personer, og der er samtidig plads til man får gæster eller har sit barnebarn med. Vi har været 4 voksne personer i forteltet, og der var god plads – Tak til vores gode camping naboer Lars og Dorthe, som var med til, at indvige vores nye luftfortelt.

Der er mange detajler i dette LuftFortelt, vi nævner blot nogle her: Forteltet er helt uden stænger, Gardiner som kan jursteres 360 grader som du ønsker, Organisercer i hver side, 2 rum i underskørte med bund og net, Meget flot lyst fortelt hvor du ikke bliver generet af solen, Udluftninger i hver side som er beskyttet mod regn, Stort udhæng som beskytter med regn selv om døren er åben – Ovenstående blot for nævne nogle.

Der er myggenet i begge sider, vi valgte at tage myggegardinerne af, og får vi brug for dem, så er det let, at monterer igen via lynlåse.

Forteltet er meget stabilt, både mens man slår forteltet op, samt efter opstilling.

Når man har opstillet sit nye Outwell luftfortelt, finder man ud af det rummer mange gode detaljer som ikke umiddelbart var oplyst.

Outwell Wind Gust 12 volt luftteltpumpe kan anbefales. Det gik hurtigt, også var forteltet opslået med korrekt lufttryk. Pumpen slukker selv når det korrekte lufttryk er opnået. Du kan anvende bilens 12 volt cigaret stik, eller anvende 12 volt strøm udtag i campingvognen, hvis du har et 12 volt stik installeret. Du kan også anvende et lithiumbatteri, som du f.eks også anvender til din mover m.v.. – Se evt. dette link: Lithium batteri

Nedtagning af luftforteltet gik hurtigt, vi åbnede den ene ventil, og der gik få sekunder så var luften ude af forteltet. Sammenpakningen gik også hurtigt, dog prøvede vi og pakke det sammen et par gange idet, vejledningen ikke fungerede optimalt – Næsten gang tager det ikke lang tid, vores vurdering er ca. 15 minutter.

Vi syntes teltposen burde være udformet lidt anderledes, og opstillingsvejledningen kunne godt være mere informativ. Herudover burde information om hvor Outwell luftfortelte kan købes være bedre.

Må hellere stoppe her, for der er meget godt og skrive om dette luftfortelt.


Luftfortelte facebook gruppe:

Deltag i LuftFortelte facebook gruppeKlik på billede eller link:
•Link: LuftFortelte facebook gruppe
Facebook gruppen LuftFortelte omhandler alle mærker lufttelte/ luftfortelte – Tilmeld dig facebook gruppen ved at klikke på billede.


 


Nye indlæg

Hvor sælger og køber du bedst Campingvogn, Autocamper, Udstyr m.v..

Hvor sælger og køber du bedst campingvogne, autocampere og udstyr ? Der var en gang hvor DBA (Den Blå Avis) samt Guloggratis var de foretrukne steder at købe og sælge. Facebook er blevet et populært inden for Køb og Salg, herunder bla. campingvogne, autocampere, teltvogne, udstyr blot for at nævne nogle. Vi har undersøgt marked,

Læs mere »
Bilferie Europa

Bilferie Europa

Bilferie Europa Bilferie Europa – Du bestemmer selv tempoet, ruten og ønskede oplevelser. Læs mere på www.bilferieeuropa.dk Deltag i Facebook gruppe Bilferie Europa (Facebook gruppe). Klik her Campingferie Campingferie Camping Østrig Læs mere → Blog Køre langt med Campingvogn – Gode råd Læs mere → Campingferie Camping Italien Læs mere → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr

Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Beklædning- og Udstyr – Fritidstøj og Udstyr til Camping og Fritid Tidligere Næste Artikler om Outdoor Life – Camping Beklædning og Udstyr Her kommer snart nyheder, artikler og test – Følg siden. Campingferie Camping Østrig Læs meree → Campingferie Camping Italien Læs meree → Campingferie Camping Polen Læs

Læs mere »
E&J 165Ah Lithium Batteri Heat_1

E&J 165Ah Lithium Batteri Heat

E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved batteri temperatur under 0 grader. Kvalitets E&J 12,8V 165Ah LIFEPO4 Lithium Batteri Heat – Kan oplades ved temperatur under 0 grader. Har indbygget BMS, er velegnet til Campingvogne/ Autocampere. Artiklen omhandler E&J 165Ah nyeste model Lithium batteri som bla. har bedre data end forrige E&J 165Ah

Læs mere »

Kompressor METABO POWER 180-5 W OF

METABO Kompressor til Camping Metabo Power 180-5 W OF er en lille effektiv og kompakt camping stempelkompressor til fleksibel anvendelse ved pumpning af Campingvogn dæk- og bildæk samt cykeldæk, rengøre enmer m.v.. Denne bærbar montagekompressor – ideel til alle slags opgaver inden for camping, bil samt i boligen til hæftning og sømning blot for at

Læs mere »
Isabella Trolley

Isabella Trolley – Camping Transportvogn

Isabella Trolley – Camping Transportvogn Ingen grund til at slæbe på tunge ting med risiko for ryg problemer. Vi har undersøgt hvilken muligheder vi havde når vi bla. skal transporterer vores toilettank m.v.. Vi ønsker en holdbar camping løsning, og det blev Isabella Trolley som har mange fordele, herunder bla.:  Kan kører let og uhindret

Læs mere »


Deltag i vores Facebook gruppe:

Facebook Gruppe Camping-Udstyr-Teknik


Camping-Udstyr-Teknik:

Deltag i facebook gruppen Camping Udstyr, Teknik. En hyggelig gruppe som er for alle, og hvor der er god dialog samt hjælp at hente.

Læs Mere
Solceller Camping:

Har du solceller til camping eller overvejer du solceller til camping, kan du med fordel deltage i facebook gruppen Solceller Camping som omhandler alt vedrørende Solceller inden for Camping: Campingvogn, Autocamper, Telt, Teltvogn, Shelter, Campinghytte, Mobilhome eller Bivuak m.v..

Solceller Camping - Facebook GruppeLæs Mere


Summary
Article Name
Luftfortelt Outwell Tide 320 SA
Description
Luftfortelt Outwell Tide 320 SA
Author
Publisher Name
Caravaninfo.dk
Publisher Logo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top